Työttömän elämä -thread

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Madrunner, 17.10.2016.

 1. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  141
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Hain tälle kuulle Kelasta työttömyystukea, koska opinnot loppui virallisesti joulukuuhun. Sieltä tuli loppukuusta päätös, että koska TE-toimisto oli viime vuonna lausunut minun olleen täysipäiväinen opiskelija, ei tipu työttömyystukea nytkään. Olisi ilmeisesti kannattanut laittaa toimeentulotukihakemus samaan aikaan tuon työttömyystuen kanssa, koska nyt hiihdellään pelkällä asumistuella tämä kuu.
   
 2. rane58

  rane58

  Viestejä:
  762
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Niin samaa tuttua, ennen vuoroon lähtöä vetäsin loppuvuosina kourallisen buranaa tai muita reseptivapaita särkylääkkeitä ja töissä ihmeteltiin kuka on syönyt lääkekaapin särkylääkkeet.... :btooth:
  Eihän sitä maha kestänyt, paskoin verta.. :sori:
  -Aiemmat työterveyslääkärit määräsivät vaan särkylääkkeitä, kun lääkäri vaihtui niin uusi lekuri kauhisteli mun tilannetta ja alkoi väsäämään eläkepapereita ja pääsinkin eläkkeelle... :rolleyes: -Huhh..
  Ps. Taitaa mennä otsikon asiaa sivuten...? :vihellys:
   
 3. Daemoni

  Daemoni

  Viestejä:
  570
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Ai ok. Luulin että nuo oli nykyään yhdistetty yhdeksi virastoksi.
   
 4. Ad_Astra

  Ad_Astra

  Viestejä:
  448
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joo. Onhan se työkkärin rooli ihan turha ollut jo monta vuotta. Kuitenkin kun Kela on se joka rahakirstun päällä istuu, niin ihan turha välikäsi siellä vain hyväksyy/hylkää ja kertoo mitä Kelan pitää tehdä.
   
  hmb tykkää tästä.
 5. Tott

  Tott

  Viestejä:
  43
  Rekisteröitynyt:
  18.08.2017
  Onhan sulla vielä pari päivää aikaa hakea toimeentulotukea tälle kuulle. Ei sillä ole mitään väliä haetko ensimmäisenä vai viimeisenä päivänä. Se myönnetään siitä huolimatta kuluvalle kuulle. Ja ensi kuulle voi sitten hakea jo ensimmäisenä päivänä.

  Tietenkin jos tilille on jäänyt liikaa rahaa niin sitten asia on toinen.
   
 6. Ihmemies

  Ihmemies

  Viestejä:
  395
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Jos on koulusta paperit ulkona, niin ilmoita te-palveluille että valmistuit, jäät työttömästi, tässä tutkintotodistus tms. Sitten sut lykätään kortistoon ja te-palvelut rupeaa määräämään sulle tehtäviä ja työllisyyttä edistäviä toimia, ja pitää hakea töitä.

  Sitten kun on te-toimistolta saatu lausunto että oot virallisesti työtön työnhakija, niin voit hakea kelalta/työttömyyskassalta tms tukia jotka työttömälle työnhakijalle kuuluvat.

  Esim. mä sain paperit 30.12.2016 joten ilmoittauduin 31.12.2016 alkaen työttömäksi te-toimistolle.
   
 7. jaaha

  jaaha

  Viestejä:
  141
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2018
  Juu, laitoin pari viikkoa työttömyystukipäätöstä odoteltuani hakemuksen toimeentulotuesta, mutta siinä vaiheessa hakiessa päätös tietysti venyi kuun loppuun. Te-toimiston lausunnon sain muuttumaan valituksella. Ihan kiinnostavaa sinänsä, että te-toimiston lausunnoista ei voi valittaa suoraan, vaan jos lausunnossa on ongelma, pitää ensin tehdä lausunnon pohjalta työttömyystukihakemus Kelaan, joka hylkää hakemuksen, ja tästä voi sitten valittaa Kelaan, joka kysyy te-toimiston mielipidettä.
   
 8. Muumi

  Muumi

  Viestejä:
  74
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  On kyllä paskapuhetta että yrittäjiä kohdeltais huonosti. Saan ansiosidonnaista tukea päiviltä joina työnantaja lomauttaa minut, vaikka minulla on osakeyhtiö jolla on toimintaa. Se katsotaan automaattisesti sivutoimiseksi jos olen tehnyt sitä työn ohessa yli 6 kk. Ei tarvinnut edes tehdä selvityksiä.
   
 9. demas

  demas

  Viestejä:
  655
  Rekisteröitynyt:
  12.01.2017
  Tuohan menee sitten hyvin. Ei ole noista itsellä kokemuksia mutta mitä olen kuulopuheilta ymmärtänyt niin tiettyihin spekseihin jos ei homma mene niin noissa ei sitten jousteta vaikka terve järki sanoisikin muuta. Mutta sun tapauksessa homma menee spekseihin ja olet tukiin oikeutettu joten hyvä näin :)
   
 10. Greenlandi

  Greenlandi

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  24.07.2017
  Vaimo on nyt yli vuoden ollut osa-aikaisena, ja saa samalla liitosta hieman soviteltua ansiosidonnaista. Ansiosidonnaisen perusteena oleva palkka on laskettu aiempien töiden perusteella, ja se on kovin pieni. Jos se laskettaisiin nyt uudestaan niin ansiosidonnaisen määrän pitäisi kasvaa jonkin verran, mutta edellisen kerran se laskettiin 2018 tammikuussa, ja 2018 joulukuussa tuli työssoloehto uudestaan täyteen, jolloin se ilmeisesti olisi muuten laskettu uudestaan, mutta koska edellisestä laskennasta oli alle vuosi, niin eipä laskettu. Eli pitääkö nyt vain odottaa, että työssäoloehto täyttyy taas uudelleen, jotta se voidaan laskea, vai voiko liitto laskea sen pyytämälläkin? Googlaamalla en löytänyt yksiselitteistä vastausta, ainoastaan että se lasketaan enintään kerran vuodessa. Jos se tosiaan voidaan laskea vain ja ainostaan työssäoloehdon täyttyessä, niin olisi näköjään ollut kannattavampaa jonain viikkoina tehdä sen verran vähemmän töitä ettei niitä olisi laskettu työssäoloehtoon, jolloin sen täyttyminen olisi venynyt sopivasti ja olisi saanut laskennan laukaistua oikeaan aikaan...
   
 11. Muumi

  Muumi

  Viestejä:
  74
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Se voi kuitenkin pitkällä aikavälillä olla aina tuottoisampaa tehdä mahdollisimman paljon töitä. Lisäksi tulee ylimääräistä stressiä, jos yrittää optimoida tukien määrää. Tuossa tilanteessa on järkevää elää palkalla ja suhtautua tukiin ylimääräisenä tulona.
   
 12. Greenlandi

  Greenlandi

  Viestejä:
  25
  Rekisteröitynyt:
  24.07.2017
  Niinhän se töiden teko yleensä on tuottoisampaa kuin tuilla kikkailu. Tosin ollaan myös kannustinloukun äärellä, koska jos työmäärä kasvaa niin sitten saadaankin maksaa lasten hoitomaksuja joilta toistaiseksi ollaan vältytty. Mutta nyt kun soppari on mitä on, niin mielellään tukien määrät optimoisi jos mahdollista. Ja nyt jos joudutaan vuoden kärsimään siitä, että työssäoloehto täyttyi yhden kuukauden liian nopeasti niin kyllä se vähän ottaa päähän.
   
 13. top500potato

  top500potato

  Viestejä:
  12
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2018
  Onhan tämä aika laiffia työttömän elämä. Itsellä on vain tekun paperit vuodelta 95. Työkokemusta ei ole, koska invalisoiduin vuotta myöhemmin liikenneonnettomuudessa pahasti. Onhan tuo onnettomuus vienyt miestä jo psyykkenkin kautta, kun ei jalat toimi ja eikä mulukku. Työkkärissä viimeksi laittoivat jollekin metsätyömaalle 9 euroa pvä kerran viikossa. Rullatuoli jäi aina mutaan kiinni ja en pystynyt itse irti mudasta pääsemään, niin laittoivat alennetulle tuelle. Tämä siis kelan kautta noin kuntouttavana työllistämisenä. Olen koittanut hakea eläkettä viimeiset 12 vuotta ja aina kelan lääkäri toteaa, että olen työkykyinen. Mihinhän ne mua seuraavaksi koittaa? Kilpapyöräilijäksi?
   
  jhalmu tykkää tästä.
 14. zepi

  zepi

  Viestejä:
  3 899
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En kyllä äkkiä keksi, että miksi et olisi työkykyinen, jos nyt masennus ei ole niin pahalla tolalla ja hoitovasteet olemattomia.

  Minulla on kaveri myös pyörätuolissa ja hän tekee testausinsinöörin hommia elektroniikka-alalla. Eikö sinullakin ole teknillinen korkeakoulutus kun kerran tekusta on paperit. Ei kai siinä tarvitse missään mudassa rämpiä? Tietokoneella istumista, sähköpostien näpyttelyä tai jotain cad-ohjelmien käyttöä tjsp?
   
  eba tykkää tästä.
 15. Muumi

  Muumi

  Viestejä:
  74
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Mikä estää tekemästä jotain toimistotyötä?
   
  eba tykkää tästä.
 16. Ihmemies

  Ihmemies

  Viestejä:
  395
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  Työnantajat? Eivät halua pyörätuolissa olevaa työntekijää, etenkään jos ei ole työnantajan haluamaa työkokemusta riittävän pitkältä ajalta ja riittävän tuoretta sellaista.
   
  Himmler, Melchor, jhalmu ja 4 muuta tykkäävät tästä.
 17. Randomizer

  Randomizer

  Viestejä:
  493
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Tutkinto vuodelta 95 ilman työkokemusta, aika hiljaista päästä alalle hommiin.
   
  Himmler, Melchor, Tonnin Seteli ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 18. Muumi

  Muumi

  Viestejä:
  74
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Millä tavalla se estää siis työkokemuksen tai kouluttautumisen järjestämistä? Olen tietenkin pahoillani sellaisen henkilön puolesta, joka on menettänyt liikuntakyvyn. Mutta mikä on se ylivoimainen este, jota pyörätuolin kanssa ei voi ylittää saadakseen työtä?
   
 19. Ano123

  Ano123

  Viestejä:
  111
  Rekisteröitynyt:
  03.10.2018
  Jos henkilö on ollut joku 20v kun on noi paperit saanut eli hänen ikänsä on nyt jo fossiilinen. Ilman työkokemusta niin ymmärrän kyllä hyvin jos työtä ei heru. Uudelleenkoulutus on varmaan hyvä tehdä jos siihen pystyy mutta muuttaako se lopputulosta, tuskin.
   
 20. dude86

  dude86

  Viestejä:
  699
  Rekisteröitynyt:
  14.06.2017
  Jokaiseltahan löytyy ne telaketjut pyörätuoliin omasta takaa, siis siltähän alkaa vaikuttaa tuo herrojen ajattelumalli.
   
 21. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  1 722
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Anteeksi, nauroin.

  En kyllä yhtään epäile etteikö työkkärissä tehdä tuollaistakin. Ilmeisesti ihan ilkeyttään. Ei edes byrokraatti ole niin tyhmä että vahingossa tuollaista.
   
 22. atomi

  atomi tieteen hypoteesi

  Viestejä:
  823
  Rekisteröitynyt:
  11.07.2017
  itellä oli vähä samantyylinen tilanne kun viimetalven olin pyörätuolissa. Sairaslomalaput sai lekurista, työkkäri väitti että etten tule saamaan sairaspäivärahaa kelasta. työkkäri katto että olin työhaku kunnossa ja yritti ehottaa tulemista työkkäri ajalle käymään, vaikka yritin mainita ettenpääse kotiovea pitemmälle ilman apua ja taksillako pitäisi tulla.

  loppuenlopuks kelahan myönti sairaspäivärahat, sitä möytä sitte te toimiston nipotus loppui.
   
 23. Muumi

  Muumi

  Viestejä:
  74
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Menee inttämisen puolelle, mutta mikä siis estää rampaa tekemästä työtä tai opiskelemasta?
   
 24. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  1 722
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Opiskelemasta ei estä mikään, mutta se ei taida juuri työllistymistä edistää.

  Työnteko onkin aika hankalaa, jos on lisäksi keski-ikäinen vailla työkokemusta. Paskahommat joihin tuosta vaan pääsee vaativat yleensä normaalia liikuntakykyä.
   
  Himmler tykkää tästä.
 25. SandWiz

  SandWiz

  Viestejä:
  288
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Opiskelu menee varmasti helposti, mutta työelämässä tulee vastaan ihan käytännön esteet ja kaikista suurimpana työnantajien asenteet. Kyllä omaltakin työpaikalta löytyy vaikka kuinka ja paljon toimistohommaa joka onnistuisi pyörätuolissa olevalta, mutta sinne toimistoon pääseminen ja sieltä pois pääsy taas ei onnistuisi mitenkään ilman suuria muutoksia. Pahimpana sitten se, että jos työnhaussa on pätevyydeltaan kaksi samantasoista hakijaa niin se omilla jaloillaan kävelevä tulee ihan satavarmasti aina valittua ennen pyörätuolissa istuvaa.
   
  Himmler ja taxman tykkäävät tästä.
 26. VuohiKauhu

  VuohiKauhu

  Viestejä:
  962
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  No kyllähän se opiskelukin on melko tehokkaasti estetty jos tukikuukaudet on käytetty edelliseen tutkintoon ja on ilmeisesti normaalilla työmarkkinatuella eikä milläänn sairausetuudella
   
 27. N1kkel

  N1kkel

  Viestejä:
  781
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  -
   
 28. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  2 685
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  Jos on työkokemusta vailla oleva keski-ikäinen, niin todennäköisesti siihen tilanteeseen on päädytty monen asian yhteisvaikutuksesta. Vaikka henkilölle periaatteessa sopivaa työtä tarjottaisiinkin, niin harva niin pitkään työttömänä (ja opiskelematta) ollut on enää henkisesti ja fyysisesti työkykyinen.
   
 29. Zerrod

  Zerrod

  Viestejä:
  936
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Tässä ku melkein kolmekymppinen eikä päivääkää ole oikeissa töissä tullu oltua niin miettiny kyllä että tuleekohan sitä koskaan olemaankaan.
  2 koulutusta käyny ja kummastakaan mitään tarttunu mukaan.
  Vähän mietiskelly jos autopuolelle (vihdoin) hakis mutta en tiedä jaksaako perse hillua siellä amisten seassa jos ylipäänsä edes pääsisi opiskelemaan. Kokemustakaan noista hommista ei ole.
  Harrastusten puolestakaan ei ole oikein mitään hommia mitä vois tehdä. Koneista ymmärrän jonku verran mutten ole esim koskaan yhtäkään itse kasannu, pelihommat ei kiinnosta...
  Helvetti kun pentunakaan ei ollu mitään mihin tähätä niin tässä sitä sitten ollaan ns end of the rope.
   
  Himmler ja Oravamedian käpy tykkäävät tästä.
 30. Ano123

  Ano123

  Viestejä:
  111
  Rekisteröitynyt:
  03.10.2018
  Kaikki teollisuus duunit ovat haettavissa ilman kokemusta. Ei siellä niin vaikeeta oo mitä ei päivässä oppis.
   
  Ihmemies tykkää tästä.
 31. Kaitzschu

  Kaitzschu

  Viestejä:
  284
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Paitsi jos sattuu go-henkinen rekrytoija. "A minute to learn, a lifetime to master."

  Teollisuustöissä oma jokerinsa ovat sitten kaikki vaaditut kortit.
   
 32. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  1 722
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jep, jos on. Ei kai tukikuukausien raja tullut aikanaan taannehtivasti? Mutuna arvaisin, että 1995 valmistuneella sittemmin korkeakoulua käymättömällä on täydet opintotukikuukaudet käyttämättä.
   
 33. GuntherPrien

  GuntherPrien

  Viestejä:
  663
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ihan uteliaisuudella kyselen, että millaisella kokemuksella näin yleistetään? Omalla työpaikalla tuotannon koulutusjakso kestää työstä riippuen 4 kuukaudesta puoleen vuoteen ja silloinkaan ei ole "täysin oppinut".
   
  Himmler ja rane58 tykkäävät tästä.
 34. Ano123

  Ano123

  Viestejä:
  111
  Rekisteröitynyt:
  03.10.2018
  Itselläni on atk paperit ja jos alan töitä ei oo ollut niin mm sahoilla, hirsirakennus firmois, metalli firmois ja lasikuitu hommiin oon päässy vaikka en tiedä mitään näistä hommista.

  Mikään työ ei ole ollut sellainen etteikö niitä opi.
   
  Ihmemies tykkää tästä.
 35. GuntherPrien

  GuntherPrien

  Viestejä:
  663
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Pointti on ei ollutkaan etteikö kuka tahansa täysipäinen töitä oppisi.

  Silmään vain sattui väite, ettei töiden opettelemiseen mene kuin yksi työpäivä. Jossakin avustavassa "aivot narikkaan" työssä tuo voikin pitää paikkansa, mutta yleisesti tuollaiset heitot saavat alaa tuntemattomat luulemaan että kuka tahansa voisi tulla ilman koulutusta tekemään niitä ongelmitta. Tuohan ei pidä paikkaansa, vaan yleensä niitä taitoja joutuu hiomaan vuosia ennenkuin voi sanoa tietävänsä mitä oikeasti tekee.
   
  rane58 tykkää tästä.
 36. Ano123

  Ano123

  Viestejä:
  111
  Rekisteröitynyt:
  03.10.2018
  Varmasti on sellasia missä menee kauemman mutta suurin osa on nykyään teollisuudessa suurilta osin korvannut robotit jota vaan tarkkaillaan ja autellaan. Muutenkin jos ei ole robotti niin joku muu hieno automaatiolaite sieltä löytyy.

  Esim joku voisi luulla että ei pääse autoja kokoamaan, koska luulee että siellä tarvitsee osata jotain mutta todellisuudessa niihinkin hommiin oppii todella nopeasti eikä kokemattomuutta tarvitse pelätä.
   
 37. GuntherPrien

  GuntherPrien

  Viestejä:
  663
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tästä olen samaa mieltä, että monesti noissa työpaikka ilmoituksissa on liioiteltu niitä "vaatimuksia", taitavat olla ennemminkin työnantajan toiveita, mutta niiden takia ei kannata hakemusta jättää lähettämättä. Omalla työpaikalla harvalla on alan koulutusta, mutta työsuhteen alussa työ opetetaan käytännössä kädestä pitäen, joten alan koulutus ei ole välttämätön.
   
  Ihmemies tykkää tästä.
 38. TMK

  TMK

  Viestejä:
  503
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2017
  Esim hätäkeskuspäivystyksessä on pyörätuolilla kulkevia.
  Ja käsittääkseni sinne tarvitaan väkeä.

  Itekki onnettomuudessa olleelle sen voi nähdä myös mahdollisuutena ihan johonkin muuhun.

  Toki mulla lievempi, mutta tiedän tunteen. Älä anna sen määrittää sinua.
   
  Hair tykkää tästä.
 39. Aku79

  Aku79

  Viestejä:
  789
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Miksi tämä ketju ei ole politiikka osiossa?

  Jotta ei ois ihan täyttä paskaa niin miettikääpä niitä rahoja mitä työttömille maksetaan, ei niitä vedeta vessasta, niillä maksetaan monen työllisen palkka, tämä on fakta!

  Oikeasti tuntuu siltä että porukka kuvittelee että työttömille maksettu raha on sama kun vetäis vessasta alas, se on vitun kaukana siitä!
   
 40. Zacksa

  Zacksa

  Viestejä:
  1 121
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Keksitkö rahantekokoneen? Eli rahan antaminen työttömälle jotenkin tuottaa voittoa? Mitäs jos annettaisi jokaiselle suomalaiselle miljoona, niin kohtahan me oltaisi maailman rikkain kansa!
   
  taxman, Melchor ja demas tykkäävät tästä.
 41. Aku79

  Aku79

  Viestejä:
  789
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kyse on siitä että se raha tulee heti kiertoon, monet saa sen kuulostamaan siltä että sama kun vetäis vessasta.
  Sitäkin voidaan mun puolesta kokeilla että otetaan tuo raha pois kierrosta.
   
 42. Muumi

  Muumi

  Viestejä:
  74
  Rekisteröitynyt:
  24.12.2016
  Ei se noin toimi. Pääomaa pitää aina käyttää mahdollisimman tehokkaasti eli sillä pitää yrittää saada mahdollisimman suuri hyöty.
   
 43. antm

  antm

  Viestejä:
  161
  Rekisteröitynyt:
  21.04.2017
  Mutta kun se ei tule kokonaan takaisin kiertoon. Mutta silti se täytyy koko summa taas verottaa joltain toiselta ihmiseltä.

  Tuskin kukaan on työttömyyskorvauksia poistamassa, niiden täytyy vaan olla sillä tasolla että töiden vastaanottaminen kannattaa. Hyvä alku olisi asumistukien alasajo asteittain, vaikka 5% vuodessa.
   
  Melchor tykkää tästä.
 44. Aku79

  Aku79

  Viestejä:
  789
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jos noin 75% työllisyys on realismia niin kyllähän se noin menee.
  Jos asumistuet ajettais alas ja vuokrat pysyis samana niin harvalla ois enää varaa asua vuokralla.
   
 45. antm

  antm

  Viestejä:
  161
  Rekisteröitynyt:
  21.04.2017
  Tarkoitat että kaikki palaa kiertoon? Väittäisin että ei palaa. Osa siirtyy aina omistavan luokan omaisuuden jatkoksi.

  Jos ei ole varaa asua vuokralla, vuokranantaja ei varmasti pidä asuntoa tyhjillään vaan joutuu laskemaan vuokria saadakseen taas asuntonsa vuokrattua.

  Tuo asumistukien poistaminen on vain mahdotonta, koska varmasti jokaisen puolueen rahoittajissa on ihmisiä jotka hyötyvät asumistuista juuri vuokran-antajan ominaisuudessa.
   
  rane58, taxman, Melchor ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 46. Zerrod

  Zerrod

  Viestejä:
  936
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Oli välitarkistus kuntouttavassa niin työkkärin akka taas ehotti jotakin raksahommia.
  Sama paska vuodesta toiseen. Keksis ny jotaki uutta.
   
 47. TMK

  TMK

  Viestejä:
  503
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2017
  Mitä vikaa on raksahommissa?

  Työtä, jossa on vaihtelua ja pitää fyysistä kuntoa yllä.
  Yleensä hyvälle (ahkeralle) äijälle maksetaankin aika hyvin.
   
  hmb, rane58 ja taxman tykkäävät tästä.
 48. Kaitzschu

  Kaitzschu

  Viestejä:
  284
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Varmaankin se, että ne raksahommat olisivat edelleen kuntouttavaa toimintaa ilman pelkoa palkasta.
   
  Himmler ja taxman tykkäävät tästä.
 49. Artsi_

  Artsi_

  Viestejä:
  435
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itse lähtisin raksahommiin jos olisi paperit, alkuun pari vuotta 12-15e/h helposti menee ylikkin jos taidot vain kohtaa. Tähän vielä kaikki veroetu mitä moni ei saa mm kilsat verotukseen ja palkkaan ja ruokaraha verotukseen.
   
 50. k334

  k334

  Viestejä:
  424
  Rekisteröitynyt:
  14.11.2016
  Noilla veroetuuksilla kyllä pelataan ja paljon mitä juttua kuullut joiltain alan "miehiltä", saatetaan ottaa kahteen 3 kertaan samoja etuuksia ja myös kun ei olla paikanpäällä:smoke: Siinä äkkiä tulee siivu palkkaan lisää.