Venäjä hyökkäsi Ukrainaan 24. helmikuuta 2022

Liittynyt
17.11.2017
Viestejä
41
puhun yleisellä tasolla järjestelmästä miten EU toimii tai on toimimatta venäjää vastaan Ukrainan puolella jneesimerkkeineen Ei voi määritellä otksi. Anti olla kumminkin. Kummallisia määritelmiä putinistiksi sun muuta. Ei keskustelun arvoinen ketju, kun niin ryssämäiset säännöt. Vaikenen näillä keskusteluilla täällä.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
962
Pienenä offtopiccina pitäisi tuota Venäjän kansan toimintaa hallitustaan vastaan katsoa varmaan samalta kantilta, kun USA hoiti ei niin kunniakasta puolustustaan kommunismilta Vietnamissa. USA:n kansalaiset katteli monta vuotta touhua ja eli elämäänsä tyytyväisenä. Ja tämä siis maassa jossa sai osoittaa mieltäänsä ja vankilasta pääsi myös laillisesti pois, vaikka oli ottanut osaa mielenosoitukseen.

Tästä syystä en niin hirveästi tuomitsisi Venäjältä pois lähteneitä. Kyllä ne maataan varmaan puolustaisi, jos sitä vastaan olisi oikea uhka. Ei vaan ole motivaatiota mennä tapattamaan itseään turhaan sotaan.

Vietnamissa sentään oli iso joukko ihmisiä jotka halusivat että jenkit puolustavat niitä
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
10 452
Se ei välttämättä johdu vihollisen tappamisesta. Voi tulla siitäkin, kun näkee toverien kuolevan ja haavoittuvan tai jos on ollut tykistötulen kohde tai muuten tiukassa paikassa.
Totta, mutta mitä pidempään sota jatkuu, sitä useampi ukrainalainen joutuu sitä etulinjan elämää kokemaan.

On hyvin epämääräistä sanoa, että minkä maan kontrolliin esim. Krim ”kuuluu”. Aikaisin 1900-luvulla siellä eli paljon tataareita, jotka heivattiin veke ja korvattiin venäläisillä, vaikka Krim sinällään määrättiiin 1954 Neuvostoliitossa kuulumaan Ukrainaan.


Oma toiveeni on, että kansallisvaltioita ei pitäisi olla ollenkaan olemassa.

Toisaalta ymmärrän, että se ei ole kovin realistinen toive - jos joku alue liittoutuu keskenään, niin muidenkin on vähän pakko liittoutua, tai ne joutuvat kovin helposti syödyiksi.

En tiedä miten joku ideaali palastelumalli olisi mahdollista muodostaa.
 
Liittynyt
02.11.2016
Viestejä
873
On mahdotonta sanoa, miten suuri osa kansasta oikeasti kannattaa sotaa, mutta ilmeisesti hyvin suuri osa kansasta on "epäpoliittisia", mikä on ollut Putinin propagandan tavoitekin. Näillä "epäpoliittisilla" tyypeillä ei siis välttämättä ole mielipidettä, vaan jättävät siis politikoinnin Putinin juntalle.

Meikäläisittäin tuntuu hurjalta, että joku voi olla sodasta yhdentekevää mieltä, mutta ilmeisesti Venäjällä aika moni on. Ainakin sikäli kun ei kosketa omaa napaa mobilisoinnin osalta.
Osa näistä haastatelluista taitaa kyllä sanoa noin, kun eivät halua itselleen ongelmia sanoessaan suunsa puhtaaksi. Toisaalta äänestämisellä ei taida olla juuri merkitystä Venäjällä, eli jos ei julkisesti tee mitään poliittista kannanottoa, niin sitten on käytännössäkin epäpoliittinen.
 
Liittynyt
20.06.2017
Viestejä
1 295
On hyvin epämääräistä sanoa, että minkä maan kontrolliin esim. Krim ”kuuluu”. Aikaisin 1900-luvulla siellä eli paljon tataareita, jotka heivattiin veke ja korvattiin venäläisillä, vaikka Krim sinällään määrättiiin 1954 Neuvostoliitossa kuulumaan Ukrainaan.
Mitä epämääräistä siinä muka on? Vuonna 1994 Ukraina ja Venäjä parin pienemmän ex-Neukkulan jäsenen kanssa sopivat, brittien ja amerikkalaisten kätilöidessä, että silloiset rajat pitää. Jos siellä asuvat ihmiset olisivat mieluummin Kremlin tsaarin alaisuudessa niin ovat täysin vapaita muuttamaan rajan toiselle puolelle. Venäläisten tutkimukset vuoden 1954 siirron laillisuudesta ym. on täysin turhaa sotkemista kun itse tunnustivat Budapestissa Ukrainan rajat.
 
Liittynyt
21.10.2016
Viestejä
2 665
Samaan aikaan, kun Venäjä on tuhlannut vähiä resurssejaan Ukrainan paskomiseen ja kuluttanut aikaansa kiukutteluun, on Ukrainan maanviljelijät tehnyt hommansa:

Ukrainan tulliviranomaisten mukaan, maasta on heinäkuun alusta lähtien viety viljaa ja palkokasveja yhteensä lähes kahdeksan miljoonaa tonnia. Vuosi sitten vastaavana aikana volyymi oli 13,6 miljoonaa tonnia.
Ei ollenkaan pöllömpi saavutus hyökkäyksen kohteena olevalle maalle.

Ukrainan viljasato on odotettua parempi ja vienti vetää – kaikkia liittolaisia Venäjän moukaroiman maan menestys ei miellytä
Mustanmeren vientikäytävä näyttää toimivan. Maan sisäisten kuljetuskustannusten nousun vuoksi viljelijöiden tuotot jäävät silti vähäisiksi.


Kuuntele
Dnipropetrovskin alueella Ukrainassa korjattiin heinäkuun alussa viljaa pellolta, johon Venäjän ohjus oli tehnyt suuren kraaterin.

Dnipropetrovskin alueella Ukrainassa korjattiin heinäkuun alussa viljaa pellolta, johon Venäjän ohjus oli tehnyt suuren kraaterin. Kuva: Efrem Lukatsky
Uutiset|Politiikka ja talous7.10.202222:00
Tapio Nurminen & Tuulikki Viilo

Ukrainalaiset viljelijät ovat onnistuneet pian kahdeksan kuukautta jatkuneesta sodasta huolimatta kylvämään, kasvattamaan ja puimaan merkittävät määrät viljaa.

Yhdysvaltain maatalousministeriö USDA:n raporttiin kirjatun syyskuun satoennusteen mukaan Ukrainan maissisato nousee noin 31,50 miljoonaan tonniin.

Määrä on yli 10 miljoonaa tonnia pienempi kuin viime satokaudella, mutta korkeampi kuin kaksi vuotta sitten.

Ukrainan vehnäntuotanto laski merkittävästi, mutta on silti tuoreimmassa ennusteessa 20,5 miljoonaa tonnia. Edellisellä satokaudella määrä oli 33,01 miljoonaa tonnia.


Hehtaarisadot ovat olleet odotettua paremmat, kuvailee vanhempi maatalousekonomisti Päivi Kujala Pellervon taloustutkimus PTT:ltä. ”Sateet suosivat Ukrainaa hyvään aikaan.”

Lisää aiheesta:Syksyn kohtuullinen sato tuli todella suuren tarpeeseen – ruoka on energiaa kovempi ase
Myös viljan vienti on saatu vetämään. Se on hyvä hyvä uutinen erityisesti Pohjois-Afrikan maille.

Kesäkuun 4. päivästä lähtien Ukraina on voinut viedä maataloustuotteita tullivapaasti EU-maihin. Näin unioni on halunnut tukea taloudellisesti Venäjän moukaroimaa maata.


Kaikkia Ukrainan vientimenestys ei miellytä. Bulgaria on protestoinut, että halpa ukrainalainen vilja ja auringonkukkaöljy sotkevat markkinoita. Samanlaisia ääniä on kuultu myös Puolasta.

Kun neuvottelut Ukrainan EU-jäsenyydesta joskus alkavat, maataloudesta tulee vääjäämättä yksi vaikeimmista kysymyksistä.

Viljasta saatavat vientitulot ovat elintärkeitä Ukrainalle. Viljelijöille hyvästä sadosta ja hyvin vetävästä viennistä ei kuitenkaan jää paljon käteen.

Sodan riskien ja tuhoutuneen infrastruktuurin vuoksi kuljetuskustannukset ovat maan sisällä nousseet voimakkaasti.


Lisää aiheesta:Lähes puolet maailman viljan viennistä pysähtyi Ukrainan sodan takia
Syyskuun ensimmäisellä puoliskolla Ukrainasta vietiin maataloustuotteita, pääasiassa maissia, vehnää ja auringonkukkaöljyä yhteensä 3,9 miljoonaa tonnia. Se on liki kaksi kertaa enemmän kuin elokuun alkupuoliskolla. Tämä käy ilmi Ukrainan maatalousministeriön tilastoista.

Heinäkuun lopussa tehty sopimus Mustanmeren vientikäytävästä on riskeistä huolimatta helpottanut viljan kuljettamista.

Ukrainan infrastruktuuriministeriö kertoi reilu viikko sitten, että sopimuksen solmimisen jälkeen Mustanmeren satamista on lähtenyt 231 rahtilaivaa, joiden lastina on ollut 5,3 miljoonaa tonnia maataloustuotteita.

Ukrainan tulliviranomaisten mukaan, maasta on heinäkuun alusta lähtien viety viljaa ja palkokasveja yhteensä lähes kahdeksan miljoonaa tonnia. Vuosi sitten vastaavana aikana volyymi oli 13,6 miljoonaa tonnia.

Vaikka valtaosa viennistä on mennyt Mustanmeren kautta myös sekä Tonavan jokisatamien että raide- ja maantiekuljetusten merkitys on kasvussa.

”Olemme saavuttaneet Tonavalla yli miljoonan tonnin maataloustuotteiden vientivauhdin. Vielä maaliskuussa tämä luku oli vain 16 000 tonnia”, Ukrainan infrastruktuurista vastaava ministeri Oleksandr Kubrakov kertoo facebook-päivityksessään.

Tavoitteena on Kubrakovin mukaan houkutella ulkomaisia investointeja Tonavan satamaklusterin kehittämiseen.

Ukrainan hallitus on vedonnut voimakkaasti EU:n komissioon ja jäsenmaihin, jotta unioni panostaisi muutenkin uusiin vientireitteihin, muiden muassa rajaterminaaleihin, jotta Ukrainan riippuvuus Mustanmeren reitistä vähenisi.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
627
Osa näistä haastatelluista taitaa kyllä sanoa noin, kun eivät halua itselleen ongelmia sanoessaan suunsa puhtaaksi. Toisaalta äänestämisellä ei taida olla juuri merkitystä Venäjällä, eli jos ei julkisesti tee mitään poliittista kannanottoa, niin sitten on käytännössäkin epäpoliittinen.
Samaa mieltä. Mitä nyt näitä haastatteluja nähnyt, niin miltei kaikki ”epäpoliittiset” henkilöt taitavat rivien välistä luettuna vastustaa nykymenoa.
 
Liittynyt
29.10.2016
Viestejä
34
Asiaton käytös
Koitahan nyt vaan itse pärjäillä tuon sun todellisuudesta irtautuneen Marin-vihasi kanssa sen sijaan, että yrität alkaa leipoa Marin-kultistisia putinisteja niistä, jotka sanovat, että "hyvin sanottu" siinä kohtaa, kun Marin oikeasti sanoo jotain hyvin.
Sieltä joku äijäfeministi hyökkäsi heti kun joku arvosteli Sannaa, tai ei itse asiassa edes Sannaa vaan sannansanalaisia (Vuohien jäljillä | Jukka Lindströmin Sivuhistoria). Sanna sanoi itsestäänselvyyden, mutta lausumattomana oletuksena diplomaattisessa ratkaisussa on että putler suostuu siihen. Sellaista tuskin löydetään, joten lopulta Ukraina ajaa örkit pois mailtaan sotilaallisesti. Lopputulos sinänsä sama kuin Sannan triviaalissa ratkaisussa, mutta ratkaisun luonne ei kuitenkaan ole diplomattinen koska se toteutetaan sotilaallista voimaa käyttäen.
 
Liittynyt
26.11.2020
Viestejä
200
Tuo kohu Marinista on hyvä esimerkki miten surkea johtaja hän on, kerrankin kun tuli suora vastaus ilman kiertelyä se oli fanfaarin arvoinen suoritus. Ja ei tarvinut kuin sanoa itsestäänselvyys. Mutta pisteet siitä hänelle, voisi jatkaa samaa linjaa muidenkin kysymysten kohdalla.
Oli se kyllä sen puoleen fanfaarin arvoinen suoritus että saattoi olla ensimmäinen suomalainen politiikko joka vastasi mihinkään kysymykseen suoraan ja ilman kiertelyjä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
627
Offtopic, keskustelun häirintä
No onhan se todellakin Marin-vihaa, jos näkee kultteja siellä missä niitä ei ole vain siksi, että joillain ihmisillä säilyy objektiivisuus sen suhteen mitä viestin sisältö pitää sisällään eikä sitä dumata sen vuoksi, että viestin kertoja on tavalla tai toisella vääräksi koettu.

Marin sanoi ihan hyvin, eikö? Jos saman olisi sanonut punakka boomer-mies, se olisi sanonut ihan hyvin, eikö?
Kultti syntyy siitä, kun henkilön saavutuksia ylistetään suhteettomasti ja vastaavasti isotkin mokat lakaistaan maton alle.

Marinin kausi on toki ollut haastava, mutta kokonaisuudesta on jäänyt mieleen lähinnä paksu teflon-kuorrutus, jos voguen kansikuvia ja pissis-julkkisten kanssa patsastelua ei lasketa.

Nyt totesi nasevasti itsestäänselvyyksiä (joskin toteuttamiskelvottomia sellaisia) ja tästäkö pitäisi antaa vähintään Nobel-palkinto? Pisteet siitä, että ei kumarra ryssälle, mutta ei tuo mikään kovin haastava saati realistinen lausunto ollut.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 619
Ukeille tainnut saapua uusi erä järeämpiä droneja, kun aika tymäkkää latinkia osuu tankkiin:


Onkohan tuo t90:n? torni näyttää aika "modernilta", mitä normit. Melko hyvin ottaa osumat vastaan.


 
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
3 035
Kultti syntyy siitä, kun henkilön saavutuksia ylistetään suhteettomasti ja vastaavasti isotkin mokat lakaistaan maton alle.

Marinin kausi on toki ollut haastava, mutta kokonaisuudesta on jäänyt mieleen lähinnä paksu teflon-kuorrutus, jos voguen kansikuvia ja pissis-julkkisten kanssa patsastelua ei lasketa.

Nyt totesi nasevasti itsestäänselvyyksiä (joskin toteuttamiskelvottomia sellaisia) ja tästäkö pitäisi antaa vähintään Nobel-palkinto? Pisteet siitä, että ei kumarra ryssälle, mutta ei tuo mikään kovin haastava saati realistinen lausunto ollut.
Hienosti vedät tässä kaiken joko mustaksi tai valkoiseksi. Minkäänlaista etäisestikään mietoa positiivista remarkkia ei voi ääneen lausua, tai muuten on kyseessä kultti, jossa saavutuksia ylistetään Nobel-palkintoja vaatien suhteettomasti ja isot mokat lakaistaan samalla maton alle. Ihan oikeasti nyt jätkät, jotain suhteellisuudentajua ja harmaansävyjä peliin.

Ja Marin-ulina alkaa olla tässä ketjussa muutenkin aika lailla pelkkää OT:tä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 018
Totta, mutta mitä pidempään sota jatkuu, sitä useampi ukrainalainen joutuu sitä etulinjan elämää kokemaan.

On hyvin epämääräistä sanoa, että minkä maan kontrolliin esim. Krim ”kuuluu”. Aikaisin 1900-luvulla siellä eli paljon tataareita, jotka heivattiin veke ja korvattiin venäläisillä, vaikka Krim sinällään määrättiiin 1954 Neuvostoliitossa kuulumaan Ukrainaan.


Oma toiveeni on, että kansallisvaltioita ei pitäisi olla ollenkaan olemassa.

Toisaalta ymmärrän, että se ei ole kovin realistinen toive - jos joku alue liittoutuu keskenään, niin muidenkin on vähän pakko liittoutua, tai ne joutuvat kovin helposti syödyiksi.

En tiedä miten joku ideaali palastelumalli olisi mahdollista muodostaa.
Mitä epämääräistä siinä muka on? Vuonna 1994 Ukraina ja Venäjä parin pienemmän ex-Neukkulan jäsenen kanssa sopivat, brittien ja amerikkalaisten kätilöidessä, että silloiset rajat pitää. Jos siellä asuvat ihmiset olisivat mieluummin Kremlin tsaarin alaisuudessa niin ovat täysin vapaita muuttamaan rajan toiselle puolelle. Venäläisten tutkimukset vuoden 1954 siirron laillisuudesta ym. on täysin turhaa sotkemista kun itse tunnustivat Budapestissa Ukrainan rajat.
Ylipäätään jos alkaa historiaa pidemmälle katsomaan niin hämärtyy entistä enemmän että mikä kenellekin kuuluu. Krimillä kun on historian mittaan ollut omistusta antiikin kreikkalaisilla, Roomalla, Venetsialla, Ottomaaneilla jne.

Mutta faktahan se on että viimeisin laillinen omistus on Ukrainalla joten sen mukaan mennään.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
627
Hienosti vedät tässä kaiken joko mustaksi tai valkoiseksi. Minkäänlaista etäisestikään mietoa positiivista remarkkia ei voi ääneen lausua, tai muuten on kyseessä kultti, jossa saavutuksia ylistetään Nobel-palkintoja vaatien suhteettomasti ja isot mokat lakaistaan samalla maton alle. Ihan oikeasti nyt jätkät, jotain suhteellisuudentajua ja harmaansävyjä peliin.

Ja Marin-ulina alkaa olla tässä ketjussa muutenkin aika lailla pelkkää OT:tä.
Ensinnäkään minä en mitään ”Marin-ulinoita” tässä aloittanut, vaan vastasin sinun viestiisi, missä syytit toista keskustelijaa Marin-vihaajaksi.

Toisekseen, kun tuo Marinin lausunto oli nyt niin mahtava, niin haluat varmaan tässä samalla mainita muutaman ylistävän sanan vaikkapa Halla-Ahon Venäjään liittyvistä lausunnoista, jotka ovat olleet vielä suorempia ;)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
2 159
Offtopic, keskustelun häirintä
Kyllä minä ainakin lupaan ylistää. Ihan saman tien kun Halla-Ahosta tulee pääministeri.
 
Liittynyt
24.06.2017
Viestejä
3 035
Ensinnäkään minä en mitään ”Marin-ulinoita” tässä aloittanut, vaan vastasin sinun viestiisi, missä syytit toista keskustelijaa Marin-vihaajaksi.

Toisekseen, kun tuo Marinin lausunto oli nyt niin mahtava, niin haluat varmaan tässä samalla mainita muutaman ylistävän sanan vaikkapa Halla-Ahon Venäjään liittyvistä lausunnoista, jotka ovat olleet vielä suorempia ;)
Mielestäni se mitä Marin lausuu Ukrainan sodasta kuuluu ihan oleellisesti tähän ketjuun. Samaa ei ehkä voi enää sanoa huuruisista näkemyksistä Marin-kulteista, sen putinisti-rinnastuksista eikä Halla-aho-whataboutismeista siitäkään huolimatta, että hänen ulostulonsa Venäjää koskien ovat olleet pääosin oikein fiksuja.

Taas kerran tuot esille sellaista ennakkoasenteellisuutta, että sillä pitäisi olla merkitystä kuka sanoo eikä sillä, että mitä sanoo. Sekä Marin että Halla-aho ovat lausuneet fiksuja. Minulle ei tuota mitään ongelmaa tunnustaa tätä asiaa ääneen. Sinulle ja muutamalle muulle näyttää jostain syystä kovasti tuottavan.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
627
Mielestäni se mitä Marin lausuu Ukrainan sodasta kuuluu ihan oleellisesti tähän ketjuun. Samaa ei ehkä voi enää sanoa huuruisista näkemyksistä Marin-kulteista, sen putinisti-rinnastuksista eikä Halla-aho-whataboutismeista siitäkään huolimatta, että hänen ulostulonsa Venäjää koskien ovat olleet pääosin oikein fiksuja.

Taas kerran tuot esille sellaista ennakkoasenteellisuutta, että sillä pitäisi olla merkitystä kuka sanoo eikä sillä, että mitä sanoo. Sekä Marin että Halla-aho ovat lausuneet fiksuja. Minulle ei tuota mitään ongelmaa tunnustaa tätä asiaa ääneen. Sinulle ja muutamalle muulle näyttää jostain syystä kovasti tuottavan.
Hetkinen, eli sinun mielestäsi Marinin lausunnot kuuluvat oleellisesti tähän ketjuun, mutta minkäänlainen kritiikki ei ole sallittua? Koet kuitenkin oikeudeksesi syyttää muita Marin-vihaajiksi, jos eivät ylistä pääministeriä tällaisen ihan nasevan, mutta sangen yksinkertaisen lausunnon perusteella? Kuulostaa aika samalta menolta, kuin tuolla itänaapurin puolella on sananvapauden osalta :)
 
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
582
Videoiden perusteella tuo rautatiesilta näyttää jo pikkasen vääntyneeltä sivuilta. En ole insinööri mutta voisin olettaa että jos tuo säiliötankkeri jatkaa paloaan vielä, tulee tuo aiheuttamaan isoa vahinkoa. Ihmettelin että mitenkähän tuo sen alapuolella oleva autotie on luhistunut kauemmaiselta kaistalta kun siinä kohtaa ei liekkien vaikutusta näy ensinkään?
 

jrp

Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
410
Ihmettelin että mitenkähän tuo sen alapuolella oleva autotie on luhistunut kauemmaiselta kaistalta kun siinä kohtaa ei liekkien vaikutusta näy ensinkään?
Näyttäisi, että molemmille autosilloille on tullut myös osumaa. Toinen kaista ehkä vielä ajokelpoinen
 
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
289
Onkohan tuo ollu siis ohjuksilla aiheutettu eikä pelkästään tuon polttoainejunan posautus?
r/UkraineWarReportissa oli jonkun silta-videon kommenteissa oli huhuja, että jossain telegram ryhmässä oli, että sabotaasia ja pommilla olisi hoideltu juna, ei tosin mitään puhetta millä autosilta olisi hoideltu.

qeqweqweqweqwe.png

 
Liittynyt
09.11.2016
Viestejä
582
r/UkraineWarReportissa oli jonkun silta-videon kommenteissa oli huhuja, että jossain telegram ryhmässä oli, että sabotaasia ja pommilla olisi hoideltu juna, ei tosin mitään puhetta millä autosilta olisi hoideltu.


Hmmm mielenkiintoista. Tosiaan kumma joo, tuon junan ymmärrän hyvin mutta tuo uloimman kaistan romahdus on hämmentävä.
 
Liittynyt
03.11.2016
Viestejä
289
Maantiesillalla täytynyt olla oma pommi/joku muu räjähtävä. Aivan kuin siltojen välissä olisi ollut jotain, mutta vain toinen pudonnut paikoiltaan. Kansi mustunut paikalleen jääneessä.
Kun oikein tuota @Metu n kuvaa zoomaa, niin tosiaan jotain tuolle "keskellä" olevalle osuudelle on tapahtunut.
qeqweqweqweqwe.png


Jos oikein värikyynää ja mielikuvitusta haluaa käyttää, niin Tom Clansymäisesti erikoisjoukot pulikoineet paikalle ja asentaneet räjähteet :D
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
5 596
Ilon ja onnen päivä jne. mutta eikö tuossa vielä kuitenkin ole kaksi kaistaa jäljellä (yksi per suunta tai "iso kuljetus" varaten koko leveyden)?
 
Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
3 801
Mitään en silloista tiedä, mutta miten hitossa kansi voi lähteä tuolla tavalla kokonaisena palana siististi irti?
 
Liittynyt
16.08.2018
Viestejä
1 328
Mitään en silloista tiedä, mutta miten hitossa kansi voi lähteä tuolla tavalla kokonaisena palana siististi irti?
Siellä on ollut pommi alla. Tätä ei ole tehty ohjuksilla taivaalta. Varmaankin rautatiesilllassa myös.

Mutta huomaa, että ryssän silta ei ole kovin vahvaa tekoa. Ainakaan tuo autosilta.

Edit. ryssämedia väittää, että rekka sillalla, jossa on ollut pommi.
 

jrp

Liittynyt
05.11.2016
Viestejä
410
Sivulta otetuista kuvista näkyy, että "ehjäksi" jääneen sillan puoliskon kaiteet ovat kadonneet mustuneelta kohdalta, joten paukku ei ole ollut pelkästään sillan alla.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 138
Tämän kuvan mukaan molemmat autokaistat näyttäisivät olevan poikki. Junasilta saattaa olla myös melko notkeaa sorrtia pian.
edit: toisen autokaistan päällä taitaa olla kaiteita tms. eikä ole pudonnut, mutta notkahtanut sekin eli tuskin käyttökelpoinen.


Krimillä on ilmeisesti normaalia halvempaa polttoainettä tänään myynnissä, tai sitten kaikki ovat vain menossa viikonloppuna matkalle johonkin.

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
6 632
Mielenkiintoista nähdä miten tämä vaikuttaa sotaan. Vesi pitäisi vielä saada katkaistua krimiltä.


 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
1 870
Kutoutuukohan tästä taas pitkään suunniteltu hyökkäys Krimin ja Hersonin alueen eristämiseksi. Sattuu huhut ja sillan poksautus hyvin yhteen.

Venäläislähteet ovat viime aikoina huhunneet ukrainalaisten vastahyökkäyksestä kokonaan uudella rintamalla Zaporizzjan suunnalla.

Uuden hyökkäyssuunnan mahdollisuudesta vihjasi Twitterissä esimerkiksi ukrainalainen sotatoimittaja Illia Ponomarenko.

– Kuvitelkaa, kuinka järjettömät olisivat seuraukset, jos Ukraina olisi kyvykäs aloittamaan kolmannen ja kaikkein voimakkaimman vastahyökkäyksen Zaporizzjassa Melitopolin kaupungin vapauttamiseksi, Ponomarenko maalaili.

Vastahyökkäyksestä Zaporizzjan rintamalla ovat vihjailleet myös muut sotaa seuraavat Twitter-tilit.


 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
186 532
Viestejä
3 393 565
Jäsenet
60 801
Uusin jäsen
Niskalastaja

Hinta.fi

Ylös Bottom