Virallinen kinkunpaisto 2020 + muut jouluruuat ja juomat (oli 2017/2018/2019)

Sous-videnä tuli kinkku tällä kertaa tehtyä. 69c/17h piirun alle 3kg kinkulle. Jos vain itselle olisi pitänyt tehdä, niin varmaankin olisin laskenut 65c paikkeille.
 
Täällä pettymyseksi hankittiin valmis savustettu kinkku Kylmäseltä. Tottunu siihen, että pettymyksiä tulee kyseiseltä firmalta (nötköttiä jota ei edes koira syönyt), mutta tämä oli ihan posiitivinen yllätys. Hieman kuivakka, mutta syötävää. Ei tieten harmaasuolattua piekse, mutta paremman puuttessa meni.

Itsetehty sinappi keräsi taas kehuja, tujua tavaraa. Ei jaksanu alkaa tekemään muita sinappikokeiluja.

Laatikot tehty itse, tällä kertaa uutuutena punajuuri-bataatti-aurajuustolaatikko, joka oli tosi hyvää!
 
Ei paistettu kinkkua, niin kuin ei koskaan muulloinkaan. Ihan turhaa 2 hengen taloudessa.
Kinkusta tulee ähky niin helposti muutenkin, ihan liian yliarvostettua.
Valmiit kalkkunarullat ja kinkkuviipaleet riittää hyvin. Nyt jo kyllästymiseen asti noita syöty.

Kalkkunanrinta on muutenkin parempaa kuin kinkku, ei niin raskasta ja voi syödä enemmän.
Konjakkisinappia tuohon ja avot.

Laatikot ja rosollit on kanssa sellainen alalaji että ei vois vähempää kiinnostaa.

Sen sijaan Lidlin kylmäsavulohisalaattia sekä juhlasilakkaa sinappikastikkeessa on tullut syötyä mielellään.
Sekä perunagratiineja justolla ja parsalla on tullut syötyä. Ja pikkuisen herkkusienisalaattia jouluisella twistillä.
Kylmäsavolohta maistelee myös milellään.
 
Savusaunassa palvattu kinkku joten ei tullut itse paisteltua. On muuten hyvää ja itselle maistuu jopa paremmin tälläinen kuin perinteisesti tehty.
 
@living_death Otsikon päivityksen aika :)

Tämän vuoden treenikinkku on valmis. Ihan vaan HK:n 2,5 kilonen juhlakinkku. Perus reseptillä mentiin. Kinkku uuniin kunnes 80 astetta ja ulos. Tykkään vähän ylikypsästä. Äsken sen otin uunista ja tuolla se nyt löhöilee folion alla. Kohta veistelemään siivut Oululaisen jälkiuunileivän päälle. Oletan se olevan perinteisen hyvää.
 
Tänä vuonna jäänee multa varmaankin kinkku paistamatta, pääsee taas vanhempien luo joulupöytään. Sehän ei toki takaa sitä että kinkku siellä olisi parempaa kuin omassa pöydässä.
 
Unohdin koko ketjun ja tein jo harjoituskinkun viikko sitten ja toinen vielä jääkaapissa.

Aattona sitten taas perinteinen 7-9 kiloinen possun takamus uuniin.

1,6kg Tammisen porsaan pikkukinkku yli 4 tuntia miedolla lämmöllä uunissa.

Sisälämpötila 80°C astetta.

kinkku.jpg
 
Tänä vuonna voisi kikkailla sinappien kanssa. Perus tujua mitä on tehnyt, jemmassa olisi myynnistä poistuneita Mega Hot Tyrkisk Pebereitä ja viime vuotista hittia chili-hunaja, mitäpä muuta? Jokin karkea sinappi olisi mielenkiintoinen kokeilla. Vaikea tieten sanoa miltä mikäkin maistuisi, kun en sinappia syö, tykkään tehdä vain XD
 
Tänä vuonna voisi kikkailla sinappien kanssa. Perus tujua mitä on tehnyt, jemmassa olisi myynnistä poistuneita Mega Hot Tyrkisk Pebereitä ja viime vuotista hittia chili-hunaja, mitäpä muuta? Jokin karkea sinappi olisi mielenkiintoinen kokeilla. Vaikea tieten sanoa miltä mikäkin maistuisi, kun en sinappia syö, tykkään tehdä vain XD
Jos oikeasti tykkää sinapeista ja se saa olla vahvaa, niin suosittelisin Sinep (lue väärinpäin).

Ja eri sinappeja voi sekoittaa keskenään ja tosiaan hunaja on hjyvä (venäläisittäin sanottuna) hunnun pohjalle kananmunan keltuaisen kanssa :D

Olen aina käyttänyt korppujauhoja ja ensi kerralla voisi koittaa Corn Flakeseja murskattuna.

 
Suosittelen kokeilemaan poppamiehen kuorrutusta.

Smoky Apple läästii kinkulle, voi myös sekottaa mix väkevään sinappiin mikäli tykkää 1/1 suhteessa.

Sitten sekoita korppujauhoja 2/3 sekä esim
slow food rub tai texas beef rub 1/3 sekaisin ja heitä smoky/sinapin päälle reilusti.

Normaali kuorruteen ruskistelu kiinni.

Aivan järjettömän hyvä kuorrutus.
 
Meillä sovittiin jo viimevuonna, että seuraavana jouluna syödään vain pizzaa ja nepalilaista eikä käytetä puolta elämää jouluruokien väsäämiseen joita on syöty koko ikä.
 
Meillä sovittiin jo viimevuonna, että seuraavana jouluna syödään vain pizzaa ja nepalilaista eikä käytetä puolta elämää jouluruokien väsäämiseen joita on syöty koko ikä.
Itse olen kahden vaiheilla kannattaako ostaa taas uuniin 7-9kg kinkun kun lapset ei niin itse välitä ja itse tulee muuten ahdettua kupu täyteen tunnin välein ja sitten saa herätä yöllä koko ajan kun janottaa.

Joku 3kg olisi sopiva.

Kinkku ei itsessään lihota, kun niissä ei enää ole juurikaan rasvaa.

Hyvässä muistissa on kun olin alakouluikäisenä isovanhemmilla ja possu tapettiin pihassa ja se huuto mitä siitä lähti.

Silloin kinkussa oli vielä rasvaa ja maistui ihan erilaiselta kuin nykyään.

Leivinuunissa ne valmistettiin.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
267 057
Viestejä
4 618 714
Jäsenet
75 980
Uusin jäsen
sifu

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom