Tuikitarpeelliset pikkuohjelmat koneella

Viestiketju alueella 'Yleinen ohjelmistokeskustelu' , aloittaja JaySon, 23.11.2016.

 1. druidi

  druidi

  Viestejä:
  117
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2017
  Joo, kiitos, ei kiitos.

  upload_2019-7-15_0-59-57.png

  Tällä ei tarvitse kuin klikata ja voi valita millä laadulla haluaa ladata. Eli juuri sellainen kuin se ennenkin oli mahdollista.
   
 2. Manala

  Manala

  Viestejä:
  278
  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  ClipGrab on helppo graafinen standalone-ohjelma Youtube-latauksiin ja toimii edelleen erinomaisesti ilman säätämisiä.
   
 3. escalibur

  escalibur ATK-harjoittelija Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  3 606
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  neko tykkää tästä.
 4. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 237
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  VirusTotal (10/64 engines detected this file)
  (Tarkistan aina kaiken monella eri tavalla ennen kuin itse kokeilen, enkä väitä tässä olevan mitään, mutta aika paljon on jos 10 mainintaa löytyy, olkoonkin pup/adware -tasoa(?)) Kts. myös kommentti.
  Katso myös: Free Automated Malware Analysis Service - powered by Falcon Sandbox - Viewing online file analysis results for 'clipgrab-3.8.3-cgorg.exe'

  Ainakin kannattanee ottaa portable-versio (ilmeisen puhdas 1/64, hybrid-analysis.com raportti vielä kesken tätä kirjoittaessa), merkitty "Download version without third-party offers" (joka tosin tämän kommentin mukaan ei ole kunnollinen portable, kirjoittaa rekisteriin yms. jos käsitin sekavan oloista viestistä oikein?).

  Harmi, vaikutti kokeilemisen arvoiselta (tykkään kokeilla, vaikka pääasiallinen ohjelma ei koskaan vaihtuisikaan), mutta itse passaan tällä kertaa.

  Youtube-dl -voittaja tällä erää, lopulta kuitenkin. ;) (kenenkään ei ole nyt syytä ottaa tosissaan, mutta em. raportit näin velvollisuudeksi laittaa esille kuitenkin, ei pahalla, vaan hyvällä, peace)

  Edit. Pistetään vielä versiotiedot, mistä tällä kertaa kyse (pl. VideoHelpin kommentoitu)
  clipgrab-3.8.3-cgorg.exe
  Size: 63MiB
  SHA256: 2c562de34120463c4e31548f63883cd3e4159da03c75ddd1a11926f939856c88

  clipgrab-3.8.3-portable.exe
  Size: 62MiB
  SHA256: 8f0cf0fc0946b2f5a34c6aea18dd9289184df65b26ceae2e544704f553bca0e3
   
  Viimeksi muokattu: 22.07.2019
 5. kaakau<"'\\/>

  kaakau<"'\\/>

  Viestejä:
  452
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Lähdekoodi näyttää löytyvän https://download.clipgrab.org/clipgrab-3.8.3.tar.gz. Ei se tietenkään tarkoita, etteikö ohjelmassa voi olla jotain haitallista, mutta voi ainakin itse tarkistaa ja kääntää.
   
 6. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 237
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mua itseäni huvittaa lähdekoodin tarkistukseen vetoaminen, varsinkin jossain pienessä ohjelmassa. Kuinka moni sen tekee? Itse en ainakaan. Tosin, minä luotan ohjelmiin joista ei ole sitä lähdekoodia näkyvissä, tietenkin em. syystä mutta on niin monia helpompia tapoja tarkistaa turvallisuutta.

  Enkä väitä ko. ohjelmasta mitään, toin raportit esille. Luultavastikin ongelma on tavallisen asentajan ilmeisesti tyrkyttämästä PUP-kamasta, ja siksi mainitsin että kannattaa kenties ottaa se "portable".
   
 7. kaakau<"'\\/>

  kaakau<"'\\/>

  Viestejä:
  452
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Pienen ohjelman voi vielä itse tarkistaa, mutta vaikka selaimen tarkistaminen yksin olisi mahdotonta. En itsekään kyllä juuri koskaan tarkista. Kerroin vain sen olevan tässä tapauksessa ylipäätään mahdollista jos jotakuta kiinnostaa. Noin 6000 riviä näyttäisi olevan tarkistettavaa itse koodia.

  Ei tosin tuosta binääristä voi olla varma, että se on samasta koodista lähtöisin, kun ei varmaankaan ole ns. "reprodicible build", ellei ala assemblyä lukemaan.
   
 8. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 237
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tarkoitin pienellä kohtuu vähän käytettyä. Tämä ko. ohjelma ei ole kovin suuressa käytössä kuitenkaan, kun oli näinkin uusi tuttavuus esim. itselle, ja googlettamalla löytyy aika vähän tietoa.

  Oli ehkä huono sanavalinta siis. Mutta paljon käytetyt ohjelmat luulisi oikeasti menevän tarkistavien silmien editse. Hyvä niin. :tup:

  Ja hei ihan oikeasti. Otetaan nyt KimmoKiireinen, joka ei halua nähdä vaivaa, että kirjoittaa sinne vaikeaa komentokonsoliin komennon youtube-dl <youtube-videon-osoite>, niin ihanko oikeasti joku kuvittelee, että tällainen henkilö lähtee tarkistamaan lähdekoodia, kääntämisestä puhumattakaan (kuinkahan monella tällaisella KimmoKiireisellä on ohjelmointiympäristö asennettuna?)?

  Mun osalta asia on tässä.:tup: Kunhan nyt mainitsin löydöksistä, useinhan ne on false positivea, mutta kun kerran tutuistuin mitä ohjelmasta löytyy, niin ajattelin, etteipä tuo haittaa, jos tarjoa tietoa muillekin. Ei tarvitse sitten jonkun kaltaiseni tarkista-ensin-kokeile-sitten -tyypin tehdä samoja operaatioita. Älkää ampuko viestintuojaa. ;)
   
 9. Manala

  Manala

  Viestejä:
  278
  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  No ei se siitä vielä voittajaa tee, että jätät vaihtoehdot kokeilematta kun foliohattu on liian tiukalla. ClibGrabin DL-sivulla lukee ihan asiallisesti, että: "ClipGrab for Windows may contain third-party offers by installCore (privacy policy). Download version without third-party offers."

  Tuon foliohatuille raakatun version kun lataa, tulee tosiaan ainoastaan yksi false positive. Samaa Virustotalia käyttäen mm. FlickFetchin asennuspaketti antaa niitä tuplasti enemmän.
   
 10. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 237
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Totta. Mutta se paljasti kyllä, että joillain on joku muu kireällä jolloin eivät huomaa hymiötä, joka "vesitti" sanomaani voittamisesta. Selkosuomeksi: se ei ollut mikään vakavissaan oleva väite tms. Ei tämä nyt niin vakavaa kaiketi ole.
   
 11. kaakau<"'\\/>

  kaakau<"'\\/>

  Viestejä:
  452
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  On youtube-dl siinä mielessä päivänselvä voittaja, kun se tukee n. 1200 sivustoa medioiden lataukseen, kun ClipGrab tukee neljää. Vastauksesi taisi koskea tosin vain nimenomaan Youtubesta latailua.
   
 12. kaakau<"'\\/>

  kaakau<"'\\/>

  Viestejä:
  452
  Rekisteröitynyt:
  02.11.2016
  Mainitsin lähdekoodin löytyvän juuri sen takia, kun kerroit virustutkan hälyttäneen, vaikkakin todennäköisesti turhaan, että sen voi tarkistaa ja kääntää itse, ihan vain sivuhuomiona. En sen takia, että ClipGrabia kannattaisi käyttää mieluummin kuin youtube-dl:ä.

  Taitaa olla kommunikointihäiriö meidän kesken.
   
  neko tykkää tästä.
 13. Manala

  Manala

  Viestejä:
  278
  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  Täällä on aika paljon ihmisiä, joiden kyky, ymmärrys tai jaksaminen ei riitä komentorivipohjaisten ohjelmien kanssa näpräämisiin, python-tulkkeihin tai hankaliin asentamisiin. Sellaisille ClibGrab on hemmetin hyvä ja turvallinen vaihtoehto asentaa ja käyttää. Tuollaiset viestit mitä kirjoitat aiheuttaa turhaa huolta ja monet muutkin sinun lisäksesi saattavat jättää kokonaan kokeilematta ohjelmaa, joka olisi juuri heidän tarpeilleen tehty.

  Enemmän olisin huolissani Freemaken adware-bundleista ja tausta-agenteista, joita muistan sinun joskus suositelleen Video Converterin muodossa.
   
  Ragnarokkr ja neko tykkäävät tästä.
 14. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 237
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  @Manala Ihan hyvät pointit, mutta Youtube-dl kohdalta sen verran korjausta, että sen kanssa ei tarvitse Pythonin kanssa kärvistellä, linkkaamaani versio ei vaadi käyttäjältä toimia sen suhteen ja sen mainitsin kirjoituksessa. Eikä asennustakaan vaadita, riittää että youtube-dl.exe on jossain (laajempi selitys siinä mun viestissä, josta on ilmeisesti kuitenkin ollut hyötyä tykkäyksistä päätellen).

  Ja tottakai kirjoitan huomioistani. Olin itse kiinnostunut ClipGrabista, sattuneesta syystä en enää. Yhden ihmisen mielipide. Nyt siitä on syntynyt keskustelua, kyllä ne joilla ei kiristä folio vai miten se henkilökohtaisuuksiin meno meni, uskaltavat kokeilla ja kenties käyttää. Kyllä se siitä.:tup:

  Kerro sinä vaikka tarkemmin Freemake Video Converterin mahd. haittiksista, ainakin itseäni kiinnostaisi kuulla (etsimistä en näe tarpeelliseksi, mutta luen kyllä tarvittaessa).:tup: Se on totta, että en välttämättä suosittele FVC nykyisiä versioita tarkkana olemisen jälkeenkään (koska en ole perehtynyt asiaan vuoden 2015 jälkeen). Tuohon aikaan se tuntui olevan ainoa ilmainen, joka selvisi hyvin digiboksin Yle HD tallenteiden kanssa, kun piti saada Dvb-tekstit näkyviin. Nykyään tilanne on toinen.:happy:
   
 15. Manala

  Manala

  Viestejä:
  278
  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  Joo. Pidän sitä vaan vähän outona, että kehotat muiden ohjelmien kuten FlickFetchin tai FVC:n kohdalla unohtamaan useat false positivet sekä jopa tiedetyt PUP:t ja OpenCandy-malwaret, mutta tämän kohdalla nyt sitten yksi ainoa false positive kymmenien negatiivisten tulosten keskellä kaataa kupin nurin, eikä kiinnosta enää yhtään. Missä suhteellisuus?


  Kirjoitin sinulle yksityisviestin 29.10.2018 törmättyäni Google-haun kautta ohjeeseesi asentaa FVC millaisia riskejä kyseisen ohjelman asentaminen nykyisin sisältää. Et vastannut viestiin ja ohjeistuksesi ko. softan asentamiselle on vieläkin netissä. Toisin kuin ClipGrabin kanssa, jossa koko asennuspaketti latautuu suoraan virushaaveille lähetettäväksi Freemaken ohjelmistoista ladataan normaalisti vain alle megatavun downloaderi, joka ei virustutkissa voi aiheuttaa hälytystä muuten kuin maineensa puolesta. Se mitä siitä eteenpäin tapahtuu onkin sitten toinen juttu, eikä siihen voi puuttua muu kuin koneessa päällä oleva aktiivinen "realtime" skanneri. Joka tapauksessa viimeisimpien omien kokemuksien mukaan Freemaken ohjelmistot asentavat taustalle pyörimään download-oikeudet sisältävän agentin, jota ei näy edes services-listassa. Sen asentumista ei voi kieltää eikä päälläoloa disabloida mistään asetuksista.

  Freemakella on pitkä historia bundlata asennusohjelmistoihinsa erilaisia ongelmajätteitä, jotka varioivat versiosta toiseen. Joitain pystyy disabloimaan, joitain ei ja jotkut ovat tehty tahallaan sen näköisiksi, että niitä ei voisi installerista disabloida. Tämän lisäksi heillä oli jonkin aika sitten oikeuskeissi, kun olivat varastaneet Malwarebytesin koodia omiin ohjelmiinsa. Sen tappelun jäljet on oikeuskäsittelyn ratkettua pitkälti poistettu netistä, mutta googlaamalla joitain viittauksia voi vielä löytää. Samoin FFmpeg:n kanssa on ollut saman kaltaisia lisenssiongelmia. Itselleen voi huvikseen esittää kysymyksen, että kuinka paljon tällä tavalla lisenssi- ja immateriaalioikeuksien päälle pissivää ja ilmaisia lounaita tarjoavaa softayritystä kiinnostaa hyväntahtoisesti yhdenkään loppukäyttäjän tietoturva.

  Freemake Video Converter - Wikipedia
   
 16. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 237
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Niin kuin kerroin, versio jonka asensin tuolloin, oli ihan ok, eipä niistä löydy haitallista vieläkään (puhun nyt asennetusta FVC:sta). Eri asia mitä nykyään.

  Ja ohjeessa neuvotaan miten ne pupit jää matkalle. FlickFetchin tekijän taas tunnen aika hyvin.

  Ohje pysyy siellä edelleen, olkoon aikansa kuva. Ja olkoon tämä viimeinen viesti tästä aiheesta.

  Eikös tuo Malwarebytesin tunnisteiden käyttö ollut IObitin kanssa? Onko samaa puljua Freemaken kanssa?
   
  Viimeksi muokattu: 23.07.2019
 17. Manala

  Manala

  Viestejä:
  278
  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  Kun ongelma juuri on siinä, että minkäänlaista sellaista ohjetta tai takuuta et nykyään voi antaa, että PUPit jäisivät matkalle. Kuten sanoin Freemaken ohjelmat asentavat taustalle joka tapauksessa jatkuvasti toimivan residentin agentin, joka voi käytännössä koska tahansa ladata ja ajaa koneellasi mitä roskaa tahansa. Ainoa mikä siihen voi edes teoriassa auttaa on jatkuvasti päällä oleva reaaliaikainen virustutkaus. Valitettavasti sellaisetkin on aika helppo ohittaa, kun ei virustutkien kirjastot voi millään pysyä nopeammin ajan tasalla kuin mitä koneella oleva agentti voi tavaraa sinne ladata ja ajaa.

  Homma siis menee tähän malliin, ihan sama mitä asennusruudussa valitsee niiden PUPpien ja Adwaren kanssa: Freemake Video Downloader - AntiVirus Help - CIS

  Melko vastuutonta, mutta niinhän se aina menee, ettei ne omat pierut pahalta haise...

  En muista enää tarkalleen millä tavalla ja minkä yhtiöiden kautta Freemaken omistuskäytäntö meni. Ihan mahdotonta noiden Venäjällä ja Kiinassa operoivien softafirmojen taustoja on kunnolla saada selvitettyä ja ne vedetään joka tapauksessa uusiksi joka kerta kun paska jostain suunnasta osuu vähän tuulettimeen ja jonkun kuuluisi ottaa jotain vastuuta jostain. Helpompaa kuopata/myydä firmat tuotteen takana ja siirtää uusiin nimiin. Signatureissa on näkynyt mm. Internet project llc:tä ja nykyään tutumpaa Ellora Assets Corporationia.

  PS. Mainitsinko jo ClipGrabin? Kannattaa kokeilla Freemaken malwaren sijaan, osaa suoraan poimia leikepöydälle kopioidun Youtube-URLin ohjelmaan ja sitten ei tarvitsekaan muuta tehdä kuin klikata yhtä nappulaa, tosi kätsä ja turvallinen!
   
 18. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 237
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  • Käyttäjälle annettu varoitus tai huomautus: Huomautus - asiaton käytös, henkilökohtaisuudet
  Älä selitä, esim. sekoitat koodin lainauksen IObitiin. Miksi Freemake kopioisi Malwarebytesin koodia? :D Pistä suoraa linkkiä missä on asiaa, että Freemake olisi kopioinut mitään Malwarebytesiltä.:think: Mutta voin olla väärässä, on miestä myöntää se.:lol: (jäi saamatta se linkki, ja yllättyneitä olivat)

  Ja joo, se wanha ohje on siellä edelleen, haistele pierujasi jatkossakin jos niistä niin pidät. Koita nyt herranjumala päästä asian yli. Ottiko se todella noin koville, että mainitsin noi löydökset (ja joo, wanha ohje on edelleen saatavilla, voit käydä lueskelemassa sitä huomennakin, ei tarvitse kerrata).

  Ja suhteuta nyt mistä puhuttiin sen aikaisesta PUPista, OpenCandysta, se ole kummoinen vaikka sen asentaisi. Ohjeiden mukaan toimimalla, sitä ei asennettu. Ehkä toiset versiot asensivat ennen tai jälkeenpäin jotain muutakin, tuolloin asentamani versio ei ole näin tehnyt (ja joo, minulla on jonkun verran kokemusta tutkia konetta muillakin kuin automaattisilla skannereilla). Tiedän kyllä että esim. Freemaken eri versioiden kanssa on ollut kovastikin eroja, mitä ollaan koneelle laittamassa. Siksipä en ole päivitellyt ohjelmaa, oikeastaan sen voisi melko turhana poistaa nykyään.

  Nyt kuitenkin puhutaan tästä päivästä. Jos olisin tiennyt, että asia ajaa sinut tällaisen partaalle, olisin jättänyt kirjoittamatta, mutta mistä ihmeestä sitä voi tietää. Tarkoitus oli hyvä, oikeasti. En arvannut että asia on sinulle näin herkkä. Voisin oikein käydä lisäämässä ohjeeseen, vaikkein enää päivitä niitä/blogia, että Manala varoittaa ja linkki näihin viesteihin. Olisitko tyytyväinen?

  Koita hyvä mies rauhoittua. Elämä jatkuu. Kyllä sinä pääset tämän yli, vaikka nyt tuntuukin vaikealta. Puhu ystävälle, työtoverille, vanhemmille. Ei asia niin suuri ole.[​IMG]

  Mukavaa päivän jatkoa sinulle Manala. Tämä on minun puolelta viimeinen viesti tähän farssiin/sinun juttuihisi yleensäkin. Oman vastineesi toki laitatkin varmaan, mutta en tule sitä kommentoimaan.

  PS. ClipGrab kuulostaa hyvältä, siitä kannattanee napata se "portable" joka saattaa kirjoittaa kuitenkin rekisteriin, en ole kokeillut. Perusasentaja antoi enemmän hälytyksiä (1, 2), kuin Freemake koskaan(?), joten mieluummin tosiaan se "portable".

  Jokohan tässä olisi kerrattu riittävästi? Ainoastaan se Freemaken koodivarkaus Malwarebytesiltä kiinnostaisi.:confused2:


  Edit. Typo Manaaja > Manala
   
  Viimeksi muokattu: 23.07.2019
 19. Manala

  Manala

  Viestejä:
  278
  Rekisteröitynyt:
  24.06.2017
  • Käyttäjälle annettu varoitus tai huomautus: Asiaton käytös
  Vau jäbä, sä taidat tarvita lomaa. Ymmärrän kyllä, ettei se varmaan kivalta tunnu, että joku huomauttaa omassa komerossa heiluvan isompia luurankoja, mutta yritä nyt jotenkin pysyä tolpillasi.
   
  neko tykkää tästä.
 20. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 694
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Koitetaanpas sitten @Manala ja @neko käyttäytyä ja jätetään ne henkilökohtaisuudet pois keskustelusta.
   
 21. Tege

  Tege

  Viestejä:
  1 867
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
 22. Dualram

  Dualram

  Viestejä:
  351
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pitäis silloin tällöin varastolevystä tehdä backup siirrettävälle levylle, mikä ohjelma osais siirtää vaan edellisen kopioinnin jälkeen lisätyt jutut?
   
 23. druidi

  druidi

  Viestejä:
  117
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2017
  Itse käytän FreeFileSync

  Ja erittäin helppokäyttöinen. Eli siirtää myös muuttuneet tiedostot jos on muokattu ja korvaa ne uudella sinne varastolevylle.
   
  Manala, Dualram ja Taneli- tykkäävät tästä.
 24. Ragnarokkr

  Ragnarokkr "Ei mikään turha jätkä"

  Viestejä:
  246
  Rekisteröitynyt:
  21.12.2016
  Jos käytät linukkaa: rsync(1) - Linux man page
  Jos käytät wintoosaa: robocopy
  Robolla pääset helpoiten kun rakennat haluamallasi spekseillä .bat tiedoston minkä sitten ajat kun siltä tuntuu
   
 25. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 237
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jos kaipaa tiedostopohjaiseen varmuuskopiointiin versiointia, mikä tapauksesta riippuen voi olla todella tärkeä ominaisuus, niin sellaisen hallitsevaa katselisin. Itsellä ei ole heittää kokemusta kuin maksullisesta SyncBackProsta (edullisempia versiotakin on, vertailu), joka taipuu ties mihin ja luonnollisesti sisältää versioinnin ja runsaasti asetuksia jotta saa varmasti mieleiseksi. Tällä on menty varmaan jo 10 vuotta. Aivan mahtava softa.

  Tämä vain ehdotuksena, kun ei ollut määritelty kovin tarkasti tarpeita ja hintahaarukkaa. Peace. :tup:
   
 26. druidi

  druidi

  Viestejä:
  117
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2017
  Mitä tarkoittaa versiointi varmuuskopioinnissa. Otetaanko tiedostoista useampia kopioita vaikka tiedosto muuttuisikin?
   
 27. Taneli-

  Taneli- ☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣ Premium-jäsen

  Viestejä:
  2 670
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Käytännössä kyllä. Esim. alpha versio voi olla 0.46, siitä seuraavat 48 versiota päästää beta versioon 0.75 mistä ehkä 10 versiota ja saadaan julkaistua versio 1.0 minkä jälkeen tulee ehkä kerran kuukaudessa (hieman bugisemmasta pelistä/ohjelmasta jos puhutaan) uutta päivitystä ja lopulta ollaan siellä versiossa 3.0 mikä sisältää myös muutaman lisäosan.

  Nyt varsinkin kehittäjä, miksei myös harrastaja jota asia kiinnostaa (esim. ihan GoG:n kautta) haluaa ladata ja säilyttää jokaisen tai esim. tietyt versiot ja ottaa niistä varmuuskopiot.

  Toki yleensä työympäristössä se tarkoittaa esim. sitä että otetaan vaikka joka päivä varmuuskopio ja niitä säilytetään kuukausi, sitten aletaan ylikirjoittamaan / poistamaan vedoksia. Aika voi olla myös pidempi jos tärkeistä töistä on kyse ja voi kestää vuosia (jolloin ei yleensä kuitenkaan säilytetä tai tehdä päivittäisiä kopioita vaan esim. viikottainen).

  Tämä tietysti vaatii tilaa sekä käy kalliiksi joten ns. normaali kotikäyttäjä ehkä kerran viikossa tekee sen varmuuskopioinnin ja se on ainoa varmuuskopio käyttöjärjestelmästä / tärkeistä tiedostoista.

  Yleisesti tuo on määritelty:
  "Varmuuskopioiden versiointi, jossa aseteltavissa oleva määrä versioita säilytetään asetetun ajan."

  Voit siis esim. työssäsi muokata koodia mistä ensin otetaan kopio, sitten teet useampia versioita joista myös otetaan kopio (itse version numero [työn] ei muutu) ja voit testata sekä alkuperäistä että noita versioita, katsoa missä bugaa jne. lopulta yleensä päädytään yhteen ja jatketaan eteenpäin. Toki on fiksua säästää myös väliversioita (sanotaan nyt vaikka kotisivut joita muokkaat ja teet) sekä lisätä kommentointia mutta tässä mennään jo hieman sivuun aiheesta.

  Edit: on tietysti myös mahdollista että useampi henkilö muokkaa samaa työtä, tämänkin takia on kriittisen tärkeää olla tuo versiointi ominaisuus, eli käytännössä kun Jallu ja Kalle muokkaavaat samaa työtä samaan aikaan ja sitten joskus tallentavat työnsä ne eivät ylikirjoita alkuperäistä eivätkä myöskään toistensa töitä.
   
  druidi ja Rebel tykkäävät tästä.
 28. neko

  neko Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 237
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Niin ja versioinnin etu on esim. silloinkin kun A) käyttäjä tekee tiedostoon (oli minkä tyyppinen tahansa, dokumentti, kuva jne) muutoksia, joita katuu jälkeenpäin tai B) jostain syystä tallentunut korruptoituneena tai C) vaikkapa haittaohjelman pilaama yms. jne. Eli voidaan palauttaa versioinnin syvyydestä riippuen juuri se oikea versio vaikka dokumentista takaisin.

  Tilantarve taas tietenkin riippuu varmuuskopioitavasta materiaalista. Joskus ei kannata sen kanssa pihistellä. :)
   
 29. druidi

  druidi

  Viestejä:
  117
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2017
  Sellainen juttu on, että jos vahingossa poistaa vaikka jonkun tiedoston tai jopa kansion eikä huomaa sitä niin tuolla aiemmin linkkaamallani ohjelmalla jos sen ajaa niin tiedosto/kansio on mennyttä.

  Eihän noin välttämättä ikinä käy, mutta mahdollisuus on olemassaan.
   
 30. antero

  antero

  Viestejä:
  2 662
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Ihan näppärä ohjelma videoiden toistoon chromecastissa tekstien kera.
  Toki mahdollisuuksia on muitakin mutta oli niin näppärä ja ilman turhaa sontaa niin tuli ostettua.
  VLC olisi muuten ok, mutta tekstien kanssa ongelmia.

  Ilmaisena voi katsella myös mutta lyö pauselle 20min välein.
  Airflow
   
 31. druidi

  druidi

  Viestejä:
  117
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2017
  PowerDVD 15

  Lisenssi maksoi satasen. En ole katunut siis todellakaan, mutta kun ei silloin tuntunut olevan mitään ilmaistakaan tarjolla.

  Saako esimerkiksi VLC:hen Blu-raytä näkymään mitenkään nykyään?
   
 32. Tinke-80

  Tinke-80

  Viestejä:
  312
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  mpv.io varsin kätevä ja ilmainen videoplayeri.