Soininvaara on juuri viime vuonna kirjoittanut blogikirjoituksen nelipäiväisestä työviikosta. Hän on sitä mieltä, että luovassa työssä ei joka tapauksessa pysty olemaan tehokas 40 tuntia viikossa.
www.soininvaara.fi
Ketjua lukevien kannattaa lukea vähintään harppoen kirjoitus loppuun asti, jotta Soininvaaran ajatuksesta saa jotain tolkkua.
Pari nostoa
Työstä, alasta riippu, mikä on se päivittäinen, viikottainen tehokas tuottava työaika, jos töissä ollaan pidempään niin se ei välttämättä lisää joissain tehtävissä tuottavuutta (Oma mielipide että ne kahvittelut ym voivat olla arvokas lisä)
Joissain tehtävissä taasen kyse ihan siitä työajasta, jos tehdään pidempään niin hyötykin enemmän.
Pohti neliviikoista työaikaa likani, nimenomaan sitä mieltä ettei toimi, ja että osalle aloja se tarkoittaisi ansioiden laskua.
Luovasta työstä sitä mieltä että vain osalla sopii ja on tehokas kiinteä työaika, osalle eduksi että voi tehtä enemmän silloin kuin ajatus toimii, pitää saada purkaa. Sen uskon että jos luovalla ei ole sitä minimiä, niin osa ei pysty luomaan, vaatii sitä potkimista.
Tein tutkijan työssä lukuisia ainakin miltei satatuntisia työviikkoja. En varmaan ollut tehokas.
Tutkijoista olen sitä mieltä, että jos 40h viikossa on liikaa on kyllä väärällä alalla, eikä oikein kenenkään sellaista kannattaisi kuunnella.
Se pieni otanta "tutkijoista" tarjoaa jo niin kirjavan joukon ja tehtävät, että Soinin kirjoitus kannattaa lukea, ei oikein sovi yhteen muottiin.
Laajemminkin oikeastaan tietotyön tekijöistä. Eli joku humppaa 10-20 tunnista viikkoa huonolla tuottavuudella ja perustelee sitä sillä, että on luova. En usko. Uskon enemmän hallusinointiin omista kyvyistä noissa tapauksissa.
10-20h pilkaa vs 40h tai 30h
En tiedä mitä ajattelit, mutta näen silmissäni perus duunaria, jossa tärkeää on tauot, venettelyt, ja ei ongelma jos vähän pidempää viikkoa, tauokoihin voi liittää kanssakäymistä.
Näen myös silmissäni osaajan, joka ehkä pystyy tekemään viikon pari todelle tiukasti ja pitkästi, ehkä sopiikin hyvin, mutta sitten pitää jonkin pitää huoli jaksamisesta ja siitä että kaverilla on aitoa kunnon rentoutumista.
Sama kaveri voi olla täysin saamaton, jos ei ole haastetta, jos homma ei vie. jolloin voi ehkä saada potkittu tekemään se muutaman kymmenen tuntia viikossa.
Yritän sano, yksilöitä, tehtäviä, kuinkapitkään, miten lomat, tauot. En aliarvoisi niitä hetkiä milloin töissä kulutetaan aikaa muuhunkuin siihen ydintehtävään.