Välillä kone tunnistaa näytön, välillä ei... Missä vika?

Liittynyt
08.02.2023
Viestejä
3
Ostin takuunalaisen HP Omen 30L R7-5/16/1000/3080 -pelitietokoneen käytettynä. Ensiomistaja oli ostanut tietokoneen Gigantista. Omistuksessani alkoi heti ongelmat näyttöjen ja TV:n tunnistamisen kanssa. Kone ei siis tunnista HDMI- tai Display Portin kautta näyttöä tai TV:tä. Joskus toimii ja tunnistaa kuten kuuluukin ja joskus ei. Heitetään karkea arvio, että joka kolmannella kerralla ei toimi. Ainut 100% konsti saada toimimaan on kytkeä näyttö Display Portin kautta koneeseen ja vasta sitten käynnistää tietokone.

Gigantti lähetti koneen korjattavaksi Elcareen. Siihen vaihdettiin uusi näytönohjain ja sanottiin, että vika on korjattu. Kone toimi 3 kertaa, kunnes 4. kerralla sama vika.

Lähetin uudestaan huoltoon. He tarkistivat koneen. Kaikki toimii, ei vikoja. Sitten alkoi useamman viikon taistelu, että he edes vastasivat minulle. Useita puheluita, sähköposteja ja reklamaatioita myöhemmin he lopulta vastasivat, että tietokoneessa ei ole vikaa, jonka jälkeen loppui vastaaminen. Kuluttajaneuvonnassa sanottiin, että jos vika ei heidän hallussaan ilmene, heidän ei tarvitse sitä korjata.

Hain jälleen koneen takaisin ja toisella käyttökerralla sama vika. Tämä ei tietenkään ollut yllätys, jos mitään muuta ei oltu tehty kuin laskutettu 90e tarkastusmaksu.

Oisko kellään ideoita mikä vois olla vikana ja mitä tässä voisi seuraavaksi tehdä?
 
Liittynyt
03.05.2018
Viestejä
2 699
Mikä on käytetyn TV:n resoluutio ja virkistystaajuus?
 
Liittynyt
13.09.2019
Viestejä
349
En tiedä mikä noissa mättää, mutta ihan yleinen ongelma. Duunissa kun joutuu kytkemään kannettavaa kokouksissa telkkariin, niin se toimii just just joka toinen kerta vaikka tekee kytkennän samalla lailla joka kerta. Piuha kiinni koneen ollessa käynnissä, sitten TV päälle. Samanlaista temppuilua se oli duunikavereidenkin koneilla.
 
Liittynyt
03.05.2018
Viestejä
2 699
@EAQRSK Jos TV on 4K resolla, ja koittaa laittaa 30hz kuvaa siitä läpi, mikä tahansa HDMI kaapeli ei riitä. Se voi riittää melkein, jolloin kuva välillä näkyy, välillä pimenee. Mutta kaapelin tiedonsiirrokyky loppuu kesken, ja siksi se räpsii kuvaa.
 
Liittynyt
10.04.2019
Viestejä
49
Minulla korjaantui melkein kokonaan kun hommasin uuden kaapelin. Ennen joka 3. kerta jäi pimeäksi ja nyt ehkä joka 10.
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
199 253
Viestejä
3 578 367
Jäsenet
63 357
Uusin jäsen
peky

Hinta.fi

Ylös Bottom