Tyhmät ihmiset

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Welmari, 04.04.2017.

 1. munse

  munse

  Viestejä:
  620
  Rekisteröitynyt:
  09.10.2018
  Ajasta se on lähinnä kiinni eikä osaamisesta. Nykyään on itse asiassa todella helppo lähteä remppailemaan omatoimisesti, koska netistä löytyy tarvittava tieto käden käänteessä. Ja eipä remppaillessa mikään ruudinkeksijä muutenkaan tarvitse olla. :D
   
  Jetula tykkää tästä.
 2. Lallijuoppo

  Lallijuoppo

  Viestejä:
  6 512
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  En nyt tiedä.
  Ihmiset ovat pilanneet kokonaisia taloja, kun eivät tiedä mitä ovat tekemässä. Eli vaikka remontoivat jotain vanhaa puutaloa ja tiivistävät sen hometaloksi.
   
 3. Dr. Who

  Dr. Who Tukijäsen

  Viestejä:
  3 180
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Taloudessa kaksi autoa (molempien työmatka +20km ja toinen tekee 3 vuorotyötä), talonyhtiössä ei tilaa ja siksi vain yhdelle autolle saatu paikka. Olen soittanut nyt viiteen taloyhtiöön tässä vieressä ja tuossa naapurissa olisi 2kpl autopaikkoja tyhjillään eikä ketään jonota autopaikkaa, no eivät silti vuokraa vaikka vuokra-aika olisi vain 6kk, en tarvitse lämpötolppaa ja voisin maksaa sen koko 6kk vuokran yhdellä laskulla pois heti heidän toimistollaan!

  Isännöitsijän kanta oli että heille helpompaa pitää paikkoja tyhjänä kuin vuokrata ulkopuoliselle, kyllä kaikesta saa vaikeaa kun oikein haluaa:facepalm:

  Kyllä on tehty autoilu helpoksi Pohjois-Helsingissä, yhtään kadunvarsipaikka ei ole kilometrin säteellä ja jos on niin pysäköinti sallittu tunniksi tai kahdeksi vuorokauden ympärin joka viikonpäivä:facepalm:

  Onneksi muutto pois tästä helvetin ongelmalähiöstä ja uudessa kämpässä on autopaikat omalla pihalla talon edessä!
   
  eba ja Mechanical Man tykkäävät tästä.
 4. Bertta

  Bertta

  Viestejä:
  318
  Rekisteröitynyt:
  13.01.2019
  Pysäköinti Helsingissä oli allekirjoittaneenkin syy muuttaa Vantaalle. Joko liian kallista tai liian vaikeaa.
   
  eba, Ponnistus ja Dr. Who tykkäävät tästä.
 5. Thug

  Thug

  Viestejä:
  252
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Tuttu ketä ostanut auton ja ei ole kertaakaan katsonut rekisteröintitodistusta autosta.S
  iellä ne pölypallot pyörii kallossa.
   
 6. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  3 415
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mä en ymmärrä ihmiten tarvetta kommentoida asioita jotka eivät heitä koske.
  Esimerkkinä kun joku Iltapaska julkaisee uutisen että Facebookissa on turvallisuusaukko ja että vaihda salasanaa tai vältä tekemästä sitä tai tätä niin enismmäiset kommentit on tyyliin "Mulla ei ole Fcebookia ni ei tarvii tommosesta välittää" ja "Tommoset aukot välttää kun ei käytä Facebookkia".
  No vittu aijaa! Kiitos kuitenkin kommentoinnista asian tiimoilta.
   
  eba, Nutjob ja Edqar tykkäävät tästä.
 7. Cereal killah

  Cereal killah

  Viestejä:
  3 188
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  "Ei kiinnosta uutiset mistään Kardashianeista!" tai oikeastaan kenen tahansa kohdalla...

  Nämä nyt on näitä kun suuret ikäluokat ovat löytäneet intter netin niin sitten ollaan Iltapaskan sivuilla ja kommentoidaan kaikkea ikäänkuin se uutinen olisi omassa olohuoneessa ja jotain pitää sanoa ja kaikkea pitää klikata. Mun äidillä vähän samaa meininkiä, mutta tietääkseni ei kommentoi uutisia.

  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 17.04.2019
  eba, Wirtane ja emagdnim tykkäävät tästä.
 8. Lallijuoppo

  Lallijuoppo

  Viestejä:
  6 512
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tuskin liittyy suuriin ikäluokkiin millään tavalla.
  Aina joku on kommentoimassa negatiivisesti mihin tahansa asiaan. Esimerkkejä löytyy myös tästä foorumista ja itsekin syyllistyn siihen säännöllisin väliajoin.

  Tyyliin, että keskustellaan vaikka jostain laulajasta ja mun on ihan pakko mennä kertomaan, että se on ihan paska. Täytyyhän se kertoa etteivät kaikki lukijat luule, että se olisi hyvä.
   
  eba, Wirtane, neko ja 5 muuta tykkäävät tästä.
 9. Mövenpick

  Mövenpick

  Viestejä:
  65
  Rekisteröitynyt:
  12.11.2016
  Varsin ironista iltapäivälehtien keskustelupalstoilla on myös, että "ei kiinnosta, miksi tästä on ylipäätään tehty juttu?" -kommentteja kirvoittavat artikkelit ovat aina siellä luettuimpien juttujen listalla. Kustantajan kannalta siis varsin optimaalista, kun mainosrahoilla pyöritään ja ihan nollapanostuksella voidaan luoda sisältöä mediaan.
   
  Ragnarök- tykkää tästä.
 10. Dr. Who

  Dr. Who Tukijäsen

  Viestejä:
  3 180
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Vaikka tämä on tyhmille ihmisille niin täytyy kehaista Helsingin kaupungin työntekijää. Lähetin sähköpostia vielä yhteen paikkaan tuosta naapurissa olevasta parkkipaikasta ja sieltä tuli vartissa vastaus että neljä paikkaa vapaana minkä haluat ja laita yhteystiedot niin lasku tulee joka kuun 28pvä ja voi irtisanoa koska vain, avaimenkin saan jos haluan ja hinta huimat 10€/kk tolppapaikasta.

  Ei nyt ihan pihassa toi parkkipaikka, mutta 100m kävely ei nyt pahaa tee ja nyt on autolle luvallinen paikka! :tup:

  Huomaa eron yksityisen ja kaupungin välillä, kävin ihan piruttain katsomassa sitä yksityisen paikkoja, toisessa peräkärry ja toisessa auto, molemmat oli sen hallituksen PJ:n nimissä:rofl:
  Olisihan se pitänyt arvata että siellä on oma lehmä ojassa:facepalm:
   
  eba, Härkönen, drealz ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 11. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 279
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jos taloyhtiöllä on ylimääräisiä paikkoja, niin tottakai ne annetaan mieluummin oman talon asukkaiden käyttöön, kuin ulkopuolisille. Hankala laskutuskuvio on tuossa kokonaisuudessa vain yksi pieni sivuseikka.
   
  rane58 ja Namemma tykkäävät tästä.
 12. Ragnarök-

  Ragnarök-

  Viestejä:
  680
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tästä samaa mieltä, tosin rivarin parkkiksella auto, mutta kun asioin kaupoissa niin jätän auton parkkikselle melko kauas, tai kun kaupungissa (Oulu) niin auto yleensä jää jonnekin kätevään paikkaan parkkiin ja kävelen loput 250-500metriä. Saa happea siinä samalla ja vähän liikkua, sekä auringonvaloa usein. Ja ei tarvi stressata parkkipaikan löytämisen kanssa.
   
 13. Dr. Who

  Dr. Who Tukijäsen

  Viestejä:
  3 180
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Niin, siis isännöitsijän työntekijä kenelle soitin näki että siellä on kaksi paikkaa vapaana ja niihin ei ole jonoa ja käski olla yhteydessä hallituksen puheenjohtajaan joka voi päättää vuokrataanko ulkopuolisille ja hän vastasi että emme vuokraa kumpaakaan vapaata paikkaa edes ehdollisena ulkopuolisille että helpompi pitää ne tyhjillään.

  Samalla saman kaverin peräkärry ja auto seisoo niissä "vapaissa paikoissa" ja kolmas auto vielä kolmannessa paikassa, haiskahtaa eikä ihan vähän.
   
 14. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 279
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Se haiskahtaminen riippuu vähän katsantokannasta. En minäkään välttämättä haluaisi, että oman taloyhtiön autopaikkoja vuokrataan millään tavalla ulkopuolisille, kun sitten ne eivät ole käytettävissä jos ja kun tarvetta ilmenee talon omille asukkaille. Jollakin 10€/kk kustannuksilla se ei ole rahallisestikaan kannattavaa. Ja se nyt on ihan sivuseikka kenen romuja niillä paikoilla nyt on ja millaisella talon sisäisellä sopimuksella.

  Ymmärrän toki, että se sapettaa jos ei saa paikkaa omalle autolle naapuritalon pihalta, mutta ei se ole aina niin yksinkertaista.
   
  rane58 tykkää tästä.
 15. Dr. Who

  Dr. Who Tukijäsen

  Viestejä:
  3 180
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Niin siis jos asiat haluaa tehdä hankalaksi ja PJ haluaa seisottaa omia autojaan ilmaiseksi niissä paikoissa niin se on ihan ok ja ei mua se haittaa etten siitä paikkaa saannut, sama matka mulla olisi sinne ollut ja hinta olisi ollut 25€/kk. Kysehän oli ehdollisen sopimuksen teosta (eli jos asukas haluaa paikan saa se sen heti) ja huimasta 6kk vuokra-ajasta. Olisin ymmärtänyt nihkeilyn jos vuokra-aika olisi ollut pidempi.

  Kumma kun kaupungille ei ollut temppu eikä mikään laittaa ehdollista sopimusta ja tunti sähköpostista oli mulla paikka.
   
 16. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 279
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jos se PJ on kysynyt muilta asukkailta, että haittaako jos pidän noilla vapailla paikoilla kärryä/autoja, eikä kenelläkään ole ollut mitään sitä vastaan, niin ei sen pitäisi harmittaa muitakaan, varsinkaan muiden talojen asukkaita. Eikä pitäisi harmittaa senkään, jos eivät halua alkaa paperisotaan ja laskutuskikkailuihin niiden paikkojen vuokraamisen kanssa, kun rahallinen hyöty on kuitenkin suunnilleen +/- nolla. Lisäksi sitten vielä mahdolliset riskit tuntemattoman vuokraajan muista tekemisistä jne. En ihmettele, että sanovat suoraan ei kiitos, vaikka se kuinka sapettaisikin.

  Kaupungin tapauksessa ei tarvitse miettiä asiaa muiden asukkaiden kannalta, sen kun antaaa palaa vaan. Hyvä että sait paikan. Loppu hyvin, kaikki hyvin.
   
  rane58 tykkää tästä.
 17. edup

  edup

  Viestejä:
  2 520
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei kai tuossa nyt laskutuksen kannalta tule mitään ylimääräistä? Asukkaalle lähetetään uusi lasku korkeammasta vastikkeesta (sis. parkkipaikan) vs. että ulkopuoliselle taholle lähetetään lasku parkkipaikasta.

  Eri asia sitten miettiä sopimuskuviot vedenpitäviksi, niin että se paikka tosissaan vapautuu "heti" kun taloyhtiössä on sille kysyntää. Mutta ei tuonkaan nyt pitäisi olla mikään ongelma, ellei siitä erikseen halua tehdä sellaista. Sopimuksen vastainen pysäköinti kun nyt menee samaan kastiin kuin että kuka tahansa käy parkkeeraamassa kaaransa luvattomasti yhtiön paikoille. -> Auto hinataan helvettiin siitä ja lasku omistajalle.
   
 18. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 279
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Joo, varmasti se onnistuu, mutta miksi ottaa minkäänlaista riskiä tai lisätyötä pelkästään hyväntekeväisyyden vuoksi?
   
 19. edup

  edup

  Viestejä:
  2 520
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mikä se riski on?

  Ja lisätyötä ei tehdä hyväntekeväisyyden vuoksi, niistä parkkipaikoista kun maksetaan. Ja jotta nyt saadaan oikeaan skaalaan nämä, niin mieti sitä että yhtiöissä edelleen tehdään esim. parin euron korotuksia vesimaksuihin. Lisätyö laskujen lähettämisestä on vähän isompi rumba vs. tää yksittäisen parkkipaikan laskutus, ja hyöty on ihan samaa muutamaa kymppiä kuussa.
   
 20. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 279
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ei tämä keskustelu etene mihinkään. Minä en voi mitään sille, jos joku ei ymmärrä miksi taloyhtiö x ei halua vuokrata parkkipaikkoja ulkopuolisille.
   
  rane58, Pakkasukko ja Namemma tykkäävät tästä.
 21. edup

  edup

  Viestejä:
  2 520
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No kerro nyt mikä se riski sillä taloyhtiöllä siinä on. Sinä puhut riskistä taloyhtiölle, mutta et millään suostu kertomaan mikä se riski on. Ei varmaan keskustelu etene jos suoraan kysymykseen et voi vastata.
   
  Härkönen, el[u]kka ja Dr. Who tykkäävät tästä.
 22. Dr. Who

  Dr. Who Tukijäsen

  Viestejä:
  3 180
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hän haluaa olla eri mieltä perustelematta sitä sen enempää, antaa hänen olla.
   
  Härkönen, Shikanjyo, drealz ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 23. weebee

  weebee

  Viestejä:
  214
  Rekisteröitynyt:
  28.01.2017
  Järkeväähän se on seisottaa parkkipaikkoja tyhjillään, eikun...
  Meillä on parkkihalli, josta voi myös ulkopuoliset vuokrata paikkoja, jos vapaata on, koska tyhjä paikka ei tuota mitään.
  En tiedä sopimuskuviota heille, mutta tällä hetkellä itsellänikin on kaksi paikkaa, kun toistaiseksi kaksi autoa. Omassa sopparissa maininta että, toinen paikka menee 1kk irtisanomisajalla, jos yhtiöstä joku tarvitsee paikkaa.
   
 24. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 279
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  No voi hyvänen aika, ihme vänkäystä taas.

  Syitä tuollaiseen on varmasti useita. Jos taloyhtiöllä on talous kunnossa, ei varmastikaan koeta tarpeelliseksi ottaa riesaksi ulkopuolisia vuokralaisia, kun ei siitä todennäköisesti jää käteen juuri mitään (jos ei kyse sitten ole hallista tai jostakin muusta premium-paikasta, josta voi veloittaa kunnolla). Laskutus pitää kuitenkin hoitaa eri tavalla kuin muille asukkaille. Pitää tehdä virallinen sopimus ja huolehtia sen sanamuodot kohdalleen eri tilanteita ja irtisanomista ajatellen. Mahdollisesti pitää kierrättää asia myös ensin yhtiökokouksen kautta. Ja sitten vielä se, että jos siihen vuokratulle paikalle ilmaantuu joku viereisten autojen kulkua haittaava venäläisillä kilvillä varustettu pakettiauto, jonka kontista igorit luukuttavat 24/7 jotain epämääräistä kamaa, niin taas on yksi lisäriesa hoidettavana. Kyllä näitä mahdollisia ongelmapaikkoja löytyy ihan maalaisjärjellä vaikka kuinka.

  Kaikista tuollaisista tulee lisävaivaa ja jonkun pitää ottaa se vastuu ja vaiva hoitaakseen. Ei se ole mikään ylitsepääsemätön vaiva, eikä kaikissa tapauksissa kaikki kauhuskenaariot tietenkään toteudu, mutta mielestäni on silti täysin ymmärrettävää, ettei sellaiseen haluta ryhtyä jos ei ole pakko. Mieluummin seisottaa sitä paikkaa vaikka tyhjillään odottamassa, että talon omille asukkaille tulee käyttöä tms. Jossakin taloyhtiössä voidaan päättää toisin, mutta minun pointti oli, ettei tuosta kannata pahastua tai alkaa syyttelemään hallituksen puheenjohtajaa ties mistä, jos jossakin taloyhtiössä ei koeta järkeväksi vuokrata autopaikkoja ulkopuolisille.
   
  rane58 tykkää tästä.
 25. edup

  edup

  Viestejä:
  2 520
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näillä ei ole mitään tekemistä riskin kanssa. Mutta kerro toki miten se laskutus pitää hoitaa erilailla kuin asukkaiden kanssa. Molemmissa tapauksissa sä lähetät laskun sille paikan vuokraajalle. Ja molemmissa tapauksissa pitää varmistaa että maksut tulee kuten kuuluukin. Mitään eroa näissä kahdessa laskutustapauksessa ei ole.

  Se venäläisillä kilvillä varustettu pakettiauto saattaa siihen paikalle ilmestyä ihan ilman minkäänlaisia sopimuksia. Siinähän sitten selvittelet kenelle se kuuluu. Jos taas paikka on vuokrattu, on sentään tiedossa sopimusosapuoli, jonka kanssa asiaa selvittää. Eli riski pienenee verrattuna siihen että paikkaa seisotetaan vain tyhjillään. Ja samalla tavalla siihen parkkiruutuun voi ilmestyä ties mitä, vaikka se olisi osakkaallekin vuokrattu.

  Allekirjoitan tuon väitteesi, "ihme vänkäystä taas".
   
  Viimeksi muokattu: 19.04.2019
  Härkönen ja Dr. Who tykkäävät tästä.
 26. Dr. Who

  Dr. Who Tukijäsen

  Viestejä:
  3 180
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mä olisin ollut valmis maksamaan sen summan yhdellä kertaa koko 6kk ajalta ja vaikka parkkipaikka olisi lähtenyt pois en olisi vaatinut rahoja takaisin, en ole venäläinen Igor ja autona 3v vanha megane, et ihan pikkasen kaukaa haettua taas:facepalm:
   
 27. Korppikuningas

  Korppikuningas

  Viestejä:
  2 015
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Dr. Who tykkää tästä.
 28. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 279
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  No enhän minä nyt sinua tai ylipäätään tätä yksittäistä tapausta tietenkään tarkoittanut, vaan ihan yleisesti niitä syitä miksi taloyhtiö saattaisi haluta kieltäytyä vuokraamasta asukkailleen tarkoitettuja palveluita ulkopuolisille.
   
 29. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 583
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  En ole eri mieltä, mutta esimerkiksi satuit ottamaan jotain vähän epäedustavaa. Tuossa jälkimmäisessä letkautuksessahan nimenomaan on informaatioarvoakin. Ei FB:n tietoturvalla ole yksityiskohdissaan niin väliä. Kaikki sen tyyppisiin palveluihin ladattu sisältö tulee katsoa julkaistuksi, ja toimia sen mukaan. Se ei ole mikään mil-spec-tason ammattilaisille suunnattu varmaksi tekeytyvä palvelu vaan kökkö kuluttajatuote, joka tekee huomenna tai ensi viikolla just niinkuin parhaalta tuntuu, joko jostain teknisestä oikusta tai tahallaan vähät käyttäjistä välittäen.
   
 30. Viikinki

  Viikinki

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  22.04.2019
  Ragnarök- ja Korppikuningas tykkäävät tästä.
 31. Chloe

  Chloe Mestari

  Viestejä:
  9 066
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Muumimukien ostajat. :facepalm:

  Olisi aivan loistavaa jos joku tuollaisen kalliin kipon ostaja paiskaisi sen paskaksi kaikkien tuulipukujen edessä. :D
   
 32. rikyy6

  rikyy6

  Viestejä:
  906
  Rekisteröitynyt:
  22.05.2017
  Siis mikäs noiden mukien ostossa on tyhmää? Jotkut kerää niitä ja harvinaisten mukien arvo nousee luonnollisesti? En sanoisi tyhmäksi ihmiseksi, jos on joskus älynnyt nappaamaan mukin jollain reilulla kympillä(?) ja nyt sama mukinen voi olla jopa +1000€ arvoinen.
   
 33. Chloe

  Chloe Mestari

  Viestejä:
  9 066
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tässä tapauksessa vajakki on se kuka maksaa 1keur yhdestä helvetin kahvikupista. Eli siis kuten aina, ei se ole tyhmä kuka pyytää..

  Saattaa toki tulla tästä myös ilmi että olen aina vihannut muumeja. :lol:
   
 34. rikyy6

  rikyy6

  Viestejä:
  906
  Rekisteröitynyt:
  22.05.2017
  Mutta se 1000€:n muki saattaa hyvinkin vain jatkaa arvonnousua. Esim. tuollainen ”Fazer-muumimuki” jota valmistettiin 400kpl vuonna 2004. Niin vuonna 2005 kyseisestä mukista maksettiin jopa 5000€ ja tänä vuonna kyseinen muki on myyty yli 9000€:lla huutokaupassa.

  Fazer Muumimuki on kaikkein kallein – katso tämänhetkinen arvo
   
 35. Chloe

  Chloe Mestari

  Viestejä:
  9 066
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mä ymmärrän että keramiikasta maksetaan jos kyseessä on joku Ming-vaasi tai vastaava antiikkiesine, mutta jos joku maksaa jostain helvetin muumimukista satoja, tässä tapauksia tuhansia euroja, niin hohhoijaa..
   
 36. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 583
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Se on kaiketi sellaista kollektiivista tyhmyyttä eikä kenenkään yksittäisen ostajan tyhmyyttä.

  Itsehän olen alkanut jopa tykätä muumiuniversumista, mutta jonkin suomalaisvihaajien firman sarjatuotantomukin arvostaminen on järkyttävää typeryyttä. On minullakin muutamia muumimukeja, mutta en ikinä maksaisi yhdestä enempää kuin muutaman euron.
   
 37. rikyy6

  rikyy6

  Viestejä:
  906
  Rekisteröitynyt:
  22.05.2017
  No mutta kun se hinta tulee harvinaisuudesta, joka taas tekee noista harvinaisimmista mukeista keräilyharvinaisuuksia. Sama asia ilmenee vanhoissa autoissa, design laukuissa, v*ttu vaikka pokemon korteissa jne. Yleensähän noita kalliita mukeja ostavat vain keräilijät. Sama homma pätee vanhoihin autoihin, joista maksetaan enemmän kuin uudemmista ja paremmista jne. Jos tätä teidän logiikkaa noudatetaan, niin kaikki keräilijät ovat tyhmiä, mutta silti heillä tuntuu rahaa riittävän yllin kyllin? Kaikki ei nyt täsmää...
   
 38. Lallijuoppo

  Lallijuoppo

  Viestejä:
  6 512
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Sanoisin että tässä lopputulos ratkaisee. Mikäli ostat tuhansilla euroilla "keräilyesineitä" joiden arvoksi tulee pyöreä nolla, niin olet tyhmä.
  Mikäli ne esineet pystytään myymään kunnon voitolla eteenpäin, niin olet fiksu sijoittaja, joka haistoi arvokehityksen oikein.
   
 39. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 279
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Keräily on keräilyä. Veikkaan, että massojen näkemys ylipäätään on, että on helvetin paljon fiksumpaa sijoittaa rahansa johonkin, joka säilyttää arvonsa ja mahdollisesti jopa nostaa arvoaan, kuin ostaa vaikka jotain tuhansien eurojen komponentteja tietokoneeseensa muutaman vuoden välein ja heittää edelliset arvottomana romukoppaan.

  Ihmiset nyt ylipäätään tykkäävät taiteesta eri muodoissaan, eikä noiden lasiesineiden ihastelu ja keräily ole yhtään sen kummempaa kuin mikään muukaan.
   
  Shikanjyo, drealz, Wirtane ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 40. pähk1nä

  pähk1nä

  Viestejä:
  555
  Rekisteröitynyt:
  15.11.2016
  Jep. Sama se on keräillä jotain harvinaisia sarjakuvia, lätkäkortteja tms. Onko tyhmää maksaa jostain esineestä käyttöarvoaan enemmän? Joidenkin mielestä on, mutta kyllähän nuo hyvin pidettynä pitävät arvonsa, tai jopa kasvattavat sitä. En itse näe sitä tyhmänä, vaikka en noita summia olisi niistä valmis maksamaankaan. Tulee sitä uusistakin tuotteista maksettua brändilisää, joten on vaikea arvostella muita periaatteessa samasta asiasta.
   
 41. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  1 109
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Kävin s-marketissa ostoksilla ja sinne oli jo kesähessu rantautunut kassalle. Minulla oli kolme irtokurkkua, jotka oli punnittu yhdessä ja yhteen lätkäisty hintalappu. No tämä ottaa sen yhden kurkun ja vetäisee sen viivakoodin kolme kertaa kassaan. Onneksi asian huomasin ja sai asian korjattua, kun vanhempi työntekijä tuli asian sille kertomaan.

  Ei vissiin ollut poikanen ikinä kaupassa itse käynyt, tai ikinä mitään kilotuotteita heviosastolta ostanut. Monellekohan asiakkaalle oli saman tempun jo tehnyt ja mahtoiko tajuta asiaa siltikään?
   
  Kermus tykkää tästä.
 42. Zacksa

  Zacksa

  Viestejä:
  1 368
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  En ole kyllä koskaan laittanut vain yhtä tarraa useampaan irtopunnittavaan ilman pussia. Kuulostaa erikoiselta toiminnalta myös sinun osaltasi.
   
  drealz tykkää tästä.
 43. PetriV

  PetriV

  Viestejä:
  326
  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  Kurkut ovat oikeastaan ainoa tuote minkä kanssa toimin juuri näin. Kurkut eivät mene pussiin, niin miksei sitten punnitse yhdessä ja laita vain yhteen hintaa?
   
  demo69 tykkää tästä.
 44. Copper

  Copper

  Viestejä:
  220
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2018
  Saman pariin kertaan nähneenä/kokeneena, otan nykyään aina sen muovipussin ja laitan sinne.

  Edit: Parikin vastausta tuli väliin. Pussiin, jos ei muuten niin sidon pussin kurkkujen ympärille. Yleensä ymmärtää se penaalin tylsinkin.
   
 45. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 279
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Punnitsetko banaanitkin yksitellen, jos ne eivät ole samassa tertussa?

  Oikeasti on ihan normaali käytäntö käytäntö punnita useampi kurkku, valkosipuli, sitruuna tms kerrallaan ja laittaa tarralappu niistä vain yhteen.

  Erikoiselta tuntuu, että tämä voisi tulla yllätyksenä kenellekään kaupassa työskentelevälle, edes kesähessulle.
   
 46. jarppi83

  jarppi83

  Viestejä:
  544
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Noihan on hyviä kahvimukeja. Toiseksi rouvalla oli noita suht. arvokkaitakin useampi kappale ja niistä saatiin myytäessä muutama sata eeroa villityksen ollessa kuumimmillaan (ei paha jos hankittaessa ne maksoivat jtn. 8-15€ ja olivat normaalissa käytössä). Senkus ihmiset keräävät ja minä myyn :cool:
   
 47. Zacksa

  Zacksa

  Viestejä:
  1 368
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Otan aina tertun banaaneja. En yksittäisiä. Jos olisi vain yksittäisiä, ottaisin pussin.

  Eikö sitruunat, valkosipulit yms menisi mukavammin pussissa?

  Kurkut vielä ehkä jotenkin voi ymmärtää, kun eivät mahdu kokonaan pussiin. En muista kyllä koskaan ostaneeni yli kahta kurkkua kerrallaan, normaalisti vain yhden.
   
 48. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  5 110
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Harva varmaan ostaa useita kurkkuja kerrallaan saati laittaa lapun vain yhteen, joten onhan toi ehkä harvinainen erikoistilanne, eikä uusi kassapoika välttämättä heti hoksaa jossei ole ihan hereillä.
   
  renpeli tykkää tästä.
 49. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 279
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Vaikka en mikään ekofanaatikko olekaan, niin tuntuu silti typerältä käyttää muovipusseja mihinkään sellaiseen, missä niitä ei oikeasti tarvitse, kuten mm. kuorellisten tai muovitettujen hedelmien/vihannesten pussittamiseen (olettaen että niitä on vain 1-2kpl, eli toki suurempi määrä on syytä pussittaa ihan käytännön syistä).

  Kurkkuja meillä tulee ostettua yleensä 2-3kpl kerrallaan, eikä ole käynyt mielessäkään alkaa pussittaamaan niitä erikseen, kun nehän ovat jo valmiiksi muovitettuja. Koskaan ei myöskään ole ollut kassalla mitään epäselvyyttä, jos ja kun ne on punnittu yhdessä ja punnitus/hintalappu on vain yhdessä.

  Nykyään käytän tosin vain itsepalvelukassoja, joten myyjien urpoiluita ei tarvitse ajatella senkään vertaa.

  Mutta oli miten oli, tuo punnitustapa on tosiaan ikivanha toimintamalli muidenkin tuotteiden kuin kurkkujen kohdalla. Kummaksuttaa, että se olisi kenellekään uutta, saati että joku myyjä vetäisi samalla hinnalla/painolla useamman tuotteen.
   
  CryptoKid ja Namemma tykkäävät tästä.
 50. Copper

  Copper

  Viestejä:
  220
  Rekisteröitynyt:
  08.11.2018
  Tämähän on "Tyhmät ihmiset"-ketju.

  Lähikaupassa menee aina kaikki yhdellä hintalapulla, ovat tottuneet siihen. Mutta Prismassa, jossa varsinkin ennen pyhiä on paljon harjoittelijoita ja/tai työkkäriainesta. Menee sormi suuhun/perseeseen. Tai että nostat yhden(1) olutlaatikon hihnalle, ja jätät kärryt niin näkyville + sanot montako on, niin ei vain mene aina perille montako siellä sitten on.