Tulinen ruoka ja vielä tulisemmat kastikkeet

Kenelläkään kokemista tästä mausteesta? Tarkoitus että olisi edes jonkun verran potkua, mutta ei liikaa kuitenkaan. Purkissa on vain tulisuus aste 4 ja ei tuo nyt hirveästi kerro mitään.

 
Juu niin pitää varmaan katsella jotain muuta. Hukkaan tuo kuitenkin menisi. Pitäisi vähän selkeämmin olla chililajike mitä sisältää.

Harvassa vaan taitaa olla nuo tulisemmat chilit kuivatuotteena.
 
Poppamies lopetti Ahjo-kastikkeen teon. Mistä vastaava tulisuus mutta myös hedelmäisyys? Ja tietääkö joku taustoja miksi muutos heidän repertuaariaansa tuli. Omaan nokkaan tuoksuu että nyt rahastetaan brändiä laittamalla jotain halpaa sienmenhöttöä ja chili extractia puteliin.
 
Juu niin pitää varmaan katsella jotain muuta. Hukkaan tuo kuitenkin menisi. Pitäisi vähän selkeämmin olla chililajike mitä sisältää.

Harvassa vaan taitaa olla nuo tulisemmat chilit kuivatuotteena.
Tuo olisi kyllä suuri plussa jos joku valmistaja kerrankin ilmoittaisi mitä chililajiketta on käytetty. Yleensä olen pitänyt vakiona että jos tuoteselosteessa on "chili" niin se tarkoittaa sitä mitä myydään punaisina nimettöminä chilipalkoina tavallisessa marketissa mutta joskus on tullut ylläreitäkin ja on ollut jotain parempaa kamaa, tosin nuo tapaukset ovat onnekkaita sattumia.
 
Tuo olisi kyllä suuri plussa jos joku valmistaja kerrankin ilmoittaisi mitä chililajiketta on käytetty. Yleensä olen pitänyt vakiona että jos tuoteselosteessa on "chili" niin se tarkoittaa sitä mitä myydään punaisina nimettöminä chilipalkoina tavallisessa marketissa mutta joskus on tullut ylläreitäkin ja on ollut jotain parempaa kamaa, tosin nuo tapaukset ovat onnekkaita sattumia.
Parastahan on kun "huippukokit" puhuvat punaisesta chilistä :sbsmile:
 
Noo, ei mekään pysytä kärryillä mitä näihin tuli kuivatettua ;-D

_1270232.JPG
 
Juu niin pitää varmaan katsella jotain muuta. Hukkaan tuo kuitenkin menisi. Pitäisi vähän selkeämmin olla chililajike mitä sisältää.

Harvassa vaan taitaa olla nuo tulisemmat chilit kuivatuotteena.
Mikset kysy joltain paikalliselta kasvattajalta että olisko ylimääräistä? Itellä tuli joskus 2018 muistaakseni 15 kg satoa, siinä oli vähän enemmännkuin omiksi tarpeiksi 😁
 
Mikset kysy joltain paikalliselta kasvattajalta että olisko ylimääräistä? Itellä tuli joskus 2018 muistaakseni 15 kg satoa, siinä oli vähän enemmännkuin omiksi tarpeiksi 😁
Itseltä löytyy kyllä pakastimesta chocolate scotch bonnettia riittävästi. Ei vaan riitä mielenkiintoa alkaa itse niitä kuivattelemaan ja jauhamaan.
 
Ostin mielenkiinnosta Lidlin chilikastiketta. Vähän halpikselta tuo Bring the Pain maistuu, mutta potkua siinä on. Jos haluaa tulisuutta ruokaan, kyllä se tuolla onnistuu. Aromit vaan puuttuu.

Tilasin joskus Soosikaupasta Marie Sharpin erilaisia kastikkeita. Kaikki maistuivat ihan hirveälle. Kiinnostaa erityisesti makeaa ja tulista yhdistelevät kastikkeet, mutta esim. tuo mango-habanero meni hukkaan. Makeista Poppamiehen Caribbean ja Scotch Bonnet ovat sen sijaan ihan jees.

Ehdotuksia otetaan vastaan kaikenlaisista kastikkeista. Texas Pete Garlic on varmaan kaikkien aikojen suosikkini, sitä voi ripotella ruokaan huolella. Alla olevaa varmaan kannattaisi kokeilla makeannälkään, onko kellään kokemusta? Tuotearvioiden mukaan saattaisi toimia.

 
Ehdotuksia otetaan vastaan kaikenlaisista kastikkeista.
Tämä on parasta. Useita pulloja tätä mennyt kunnes lähikaupasta hävisi tämä niin sen jälkeen ei ole ollut. Pitäisi tilata jos haluaisi tätä vielä.

 
Tämä on parasta. Useita pulloja tätä mennyt kunnes lähikaupasta hävisi tämä niin sen jälkeen ei ole ollut. Pitäisi tilata jos haluaisi tätä vielä.

On kova. Toimi ihan salsana nachojenkin kanssa. Tätä voisikin hankkia yleiskastikkeeksi kun tuo Pete on niin pieni ja tyhjenee nopeasti.
 
Ostin mielenkiinnosta Lidlin chilikastiketta. Vähän halpikselta tuo Bring the Pain maistuu, mutta potkua siinä on. Jos haluaa tulisuutta ruokaan, kyllä se tuolla onnistuu. Aromit vaan puuttuu.

Tilasin joskus Soosikaupasta Marie Sharpin erilaisia kastikkeita. Kaikki maistuivat ihan hirveälle. Kiinnostaa erityisesti makeaa ja tulista yhdistelevät kastikkeet, mutta esim. tuo mango-habanero meni hukkaan. Makeista Poppamiehen Caribbean ja Scotch Bonnet ovat sen sijaan ihan jees.

Ehdotuksia otetaan vastaan kaikenlaisista kastikkeista. Texas Pete Garlic on varmaan kaikkien aikojen suosikkini, sitä voi ripotella ruokaan huolella. Alla olevaa varmaan kannattaisi kokeilla makeannälkään, onko kellään kokemusta? Tuotearvioiden mukaan saattaisi toimia.

Mulla on pullo tuota dirty dicksiä. On hyvää, mutta aika mietoa.
 
Harvassa vaan taitaa olla nuo tulisemmat chilit kuivatuotteena.
Heinän puutarhalta tilaa satoaikaan tuoreita chilejä, kuivaa itse. Jos ei halua säätää uunin kanssa tai ole kuivuria, niin keskeltä halki ja levittää paperin päälle, antaa olla kunnes kuivia :hammer:
 
Tuli laitettua tuoretta habaneroa makaronilaatikon sekaan, en kokonaista vaan noin neljäsosan niin sopivan tulista tuli tollakin, ei liikaa mutta silleen sopivasti kun alunperin oli tarkotus kokonainen pilkkoo sekaan
 
En ole koskaan sooseja tilannut, niin mistähän kannattaisi tilata jos on haussa:
-hedelmäinen
-umamia
-valkosipulia
-melko tulinen

LLM ehdotti:
Mad Dog 357 – "Reaper"
Hellfire Hot Sauce – "Fiery Fool"
 
Poppamiehen Scotch Bonnett on ainakin hedelmäinen ja omaan makuun melko tulinen. Umamista en tiedä ja valkosipulia ei oo.

Kiitos kummallekin vinkistä. Onkohan kuinka erilainen kuin niiden Barbados? Jäi käyttämättä kun maistui tuliselta lasten pilttisoseelta.
 
Kiitos kummallekin vinkistä. Onkohan kuinka erilainen kuin niiden Barbados? Jäi käyttämättä kun maistui tuliselta lasten pilttisoseelta.
Sisältöjä kun vertailee niin onhan nuo aika lailla täysin erilaiset. Barbadoksen mausta en kyllä itse tiedä, ei houkuttele hunaja-sinappi-kombo
 
Viimeksi muokattu:
Aivan eri makumaailma on ainakin mun suussa. Poppamiehen Scotch Bonnet on on myös oma suosikki ja oikeastaan ainut Poppamiehen tuote jota käytän säännöllisesti.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
261 472
Viestejä
4 539 051
Jäsenet
74 803
Uusin jäsen
Mäntyvirta

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom