Tämähän ei toki liity aseen sarjanumeroinnin aiempiin ja nykyisiin tapoihin suoraan mitenkään. Kun ostaa vaikkapa vaihtopiippua jossa tulee olla numero järjestelmään kirjaamista varten. Näin oli jo ennenkin, esimerkiksi aikana jolloin Mosinin lukon osista luvanvaraisena pidettiin vain sulkukappaletta.
Kuitenkin varsinainen sarjanumero on esimerkiksi omissa kivääreissäni tasan rungossa ja lyhyt numero lukossa. Jälkimmäisen statusta ei ole mitenkään virallistettu missään vaan lupatodistus ja järjestelmä tuntee tasan sen yhden numeron. Poliisimies on toki saattanut asetta tarkastaessaan myhäillä tyytyväisenä, kun lukossakin on 789 joka mätsää pyssyn numeroon 123456789, mutta se tarkoittaa vain että yhdellä virkamiehellä oli pörröinen olo Jos lukossa yhtäkkiä olisikin 666, ei se kertoisi mistään. Tehdas ties missä vinkukiinassa on voinut piirrellä vaikka mitä ja koota pyssyjä kuinka tahansa.
Osien luvanvaraisuuden laajeneminen on toki hankalaa ja oikeusturvaa vahingoittava muutos. Kuitenkin eri juttu kuin sarjanumerointi ja tunnistetiedot. Aiemmalle kysyjälle annettu vastaus koskien sitä, että lupa on asekohtainen, on sinänsä myös aivan oikea ja pitää samaan tapaan paikkansa nyt kuin ennenkin.
Myös useimmat lippaat ja käytännössä monet erilliset liipasinkoneistot. Lähinnä varsinainen mekanismi käsitetään laajemmin, siis lukonkehys tai lukon osat.
Aika moni pistooli on jo aiemman tulkinnan mukaan ollut suurelta osin niitä "paineenalaisia" osia. Siis lähinnä 2-3 osaa joista irtoaa ennen tai nyt lupavapaita pikkunippeleitä.