Jos haluaa luottamuksellisesti viestiä pikaviestimillä, niin ainakin pikaviestimestä kannattaa nuo push-ilmoitukset asetuksista ruksia niin, että viestin lähettäjä eikä viestin sisältö tule push-viestinä. Jos sen mokaa, niin se viesti päätyy samantien kaikille urkkijatahoille.
mobiili.fi
"Eri valtiot vakoilevat älypuhelimiin lähetettyjä ilmoituksia. Apple ja Google ovat tahoillaan vahvistaneet asian.
Valtiolliset toimijat ovat hyödyntäneet älypuhelinten ilmoituksia vakoillakseen käyttäjiä, Apple ja Google vahvistavat. Keskustelu virisi, kun Oregonin osavaltion senaattori Ron Wyden vaati Yhdysvaltain oikeusministeriötä sallimaan keskustelun aiheesta.
Keväällä 2022 Wyden hallintoineen sai vihjeen, jonka mukaan ”hallitustahot vieraissa valtioissa” olivat vaatineet älypuhelinten push-ilmoitusten tietoja itselleen viime vuosina. Asiaa on sittemmin tutkittu perusteellisesti, senaattori kertoo 9to5Macin mukaan.
Wyden pyrki saamaan Applelta ja Googlelta vahvistuksen vakoilulle, mutta asiaan liittyvä tieto oli yhtiöiden mukaan Yhdysvaltain hallinnon salattavaksi luokittelemaa. Näin ollen senaattori päätti ottaa yhteyttä liittovaltion oikeusministeriöön keskustelun avaamiseksi.
Wydenin ministeriölle lähettämässä kirjeessä kuvaillaan, kuinka puhelimen ilmoituspalkkiin lähetettävät viestit siirtyvät ruudulle eräänlaisen ”digitaalisen postitoimiston” kautta. Koska Apple ja Google ylläpitävät kyseisiä palveluita, on niitä voitu velvoittaa luovuttamaan ilmoituksiin liittyviä tietoja, aiheesta kirjoittava Reuters siteeraa.
Ilmoitustietoja seuraamalla hallintojen edustajat voivat ainakin yleistasolla seurata, millä tavalla eri sovelluksia käytetään. Samalla ne saattavat päästä käsiksi joihinkin salaamattomiin tietoihin, kirjeessä kerrotaan.
Sekä Apple että Google ovat tahoillaan myös vahvistaneet, että vastaavaa toimintaa on esiintynyt jo jonkin aikaa.
Apple mainitsi vielä erikseen, että säädökset ja lait ovat tähän saakka estäneet sitä kertomasta ilmoituksiin liittyvästä seurannasta. Nyt, asian tultua ilmi, yhtiö aikoo tiedottaa asiasta käyttäjilleen.
Myös Google on painottanut jakavansa senaattori Wydenin huolen käyttäjien yksityisyydestä. Sen käyttäjäehdoissa on jo maininta valtiotason toimijoiden vaatimuksista päästä käsiksi ilmoitusten tietoihin.
Toistaiseksi Apple, Google tai muut aiheesta virinneeseen keskusteluun osallistuneet eivät ole erikseen nimenneet tahoja vai valtioita, jotka ovat vakoilua pyrkineet harjoittamaan. Tulevaisuudessa siitä saatetaan kuitenkin keskustella aiempaa avoimemmin."