Tuikitarpeelliset pikkuohjelmat koneella

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja JaySon
  • Aloitettu Aloitettu
Niin kuin kerroin, versio jonka asensin tuolloin, oli ihan ok, eipä niistä löydy haitallista vieläkään (puhun nyt asennetusta FVC:sta). Eri asia mitä nykyään.

Ja ohjeessa neuvotaan miten ne pupit jää matkalle. FlickFetchin tekijän taas tunnen aika hyvin.

Ohje pysyy siellä edelleen, olkoon aikansa kuva. Ja olkoon tämä viimeinen viesti tästä aiheesta.

Eikös tuo Malwarebytesin tunnisteiden käyttö ollut IObitin kanssa? Onko samaa puljua Freemaken kanssa?
 
Viimeksi muokattu:
Niin kuin kerroin, versio jonka asensin tuolloin, oli ihan ok, eipä niistä löydy haitallista vieläkään (puhun nyt asennetusta FVC:sta). Eri asia mitä nykyään.

Ja ohjeessa neuvotaan miten ne pupit jää matkalle.
Kun ongelma juuri on siinä, että minkäänlaista sellaista ohjetta tai takuuta et nykyään voi antaa, että PUPit jäisivät matkalle. Kuten sanoin Freemaken ohjelmat asentavat taustalle joka tapauksessa jatkuvasti toimivan residentin agentin, joka voi käytännössä koska tahansa ladata ja ajaa koneellasi mitä roskaa tahansa. Ainoa mikä siihen voi edes teoriassa auttaa on jatkuvasti päällä oleva reaaliaikainen virustutkaus. Valitettavasti sellaisetkin on aika helppo ohittaa, kun ei virustutkien kirjastot voi millään pysyä nopeammin ajan tasalla kuin mitä koneella oleva agentti voi tavaraa sinne ladata ja ajaa.

Homma siis menee tähän malliin, ihan sama mitä asennusruudussa valitsee niiden PUPpien ja Adwaren kanssa: Freemake Video Downloader - AntiVirus Help - CIS

Ohje pysyy siellä edelleen, olkoon aikansa kuva. Ja olkoon tämä viimeinen viesti tästä aiheesta.
Melko vastuutonta, mutta niinhän se aina menee, ettei ne omat pierut pahalta haise...

Eikös tuo Malwarebytesin tunnisteiden käyttö ollut IObitin kanssa? Onko samaa puljua Freemaken kanssa?
En muista enää tarkalleen millä tavalla ja minkä yhtiöiden kautta Freemaken omistuskäytäntö meni. Ihan mahdotonta noiden Venäjällä ja Kiinassa operoivien softafirmojen taustoja on kunnolla saada selvitettyä ja ne vedetään joka tapauksessa uusiksi joka kerta kun paska jostain suunnasta osuu vähän tuulettimeen ja jonkun kuuluisi ottaa jotain vastuuta jostain. Helpompaa kuopata/myydä firmat tuotteen takana ja siirtää uusiin nimiin. Signatureissa on näkynyt mm. Internet project llc:tä ja nykyään tutumpaa Ellora Assets Corporationia.

PS. Mainitsinko jo ClipGrabin? Kannattaa kokeilla Freemaken malwaren sijaan, osaa suoraan poimia leikepöydälle kopioidun Youtube-URLin ohjelmaan ja sitten ei tarvitsekaan muuta tehdä kuin klikata yhtä nappulaa, tosi kätsä ja turvallinen!
 
Huomautus - asiaton käytös, henkilökohtaisuudet
Älä selitä, esim. sekoitat koodin lainauksen IObitiin. Miksi Freemake kopioisi Malwarebytesin koodia? :D Pistä suoraa linkkiä missä on asiaa, että Freemake olisi kopioinut mitään Malwarebytesiltä.:think: Mutta voin olla väärässä, on miestä myöntää se.:lol: (jäi saamatta se linkki, ja yllättyneitä olivat)

Ja joo, se wanha ohje on siellä edelleen, haistele pierujasi jatkossakin jos niistä niin pidät. Koita nyt herranjumala päästä asian yli. Ottiko se todella noin koville, että mainitsin noi löydökset (ja joo, wanha ohje on edelleen saatavilla, voit käydä lueskelemassa sitä huomennakin, ei tarvitse kerrata).

Ja suhteuta nyt mistä puhuttiin sen aikaisesta PUPista, OpenCandysta, se ole kummoinen vaikka sen asentaisi. Ohjeiden mukaan toimimalla, sitä ei asennettu. Ehkä toiset versiot asensivat ennen tai jälkeenpäin jotain muutakin, tuolloin asentamani versio ei ole näin tehnyt (ja joo, minulla on jonkun verran kokemusta tutkia konetta muillakin kuin automaattisilla skannereilla). Tiedän kyllä että esim. Freemaken eri versioiden kanssa on ollut kovastikin eroja, mitä ollaan koneelle laittamassa. Siksipä en ole päivitellyt ohjelmaa, oikeastaan sen voisi melko turhana poistaa nykyään.

Nyt kuitenkin puhutaan tästä päivästä. Jos olisin tiennyt, että asia ajaa sinut tällaisen partaalle, olisin jättänyt kirjoittamatta, mutta mistä ihmeestä sitä voi tietää. Tarkoitus oli hyvä, oikeasti. En arvannut että asia on sinulle näin herkkä. Voisin oikein käydä lisäämässä ohjeeseen, vaikkein enää päivitä niitä/blogia, että Manala varoittaa ja linkki näihin viesteihin. Olisitko tyytyväinen?

Koita hyvä mies rauhoittua. Elämä jatkuu. Kyllä sinä pääset tämän yli, vaikka nyt tuntuukin vaikealta. Puhu ystävälle, työtoverille, vanhemmille. Ei asia niin suuri ole.
lohduttel.gif


Mukavaa päivän jatkoa sinulle Manala. Tämä on minun puolelta viimeinen viesti tähän farssiin/sinun juttuihisi yleensäkin. Oman vastineesi toki laitatkin varmaan, mutta en tule sitä kommentoimaan.

PS. ClipGrab kuulostaa hyvältä, siitä kannattanee napata se "portable" joka saattaa kirjoittaa kuitenkin rekisteriin, en ole kokeillut. Perusasentaja antoi enemmän hälytyksiä (1, 2), kuin Freemake koskaan(?), joten mieluummin tosiaan se "portable".

Jokohan tässä olisi kerrattu riittävästi? Ainoastaan se Freemaken koodivarkaus Malwarebytesiltä kiinnostaisi.:confused2:


Edit. Typo Manaaja > Manala
 
Viimeksi muokattu:
Asiaton käytös
Vau jäbä, sä taidat tarvita lomaa. Ymmärrän kyllä, ettei se varmaan kivalta tunnu, että joku huomauttaa omassa komerossa heiluvan isompia luurankoja, mutta yritä nyt jotenkin pysyä tolpillasi.
 
Pitäis silloin tällöin varastolevystä tehdä backup siirrettävälle levylle, mikä ohjelma osais siirtää vaan edellisen kopioinnin jälkeen lisätyt jutut?
 
Jos kaipaa tiedostopohjaiseen varmuuskopiointiin versiointia, mikä tapauksesta riippuen voi olla todella tärkeä ominaisuus, niin sellaisen hallitsevaa katselisin. Itsellä ei ole heittää kokemusta kuin maksullisesta SyncBackProsta (edullisempia versiotakin on, vertailu), joka taipuu ties mihin ja luonnollisesti sisältää versioinnin ja runsaasti asetuksia jotta saa varmasti mieleiseksi. Tällä on menty varmaan jo 10 vuotta. Aivan mahtava softa.

Tämä vain ehdotuksena, kun ei ollut määritelty kovin tarkasti tarpeita ja hintahaarukkaa. Peace. :tup:
 
Mitä tarkoittaa versiointi varmuuskopioinnissa. Otetaanko tiedostoista useampia kopioita vaikka tiedosto muuttuisikin?
 
Mitä tarkoittaa versiointi varmuuskopioinnissa. Otetaanko tiedostoista useampia kopioita vaikka tiedosto muuttuisikin?

Käytännössä kyllä. Esim. alpha versio voi olla 0.46, siitä seuraavat 48 versiota päästää beta versioon 0.75 mistä ehkä 10 versiota ja saadaan julkaistua versio 1.0 minkä jälkeen tulee ehkä kerran kuukaudessa (hieman bugisemmasta pelistä/ohjelmasta jos puhutaan) uutta päivitystä ja lopulta ollaan siellä versiossa 3.0 mikä sisältää myös muutaman lisäosan.

Nyt varsinkin kehittäjä, miksei myös harrastaja jota asia kiinnostaa (esim. ihan GoG:n kautta) haluaa ladata ja säilyttää jokaisen tai esim. tietyt versiot ja ottaa niistä varmuuskopiot.

Toki yleensä työympäristössä se tarkoittaa esim. sitä että otetaan vaikka joka päivä varmuuskopio ja niitä säilytetään kuukausi, sitten aletaan ylikirjoittamaan / poistamaan vedoksia. Aika voi olla myös pidempi jos tärkeistä töistä on kyse ja voi kestää vuosia (jolloin ei yleensä kuitenkaan säilytetä tai tehdä päivittäisiä kopioita vaan esim. viikottainen).

Tämä tietysti vaatii tilaa sekä käy kalliiksi joten ns. normaali kotikäyttäjä ehkä kerran viikossa tekee sen varmuuskopioinnin ja se on ainoa varmuuskopio käyttöjärjestelmästä / tärkeistä tiedostoista.

Yleisesti tuo on määritelty:
"Varmuuskopioiden versiointi, jossa aseteltavissa oleva määrä versioita säilytetään asetetun ajan."

Voit siis esim. työssäsi muokata koodia mistä ensin otetaan kopio, sitten teet useampia versioita joista myös otetaan kopio (itse version numero [työn] ei muutu) ja voit testata sekä alkuperäistä että noita versioita, katsoa missä bugaa jne. lopulta yleensä päädytään yhteen ja jatketaan eteenpäin. Toki on fiksua säästää myös väliversioita (sanotaan nyt vaikka kotisivut joita muokkaat ja teet) sekä lisätä kommentointia mutta tässä mennään jo hieman sivuun aiheesta.

Edit: on tietysti myös mahdollista että useampi henkilö muokkaa samaa työtä, tämänkin takia on kriittisen tärkeää olla tuo versiointi ominaisuus, eli käytännössä kun Jallu ja Kalle muokkaavaat samaa työtä samaan aikaan ja sitten joskus tallentavat työnsä ne eivät ylikirjoita alkuperäistä eivätkä myöskään toistensa töitä.
 
Niin ja versioinnin etu on esim. silloinkin kun A) käyttäjä tekee tiedostoon (oli minkä tyyppinen tahansa, dokumentti, kuva jne) muutoksia, joita katuu jälkeenpäin tai B) jostain syystä tallentunut korruptoituneena tai C) vaikkapa haittaohjelman pilaama yms. jne. Eli voidaan palauttaa versioinnin syvyydestä riippuen juuri se oikea versio vaikka dokumentista takaisin.

Tilantarve taas tietenkin riippuu varmuuskopioitavasta materiaalista. Joskus ei kannata sen kanssa pihistellä. :)
 
Sellainen juttu on, että jos vahingossa poistaa vaikka jonkun tiedoston tai jopa kansion eikä huomaa sitä niin tuolla aiemmin linkkaamallani ohjelmalla jos sen ajaa niin tiedosto/kansio on mennyttä.

Eihän noin välttämättä ikinä käy, mutta mahdollisuus on olemassaan.
 
Ihan näppärä ohjelma videoiden toistoon chromecastissa tekstien kera.
Toki mahdollisuuksia on muitakin mutta oli niin näppärä ja ilman turhaa sontaa niin tuli ostettua.
VLC olisi muuten ok, mutta tekstien kanssa ongelmia.

Ilmaisena voi katsella myös mutta lyö pauselle 20min välein.
Airflow
 
PowerDVD 15

Lisenssi maksoi satasen. En ole katunut siis todellakaan, mutta kun ei silloin tuntunut olevan mitään ilmaistakaan tarjolla.

Saako esimerkiksi VLC:hen Blu-raytä näkymään mitenkään nykyään?
 
Microsoftin PowerToys korvasi minulla tuon DisplayFusionin, eli ultrawide näytön jaon osaruutuihin (tarkemmin siis PowerToys FancyZones). Tuo DisplayFusion on selvästi raskaampi softa, mutta onhan siinä miljoona muutakin, minulle turhaa, ominaisuutta läpi Windowsin.
Microsoft PowerToys --> microsoft/PowerToys
FancyZones tarkemmin --> microsoft/PowerToys
 
Löytyykö windowsille sellasta (ilmaista) pikkuohjelmaa millä vois tallentaa pelaamista NIIN, että siinä ei oo mitään ylimäärästä. Pelkästään tallenna tästä eteenpäin, lopeta tallennus ja tallenna x-aika.
 
Suosituksia radio-ohjelmasta windowsille? Radio rock ja city pitäis kuulua.
 
KIITOS!!!!! Enpä taas tuotakaan olisi ilman apua älynnyt.... :facepalm:

onneksi ei ole kiire minnekään :vihellys:
 
Pakko mainostaa Microsoft garagen Mouse Without Borders softaa. Eli tuo softa asennetaan kaikkiin windows koneisiisi jonka jälkeen voit yhdellä hiiri/näppäimistöcombolla käyttää kaikkia koneita, ikään kuin ne olisi vain monta näyttöä yhdessä koneessa. Eli hiiri menee reunan yli toiselle näytölle (jos haluaa, tai sitten näppäinyhdistelmällä vaihtaa), voi drag-and-droppailla ja copypastettaa kamaa koneiden välillä. Ihan huikea vehje.
 
Pakko mainostaa Microsoft garagen Mouse Without Borders softaa. Eli tuo softa asennetaan kaikkiin windows koneisiisi jonka jälkeen voit yhdellä hiiri/näppäimistöcombolla käyttää kaikkia koneita, ikään kuin ne olisi vain monta näyttöä yhdessä koneessa. Eli hiiri menee reunan yli toiselle näytölle (jos haluaa, tai sitten näppäinyhdistelmällä vaihtaa), voi drag-and-droppailla ja copypastettaa kamaa koneiden välillä. Ihan huikea vehje.

Linkkiä oliskos laittaa, tms?
 
Itseltäni löytyy jo lisenssi Synergyyn, mikähän mahtaa olla näiden ero?

Mouse Without Borders näyttäisi pikaisella tutkimuksella tukevan vain neljää konetta, kun taas Synergyssä koneita taitaa mahtua matriisiin 16.
Tämä näin ensi tuntumalta
 
Mulla on ollut aikaisemmin käytössä mouse without borders ja nyt käytössä Barrier. Molemmissa tapauksissa kolme konetta ollut käytössä. Tässä nyt vähän omaa mielipidettä jos on mitään hyötyä.
Muose without borders:
+tukee ääkkäsiä
+yhteys toimii luotettavasti
+tunnistus toiselle koneelle siirtymisestä hyvä
-hankalahko setuppi alkuun saada käyttöön
-hitaahko yhteys / hiiressä / näppäimissä lagia, pidemmän käytön jälkeen

Barrier
+yhteys toimii luotettavasti
+tunnistus toiselle koneelle siirtymisestä hyvä
+helpohko setuppi alkuun saada käyttöön
+ yhteys / hiiressä / näppäimissä ei lagia
- ei tue ääkkösiä
 
Onko olemassa mitään ilmaista, toimivaa ohjelmaa, jolla voisi muuntaa doc(x) --> pdf?
 
Jos on Wordi saatavilla niin Print-menusta voi valita tulostimeksi "Microsoft Print to PDF" tms
Hieno homma, kiitoksia! Huomasin vielä sellaisen, että tuo tulostaminen tiedostoon jätti jostain syystä alkuperäisestä docista muotoilun puolitiehen ja tulosti .pdf tiedostoon erilaiset marginaalit, alkuperäisen tiedoston ollessa muotoilutaan reunoille asti vedetty.

Sen sijaan muotoilu säilyi, kun vain tallensi nimellä pdf-tiedostoon.

Olen joskus muinoin hankkinut adobelta pro-version ja siinä tuli mukana se välilehtikikkare wordiin, jota olen käyttänyt. Eipähän tarvitse enää asentaa koko skeidaa lainkaan koneelle, koska tuo oli käytännössä ainoa käyttömuoto ohjelmalle ja tuo oli tosiaan aikana, jolloin wordista ei pystynyt tutoa muunnosta tekemään. Koskahan lie muuttunut.
 
Hieno homma, kiitoksia! Huomasin vielä sellaisen, että tuo tulostaminen tiedostoon jätti jostain syystä alkuperäisestä docista muotoilun puolitiehen ja tulosti .pdf tiedostoon erilaiset marginaalit, alkuperäisen tiedoston ollessa muotoilutaan reunoille asti vedetty.

Sen sijaan muotoilu säilyi, kun vain tallensi nimellä pdf-tiedostoon.

Olen joskus muinoin hankkinut adobelta pro-version ja siinä tuli mukana se välilehtikikkare wordiin, jota olen käyttänyt. Eipähän tarvitse enää asentaa koko skeidaa lainkaan koneelle, koska tuo oli käytännössä ainoa käyttömuoto ohjelmalle ja tuo oli tosiaan aikana, jolloin wordista ei pystynyt tutoa muunnosta tekemään. Koskahan lie muuttunut.
Se PDF-tulostin toimii kuten normaalit tulostimetkin, eli sinne olisi pitänyt tehdä oma paperikoko pienempine marginaaleineen.
 
Millä saa käännettyä .ts tiedoston vaikkapa MP4:ksi siten että myös äänet kuuluvat. Yritin tossa kääntää VLC:llä mutta äänet jäi kuulumatta vaikka muuten laadukas käännös tulikin.
 
Uudelleen muksaamalla ffmpeg:illä
ffmpeg -i tallenne.ts -acodec copy -vcodec copy uudelleenmuksattu.mp4
 
Onko olemassa mitään ilmaista, toimivaa ohjelmaa, jolla voisi muuntaa doc(x) --> pdf?

Wordista vain tallenna nimellä ja valitsee tiedostomuodoksi .pdf ->done

EDIT: löysit näköjään itsekkin, tämä on toiminut jo useamman vuoden. Silti kaikissa yrityskannettavissakin on joku bloatware tekemässä vaikeammin ja huonommin samaa työtä
 
Aiemmin ole tainnut kysyä samaa, mutta kysytääs uudestaan

windowsille globaalia ennakoivaa tekstinsyöttöä ?

Nyt on käytössä Autohotkey pohjainen TypingAid joka siis täydentää hyvin oman ennalta syötetyt tiedot, kuten osoitteen ja emailit jokaiseen ohjelmaan.

ongelma tuossa pas*akikkareessa on että se näkyy milloin missäkin näytössä eikä siinä kohtaa missä tekstiä syötetään, ilmeisesti ei tue ollenkaan useamman näytön setuppia.

Mikä olisi siis hyvä vastaava sovellus? olen valmis myös parikymppiä maksamaan moisesta
 

Statistiikka

Viestiketjuista
258 431
Viestejä
4 490 821
Jäsenet
74 157
Uusin jäsen
mursu-90

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom