Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022

Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
2 707
Mielestäni melkoisen positiivinen ulostulo. Kiinallekin alkaa riittää Putinin uhoaminen. "Pahan akseli" ei omaa kovin hyvää kaikupohjaa. Pohjois-Koreakin ilmoitti, että ei tule myymään aseita Venäjälle. Putin näyttää menettävän kaikkien vanhojen kavereiden tuen ja toivottavasti seuraavana lähipiiri päättää samoin, että nyt riitti ja tekee asialle jotakin.



Kiina tukee Euroopan unionia Ukrainan sodan lopettamisessa. Kiinan ulkoministeri Wang Yi totesi asian neuvoteltuaan Joseph Borrellin kanssa.

– Kiina ei aio istua toimettomana, saati lisätä öljyä tuleen, Wang Yi sanoi venäläislehti RBK:n mukaan.

Kiinan ulkoministerin mukaan Ukrainan sodan pitkittyminen, laajeneminen ja yhä negatiivisemmat sivuvaikutukset eivät sovi Kiinalle.
Jep, onneksi Kiina on jo jonkun aikaa kasvattanut määrätietoisesti talouttaan, ja näissä suhteissa ratkaisee lopulta raha. Vuoden 2020 bruttokansantuotteista voi päätellä että eurooppa on Venäjään verrattuna
huomattavasti tärkeämpi, kaupantekoa ajatellen. Tästä maaliskuussa kirjoittelinkin sanoen, että Kiina tuskin on tässä kohtaa niin tyhmä että lähtee pilaamaan suhteitaan eurooppaan ja Usaan, esimerkiksi asekaupalla Venäjän kanssa. Jatkaa näköjään tasapainotteluaan "harmaalla" alueella, Venäjää tuomitsematta. Toki maaliskuuhun verrattuna, Kiinan lausunto on askeleen verran Ukrainan puolella kuin Venäjän. Mitä lie sitten tuo Kiinan "tuki" Eu:lle tulee tarkoittamaan.

EDIT: Merkittävä kommentti muuten: "China is willing to carry out necessary cooperation with NATO on global issues and contribute to peace and stability, he said. "
China ready to promote sound, steady relationship with NATO: Chinese FM-Xinhua (news.cn)

Näyttökuva 2022-09-23 202713.jpg
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 632
Tää on nyt taas tätä toiveajattelua ja vihollisen aliarviointia. Onko sillä edes mitään merkitystä, vaikka 90% olisi suutareita, kun pelkästään yksi toimiva MIRV ICBM pyyhkäisee kymmenen isointa jenkkikaupunkia kraatereiksi. Noita paukkuja on ryssällä virallisesti luokkaa 6000kpl ja hyvin mahdollisesti tiskin alla enemmänkin. Eihän näitä käytettäväksi ole tarkoitettu, mutta ydinpelotteen väheksyminen on aika typerää.
Eikö Yhdysvallat käytä omien kärkien ylläpitoon enemmän rahaa, kuin Venäjä koko sotateollisuuteen, eli puheet jostain 6000kpl on ihan puhdasta paskaa... Ei sillä, kyllä huomattavasti vähemmälläkin saadaan peruuttamaton tuho aikaiseksi.
 
Liittynyt
17.11.2018
Viestejä
593


Nyt nähtävästi haetaan jo yliopistoistakin väki pois. Eipä yllätä että kaikki LKP:n rajoitteet olivatkin valetta.

Jännä että hakevat porukkaa Moskovassa ja Pietarissakin. Taitaa Putin olla aika itsevarma siitä ettei kansa suutu…tai sitten aivan vitun tyhmä.

Saattaa tulla aikamoinen shitstorm kun pakotetut sotilaat alkavat tuolta somettamaan sodan todellisuutta telegrammissa, VK:ssa, puhelimitse yms.
Isoissa kaupungeissa hakevat tiedettävästi vain lain hyväksymällä tavalla, eli suoraan kirje kouraan henkilökohtaisesti. Oli miten oli, ihmiset aina yliarvioi diktaattorien mahdollisuudet mikromanagerointiiin. Todennäköisesti poliiseille on vain annettu joku kiintiö joka pitää rekrytä, ja sitten joissakin paikoissa tapahtuu vähemmän yllättäen niin, ettei poliiseja tippaakaan kiinnosta koputella ihmisten kotioville yötä myöten siihen asti että saadaan kiintiö täyteen, vaan menevät ja tekevät miten helpoimmalla pääsevät.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 724
Ydinasekeskusteluun ja siitä valittamiseen liittyen -->

Ystävällinen pyyntö: Voisitko vähentää tuota hyödyllisenä idioottina olemista, eli tätä ydinasevouhkaamista. Tätä alkaa kuitenkin jo ketju olemaan täynnä, Suomi ei tuohon asiaan voi mitenkään vaikuttaa, eikä mekään.

Tarkoitin tällä siis kaikkia muitakin. Näitä on edes muutamaa tuntia jälkikäteen todella työlästä lukea kun saa asiapoimia melko laajasta otannasta itse asiaa tuon jatkuvan nukeilun sijaan.
Ystävällinen pyyntö myös täältä. Raportoikaa sääntöjen vastaiset, tai keskustelua sekoittavat viestit jos sellaisia löytyy ja jos ei löydy, niin lakatkaa itse leikkimästä moderaattoria. Homma ei ikävä kyllä mene täällä(kään) niin, että kukaan satunnainen kanssakeskustelija voi omaehtoisesti alkaa määräämään mistä muut saavat keskustella ja mistä eivät.

Jos muun maailman keskustelu Venäjän ydinaseuhkailusta on ongelma, valittakaa Putinille.

Omasta mielestä keskustelu mahdollisesta ydinaseen käyttämisestä ja sen vaikutuksista kuuluu tänne, koska sellaisten käytöllä on uhkailtu ja venäjällä on mahdollisuus käyttää sellaisia. Onneksi muillakin mailla on.
Juuri näin, kyllä se kuuluu. Ihan turha kenenkään valittaa että henkilökohtainen tilanneseuranta Ukrainan tapahtumista menee sekaisin, jos yhden suomalaisen tekniikkafoorumin keskusteluketjussa Venäjän hyökkäyssotaan liittyen on aiheesta jotain muutakin kuin rintamalinjojen koordinaatteja ja hauskoissa asennoissa olevia ruumiita twitter-videoissa.

Täyttä ajanhukkaa koko ydiniskuilla märehtiminen. Ei länsiliittouma olisi voinut tehdä mitään eri tavalla sen ennaltaehkäisemiseksi, jos "herra isoherra" ja tämän vielä pienimunaisemmat jeesmiehet päättävät kaikki yhdessä ilman soraääniä lopullisesti sinetöidä hylkiöstatuksensa painamalla laukaisinnappuloitaan.

Inhimillinen tragedia se varmasti olis, mutta Ukrainalle ei sellaisen jälkeen jää enää mitään menetettävää, joten spekulaatioilla pika-antautumisesta voi vaikka heittää sitä kuuluisaa vesilintua.
Tätä minä en ymmärrä ollenkaan. Miksi se on sen huonompaa ajanhukkaa kuin minkään muunkaan Venäjän hyökkäyssodan toimintojen tai pelotteluiden spekulointi? Ei me kukaan täällä voida tehdä yhtään mitään sen kummempaa niille Venäjän muillekaan ohjusiskuille/hyökkäyksille ja silti niistä keskustellaan. Niitä ydinaseitakin on olemassa monentehoisia ja moneen tarkoitukseen.

Minä en ole keksinyt näille "ei saa puhua ydinaseista" -jorinoille mitään muuta järkiperustetta, kuin että niiden esittäjiä pelottaa jos vaikka ihan oikeasti jotain nukeja käytetäänkin ja siksi on helpompi vaan yrittää vaientaa keskustelu ja laittaa pää pensaaseen. Sitä paitsi on siellä vielä niiden pahamaineisten ydinaseiden lisäksi kaikenlaisia kemiallisia aseita Venäjän valikoimissa, jotka nekin on tuotu useiden hyvin korkean tason kansainvälisten johtajien puolesta esille moneen kertaan. Eikö niistäkään saa keskustella ennen kuin Putin ottaa sellaisia käyttöön?

Kysyisin myös sellaista, että kuinka näiden ihmisten tekemisiin voi luottaa, jos siellä sattuukin olemaan joukossa joku pahoilla aikeilla. Ja vaikka ei olisikaan, saadaanko joku tekemään jotain ilkeyksiä, kun Venäjän nykyhallinto jollain tapaa kiristää vaikkapa sukulaisten avulla.
Turvallisuussyistä mitään ei ilmeisesti ole tehtävissä, koska "pykäläviidakko" Haha, on tämä suomalainen poliitikko hampaaton. Kumma että muualla EU:ssa(!) osataan.
Tätähän mm. Halla-Aho nimenomaan on tuonut esille. Mutta koska "viranomaiset", eli ilmeisesti muutama suomettunut korkean tason poliitikko ei koe asiaa ongelmaksi, niin sitten ei voida tehdä asialle juuri mitään.

Tai no, jotain välimallin järjestelyitä siellä vissiin säätävät, mutta sekin tapahtuu vain koska kansa vaatii toimia. Silti ainakaan minulle ei ole nyt oikein ole selvinnyt että millaista mallia siellä edes yritetään? Idea tuntuu olevan pitää raja mahdollisimman auki, mutta silti estää jotain, jotta voisi median kautta kertoa kansalle, että nyt on hommat hoidettu, rauhoittukaa ja muistakaa äänestää meitä sitten kevään vaaleissa.

Jos tänne jotain oikeita desantteja olisi tulossa tekemään tihutöitä, niin ne ei välttämättä edes tulisi tullin läpi.
Totta, mutta ei se silti tarkoita että niiden hommia olisi järkevää tehdä helpommaksi pelkästään naiiviuden vuoksi. Tosin Suomi on ollut niin sinisilmäinen viimeisen 20v aikana muutenkin, että sitä ei tiedä kukaan mitä kaikkea virityksiä Venäjällä on jo olemassa muutenkin Suomen maaperällä ja vieläpä pääosin laillisten maakauppojen myötä. Onneksi tällä hetkellä Venäjän intressit ovat kuitenkin ihan muualla.

Sekin on muuten vielä epäselvää, että onko parempi vaihtoehto ottaa taistelukuntoiset rintamakarkurit tulevaisuuden riesaksi Suomen heikkenevässä taloustilanteessa, vai jättää Venäjälle mahdollistamaan kansannousua?
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 128
No kerrohan mitä mielestäsi tapahtuu jenkkien toimesta, jos vaikka ryssät posauttavat taktisen nuken Ukrainassa? Täysimittainen hyökkäys venäjälle vai jotain muuta?
Esim. USAn ilmaiskut kaikkiin kantamilla oleviin venäjän ilmavoimien ja laivaston tukikohtiin, kaikkien venäjän merellä olevien ohjussukellusveneiden upotus niitä seuraavilla USAn taistelusukellusveneillä.

Ja NATOn koneet valvomaan Ukrainan ilmatilaa ja pommittamaan Ukrainasta ja Ukrainan lähialueilta kaikki venäjän taktiset ohjuslaukaisimet, raketinheittimet ja tykit mitä vaan löytyy.

Ja kaikki perinteisillä aseilla, ei ydinaseilla.

Ja mahdollisesti myös putinin julistaminen täysin lainsuojattomaksi ja pyrkimys eliminoida Putin tilanteen tullen esim ilmavoimien iskulla Putinin lentokonetta vastaan vähän samaan tyyliin kuin amiraali Yamamoto aikoinaan tapettiin. Moskova on F-35n kantomatkalla.
 
Viimeksi muokattu:

demu

Conducător & Geniul din Carpați
Tukijäsen
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
4 411
Erikoisoperaatio vaatii erikoisjoukot. Parasta A- ryhmää mitä saatavilla on.

OT.
Tulee näistä Alko-pataljoonalaisista mieleen skapparin kertausharjoituksissa 90-luvun vaihteessa kertoma tarina...

...
Kyseessä olivat tykistön kertausharjoitukset - talvella lapissa Rovajärvellä.
Kertaava yksikkö oli koottu Sodankylään kasarmille, ja vanhasta kokemuksesta oppineena kapiaiset kävivät reserviläisten varusteet läpi ja takavarikoivat kaikki viinakset.

Yksi lapin äijä oli jotenkin onnistunut piilottamaan viinapullon, ja iltahämärissä liikkeelle lähdettäessä oli niin tuiterissa, että sammui sitten pihalle.
Muut reserviläiset komennettiin nostamaan mies lavalle, ja sitten ajeltiin Rovajärvelle leirialueelle.

Perillä porukka purettiin kuorma-autoista, komennettiin pistämään leiri ja teltat pystyyn, kamiina punaiseksi ja miehet lopulta nukkumaan. Sammunut sankari nostettiin telttaan kaminan viereen, kun häntä ei saatu ujutettua makuupussiin.
Aamuyöllä tuli hälytys, kaasunaamarit päälle ja asemiin!

Sankarikin sen verran toipui tuiteristaan että sai silmänsä avattua.
Kauhea olo, täysin pimeää ja hirmuisen kuuma olo (kamiinan veressä). Päätä ja jokaista muutakin paikkaa särki, ja olo oli monella muullakin tavalla kurja.

Ja kun vähän käänsi päätä, silmien edessä hohtikin punahehkuinen kamina. Ympärillä olentoja, joiden kasvot eivät ainakaan ihmistä muistuttaneet.

Mies veti hiukan väärät johtopäätökset siitä, missä ajatteli heränneensä, ja kauhun parkaisu raikui koko leirialueen yli.

Mies tärisi vielä puoli tuntia heräämisen jälkeen niin, ettei tupakka pysynyt sormien välissä. Sai sitten soperrettua paniikkinsa syyn muille, jotka kyllä vakuuttelivat että olet vielä ihan elävien kirjoissa.
...
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 234
Esim. USAn ilmaiskut kaikkiin kantamilla oleviin venäjän ilmavoimien ja laivaston tukikohtiin, kaikkien venäjän merellä olevien ohjussukellusveneiden upotus niitä seuraavilla USAn taistelusukellusveneillä.

Ja NATOn koneet valvomaan Ukrainan ilmatilaa ja pommittamaan Ukrainasta ja Ukrainan lähialueilta kaikki venäjän taktiset ohjuslaukaisimet, raketinheittimet ja tykit mitä vaan löytyy.

Ja kaikki perinteisillä aseilla, ei ydinaseilla.
Toivoa sopii. Itse uskon jenkkien halukkuuden sotkea omat kätensä potentiaaliseen ydinkriisiin tuota esimerkkiäsi pienemmäksi. Jotain varmasti tekisivät, mutta todella varovaisesti. Vastustajan ydinsukellusveneiden systemaattinen tuhoaminen olisi esimerkiksi sen luokan temppu, että venäjän reaktio olisi todella raju. Kannattaa pitää mielessä, että lähtökohtaisesti joka ainoa maa ajattelee lähinnä omaa persettään (paitsi Suomi, joka mielellään tarjoaa ilmaiset herkut Saksalle hymy suussa :D)
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 641
Jos tänne jotain oikeita desantteja olisi tulossa tekemään tihutöitä, niin ne ei välttämättä edes tulisi tullin läpi.
Kyllä minä luulen että se on ihan helpoin tapa, sen kun ajaa läpi vaan.. Ei edes deZantti liiku metsiä pitkin vaikka ajaakin ihan muun kuin Suomen asiaa.

Tässä asiassa kohde voi olla kaikkea muuta kuin ystävällinen, kun ottaa huomioon mistä se tulee ja kuinka pahoja aikeita voi olla takana, koska käskyt saattavat tulla Kremlistä.

Vähän niin kuin sukkaan kuseminen, hetken mukavasti lämmittää, mutta täytyy kuitenkin katsoa kokonaiskuvaa; kyllä se alkaa kenkää hiertämään ikävästi, niin kokonaisvaikutus on kaikkea muuta kuin positiivinen vaikka hetken hyvältä tuntuisikin.
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 641
Pitäisi varmaan kuulua kotimaan politiikkaketjuun, mutta liippaa tätäkin aihetta:

Jokohan viimeisetkin Väyrys-fanit alkavat tajuamaan mikä trolli Väyrynen on aina ollut.


Toki vanhan ajan kommarit rakastavat Väyrystä tämän jälkeen vielä enemmän, mutta entä muut?

Paavo Väyryseltä käsittämätön kirjoitus – syyttää sotapropagandaa Suomen Nato-hakemuksesta ja Ukrainaa Venäjän hyökkäyksestä




Entinen ulkoministeri ja europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) julkaisi perjantaina blogiinsa Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainaan käsittelevän kirjoituksen. Väyrynen arvostelee kirjoituksessa voimakkaasti sodasta käytettävää retoriikkaa Suomessa, syyttää Ukrainaa ja länsimaita sodan alkamisesta ja pohtii Venäjän mahdollista ydinaseiskua.

Väyrysen mukaan Suomessa on vallalla "voimakkaampi Ukrainan sotaan liittyvä propaganda kuin muissa perinteissä länsimaissa".

Propagandan voimakkuus selittyy Väyrysestä muun muassa Suomen kansan historiallisella Venäjän ja venäläisten pelolla ja vihalla, ja sillä että Venäjän hyökkäystä Ukrainaan käytettiin perusteena hakea Nato-jäsenyyttä. Väyrynen kutsuu kirjoituksessaan päätöstä huonosti harkituksi.

Väyrynen väittää kirjoituksessaan Ukrainan vuoden 2014 vallankumouksen olleen "länsimaiden tukema laiton vallankaappaus", jossa valtaan nousseet ryhtyivät "vainoamaan maan itäosissa ja Krimin niemimaalla asunutta venäjänkielistä vähemmistöä". Narratiivi on samanlainen, kuin Venäjän johtajien julkisuudessa esittämä.

– Ukrainaa vietiin samalla Natoon, mistä seurasi sisällissota ja Krimin valtaus, Väyrynen kirjoittaa.

– Kuluneiden kahdeksan vuoden aikana Donbassin venäjänkielisillä separatistialueilla menehtyi Ukrainan asevoimien tulituksessa noin 10 000 ihmistä, sekä sotilaita että siviilejä, Väyrynen kirjoittaa myös.

Ukrainan asevoimien Harkovassa toteuttamaa vastahyökkäystä Väyrynen ei kutsu "kovin vakavaksi takaiskuksi", mutta totesi sen osoittaneen, että länsimaiden antamalla aseavulla Ukraina voi saada aikaan suurta vahinkoa Venäjän asevoimille.

Hän syyttää Yhdysvaltoja sodan pitkittämiseen pyrkimisestä, ja väittää Ukrainan voineen välttyä Venäjän hyökkäykseltä, jos se olisi ollut valmis toteuttamaan Minsk II-sopimuksen ja luopumaan Nato-jäsenyydestä.

Väyrynen sanoo sodan siirtyneen uuteen vaiheeseen. Venäjän aloittama liikekannallepano tarkoittaa, ettei se aio tyytyä häviäjän asemaan, Väyrynen sanoo.

Hän uskoo Venäjän aikovan liittää kaikki valloittamansa alueet itseensä.

– Tämä merkitsee myös sitä, että se saattaa katsoa ydinasestrategiansa mukaiseksi käyttää taktisia ja pienimuotoisia ydinaseita, jos näitä alueita vastaan hyökätään. On syntymässä tilanne, josta varoitinkin 3. heinäkuuta kirjoittamassani blogissa "Voisiko Venäjä käyttää Ukrainassa ydinaseita"?

– Nyt vihdoinkin pitäisi saada tämä mieletön sota loppumaan, Väyrynen päättää kirjoituksensa.
Äänestin joskus Paavoa presidentiksi kauan sitten, jos en väärin muista. Ainakin vanhempani niin tekivät. Nyt täytyy tunnustaa ettei tulisi mieleenkään. Paavon narratiivit ovat enemmän luokkaa "haluan johtaa Suomea ja Venäjä voisi tarjota minulle tämän aseman"
Vähän ns. Terijoen hallinnon mies puheiltaan. Vanhuuden höperöys alkaa vaivata miestä, harmillista. Meillä on jo Ano Turtiainen viihdyttämässä, Paavolla oli joskus uskottavuutta, nyt se on muisto vain.
 
Liittynyt
18.09.2019
Viestejä
61
Tiistaina tällä viikolla tuo USAF:n tiedustelukone sahasi huolella Murmanskin edustalla. Taisi Naton porukoilla olla jo silloin tiedossa se tiistailta sittemmin keskiviikolle siirretyn LKP-puheen sanoma. Eikä VP turhaan puheessa maininnut sitä miten heitä valvotaan koko ajan. Tuon lähemmäs tuskin enää voi mennä ellei sitten halua aluevesirajoja rikkoa.

tiedustelua.jpeg
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
3 267
Äänestin joskus Paavoa presidentiksi kauan sitten, jos en väärin muista. Ainakin vanhempani niin tekivät. Nyt täytyy tunnustaa ettei tulisi mieleenkään. Paavon narratiivit ovat enemmän luokkaa "haluan johtaa Suomea ja Venäjä voisi tarjota minulle tämän aseman"
Vähän ns. Terijoen hallinnon mies puheiltaan. Vanhuuden höperöys alkaa vaivata miestä, harmillista. Meillä on jo Ano Turtiainen viihdyttämässä, Paavolla oli joskus uskottavuutta, nyt se on muisto vain.
Onhan Väyrynen aina puoltanut itää, kun on ollut mahkut, mutta ei ollenkaan niin läpinäkyvästi kuin nyt.
Ehkä sen eläköityminen olis paikallaan ja toivottavasti toisi Suomelle yhden aikakauden lopun, suomettumisen.
 
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
4 710
Kyllä kohta lähtee venäjäpoikien rivit harventumaan. Toisaalta aika ällöttävää miettiä miten venäjä hyödyntää tätäkin tilaisuutena päästä eroon ns. epätoivottavista kansalaisuuksista tai ihmisistä. Kansanmurhaa ihan uudella tasolla. Ja syynkin saa vieritettyä kaikkien muiden niskaan.
 
Liittynyt
08.08.2019
Viestejä
2 322
Kyllä täällä vastikään sivuttiin asiaa ainakin siitä näkökulmasta, että Suomikin joutui alueluovutuksiin, jotta pääsi irti sodasta. Tämä on toki nyt hieman irti kontekstista, mutta Putinin puheiden jälkeen tällaisten asioiden pinnalle nostaminen kuitenkin omaan korvaani vaikuttaa siltä, että pitäisi ainakin jossain määrin ryhtyä miettimään mitä myönnytyksiä Venäjän suhteen pitäisi ehkä tehdä.
Selasin pari sivua taaksepäin ja luin tekstejä, enkä vieläkään löytänyt että kenen teksteistä sää nyt puhut? Sillä mitä Putin puhuu propagandapäissään, ja sillä mitä random-käyttäjät höpisee netissä, ei hirveästi ole asiayhteyttä, ellei sellaista väkisin tee.

Eiköhän tämä nuke-spekulointi kuulu johonkin toiseen ketjuun. Asiakeskustelu paskottu ihan täysin tämän seurauksena. :facepalm:
Paitsi että todellisuudessa tuo nuke-spekulointi sisälsi enemmän asiaa, kuin keskiverto viesti tässä ketjussa viimeisen 5 sivun ajalta. Hiiressä on sellainen rulla jolla pääsee niiden viestien yli jota ei halua lukea. Ei tuo nyt maailman typerintä spekulaatiota ole, että mitä jos asiat kärjistyisi ydinsotaan asti.
 
Liittynyt
24.12.2016
Viestejä
395
Venäjä leikkii tulen kanssa.

Testailevat kai kohta 9M730 Burevestnik / SSC-X-9 Skyfall ydinkäyttöistä flying Chernobyl ohjusta Novaja Zemljan Pankovossa pohjoisella jäämerellä.

Markku Salomaan mukaan merialue suljettu ja tarkkailu laiva asemissa.

It appears a test launch of Russia’s 9M730 “Burevestnik” nuclear-powered cruise missile, is imminent, based off of satellite imagery:

https://www.google.com/url?sa=t&sou...cQFnoECAsQAQ&usg=AOvVaw1bTJm1B3ouD2XupXHrD4HN

Burevestnik actually could be ready to test!:
Burevestnik actually could be ready to test!
Jos nyt oikein muistan, niin yhdysvallatkin suunnittelivat vastaavaa ohjusta jo vuosikymmeniä sitten. Lentäessään se olisi pudottanut ydinpommeja ja reaktori olisi tarkoituksella vuotanut säteilevää materiaalia, mutta projekti hylättiin liian tuhoisana. venäjä tuskin moisesta välittää, joten sopivaa olisi jos siellä sattuisi "pieni" ydinonnettomuus, jonka seuraksena henkilökunta kuolisi, kun tuo teknologia ei selvästikkään ei ole vielä hallittavissa.
 
Liittynyt
01.12.2021
Viestejä
43
Tätä minä en ymmärrä ollenkaan. Miksi se on sen huonompaa ajanhukkaa kuin minkään muunkaan Venäjän hyökkäyssodan toimintojen tai pelotteluiden spekulointi? Ei me kukaan täällä voida tehdä yhtään mitään sen kummempaa niille Venäjän muillekaan ohjusiskuille/hyökkäyksille ja silti niistä keskustellaan. Niitä ydinaseitakin on olemassa monentehoisia ja moneen tarkoitukseen.

Minä en ole keksinyt näille "ei saa puhua ydinaseista" -jorinoille mitään muuta järkiperustetta, kuin että niiden esittäjiä pelottaa jos vaikka ihan oikeasti jotain nukeja käytetäänkin ja siksi on helpompi vaan yrittää vaientaa keskustelu ja laittaa pää pensaaseen. Sitä paitsi on siellä vielä niiden pahamaineisten ydinaseiden lisäksi kaikenlaisia kemiallisia aseita Venäjän valikoimissa, jotka nekin on tuotu useiden hyvin korkean tason kansainvälisten johtajien puolesta esille moneen kertaan. Eikö niistäkään saa keskustella ennen kuin Putin ottaa sellaisia käyttöön?
Ajanhukaksi se siis menee siinä vaiheessa, kun homma menee ydinpommien kauhisteluksi ja aletaan tartuttaa muihinkin sitä ajatusmallia, että se on joku automaattisesti sodan voittava valttikortti, jota meidänkin tulee pelätä. Ei ihmekään, että sen jatkuva esiinnostelu näyttäytyy hyödyllisenä idiotismina, joka ei rakenna keskustelua vaan lietsoo täysin ylimääräistä paniikkia.

Ja oma suhtautuminen tosiaan on edelleen vahvan apaattinen, koska kuten tuli sanottua, ei länsi voi tehdä mitään eri tavalla, vaan kaikki on mini-Hitlerin lakeijoiden käsissä, joihin vaikuttamiseen pyrkiminen se vasta ajanhukkaa onkin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 234
Ajanhukaksi se siis menee siinä vaiheessa, kun homma menee ydinpommien kauhisteluksi ja aletaan tartuttaa muihinkin sitä ajatusmallia, että se on joku automaattisesti sodan voittava valttikortti, jota meidänkin tulee pelätä. Ei ihmekään, että sen jatkuva esiinnostelu näyttäytyy hyödyllisenä idiotismina, joka ei rakenna keskustelua vaan lietsoo täysin ylimääräistä paniikkia.

Ja oma suhtautuminen tosiaan on edelleen vahvan apaattinen, koska kuten tuli sanottua, ei länsi voi tehdä mitään eri tavalla, vaan kaikki on mini-Hitlerin lakeijoiden käsissä, joihin vaikuttamiseen pyrkiminen se vasta ajanhukkaa onkin.
Enemmänkin tuntuu olevan päinvastoin, että jotkut täällä menevät paniikkiin kun puhutaan ydinaseista ja niistä ei sen vuoksi saisi keskustella…
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 896
Enemmänkin tuntuu olevan päinvastoin, että jotkut täällä menevät paniikkiin kun puhutaan ydinaseista ja niistä ei sen vuoksi saisi keskustella…
Aika hyvin on örkkien sanoma mennyt sukkana sisään sinnekkin,putlerilla ei ole mitään muuta keinoa pärjätä sodassa kuin yrittää pelotella itsenäiseen ajatteluun kykenemättömiä ydinsodalla , luoda sitä kautta hysteriaa ja toivoa että se estäisi poliitikkoja katsomasta paskapuheiden todellisuutta.
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 641
Spoil: ydintuhoa tämä postaus.


Ei kukaan mene tuosta paniikkiin, mutta jatkuva jauhaminen aiheesta jolle meistä kukaan ei voi mitään, on aika turhaa. Pelikirja muuttuisi tuolloin totaalisesti, ihan yhtä mielenkiintoista kuin joku maailmanlopulla mässäily.
Mielestäni aivan turhaa jauhamista, sotkee keskustelua ja ei palvele mitään muuta kuin Venäjän propagandatarkoituksia sitä kautta.
"Venäjä vois napilla tuhota tän - Let's make Russia great again" jne..
"Venäjä valtais tän paikan 3-4 päivässä" ym.

Henkilökohtainen mielipide vaan, mutta aika väsynyttä juttua, ja olen melko varma että moni keskustelija tuon aihepiirin skippaa suosiolla. On nimittäin täälläkin _aika nähty_



Alla infoa tuohon yllä mainittuun testijuttuun Iltasanomista:

Lähde: Onko tässä Venäjän uusi superase? ”Lentävän Tshernobylin” koelaukaisua valmistellaan jo

"Onko tässä Venäjän uusi superase? ”Lentävän Tshernobylin” koelaukaisua valmistellaan jo Venäjä yrittää saada ydinkäyttöisen Burevestnik-risteilyohjuksen valmiiksi operatiiviseen käyttöön. Hankkeen onnistuminen on kuitenkin epävarmaa.


Sotilasasioihin perehtynyt avointen lähteiden tiedusteluanalyytikko Tony Roper on löytänyt Airbus Defencen toimittamista satelliittikuvista näyttöä siitä, että Venäjä valmistelee 9M730 Burevestnik -risteilyohjuksen uutta koelaukaisua Pankovon testialueella Novaja Zemljassa. Ohjuksen aiemmat testit ovat läntisten tietojen mukaan pitkälti epäonnistuneet.

Roper kertoo havainnoistaan muun muassa planesandstuff-verkkosivustollaan ja the Barents Observer -lehdessä.

– Kysymys on varmasti Burevestnikista, Roper sanoi Barents Observerille.

Roper on muun muassa havainnut kuvissa samankaltaisen, ohjuksen säilytykseen tarkoitetun säiliön kuin tällä Venäjän puolustusministeriön julkaisemalla videolla:


Burevestnik eli Myrskylintu tunnetaan lännessä nimellä SSC-X-9 Skyfall. Se on vasta kokeiluvaiheessa oleva ydinkäyttöinen risteilyohjus, jonka voimanlähteenä on pieni ydinreaktori. Ohjuksen kantama olisi käytännössä rajaton ja se voisi lähestyä maalia matalalla miltä suunnalta tahansa, väistellen samalla vastustajan ilmapuolustusta.

Ohjus lähtee lentoon rakettimoottorin avulla. Alkuvaiheen lennon aikana käynnistyvä reaktori pyörittää sähkömoottorin avulla ahdinta ja turbiinia, jotka antavat ohjukselle työntövoiman suihkumoottorin tavoin. Moottorin imuilma jäähdyttää samalla reaktoria.

Ohjus jättää lentäessään jälkeensä radioaktiivisia isotooppeja. Siksi sitä on kutsuttu ”lentäväksi Tshernobyliksi”.

Asejärjestelmään liittyvien ilmeisten riskien vuoksi Venäjä todennäköisesti valmistelee koelaukaisua mahdollisimman kaukana asutuksesta. Haitta ei ole niin merkittävä kuin se voisi olla, jos jokin menee pieleen.


Ydinkäyttöisen Burevestnikin koelaukaisu olisi onnistuessaan voimannäyttö, joka sopisi presidentin Vladimir Putinin puheeseen keskiviikkona. Putinin mukaan länsi kiristää Venäjää ydinasein.

– Kyse ei ole vain Zaporizzjan ydinvoimalan tulittamisesta länsimaiden kannustamana, mikä uhkaa johtaa ydinkatastrofiin. Kyse on myös joidenkin Naton johtavien maiden edustajien lausunnoista, joissa puhutaan mahdollisuudesta käyttää Venäjää vastaan joukkotuhoasetta, ydinasetta, Putin sanoi.

– Haluan muistuttaa tällaisten Venäjää koskevien lausuntojen antajille, että myös meidän maallamme on erilaisia tuhoaseita, ja jotkut niistä ovat joiltakin osiltaan uudenaikaisempia kuin Naton aseet.

Ukrainan tapahtumiin sinänsä koelaukaisu ei liity. Asejärjestelmää on kehitetty vuosia, ja tähän saakka huonolla menestyksellä.

Lue lisää: Putin uhosi maailman tuhoisimmalla ”Saatana 2”-ydinohjuksella

Burevestnik on yksi uusista ”superaseista”, joista Putin puhui jo maaliskuussa 2018. Muita superaseita ovat ydinkäyttöinen Poseidon-torpedo, ilmakehän yläosassa liitävä ja lennon aikana ohjailtava Avangard-ohjus, hypersooniset Kinzhal- ja Zirkon-ohjukset sekä raskas strateginen Sarmat-ydinohjus.

Konstruktiona ydinreaktorin voimalla toimiva Burevestnik on hyvin haastava. Maaliskuussa 2019 läntinen tiedustelu havaitsi mahdollisen Burevestnikin koelaukaisun kelluvalta alustalta Valkoisella merellä Venäjän luoteisosassa. Laukaisu epäonnistui. Seuranneessa onnettomuudessa ja räjähdyksessä kuoli ainakin viisi ihmistä, ja radioaktiivisia aineita levisi ympäristöön.

Yhdysvaltain tiedustelulähteiden mukaan pisin onnistunut Burevestnikin koelento on kestänyt vain kaksi minuuttia. Tuona aikana ohjus lensi 35 kilometrin matkan, kertoi uutiskanava CNBC vuonna 2018.

Yhdysvallat kehitteli kylmän sodan aikana projekti Pluton nimellä ydinkäyttöistä risteilyohjusta, joita testattiin Nevadan autiomaassa vuosina 1961 ja 1964. Huolimatta onnistuneista kokeista Pentagon luopui hankkeesta heinäkuussa 1964."
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 234
Aika hyvin on örkkien sanoma mennyt sukkana sisään sinnekkin,putlerilla ei ole mitään muuta keinoa pärjätä sodassa kuin yrittää pelotella itsenäiseen ajatteluun kykenemättömiä ydinsodalla , luoda sitä kautta hysteriaa ja toivoa että se estäisi poliitikkoja katsomasta paskapuheiden todellisuutta.
Kyse ei ole edelleenkään pelottelusta ja paniikista. Pääsääntöisesti täällä on keskusteltu ihan asiallisesti siitä mahdollisuudesta, että venäjä käyttäisi ydinasetta, mutta tämä on ilmeisesti niin iso tabu joillekin, että heti aletaan sensuroimaan ja syyttelemään muita venäjän propagandan nielemisestä ynnä muuta. Edelleen, edes jenkit eivät poissulje tätä vaihtoehtoa, joten miksi se täytyisi kiistää täydellisesti.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 237
Kyse ei ole edelleenkään pelottelusta ja paniikista. Pääsääntöisesti täällä on keskusteltu ihan asiallisesti siitä mahdollisuudesta, että venäjä käyttäisi ydinasetta, mutta tämä on ilmeisesti niin iso tabu joillekin, että heti aletaan sensuroimaan ja syyttelemään muita venäjän propagandan nielemisestä ynnä muuta. Edelleen, edes jenkit eivät poissulje tätä vaihtoehtoa, joten miksi se täytyisi kiistää täydellisesti.
Nythän Venäjän propaganda on inttänyt, että jos nukea käytetään, niin sitä ei käytettäisi suinkaan Ukrainassa vaan länttä vastaan...

Toisaalta jos ne oikeasti on tuota mieltä, niin silloinhan nukea ei käytetä vaan ollaan samassa MAD-doktriinin lähtökuopassa kuin viimeiset 60 vuotta on jo oltu. Koska tietäähän ne oikein hyvin mitä siitä seuraa, jos nukettavat länttä. Eli tuskin nukettavat. Ajatus lännen nukettamisesta tavallaan nollaa itsensä. Ukrainan nukettaminen sen sijaan ei välttämättä laukaisisi samanlaista vastetta, mutta kova konventionaalinen vaste tulisi siitäkin.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 330


Nyt nähtävästi haetaan jo yliopistoistakin väki pois. Eipä yllätä että kaikki LKP:n rajoitteet olivatkin valetta.

Jännä että hakevat porukkaa Moskovassa ja Pietarissakin. Taitaa Putin olla aika itsevarma siitä ettei kansa suutu…tai sitten aivan vitun tyhmä.

Saattaa tulla aikamoinen shitstorm kun pakotetut sotilaat alkavat tuolta somettamaan sodan todellisuutta telegrammissa, VK:ssa, puhelimitse yms.
Näin länsimaisesta näkökulmasta todella hyvä, että hakevat sieltä yliopistostakin ja suunnilleen kaikkialta. Hyvä siksi, että kansa näkee miten järjetöntä tämä on ja tämä voi koskettaa kaikkia sopivan ikäisiä miehiä (pl. rikkaat). Eiköhän tälläiset toimet vaan lisää sodan vastustusta. Varsinkin kun se somettaminen / yhteydenpito kotiin näillä alkaa rintamalla. Kun hakevat yliopistoistakin, niin samalla harventavat mukavasti sitä korkeasti koulutettujen määrää -> rys kehitys hidastuu entisestään. Nämä ei kuitenkaan pikakoulutuksella tule olemaan mitään tehokkaita motivoituneita sotilaita, joten eivät tule paljoa auttamaan sodassa.
 
Liittynyt
22.12.2016
Viestejä
18 237
Näin länsimaisesta näkökulmasta todella hyvä, että hakevat sieltä yliopistostakin ja suunnilleen kaikkialta. Hyvä siksi, että kansa näkee miten järjetöntä tämä on ja tämä voi koskettaa kaikkia sopivan ikäisiä miehiä (pl. rikkaat). Eiköhän tälläiset toimet vaan lisää sodan vastustusta. Varsinkin kun se somettaminen / yhteydenpito kotiin näillä alkaa rintamalla. Kun hakevat yliopistoistakin, niin samalla harventavat mukavasti sitä korkeasti koulutettujen määrää -> rys kehitys hidastuu entisestään. Nämä ei kuitenkaan pikakoulutuksella tule olemaan mitään tehokkaita motivoituneita sotilaita, joten eivät tule paljoa auttamaan sodassa.
Tästä on myös se hyvä puoli, että nämä on keskivertoa liberaalimpaa/sivistyneempää/älykkäämpää porukkaa ja varmasti ovat "myrkkyä" sotajoukkojen ilmapiirille kun "puhuvat liikaa" ja "levittävät väärää tietoa"...

Toisin sanoen tämä porukka saattaa suurin piirtein tietää, MIKÄ ON HOMMAN NIMI. Eivätkä varmasti pidä sitä omana tietonaan.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 330
Tästä on myös se hyvä puoli, että nämä on keskivertoa liberaalimpaa/sivistyneempää/älykkäämpää porukkaa ja varmasti ovat "myrkkyä" sotajoukkojen ilmapiirille kun "puhuvat liikaa" ja "levittävät väärää tietoa"...
No se ja varmasti myös se, että moraali näillä on niin alhainen, niin ei se voi olla vaikuttamatta muihin joukkoihin.
 

a85

Liittynyt
24.10.2016
Viestejä
1 010
Jos nää on fiksuja niin yhdessä tuumin rintamalla marssivat Ukrainalaisten syliin antautumaan kaikkine varusteineen. Tuskin siellä löytyy riittävästi "oikeamielisiä" kapiaisia antamaan niskalaukauksia näille sotakarkureille...
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 330
Jos nää on fiksuja niin yhdessä tuumin rintamalla marssivat Ukrainalaisten syliin antautumaan kaikkine varusteineen. Tuskin siellä löytyy riittävästi "oikeamielisiä" kapiaisia antamaan niskalaukauksia näille sotakarkureille...
Ja voihan sitä vaikka ampua sen "oikeamielisen" kapiaisen ja sitten antautua Ukrainalaisille.
 
Liittynyt
21.10.2020
Viestejä
4 710
Ja voihan sitä vaikka ampua sen "oikeamielisen" kapiaisen ja sitten antautua Ukrainalaisille.
Vähän veikkaan että erityisesti se "epätoivottu aines" on tarkemmassa vahdissa kuin muut. Saatetaan jopa varmistaa että kaikki kuolevat. Tätähän tehtiin mm. Buchan sotarikollisten kanssa, ne syötettiin tarkoituksella kuolemaan, vaikka kävivät välillä lepäämässä kaukana rintamasta.
 
Liittynyt
27.10.2016
Viestejä
5 330
Vähän veikkaan että erityisesti se "epätoivottu aines" on tarkemmassa vahdissa kuin muut. Saatetaan jopa varmistaa että kaikki kuolevat. Tätähän tehtiin mm. Buchan sotarikollisten kanssa, ne syötettiin tarkoituksella kuolemaan, vaikka kävivät välillä lepäämässä kaukana rintamasta.
Onhan tuokin mahdollista, tosin onko nyt riittävästi joukkoja laittaa vahtimaan niitä kaikkia "epätoivottuja". Niitä kun alkaa siellä rintamalla kohta luultavasti olemaan aika paljon. Tai no riippuu toki miten tuo osittainen lkp onnistuu.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
11 281
Luulen, että kiusallisia tyyppejä joutuu sekä ihan valvomatta muiden sekaan että suoraan tahallaan tapettaviksi, ja kaikkea siltä väliltä.
 
Liittynyt
01.12.2021
Viestejä
43
Tiedetäänköhän Moskovassa, että amerikkalaiset valmistaa ammuksia ja ihan ohjuksiakin nopeammin kuin alati pienenevä jämä-Neuvostoliiton kansa lisääntyy?
 
Liittynyt
06.12.2016
Viestejä
1 509
Epäilen samaa. Käytännön toteutuksen uskon silloinkin johtavan edellä mainittuun.
Ja tästä tulee vahvat tuntemukset kun itse olen reservissä. En vitussakaan lähtisi hyökkäämään minnekään. Mieluummin vankila tai luoti kuin tapporaiskaamaan vierasta valtiota. Samat fiilikset vaikuttaa venäläisilläkin olevan.
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
19 724
Ja tästä tulee vahvat tuntemukset kun itse olen reservissä. En vitussakaan lähtisi hyökkäämään minnekään. Mieluummin vankila tai luoti kuin tapporaiskaamaan vierasta valtiota. Samat fiilikset vaikuttaa venäläisilläkin olevan.
Helppo sanoa, mutta sitten kun se vaihtoehto pitää oikeasti tehdä, niin fiilis voi olla toinen.

Venäjän koko kulttuuri pohjaa jostakin satojen vuosien takaa kusettamiseen, heikomman sortamiseen ja alueiden valtaamiseen. Sitä ei muuta miksikään se vaikka kuinka julkaistaan tiktok-videoita muutamista viimeisenä iltana hölmöilevistä tai karkaavista värvärttävistä. Mitään kummallista koulutusta+varusteita ne sotaan päätyvät tuskin saavat, mutta useammat edeltävät sukupolvet ovat näille silti äidinmaidosta lähtien opettaneet että jos suuri johtaja käskee, niin sitten juostaan kohti vihollista isänmaan nimissä vaikka pelkän vasaran kanssa.
 
Liittynyt
06.12.2016
Viestejä
1 509
Helppo sanoa, mutta sitten kun se vaihtoehto pitää oikeasti tehdä, niin fiilis voi olla toinen.

Venäjän koko kulttuuri pohjaa jostakin satojen vuosien takaa kusettamiseen, heikomman sortamiseen ja alueiden valtaamiseen. Sitä ei muuta miksikään se vaikka kuinka julkaistaan tiktok-videoita muutamista viimeisenä iltana hölmöilevistä tai karkaavista värvärttävistä. Mitään kummallista koulutusta+varusteita ne sotaan päätyvät tuskin saavat, mutta useammat edeltävät sukupolvet ovat näille silti äidinmaidosta lähtien opettaneet että jos suuri johtaja käskee, niin sitten juostaan kohti vihollista isänmaan nimissä vaikka pelkän vasaran kanssa.
Ehkä ymmärsit väärin mitä tarkoitin. En lähtisi hyökkäyssotaan. Vai tarkoititko että nöyrtyisin Luger ohimolla? Sekunti kun se Luger on mennyt koteloon niin rynkyllä ohimolle ja niskalaukaus.
Puolustamaan omaa maata tottakai lähtisin.
 
Liittynyt
13.02.2017
Viestejä
1 641
Tuolla sakissa on varmaan nyt ihan älykkäitäkin tyyppejä, ns. normaaleja ihmisiä. Toivottavasti eivät löydä "uutta lahjakkuuttaan" tuolla ollessa vaan keksivät vaan miten pääsevät nopeasti pois vahvuudesta rauhallisella tapaa. Luulisi ettei fiksummille venäläisille niin vaikeaa olisi löytää keinoa antautua vaikka kävisikin hassut että joutui kurkkusalaatteihin, kun luotti siihen ettei opiskelijoita tai tietyn ikäisiä yms rekrytä, koska "rajattu" mobilisointi. Onhan tuo kamala kusetus rivikansalaisellekin. Virran mukana on helppo silti mennä. Yksikään noista tyypeistä ei tule olemaan sankari hyökkäyssodalla, toivottavasti sen ymmärtävät ja jakavat tietonsa myös muille.
 

Bladekill

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
4 708
Pitäisi varmaan kuulua kotimaan politiikkaketjuun, mutta liippaa tätäkin aihetta:

Jokohan viimeisetkin Väyrys-fanit alkavat tajuamaan mikä trolli Väyrynen on aina ollut.


Toki vanhan ajan kommarit rakastavat Väyrystä tämän jälkeen vielä enemmän, mutta entä muut?

Paavo Väyryseltä käsittämätön kirjoitus – syyttää sotapropagandaa Suomen Nato-hakemuksesta ja Ukrainaa Venäjän hyökkäyksestä




Entinen ulkoministeri ja europarlamentaarikko Paavo Väyrynen (kesk.) julkaisi perjantaina blogiinsa Venäjän hyökkäyssotaa Ukrainaan käsittelevän kirjoituksen. Väyrynen arvostelee kirjoituksessa voimakkaasti sodasta käytettävää retoriikkaa Suomessa, syyttää Ukrainaa ja länsimaita sodan alkamisesta ja pohtii Venäjän mahdollista ydinaseiskua.

Väyrysen mukaan Suomessa on vallalla "voimakkaampi Ukrainan sotaan liittyvä propaganda kuin muissa perinteissä länsimaissa".

Propagandan voimakkuus selittyy Väyrysestä muun muassa Suomen kansan historiallisella Venäjän ja venäläisten pelolla ja vihalla, ja sillä että Venäjän hyökkäystä Ukrainaan käytettiin perusteena hakea Nato-jäsenyyttä. Väyrynen kutsuu kirjoituksessaan päätöstä huonosti harkituksi.

Väyrynen väittää kirjoituksessaan Ukrainan vuoden 2014 vallankumouksen olleen "länsimaiden tukema laiton vallankaappaus", jossa valtaan nousseet ryhtyivät "vainoamaan maan itäosissa ja Krimin niemimaalla asunutta venäjänkielistä vähemmistöä". Narratiivi on samanlainen, kuin Venäjän johtajien julkisuudessa esittämä.

– Ukrainaa vietiin samalla Natoon, mistä seurasi sisällissota ja Krimin valtaus, Väyrynen kirjoittaa.

– Kuluneiden kahdeksan vuoden aikana Donbassin venäjänkielisillä separatistialueilla menehtyi Ukrainan asevoimien tulituksessa noin 10 000 ihmistä, sekä sotilaita että siviilejä, Väyrynen kirjoittaa myös.

Ukrainan asevoimien Harkovassa toteuttamaa vastahyökkäystä Väyrynen ei kutsu "kovin vakavaksi takaiskuksi", mutta totesi sen osoittaneen, että länsimaiden antamalla aseavulla Ukraina voi saada aikaan suurta vahinkoa Venäjän asevoimille.

Hän syyttää Yhdysvaltoja sodan pitkittämiseen pyrkimisestä, ja väittää Ukrainan voineen välttyä Venäjän hyökkäykseltä, jos se olisi ollut valmis toteuttamaan Minsk II-sopimuksen ja luopumaan Nato-jäsenyydestä.

Väyrynen sanoo sodan siirtyneen uuteen vaiheeseen. Venäjän aloittama liikekannallepano tarkoittaa, ettei se aio tyytyä häviäjän asemaan, Väyrynen sanoo.

Hän uskoo Venäjän aikovan liittää kaikki valloittamansa alueet itseensä.

– Tämä merkitsee myös sitä, että se saattaa katsoa ydinasestrategiansa mukaiseksi käyttää taktisia ja pienimuotoisia ydinaseita, jos näitä alueita vastaan hyökätään. On syntymässä tilanne, josta varoitinkin 3. heinäkuuta kirjoittamassani blogissa "Voisiko Venäjä käyttää Ukrainassa ydinaseita"?

– Nyt vihdoinkin pitäisi saada tämä mieletön sota loppumaan, Väyrynen päättää kirjoituksensa.
Mun mielestä on käsittämätöntä että juuri mikään muu media ei uutisoi siitä kuinka yksi Suomen historian ikonisimmista ja pitkäaikaisimmista politiikoista toistaa aivan 1:1 Putinin propagandaa. Ainaha Väyrynen on ollut neukkumyönteinen rotta, mutta nyt on kaikki rajat ylitetty.
 
Liittynyt
22.01.2019
Viestejä
1 046
Mun mielestä on käsittämätöntä että juuri mikään muu media ei uutisoi siitä kuinka yksi Suomen historian ikonisimmista ja pitkäaikaisimmista politiikoista toistaa aivan 1:1 Putinin propagandaa. Ainaha Väyrynen on ollut neukkumyönteinen rotta, mutta nyt on kaikki rajat ylitetty.
Kyllä Paavoa on nyt pistäneet puolueen pojat puukolla palleihin. Eihän tos oo mitään järkeä.
Surullista vielä olin joskus (todella) kauan sitten "paavo-fani" siis hyvin kauan sitten tapasin hänet jossain vaalitilaisuudessa tai torilla tms ja mietin että siinä mukava heppu.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 249


Raivoraittiudella vässykkäarmeija ja kotirintaman Z-miehet uuteen loistoon?
Tämä oli puoliksi vitsinä joskus sivu tai pari sitten, mutta...mietin että ihan olisiko se ihan todellinen tapa sotia näitä kakkos-aallon örkkejä vastaan. Jätetään kirkasta viinaa laatikoittain sopiviin solmukohtiin niin kyllä ne niille käyttöä löytää. Ja ei kai nuo sitä osaa niin maltillisesti juoda että toimintakyky säilyisi.
edit: ja jos joillakin mailla on ongelmia saada poliittista päätöstä aseiden toimittamisesta Ukrainaan, niin tämähän ei olisi sama asia :think:
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 806
Viestejä
4 204 170
Jäsenet
70 988
Uusin jäsen
paallikkopc

Hinta.fi

Ylös Bottom