Ulkoinen kiintolevykehikko katoilee siirron aikana

Liittynyt
12.10.2021
Viestejä
3 177
Windows 11 Pro Dell XPS läppärillä menossa isompi tiedonsiirto-operaatio, terakaupalla tavaraa.

Kun siirsin USB-kiintolevyltä toiselle, ei ongelmaa. Nyt kun siirrän myös USB-kehikossa oleville sisäisille HDD:eille, välillä siirron aikana levyt joille siirrän, tai niiden kehikko, katoaa hetkeksi ja tiedonsiirto keskeytyy. Pystyn kyllä jatkamaan sitä retry:lla. Joskus tuo katoaminen tulee jo minuutissa tai parissa, joskus voin siirtää tiedostoja tunninkin ajan ilman katkoksia. Siirto etenee sinänsä sutjakkaasti jollain jopa yli 100 MBytes/sec nopeudella, silloin kun etenee.

Kyseessä siis tämä virhe (0x800701B1):


USB-liitännässä ei taida olla vikaa koska 5TB USB HDD ei siinä oireillut, ja vika toistuu vaikka liitän USB-kehikon USB-C portissa olevaan USB-hubiin.

USB-kehikoissa olevissa levyissä en ole havainnut vikaa ja vika toistuu niissä kaikissa (4x 2TB levyjä, kehikossa on paikka kahdelle levylle yhdellä kertaa).

Olen kokeillut myös toista uudempaa USB-kehikkoa (hankittu sen takia että tuo vanhempi ei käsittääkseni tue 8TB kokoisia levyjä) ja mielestäni sillä oli jopa pahempia ongelmia, kone jäätyi kokonaan jos yritti aloittaa mitään merkittävää levyoperaatiota (toisella koneella tuo uudempi kehikko ei oireile mitenkään isoissakaan kopioinneissa). Tuo vanhempi USB-kehikko on myös esim. Raspberry Pi4:llani aktiivikäytössä (siinä pyörii itse Linux) eikä ainakaan siinä ole aiheuttanut mitään ongelmia, tosin en muista olenko mitään hirmuisen mittavaa tiedonsiirtoa sen kautta RPi:llä tehnyt.

Windowsin power-asetuksissa olen varmistanut että "USB selective suspend setting" on pois päältä, jos se mitään mihinkään vaikuttaa, eli ettei USB päätä alkaa välillä nukkumaan tms.

Itse jotenkin epäilen jonkinlaista ajuriongelmaa Windowsissa, tai onko jokin USB tai kiintolevy lisäohjelma joka aiheuttaa ongelmia, aivan kuten jotkut network performance boosteriajurit saavatkin internet-yhteyden katkeilemaan ja vain sotkevat asioita. Tuolla läppärillä pyörii joku "Intel Rapid Storage Technology"-äppi, ei hajua voiko se aiheuttaa ongelmia ja onko ihan turha ja jopa aiheuttaa ongelmia.

Onko törmätty samaan ongelmaan ja keksitty mistä vikaa kannattaisi yrittää löytää?

Pari asiaa ajattelin vielä kokeilla eli sama siirto-operaatio kokonaan toisella koneella, ja jopa Linuxissa. Että näkisi onko tämä vain tuota nykyistä Windows-konetta vaivaava ongelma, mutta kiva se olisi siinäkin saada kuntoon koska sitä juuri ajattelin tähän operaatioon käyttää.
 
Viimeksi muokattu:
Kokeilen just nyt toisella Windows 11 Home läppärillä 350GB tiedonsiirtoa (90MBytes/sec), katsotaan tuleeko sillä ongelmia tuolla samalla USB-levyllä ja USB-kehikolla...
 
Toisessa Windows 11 läppärissä ei ilmennyt mitään ongelmia massiivisen tiedonsiirron kanssa, joten jotenkin tämä liittyy juuri tuohon tiettyyn toiseen läppäriin. Jostain syystä se välillä kadottaa hetkeksi tuon telakan isomman tiedonsiirron aikana.

Ongelmaan ei ole ratkaisua, mutta mikä on kiintolevykehikko?
Tarkoitatko mitä sillä tarkoitetaan, vai tarkkaa mallia? Verkkokauppa.com taitaa kutsua noita nimellä "kiintolevytelakka":


En näe missään mitään tarraa tms. mikä minun telakkani on, mutta muistikuvani mukaan Fujtech joku aikoinaan poistunut malli, USB 3.0 kaapelilla.

Samantapaisten ongelmien kanssa muistan joillakin muillakin koneilla joskus tapelleeni, välillä olinkin vakuuttunut että vika on tuossa telakassa tai sen kaapelissa, mutta kuten sanottu, toisella läppärillä ei taas ollut ongelmaa. Ja sillä ongelmallisellakin koneella ongelmaa ei kuitenkaan ilmennyt kun kohteena oli USB-levy (omassa kotelossaan).

Ainoa ero mitä havaitsin oli että tässä ongelmallisessa läppärissä tunnuin saavan paremman nopeuden, reippaasti yli 100 MBytes/sec, oliko jopa 130 ainakin välillä. Toimivassa läppärissä se tuntui huitelevan jossain 60-80 MBytes/sec, tosin siinä kohdelevy alkoi olla jo aika täynnä joten saattaa hidastus johtua siitäkin.

Koska tiedonsiirto kuitenkin toimii välillä jopa 30-60 minuuttia tuolla ongelmallisellakin koneella ennen katkeamistaan, tuntuu tukehtuuko sen USB tms. jotenkin siirron aikana ja siksi putoaa hetkeksi pois? Pitää kokeilla saanko toistettua vikaa siinä Linuxin puolella...
 
Viimeksi muokattu:
Windowsin power-asetuksissa olen varmistanut että "USB selective suspend setting" on pois päältä, jos se mitään mihinkään vaikuttaa, eli ettei USB päätä alkaa välillä nukkumaan tms.

USB selective suspend is the ability to power down and later resume an idle USB device while the computer to which it is attached remains in the working state (S0). For energy-efficient operation—especially on mobile PCs—all USB devices and drivers should support selective suspend. Powering down a device when it is idle, but while the system remains in the S0 state, has the following significant advantages:
- Selective suspend saves power.
- Selective suspend can help reduce environmental factors such as thermal load and noise.

Minulla on 18TB ulkoinen kiintolevy (amazon.de), jonka käyttäminen on lähes mahdotonta jos tuota ominaisuutta ei poista käytöstä. edit: Oletusasetuksella lepotilasta käynnistyminen kestää minuutin 18TB ulkoisella kiintolevyllä, mikäli tiedostoja on paljon.

Ohjauspaneeli > Virranhallinta-asetukset > Muuta suunnitelman asetuksia > Muuta virranhallinnan lisäasetuksia > USB-asetukset > USB:n valikoivan keskeytyksen asetus / USB selective suspend setting > Ei käytössä (oletus Käytössä)

Asetus löytyy vain uusista tietokoneista. Vanhassa tietokoneessa muuta alla olevaa asetusta.

Ohjauspaneeli > Virranhallinta-asetukset > Muuta suunnitelman asetuksia > Muuta virranhallinnan lisäasetuksia > Kiintolevy > Aika kiintolevyn virran katkaisuun > Ei koskaan (oletus 1 minuutti)
 
Viimeksi muokattu:
Ylempää lisäys: Omista kahden uudemman kanssa, täytyy ottaa myös USB-porteista virransäästö pois. (3:ssa on virtalähde, eli siihen se ei vaikuta.)
 

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjuista
257 806
Viestejä
4 478 892
Jäsenet
74 015
Uusin jäsen
Az1

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom