Ultra HD 4K Blu-ray pyörittäjät

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja jovo, 13.03.2017.

 1. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 781
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Itselläni on 4k-töllö, muttei vielä UHD Blu-ray-soitinta, kun ajattelin että keskityn striimien katseluun. Nyt tuli kuitenkin pitkästä aikaa tilattua Harry Potter -leffakokoelma. Harkitsin UHD-versiota, mutta hinta olisi näköjään ollut noin nelinkertainen Blu-ray-versioon verrattuna. :confused2: Ehkä joskus tulevaisuudessa jostain poistomyynnistä sitten.
   
 2. Maranki

  Maranki

  Viestejä:
  345
  Rekisteröitynyt:
  07.11.2018
  Jos budjetti venyisi, niin tämähän se sitten olisi: tukee kunnolla DVD-A- ja SACD-levyjä ja LCD-näyttö etupaneelissa. Ja menun on tehnyt joku muu kuin Sony tai Philips. Mutta tuo hinta...
   
  latee77 tykkää tästä.
 3. latee77

  latee77 Make ATK Great Again RTX ON Team H2O

  Viestejä:
  1 914
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Onko tuo tonemapping tosiaan ylivoimaisesti kuvanlaatuun ratkaisevin tekijä, mitä high end soittimiin ei ole edes laitettu? En ole siihen perehtynyt, mutta kuullostaa omituiselle.

  Tuollainen halpa pc edustaa sitten taas kaikinpuolin tuota halpaa UHD soitinta muutoin, rämisevä kelkka, hurisee, ämpärimuovia jne. Ja että käytettävyys on jotain muuta.

  Mutta pieni PC jossain slimmissä kotelossa olis kyllä kiva kyhäillä, monipuolisuutta tietenkin ihan eri tavalla.

  Tuossa Pioneerin soittimessa kiehtoo sekin että on tosiaan vaan CD soitin ilman mitään appeja tms. Toimii hyvin myös musiikin kuuntelussa. ...silloin harvoin kun ylipäätään fyysiseltä levyltä mitään katsoo tai kuuntelee.
   
 4. latee77

  latee77 Make ATK Great Again RTX ON Team H2O

  Viestejä:
  1 914
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Jep, ja kun ei oikein myydä kuin alan hifiliikkeissä niin tulee laatufiilis jo siitä :D Olispa halvempi niin ei tarvis miettiä. Tuolla hinnalla saa tosiaan muutakin mukavaa. Ja jos sattuu jotain 8k levyjä tulemaan niin taas vanha laite.
   
  Maranki tykkää tästä.
 5. latexii

  latexii

  Viestejä:
  2 240
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Panasonicin mainostettu 820 -malli on ihan ok mappaystoiminnoiltaan, mutta sekin on staattinen eikä dynaaminen. Dynaamista mäppäystä tarjoilee sitten esim. MadVR tai Lumagen Radiance Pro (hieman arvokkaampi mitä Pioneeri.. kumma ettei samaa toiminallisuutta ole pioneerissä)

  Tuossa vielä yksinkertaistettuna dynaamisen ja staattisen ero

  You may be wondering how the TV even knows what colour gamut or peak brightness was used when the HDR content was graded? The answer to that question brings us conveniently on to metadata. When HDR content is graded by a colourist, using a professional monitor that is capable of 100% of DCI-P3 and either 1,000 or 4,000 nits of peak brightness, this information is included as metadata which can be expressed in one of two ways – as either static or dynamic metadata. In the case of static metadata there are two key numbers, the black level (usually 0 or 0.05 nits) and the peak luminance (usually 1,000 or 4,000 nits), which applies to the entire film. However, when it comes to dynamic metadata, the black level and peak brightness can be changed on a scene by scene and even frame by frame basis.

  That is why there has been a lot of publicity surrounding dynamic metadata because, the less capable an HDR display, the harder it is to reproduce a good HDR image using static metadata. The reason that tone mapping HDR content using static metadata is much harder, is that the TV must take the maximum colour volume that applies to that material and fit it into the TV’s own colour volume for the entire length of the content. Although some scenes will have very high peak luminance highlights, the majority won't and so the tone mapping ends up over-compressing this much larger number of less demanding scenes. The result is that often HDR content can appear rather dim overall because the tone mapping is transposing less bright scenes based on a peak brightness number that only applies to a small number of actual bright scenes. The tone mapping is essentially over-compensating for the peak luminance number included in the static metadata as in the image above.


  Tokihan et tarvitse minkäänlaista tonemappaysta jos töllösi pystyy vaikkapa siihen vaatimattomaan 4000 nitsin valotehoon. eikä muutenkaan jossei halua kaikkea irti töllöstään. Huomaako noiden eron sitten ? No minä ainakin huomaan vajaatehosilla nitsin tuottajilla (kotona on käynyt mm. Panasonic DMP UB9000, DMP UB900 ja joku sampan halpis)
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2020
 6. latee77

  latee77 Make ATK Great Again RTX ON Team H2O

  Viestejä:
  1 914
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Joo mielenkiintoinen pointti, eli jos haluaa dynaamisen tonemappauksen niin vaihtoehdot ovat HTPC MadVR:llä tai tuollainen hieman arvokkaampi Lumage (ettökäkö 5000€ :eek:). Mutta ilmaisella ohjelmalla onnistuu, tai toinen vaihtoehto on viiden tonnin kapistus :D Hyvin ymmärrettävää nyt miksi soittimina käytetään HTPC:tä.

  Ei tuota pahemmin ole kyllä puutteissa mainittu noissa arvosteluissa, luulis että miinuksiin tulee aina Tonemappauksen puute jos se kerran on suuri tekijä HDR matskuissa. Tuo kuullostaa siis käytännössä mitä Dolby Vision osaa tehdä normi HDR verrattuna mutta unohtunut mainita että tarvii 5k€ pömpelin vielä väliin???
   
 7. lospolloshermanos

  lospolloshermanos

  Viestejä:
  150
  Rekisteröitynyt:
  02.08.2017
  Tilaukseen meni halvin karvalakkimalli Panasonic DP-UB154EG-K n. 130 euron hintaan (eli juuri niin kuin ei alunperin pitänyt). Ei ole Dolby Visionia, mutta pikainen testaus Panasonic DP-UB450:lla ei vakuuttanut kuvanlaadun osalta em. Philipsin telkulla. Tv:tä en vaihda ja tuo reilun satasen hinta menettelee vielä kuitenkin soittimen osalta - oli sitten hyödyt blu-ray vs uhd kuvanlaadun osalta miten pienet tahansa.
   
  latee77 tykkää tästä.
 8. latexii

  latexii

  Viestejä:
  2 240
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joissain telkkareissa tuo taitaa olla jollain tasolla sisäänrakennettuna (Esim. LG) samoin uusimmissa JVC:n tykeissä. TV:n toimivuuteen en osaa ottaa kantaa kun olen tykittelijä mutta Panan ja MadVR:n välillä ero oli aivan selkeä. Varmaan vielä sitä selkeämpi mitä valovoimattomampi laite ja isompi katsottava pinta. Ja nämä menee tosiaan sarjassa staattinen toimii ok, kunhan ei paremmasta tiiä / näe.
   
 9. Apari

  Apari

  Viestejä:
  109
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Siis hetkinen, eikös hdr optimizer nimenomaan ole dynaaminen. Eikös sen tarkoitus ole nimenomaan tehdä liki samaa kuin dolby vision eli olla dynaaminen. DV on lisäksi 12-bittinen värimaailmaltaan eli täysin samaan tulokseen ei tulla pääsemään hdr10 matskulla vaikka olisi millainen optimizer käytössä. Hdr optimizer on siis käytettävissä ainakin panan 820 ja 9000 malleissa.
   
 10. latee77

  latee77 Make ATK Great Again RTX ON Team H2O

  Viestejä:
  1 914
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Okei, kiitti vinkeistä, tätä puolta asiasta ei olis tullut mieleenkään vertailla. Mahtaako kuitenkin TV kanssa (77" LG C9 tosiaan töllönä niin valovoimaa on tarpeeksi mutta ei tehokkainta antia) enää suurta eroa tuon Tonemappingin kanssa.

  Tuo Pinohiiri osaa poimia noita arvoja myös levyltä:
  " The deck boasts a superb disc display function, which is able to read HDR10 metadata from compatible UHD discs. This reveals Max FALL (Maximum Frame Average Light Level) and MaxCLL(Maximum Content Light Level) information, and offers a real insight into the mastering and display potential of 4K discs. Do you really need a display capable of 1200 nits to make the most of your HDR discs? "

  Tosin toinen puoli tuossa soittimessa olis se että saisi kunnollisen CD soittimen (SACD / DVD-A) myös.

  Noh, täytyy laittaa jäitä hattuun vielä tän suhteen.
   
 11. latexii

  latexii

  Viestejä:
  2 240
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei ole. HDR Optimiserilla voidaan säätää mäppäys eri arvoille jotka ovat 1500 nit, 1000 nit, and 500 nit (=staattinen). Ei mitään tekemistä esim. frame-by-frame -tyyppisen reaaliajassa tapahtuvan mäppäyksen kanssa (=dynaaminen). Mutta kuten sanottua, joillekin varsin riittävä :)

  To combat these common HDR tone mapping issues, Panasonic leveraged what it learned from developing its own flat-panel displays to create a feature that it calls “HDR Optimizer.” When enabled, this feature lets you pick from an assortment of brightness presets that match your display’s capability. Presets include 1500 nits, 1000 nits, and 500 nits, which roughly align with the light output capability of high brightness LCD TVs, OLED TVs, and lower brightness projectors.
   
  Viimeksi muokattu: 14.01.2020
  R_Arska tykkää tästä.
 12. latee77

  latee77 Make ATK Great Again RTX ON Team H2O

  Viestejä:
  1 914
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Miten muuten ylipäätään noilla soittimilla voi olla eroja jos lukevat ykkösiä tai nollia levyltä ja lähettävät ne telkulle? Mikäli ymmärtävät sen mitä tarjolla on.
   
 13. yberkurko

  yberkurko

  Viestejä:
  1 261
  Rekisteröitynyt:
  01.02.2017
  Kaikki eivät tue kaikkia tekniikoita ja kuvan (sekä äänen) parantamiseen voi olla lukuisia eri tekniikoita. Tietenkin soittimen fyysinen puoli, kuinka hiljainen on ja yleinen laatuvaikutelma.

  Kukin itse katsoo, mistä on valmis maksamaan sitten:cool:
   
  latee77 tykkää tästä.