Virallinen kinkunpaisto 2024 + muut jouluruoat ja juomat

Nyt lähti sanoi Annikki Tähti.

Mittarissa on parametrit kohdillaan
👍


DSC09119.JPG
 
7kg kinkku oli uunissa 8h 15min ja näköjään lämmöt pompannut 90 asteeseen. Saas nähdä kuinka ylikypsää on. Toi uusi uuni on paljon kiukkuisempi kuin vanha ja samoilla asetuksilla tulee ruoka paljon nopeammin.
Makupalakokit polttivat kinkun yli yli ylikypsäksi leivinuunissa, ja lopputulos oli parempaakin parempi. Voi kelata kohtaan 4.45 ja 9.49 jos ei halua katsoa koko ohjelmaa.

 
Makupalakokit polttivat kinkun yli yli ylikypsäksi leivinuunissa, ja lopputulos oli parempaakin parempi. Voi kelata kohtaan 4.45 ja 9.49 jos ei halua katsoa koko ohjelmaa.

Tuossa aamulla otin oman kinkun pois leivinuunista. Saattoi käydä niin, että nukuin vähän pidempään mitä piti. Mutta ei se mitään. Tuli juurikin yliylikypsä kinkku ja onhan se hyvää! Mittaria en käyttänyt.
 
Melkoinen hintaero pakaste, ja tuorekinkulla. Muuten sama kinkku mutta toista ei ole pakastettu.

ScreenShot278.jpg


ScreenShot279.jpg


Itse ostan tosiaan kinkun vasta viikonloppuna. Tuon alimmaisen saa 20 eurolla joulun jälkeen.
 
En ymmärrä niitä jotka paistavat kinkun, ja kaatavan paistinliemen viemäriin, tai minne nyt ikinä sen hävittävätkään. Sehän on parasta herkkua. Jäähdyttää ensin liemen, ja kuorii päältä pois sen valkoisen epäterveellisen rasvan, ja jäljelle jää se kirkas ruskea liemi, joka ei käsittääkseni edes ole mitenkään epäterveellistä, ainakaan verrattuna siihen valkoiseen rasvaan. Itse teen niin että paistan kinkun ylikypsäksi, ja leikkelen sen siivuiksi, ja lirautan siivujen sekaan tuota ruskeaa lientä, ja suoraan pakkaseen rasioissa. Pitkin talvea voi syödä todella herkullisia ja meheviä, hyytelöityjä kinkkusiivuja. Omasta mielestäni kinkku on ehdottomasti parhainta kylmänä.
Itse en säästä lientä koska sitä ei voi oikein mihinkään käyttää koska kinkun maku on niin vahva että ruoka kuin ruoka maistuu kinkulta jos sitä käyttää. Ja en halua että muu ruoka kuin kinkku maistuu kinkulta.
 
Melkoinen hintaero pakaste, ja tuorekinkulla. Muuten sama kinkku mutta toista ei ole pakastettu.

ScreenShot278.jpg


ScreenShot279.jpg


Itse ostan tosiaan kinkun vasta viikonloppuna. Tuon alimmaisen saa 20 eurolla joulun jälkeen.
Paikallisessa Prismassa oli vain 2e hintaeroa pikkukinkuissa. Siis tuorekinkku valikoitui koriin.
 
Paikallisessa Prismassa oli eilen esim. pakaste luuton juhlakinkku 3.99€/kg. Tänään oli hinta noussut taas normaaliin 8.99/kg.
 
Kinkku (pieni ~2kg juhlakinkku tms) meni uuniin. Tuore oli, mutta tytär laittoi sen epähuomiossa pakkaseen. Saas nähdä, tuleeko syötävää kuitenkin. Oli sulamassa jääkaapissa reilun vuorokauden tms.
Kaksi mittaria kiinni, en edes tiennyt, että näyttävät pakkasasteita myös. Toinen -2 ja toinen -2,2. Kaksi mittaria siksi, että joskus on noissa kasatuissa kinkuissa käynyt niin, että mittari on osunut johonkin väliin, johon kertyy nestettä tms ja näytti ihan vääriä lukemia.
Mittarit hälyllä 70 astetta, siitä sitten tarkempaa valvontaa muutaman asteen verran.

edit. Toinen mittari näyttää +8, toinen -1 edelleen. Noh, luulisi tasaantuvan. Seuraillaan. edit2. 10 astetta oli ero mittarien lukemassa. Siirsin enemmän näyttänyttä, nyt ero on 1 aste. Osui varmaan juurikin tuo toinen johonkin väärään paikkaan alunperin.
 
Viimeksi muokattu:
Kinkku (pieni ~2kg juhlakinkku tms) meni uuniin. Tuore oli, mutta tytär laittoi sen epähuomiossa pakkaseen. Saas nähdä, tuleeko syötävää kuitenkin. Oli sulamassa jääkaapissa reilun vuorokauden tms.
Kaksi mittaria kiinni, en edes tiennyt, että näyttävät pakkasasteita myös. Toinen -2 ja toinen -2,2. Kaksi mittaria siksi, että joskus on noissa kasatuissa kinkuissa käynyt niin, että mittari on osunut johonkin väliin, johon kertyy nestettä tms ja näytti ihan vääriä lukemia.
Mittarit hälyllä 70 astetta, siitä sitten tarkempaa valvontaa muutaman asteen verran.
Eiköhän se onnistu.
 
Itse en säästä lientä koska sitä ei voi oikein mihinkään käyttää koska kinkun maku on niin vahva että ruoka kuin ruoka maistuu kinkulta jos sitä käyttää. Ja en halua että muu ruoka kuin kinkku maistuu kinkulta.
Samaa mieltä ettei se liemi juurikaan sovi minkään muun kuin itse kinkun kanssa, siksi kippaankin sen kinkkusiivujen mukaan pakastusrasioihin jossa se hyytyy siivujen väliin. Ruisleipää joskus kasteleen liemeen, siinäpä ne vaihtoehdot.
 
On siinä liemessä niin julmettu määrä suolaa että ei siitä terveellistä saa millään. Äsken kokeilin ja tein liemestä kastikkeen, katsotaan tuleeko käytettyä.

Oikein hyvää joulua vaan kaikille!
 
Makupalakokit polttivat kinkun yli yli ylikypsäksi leivinuunissa, ja lopputulos oli parempaakin parempi. Voi kelata kohtaan 4.45 ja 9.49 jos ei halua katsoa koko ohjelmaa.

Tästä tuli murukinkkua :(
 
On siinä liemessä niin julmettu määrä suolaa että ei siitä terveellistä saa millään. Äsken kokeilin ja tein liemestä kastikkeen, katsotaan tuleeko käytettyä.

Oikein hyvää joulua vaan kaikille!
Pelkästä kinkun liemestä tulee liian suolainen. Kannattaa lantata vedellä ja sitten vasta kerma ja mausteet.
Kerran tuli tehtyä tuo virhe:lol:
 
HK VILJAPORSAAN LUUTON JUHLAKINKKU AIRFRYERISSÄ

Pienen 2,7 kiloisen juhlakinkun sisälämpötilaksi tuli hyväksi todettu mehukas 75°C astetta.

Käytin tuttuun tapaan paistopussia, että verkko irtoaisi helpommin ja ettei kinkku näyttäisi siltä kuin se olisi käynyt ampumaradalla tai astunut jalkaväkimiinaan.

Joskus olen päästänyt kinkun yli 80°C asteeseen, mutta silloin se on jo alkanut kuivumaan ja haihduttamaan liikaa kosteutta lihasta. Ei kiitos enää!

Nyt olisi taas pariksi päiväksi herkkua laitettavaksi tuulensuojaan ja jos loppuu kesken, otetaan pakastimesta lisää sulamaan.

• Kinkun sisälämpötila oli aloittaessa 11°C astetta.
• Ensimmäiset 45 minuuttia paistoin 180°C asteessa ja loppuajan 115°C asteessa.
• Kinkku oli kypsää kun aikaa oli kulunut 4 tuntia ja 55 minuuttia.
• Odottelin ½ tuntia ennen verkon poistamista ja kinkun sisälämpötila oli noussut siinä välissä 77°C asteeseen.

Kuorrutukseen tuli Turun mietoa sinappia ja omena-kanelimarmeladia kumpaakin saman verran.

Oli ihan järjetöntä miten hyvä tuoksu tuli kuorrutuksen paistamisessa, kun ensin alkoi tuoksumaan neilikka, sitten omena-kaneli ja sinappi 😋

DSC09133.JPG DSC09140.JPG
 
Viimeksi muokattu:
Ikävä kyllä myöntää, mutta ruotsalaiset Maraboun paradis-konvehdit ovat parempia kuin Pandan vastaavat. Ei sillä että noita mitenkään paljoa tulisi syötyä muutenkaan, en ole lainkaan makean perään.
Ilmaistarjoilu töissä sai jo suklaakiintiön täyteen.

Ja onko mitään niin hirveää kuin graavilohi missä ei ole suolaa? Hyi helvetti sentään, kyllä työpaikkalounas petti. Graavilohessa pitää olla ihan reilulla kädellä sitä suolaa.

Tuli ostettua vähän savukalkkunaa alennuksesta, silti ylihintaista paskaa. Tuo maistuu sinapin kanssa.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
262 582
Viestejä
4 558 767
Jäsenet
75 004
Uusin jäsen
otso.lan

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom