Työpöydät

Viestiketju alueella 'Yleinen rautakeskustelu' , aloittaja Raxama, 20.07.2018.

 1. Raxama

  Raxama Köyhä

  Viestejä:
  876
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tulipahan tässä huomattua kun on vaihtelevuus komentokeskuksen kamojen kanssa ollut paikoitellen suhteellisen hurjaa, ettei pöydällä yhtäkkiä riitäkkään tila. 34" kokoisen ultrawiden ja perinteisen 24" 1080p romun sijoittaminen samalle 120cm pitkälle pöydälle oli suhteellisen haasteellista, mutta onnistui se kuitenkin jotenkuten. Ongelmaksi vaan nyt pikemminkin muodostui pöydän syvyys/leveys (tai mikskä sitä nyt sanotaankaan, tämä pituus mikä on tuolin ja seinän välissä) ja näytön jalan massiivisuus.

  Tosiaan 120x75x75cm on aikalailla pöydän mitat tällä hetkellä. Saisi olla jokaiseen suuntaan vähän isompi, korkeus on hyvä. Tulipahan vaan tuossa huomattua, että erityisen paska valikoima löytyy kaikkialta noin niinkuin isommissa pöydissä. Kaikki on lähes poikkeuksetta jotain 60-80cm leveitä, mutta pituutta saat sitten kyllä enemmän kuin tarpeeks. Joku 140x85x75 vois olla aikalailla täydellinen vekotin, mutta vähän nihkeeltä näytti tollasen saatavuus yhtään mistään.

  Toisaalta tää nykynen pöytähän on oikeasti ruokapöytä, että sinällänsä kova äijä vetäis mutkat suoriks ja ostais vaan uuden ruokapöydän. Ongelmana vaan se että ruokapöydistä pääsee maksamaan jossain ikeassakin aivan helvetisti, ja mielellään en kovinkaan suurta summaa tähän uuteen pöytään investoisi.

  Jonkinaikaa pompin sivustolta toiselle pään jo vähän kiehuessa. Tuli sitten mieleen että joskus näin jotain "gaming" pöytiä jimmsin nettisivuilla ja ajattelin että jospa niissä oltais käytetty jotain järkeäkin noitten mittojen kanssa ja otettu huomioon vähän isommatkin näytöt ja isommat katseluetäisyydet. Noh, ainakin melkeen löysin tarpeisiin sopivan pöydän, sillä Jimmsiltä löytyi ainakin listoilta Arozzin Arena joka näytti yllättävän hyvältä. Ainut mikä mietityttää on tuo 80cm leveysmitta ja tuo syvennys pöydässä, taitaa mennä lähemmäs tätä vanhaa 75cm mittaa tuon syvennyksen kohdalta?

  Eli käytännössä tuon ostamalla ei ratkaise muuta kuin sen, että molemmat näytöt mahtuvat helposti pöydälle. Summa summarumina pitäisi siltikin ostaa näytölle erillinen jalka, jotta saa sen täydellisen katseluetäisyyden. Ja sen jalan saa kiinnitettyä tähän vanhaankin pöytään, joten vähän joutuu taas pohtimaan tuota investoinnin kannattavuutta ihan moneltakin kantilta. Toisaalta pöydän ulkonäkö on hillitty, väri oikea ja pöytätilaakin saisi huomattavasti lisää. Myös ainakin ajatuksen tasolla kiinnostaa tuo koko pöydän kokoinen hiirimatto. Korkeussäätökin tuosta löytyy ja sitä vois sitten rassailla mielensä mukaan.

  Mut jos on muita fiksuja ehdotuksia pöydäksi niin kertokaa ihmeessä, toki itse rakentamalla saa just sellasen minkä haluaa, mutta mulla on toisaalta intressit täydet 0 alkaa mitään sen suurempaa urakkaa alkaa tästä tekemään, korkeintaan kasaan pöydän. Vaatimuksia mulla ei sen pöydän suhteen oo pahemmin mitään muuta kun noi mitat, painonkestolla ei niinkään väliä kunhan se ei oo tasoa Ikean hunajakennopöydät, kun ei mulla oo tarkotusta laittaa keskusyksikköä pöydälle ollenkaan. Toki jos pöytä kestää sen niin en nää syytä miksei sitä vois siihen myös laittaa, keräispähän vähemmän pölyä sisäänsä. Toi Arozzin pöytä kestää sivujen mukaan painoa sen 80kg tasasesti jaoteltuna. Uumoilisin painokuorman olevan jotain hieman yli 20kg jos pelkät näytöt on pöydällä ja se satunnainen romu mitä siihen nyt aina tuppaa kertymäänkään. Keskusyksikön kanssa painoa tulis olemaan varmaan se 40kg sitten jo.
   
  Viimeksi muokattu: 20.07.2018
 2. Ethos

  Ethos

  Viestejä:
  45
  Rekisteröitynyt:
  06.01.2017
  Itsellä on käytössä FINNVARD Pukkijalka+hylly - valkoinen - IKEA tämän kaltaiset jalat sekä ruokapöytätaso.

  Vie kyllä niin pirusti tilaa huoneesta, mutta kaikki romppeet mahtuu samaan aikaan pöydälle nätisti.
   
 3. KLF

  KLF

  Viestejä:
  312
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ikean Galant pöytä on hyvä mutta niitä ei enää saa uutena. Jalkoja on montaa erilaista vaihtoehtoa, pöytälevyjä myös.
  Torista nappasin itse omani: kulmapöytä plus yksi jatko. Omaan käyttöön täydellinen, tähän mahtuu 43" telkkari, 27", 24" ja 23" monitorit ja pari pöytä-PC:tä. Lisäksi tilaa oli ainakin äsken jäljellä läppärin purkamiseen. Korkeus säädettävissä useammassa jalkamallissa.

  Perinteisen pöydän mallinen Galant oli 160x80 kooltaan. Materiaalina puu tai lasilevy. Torissa just nyt hinnat vaihtelee 20e -> 150e välillä.
   
 4. Pezz

  Pezz

  Viestejä:
  186
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Raxama tykkää tästä.
 5. elmo

  elmo

  Viestejä:
  348
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Galant on hyvä. Ostin 6v sitten torista jonkun pienen puljun lopettaessa 2 kulmaa 3 suoraa ja 2 jatkopalaa. T jalat on parhaat.
   
 6. Kampele

  Kampele

  Viestejä:
  216
  Rekisteröitynyt:
  06.11.2016
  BEKANT Jalusta kulmapöytälevyyn - valkoinen - IKEA

  Itsellä Ikean Bekantin manuaalisesti säädettävä jalusta, johon itse tehty koivusta pöytälevy.
  Kestävä, saa itse muokata pöytälevystä sopivan ja hinta/laatusuhde itse tehtynä 6/5.

  Saa täysiä lyödä nyrkkiäkin pöytään ja ei varmasti hajoa, kuten nuo kämäset pahvit pöydät.
   
 7. Rozor

  Rozor

  Viestejä:
  1 257
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Suosittelisin näyttöjalan ostamista.
  70cm on ihan riittävä syvyys työpöydälle ja näyttöjalka tuo kummasti lisää tilaa.
   
 8. Encrypted

  Encrypted

  Viestejä:
  137
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Itselläni on riittänyt 60 cm syvyyssuunnassa. Näyttöjalalla saa hyvin tilaa työpöydälle.
   
 9. Encrypted

  Encrypted

  Viestejä:
  137
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Itse aikanaan kun hain sopivaa työpöytää en löytänyt sopivaa ja tarpeeksi laadukasta valmiina kaupoista, niin teetin sellaisen. Useat kauppojen valmisratkaisut olivat ensinnäkin huteria ja taisi ainakin juuri Ikean pöydissä olla se ongelma, että niihin tuli sivuttaissuunnassa helposti heilumisliikettä ellei pöytää tue esim. jonkinlaisella seinäkiinnityksellä. Sama ongelma vaivaa useimpia muitakin T-jalallisia pöytiä, varsinkin jos jalkoja ei ole tuettu poikittain.

  Oman pöydän runko on hyvinkin samanlainen, kuin tässä kuvassa. Sillä erolla, että poikittaispalkki on pulteilla kiinni jolloin pöydän saa purettua ja sitä on helpompi liikutella tarvittaessa. Runko on jauhemaalattu mattamustaksi ja siinä on 40mm paksu massiivitammesta valmistettu kansi. On tukeva ja mielestäni näyttävä.

  [​IMG]

  Hintaa tälle kokonaisuudelle taisi tulla 500-600 euroa ellen ihan väärin muista.
   
  Viimeksi muokattu: 22.07.2018
  Jannu15 tykkää tästä.
 10. Rozor

  Rozor

  Viestejä:
  1 257
  Rekisteröitynyt:
  29.01.2017
  Jep, ite ostin tuon 70cm kun halusin lisää tilaa.
  Mutta nyt kun on näyttöjalka, niin toi 70cm tuntuu jo liian syvältä. Joku 80cm tuntuisi jo lähes järjettömältä, ellei ole joku yli 40" näyttö.
   
 11. KLF

  KLF

  Viestejä:
  312
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eihän sen näytön tarvitse olla takareunassa, jos sinne asti ei näe :D

  Mun edellinen pöytä oli itsetehty, 60cm syvä ja se toimi muuten hyvin mutta syvyyden puolesta loppui tila jos piti tehdä jotain muuta kuin hakata näppistä.
   
 12. mmanders

  mmanders

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  12.08.2017
  Ikean Thyge ollut käytössä vuosikaudet ja voin suositella. Tukeva pöytä eikä heilu sivuttaissuunnassakaan paljoa. 160cm x 80 cm ja pöydän alla olevaan metallirunkoon saa jatkojohdot yms. nippusiteillä kiinni.
   
 13. Jamppa Kelo

  Jamppa Kelo

  Viestejä:
  17
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2017
  Suositelkaapa jotain hyvää minimalistista pöytää datailuun. Saisi olla "suoralinjainen" eli esim. toi Ikean Thyge ei käy, koska noi A-muodossa olevat jalat on ruminta ikinä missään.

  Haussa siis jotain tällaista (kuvassa Soges 55-inch desk, en tiedä saako Suomesta):
  upload_2018-9-5_15-39-50.png