Työttömän elämä -thread

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Madrunner, 17.10.2016.

 1. Randomizer

  Randomizer

  Viestejä:
  504
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Kunhan tämä vasemmistohallitus alkaa jylläämään niin nuokin luvut lähtee syöksyyn ennemmin tai myöhemmin.
   
  techchicken, Vaakajenga ja selectamatic tykkäävät tästä.
 2. oestrus taurus

  oestrus taurus

  Viestejä:
  2 075
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tiedä, vaikka tulisi suomalaisille (-marginaalit) 100% työllisyys, mutta millä hinnalla se saavutettaan ja onko näillä toimenkuvilla sitten mitään yhteiskunnallista merkitystä, onkin sitten toinen juttunsa. Nyt vain mennään kuulemma pää kovana työllistymisprosenttiin päin. Onko vastassa sitten seinä, ei tunnu kiinnostavan SDP:n pässiä.
   
 3. SShadow

  SShadow

  Viestejä:
  245
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Rinteellä oli AY-aikoina tärkein mittari jäsenmäärä, ja sitä lisättiin vaikka millä keinoin. Kun jäseniä erosi sankoin joukoin, niin tehtiin fuusioita muiden liittojen kanssa. Toivottavasti ei nyt työssäkävijöiden määrää kasvateta samaan tyyliin, yhdistymällä jonkun naapurivaltion kanssa...
   
  Poppamies tykkää tästä.
 4. Surffaaja

  Surffaaja

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  09.04.2017
  Mielenkiintoista. Alalle on siis mahdoton päästä. :confused:
   
  Vaakajenga tykkää tästä.
 5. Kaitzschu

  Kaitzschu

  Viestejä:
  288
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Sitä varten ovat suhteet sekä maailmanlaajuista huomiota saaneet avoimen lähdekoodin harrasteprojektit. Näytöillä pääsee.
   
 6. Surffaaja

  Surffaaja

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  09.04.2017
  Eikös tämä oo ihan reilu peli sitten?
   
  Kaitzschu tykkää tästä.
 7. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 177
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  IT-alalle valmistuvat työllistyvät oikein hyvin. Kun esittää väitteen että ”on mahdoton päästä”, niin olisi suotavaa perustella se jotenkin, esim. Jollain vastavalmistuneiden työttömyysprosenteilla tjsp.
   
 8. Surffaaja

  Surffaaja

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  09.04.2017
  Jos tämä oli minulle niin minähän en tälläistä väittänyt. @The Oath sen sijaan kyllä, hieman eri sanoin.
   
 9. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  181
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  IT-alalle valmistuvat on kyllä hieman tarpeettoman huonossa asemassa, koska samoja asioita on realistista oppia itsenäisesti ja harrastuneisuuden kautta jopa vahingossa. Paremmassa asemassa epäilemättä on tutkinnon kanssa, mutta siitä ei niin kaukana on osaavaa, motivoitunutta, tutkinnotonta tyyppiä jatkuvasti pienenevällä palkkatoiveella ja kasvavilla taidoilla. Samaan aikaan alasta yritetään tehdä mainstreamia ja savustaa lisää vastaavia tyyppejä esiin.

  En kyllä näe, että kukaan sinänsä väitti pääsemisen olevan mahdotonta. Yksi sanoi että kokeneelle on vientiä, toinen että joissain paikoissa vanhempia tekijöitä ei kaivata ja kolmas että kokemukseton nuori ei työllisty. Epäilemättä nämä voi kaikki olla samaan aikaan totta.
   
  Kaitzschu ja The Oath tykkäävät tästä.
 10. Surffaaja

  Surffaaja

  Viestejä:
  4
  Rekisteröitynyt:
  09.04.2017
  Menee jo vähän turhaksi vääntämiseksi kun kommenttini oli lähinnä huumoria, mutta luonnollisesti it-alalle kuin mille tahansa muullekin alalle työllistyy ilman työkokemustakin. Jokainen alalla nyt oleva kun on joskus ollut siinä tilanteessa.

  Sen verran asiaakin kommentissa oli, että häiritsee kun omista yksittäisistä kokemuksista tehdään laajempia väittämiä. Minä en ole työllistynyt ilman työkokemusta -> alalle ei voi työllistyä ilman työkokemusta.
   
 11. muronsyöjä

  muronsyöjä

  Viestejä:
  571
  Rekisteröitynyt:
  16.08.2018
  Varmaankin vaihtelee firman / osaamisalan mukaan, mutta ainakin embedded C/C++ puolella löytyy hyvin hommia kokeineille yli 40-kymppisille ja 50-kymppisillekkin. Itseasiassa mulla on vähän sellainen fiilis, että koko mun työuran keski-ikä on ollut mun ikäluokkaa (vähän liioitellen). Ensin melkein kaikki ole helkkarin nuoria ja nyt keski-ikä yli neljäkymmentä.
  En osaa sanoa mikä on tilanne esim. full stack tai pelikoodareilla.
   
 12. Damathacus

  Damathacus

  Viestejä:
  406
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Voin kokemuksesta sanoa että jos on vastakkain tyyppi jolla on tutkinto mutta ei oikein muuta näyttöä ja tyyppi jolla ei ole tutkintoa mutta jolla on näyttää esim jotain omia koodaus projekteja jne, niin sillä tutkinnolla voi pyyhkiä persettään.
   
 13. Berzza

  Berzza

  Viestejä:
  346
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Kuka hemmetti haluaa Kainuuseen? Aivan täysin kuollut paikka. No, Kajaani juuri ja juuri vielä vähän aikaa luultavasti sinnittelee, mutta muuten käyrä näyttää aika vahvasti alaspäin väkimäärän suhteen.

  Sama vika kyllä koko Itä-Suomessa. Liian kylmää, liian ankeaa jne. No, nuo kaksi viimeistä kyllä koskee koko Suomea.
   
  Tott tykkää tästä.
 14. Jeesbox

  Jeesbox

  Viestejä:
  357
  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Ei se toimi niin. Esimerkiksi PHP:ssä on esto, et ei voi lähettää for-loopissa mailia.
   
 15. Samurei

  Samurei

  Viestejä:
  60
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ulkomuistista sanoisin, että tuo nyt oli ennemminkin PHP mail()-funktion paskuudesta kiinni... tai kun sitä ei vaan ole suunniteltu spämmäämistä varten...

  Loppujen lopuksi taitaa olla ihan sama vaikka Autohotkey:lla rakentaisi kikkareen, joka käy excelin rivit läpi ja käskyttää Outlookkia lähettämään postit yksitellen.

  Siis siinä mielessä, että jos tämä nyt on oikeasti GDPR:n mukaan synti niin täysin mahdotonta ketään tuosta on saada tilille - ellei nyt sitten typeryyttään cc:nä lähetä viestejä.
   
 16. voffer

  voffer

  Viestejä:
  290
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2016
  Kyllä mä oon ihan onnistuneesti lähettänyt php-skriptillä mailia esimerkiksi erään yhdistyksen jäsenille siten että se hakee csv-tiedostosta mailiosoitteen, nimen ja jäsennumeron.
   
 17. pähk1nä

  pähk1nä

  Viestejä:
  453
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Mutta jos se oikeasti olisi synti, niin miksi yksikään yritys ottaisi pienintäkään riskiä henkilöiden takia, jotka eivät ole edes tulossa heille töihin?
   
 18. yksvaan

  yksvaan

  Viestejä:
  69
  Rekisteröitynyt:
  26.11.2018
  Taas tulee eioota, omasta mielestä perfect match ja erittäin potentiaalinen hakija, mutta ei edes screeningistä pääse läpi. Ei tuu mieleen muuta kuin että on virhe on kertoa substanssiosaamisesta, jos välissä on jokin rekryfirma.
   
 19. Jeesbox

  Jeesbox

  Viestejä:
  357
  Rekisteröitynyt:
  14.09.2017
  Se voi sit tosiaan olla niin, et se vaatii jotain muutakin kuin vain sen mail()-funktion pistämisen sinne for-loopin sisään. Ehkä se on asynkroninen tai jotain...
   
 20. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  181
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Ensimmäinen vuosi työttömänä alkaa lähestyä. Elokuussa olisi tuo päivä, ja jos nyt realistisesti jättää heinäkuun pois laskuista niin 1.5 kuukautta vielä aikaa hakea. Ihan jees, mieluummin työllistettynä, mutta jos ei niin laitan vuosikakun tulille.

  Tutun tuttu oli ilmaissut tutulle halukkuuttaan ruveta koodariksi. Ei kuulemma ole koskaan koodannut, mutta katselee alustavasti pikakoulutuksia tms. Ei kyllä vaikuta työllistymistodennäköisyys suurelta noilla seteillä, mutta mistäs sitä tietää. Väännän omalla ajalla koodia vuodesta toiseen ja "valitettavasti juuri nyt" vain laulaa postilaatikossa, mutta tietysti jos kiinnostukset ja opintopolku osuu sopivasti kaupalliseen devaukseen niin voi olla toinenkin laulu.
   
 21. Kasi

  Kasi

  Viestejä:
  136
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2019
  Onnistuisiko joku kertomaan sellaista etätyötä jossa tienaisi suh varmasti edes sen 800€/kk? eikä mitään pornolinjajuttuja tähän nyt kiitos.
   
 22. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  181
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Entry-tason litteroinnissa voi joku 800 e/kk tulla täyteen, riippuen omasta kirjoitusnopeudesta (mieluiten 100+ WPM), firman palkkatasosta (luultavasti matala), tarjolla olevan aineiston määrästä (kausivaihtelua), yms.
   
 23. kasa

  kasa

  Viestejä:
  63
  Rekisteröitynyt:
  06.06.2018
  Taitaa olla enemmän työnhakuthread tää kuin työttömän elämä?

  Itsellänikin on ristiriitaisia kokemuksia koodaushommiin hakemisesta. Toisaalta pitäis olla todella taitava ja nopea ja sitten kun osoitat sen haastattelussa niin yhtäkkiä tehokas koodi onkin rasite ja mieluummin rauhassa pitäis tehdä. Joustavuutta rummutetaan ja sitten kun mainitsee olevansa avoin työtehtävän muuttumiselle ajan kanssa niin "jaa ei sitten kiinnostakaan just tää homma". Sitten puhutaan huumorista ja hyvästä meiningistä...joka loppuu tonnin seteli-ilmeeseen ja työhaastattelun merkittävään nopeutumiseen kun laukaiset vitsin kyseisen yrityksen toimialasta.

  Näillä havainnoilla vedän (vähän taiteellisella vapaudella) johtopäätöksen että tärkeimmät taidot työhaastattelussa on tilanteen lukeminen ja valehtelukyky. Lisäks kannattaa ehkä ottaa vielä tujaus rommia pohjille ettei tuu paha maku suuhun jos joutuu vähän nuolaseen sitä paikkaa minne ei aurinko paista. :D
   
  Viimeksi muokattu: 23.05.2019
  Karkkiloota tykkää tästä.
 24. Tott

  Tott

  Viestejä:
  48
  Rekisteröitynyt:
  18.08.2017
  Työllisyysate lähti ilmeisesti jo ennakoivasti hienoiseen laskuun. Tiesi varmaan hallituksen vaihtuvan pian.
  Työllisyysaste kääntyi hienoiseen laskuun huhtikuussa

  Ja tuossa vähän lisää tietoa Transtechista, lomautuksista ja työvoiman puutteesta. Suhdanneherkkä ala ja tehdas keskellä ei mitään. En yhtään ihmettele mahdollista työvoimapulaa.
  Transtech saattaa lomauttaa, vaikka valittaa työvoimapulaa – toimitusjohtaja kertoo, mistä on kyse
   
  techchicken tykkää tästä.
 25. muronsyöjä

  muronsyöjä

  Viestejä:
  571
  Rekisteröitynyt:
  16.08.2018
  Syksyllä mennään ehkä taantumaan. Pörssit valuvat ainakin pikku hiljaa ja moni ala on jo hiljentynyt (esim. autonmyynti globaalisti).
   
  techchicken tykkää tästä.
 26. Artsi_

  Artsi_

  Viestejä:
  446
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Autonmyynti muutenkin sakkaa kun kaikki vihreät ajaa onnesaan fossiilisten polttomoottoreiden lopetusta ja ei tiedä mihin verotus menee. Ei ihmisillä vain ole laittaa autoon rahaa tänäpäivänä. Taantuma kelpaisi pääsisi ansiosidonnaiselle 300 päivää. :drool:Toivotaan että on vain pikku nytkähdys eikä mikään loputon lama.
   
 27. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  181
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Kyllähän työnhaku aika vahvasti liittyy työttömän elämään; omasta päivästä yli puolet menee siihen liitettäviin asioihin.

  Noissa haastatteluissa en kyllä jaksa murehtia, mitä miettivät vastauksista. Jo vuosi sitten kun aloin hakemaan softapuolelle niin ounastelin että pitää käydä monta haastattelua läpi jotta löytyy sopiva paikka. En vain tiennyt että noita olisi vain tyyliin puolen vuoden välein.
   
 28. Stephen Elop

  Stephen Elop

  Viestejä:
  695
  Rekisteröitynyt:
  07.03.2017
  [OFFTOPIC]
  Venäläisen hitsarin tekemää laatutyötä tulossa Tampereen ratikkaan. Enpä taida olla ensimmäisten joukossa kokeilemassa.
  [/OFFTOPIC]
   
 29. Melbac

  Melbac

  Viestejä:
  2 644
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Suomalaiset ei halua muuttaa jonnekkin kajaaniin niin pitää kouluttaa venäläisiä jotka on sinne halukkaita muuttamaan?.Samalla saavat suomen kansalaisuuden sekä mahdollisuuden työttömyysturvaan joten se voi olla aika kannustava tekijä noille.Ottavat loparit heti kun pääsevät ansiosidoinnaiselle.:D
   
 30. Kasi

  Kasi

  Viestejä:
  136
  Rekisteröitynyt:
  01.01.2019
  Litterointi, yhtä kivaa, kuin maalin kuivumisen katselu.:D nojoo, mutta eikö tosiaan olisi mitään muuta.
   
 31. kasa

  kasa

  Viestejä:
  63
  Rekisteröitynyt:
  06.06.2018
  Okei, mitä nuo siihen liitettävät asiat on? Kuulostaa aika paljolta jos tarkoitat tuolla työhakemusten täyttelyä ja sen sellaista.
   
 32. Albireo

  Albireo

  Viestejä:
  538
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tott ja Kaitzschu tykkäävät tästä.
 33. Melbac

  Melbac

  Viestejä:
  2 644
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  no ihan ymmärrettävää toi on potkia tyyppejä ulos jos joku projekti on lopetettu.Aika pieni määrähän toi on jos on 17000 työntekijää maailmanlaajuisesti ja 3700 suomessa ja varmasti on päällekäisyyksiä.
   
 34. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  181
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Riippuu myös mitä litteroi. Ihan mielenkiintoisia haastatteluja pääsin kuuntelemaan kun tein hommaa.

  Aika pieni osa menee varsinaiseen hakemiseen. Suurin osa kuluu portfoliotyöhön eli omien softaprojektien suunnitteluun ja koodaamiseen, jonka ohessa omien taitojen kehittäminen, tyyliin uuden oppiminen, huonojen tapojen tunnistaminen ja parantaminen, jne. Joinain päivinä enemmän ja joinain vähemmän, mutta keskitasolla varmaan jotain tuollaista aikamäärää.
   
 35. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  2 387
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Koshan Mehiläinen ja Attendo alkaa kenkimään jengiä pihalle ku sote meni vituilleen eivätkä pääsekkään rahahanojen ääreen.
   
  rane58 tykkää tästä.
 36. Albireo

  Albireo

  Viestejä:
  538
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Soten vaikutuksista ei aavuistustakaan mutta vanhuspuolen kohun pölyn laskeuduttua jotain "pientä" hankilöstösäätöä varmasti jälleen nähdään.
   
  rane58 tykkää tästä.
 37. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  2 387
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mutta siinäkin on se että jos lakiin kirjataan 0,7 hoitajaa per vanhus niin sen alle ei vissiin voi mennä?
   
 38. Tott

  Tott

  Viestejä:
  48
  Rekisteröitynyt:
  18.08.2017
  Luultavasti jos se lakiin kirjataan niin kaikki muu henkilöstö lähtee pihalle eli laitoshuoltajat ja keittiötyöntekijät jne. jos näitä nyt on muutenkaan enää jäljellä. Hoitohenkilökunta tekee nuo hommat omiensa lisäksi niinkuin osassa paikoista jo tapahtuu.

  Ja onhan nytkin hoitajiksi kirjattu henkilöitä jotka eivät ole tosiasiassa töissä, ovat opiskelijoita ja taisi ainakin yksi jo kuollutkin olla vuorolistoilla mukana. Hetken aikaa näitä ei ehkä näy mutta pölyn laskeuduttua alkaa taas vanhat tavat uudestaan.
   
  Ihmemies, rane58 ja Kaitzschu tykkäävät tästä.
 39. rane58

  rane58

  Viestejä:
  797
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Työvuorolistaan laitetaan yksityisen toimijan toimitusjohtaja, hallituksen jäsenet ja osakkeiden omistajat ja katso 0.7 hoitajan henkilömäärä on täytetty..... :shifty:
  -Ja kukaan noista ei ole koskaan tehnyt hoitotöitä, saati kouluttautunut siihen.... :facepalm:
   
 40. Albireo

  Albireo

  Viestejä:
  538
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  0,7 mitoitus toiminee suuremmassa osassa yksiköitä (mikäli oikeasti toteutetaan 0,7 hoitajamitoitusta). Varmasti löytyy myös vaikeampijhoitoisia yksiköitä (keharit, mt yms.), jolloin tuo lakiin kirjattu minimimitoitus antaa mainiosti oikeuden pudottaa nykyistä henkilöstömäärää reilusti :(
   
 41. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 177
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kiinteä hoitajamitoitus nostaa hyväkuntoisten vanhusten hoitokustannukset aivan poskettoman korkeiksi.

  Joku leskeytynyt yksinäinen hyväkuntoinen mummo/pappa voisi haluta hyvinkin asua laitoksessa ihan vain yksityisyyttä välttääkseen ja hoitaisi itse itsensä jotakuinkin täysin, mutta nyt hoitokodin on pakko ottaa 0.7 hoitajaa tuotakin tapausta varten töihin, mikä nostaa kustannukset tuolle vanhukselle aivan taivaisiin.

  Idioottiregulaattorit taas liikenteessä.
   
  taxman ja Melbac tykkäävät tästä.
 42. IhmeellinenJuttu

  IhmeellinenJuttu

  Viestejä:
  454
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Riippuu ihan siitä, miten se kirjataan sinne. Eiköhän asiaa mietitä ihan fiksulla tavalla. Vanhusten asumista ja palvelutarvetta on hyvin erilaista ja mitoitus voidaan hyvin rajata vain hoidollisempiin eli tehostettuun palveluasumiseen yms. Mt- ja keharipuolta tämä ei välttämättä koske lainkaan.
  Toivotaan, että mitoituksen myötä myös yritysten viranomaisvalvonta saa huomattavat lisäresurssit.
  Riskinä tässä on toki tuo, että yritykset lopettavat toimintojaan. Siinä on monen kunnan päättäjät ihmeissään kun se oma vanhustenhuolto on ajettu ahneuksissa alas ja kunnan ainoa yksityinen hoivakoti sulkee ovensa tai nostaa 100% hintoja.
   
  Datsyuk13, Tott ja Ihmemies tykkäävät tästä.
 43. Jorsetti

  Jorsetti

  Viestejä:
  310
  Rekisteröitynyt:
  07.01.2017
  Hoitoalalla on niin paljon käsittämättömiä käytäntöjä, että joku miesvaltainen teollisuusala olisi välittömästi lakossa, jos sellaisia käytäntöjä jalkautettaisiin kentälle.
   
  Datsyuk13 ja rane58 tykkäävät tästä.
 44. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 177
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tottakai ala on täynnä käsittämättömiä käytäntöjä, koska se on pääasiassa julkinen ala jossa palvelun käyttäjä ei maksa laskuja.

  Aina kun joku muu maksaa kuin palvelun käyttäjä, niin lopputuloksena on ihme häröpallo.
   
 45. Zacksa

  Zacksa

  Viestejä:
  1 169
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Julkisella puolella sekin, että kukaan ei oikeasti ole vastuussa mistään, joten asioita ei kehitetäkään.
   
  Vaakajenga tykkää tästä.
 46. InfernalDark

  InfernalDark

  Viestejä:
  50
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
 47. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  181
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  En kyllä itse edes huomannut tuon aktiivimallin vaikutusta omissa tuissa. Toisaalta tyttöystävälle muutos on kuulemma tuntuva. Mutta eihän tuo ole kuin kymppi tai pari, jonka ilmeisesti saa tt-tukena takaisin jos haluaa.

  Tällä hetkellä olen karenssissa ja siitä "rangaistuksena" tukitilanne on normaalia parempi, koska perustasolla tt-tuki on työttömyystukea joitain kymppejä suurempi. Sitten jos/kun omasta tt:stä leikataan se 20 tai 40 % niin homma on eri tietysti, mutta sekin vielä riittää peruselämiseen lyhyellä tähtäimellä.
   
 48. Henriquez

  Henriquez SER OMISTAJA

  Viestejä:
  695
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  hauskintahan tuossa hoitajamitoituksessa on se, että siinä ei pureuduta absoluuttisesti siihen, missä ajallisesti tuo toteutuu tuo 0,7.

  Onkohan kukaan käsittänyt oikeasti, miten tuo edes toimii. Hoivayksikössä, jossa on 40 vanhusta - ei todellakaan ole 28 hoitajaa yhtäaikaisesti. Ei edes kymmentä.

  Kuse on vuorokautisesta hoidosta. Ja tuo mitoitus ei tule onnistumaan.

  Sen takia on harhaanjohtavaa puhua tuosta mitoituksesta pelkästään selaisenaan ymmärtämättä mitä se tarkoittaa.

  Todelliset mitoitusluvut ovat 0,1-0,3 per vuoro

  Mitoitus 0,5:
  40 paikkaisessa hoivakodissa tarvittaisiin yhteensä 20 hoitajaa. Kolmessa vuorossa se tarkoittaa että:

  8 per päivä ja iltavuoro + 4 yövuoro.

  Näistä kahdeksasta päivävuorossa olevasta(jossa tapahtuu siis suurin osa koulutuetun siaraanhoitajan tehtävät) täytyy löytyä tarpeeksi koulutettuja jotka pystyvät:

  Toteuttamaan lääkehoitoa
  Toteuttamaan hoitosuunnitelmaa
  Toteuttamaan potilaan seurantaa ja havaitsemaan muutoksia

  Tämä ylläoleva ei onnistu apulaisilta tai kaikilta lähihoitajilta.


  Jokainen voi tuosta laskea, mitä se tekee ,kun mitoitusta nostetaan 0,7aan. Ei tule onnistumaan. Tai tulee, mutta kustannukset on sitä luokkaa, että pian ei perseaukiset hoivakodeissa asu (eläke ei riitä kattamaan kuluja)
   
  Viimeksi muokattu: 02.06.2019
 49. SShadow

  SShadow

  Viestejä:
  245
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Kyllä minä uskon että suurin osa on asian ymmärtänyt oikein. Hoitajamitoitus nousee 0,5 -> 0,7. Eli parempaan suuntaan mennään, vaikka ei ihan joka hoitolassa tarvittaisikaan noin paljoa.
  Nyt 8+8+4 ja jatkossa esim. 11+11+6. Ja todennäköisesti niin että pyykinpesijöitä, siivoojia ja esimiestä ei jatkossa olisi niin helppo laskea lukuihin mukaan, mikäli valvontaakin parannetaan. Joka tapauksessa asiat ovat jatkossa paremmin vaikka hoitajat välillä pesisivätkin pyykkiä, kunhan eivät keksi jotain muuta sivutyötä.
   
 50. zepi

  zepi

  Viestejä:
  4 177
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eli siivoajat, pyykinpesijät ja esimiehet kengitään pellolle ja tehtävät siirretään hoitajille.
   
  rane58 ja demas tykkäävät tästä.