- Liittynyt
- 17.10.2016
- Viestejä
- 9 823
Oleellinen asia tässäkin on onko se lautanen JÄÄKAAPISSA vai PÖYDÄLLÄ LÄMPIMÄSSÄ.
Jos ruokailusta jotain jää niin silpasen ruuan ja lautasen päälle kelmun ja jääkaappiin. Kun alkaa hiukomaan niin kelmu pois ja mikroo ja ääntä kohdin. Ei tuota mitään ongelmaa. Sen sijaan jos likainen lautanen on muhinut pöydällä lämpimässä niin en sitä kyllä enää käyttäisi.
Juurikin tämä, monesti sitä ruokaa tulee tehtyä esim. viikonloppuna hieman enemmän ja kun sitä säilyttää jääkaapissa siitä voi ottaa lautaselle vähän kerrallaan ja lämmittää sitten. Toki on saanut lukea tapauksia missä esim. italiassa on isä ja poika kuollut kun tekivät spagettia & kastiketta, söivät, antoivat olla yön ylitse söivät uudestaan laittoivat jääkaappiin, seuraavana päivänä ottivat taas esille ja lämmittivät sitten toistivat lähemmäs viikon. Eli aina lämmittivät uudestaan ja uudestaan samaa ruokaa antaen seisoa pöydässä syömisen ajan (sekä jäähtyä ensimmäisen yön ylitse).
Järkevämpi valmistaisi ja pistäisi jääkaappiin samantien, sitten ottaisi sieltä vain sen verran kuin syö kerralla ja lämmittäisi vain sen syötävän määrän.