Kertokaa tortilla reseptejä, jotka todettu hyväksi?
Tottunut tekee tortillan aina samalla tavalla
Päätäytteen täytteenä käyttänyt yleensä
- 3x 400g Valkoiset Pavut Tomaattikastikkeessa (Lidlistä, koska makean makuisia ja halvimmat)
- 1x 400g tomaattipaloina purkki
- 3x tomaattipyree
- 1x 300g Rainbow Paprikasuikaleet pakaste (Koska citymarket lakkasi myymästä ja lidl ei myy ja helppo vaan viskaa sekaan)
- 800g jauhelihaa tai paistipaloja hitaastikypsytettynä tai kanaa (kanan jos valkkaa niin eri texmex mauste)
- 2x santa maria fajita tai santa maria taco maustepussi (eniten makua tex mex mausteis kokemuksesta)
- 200g pakaste sipuli, 200g pakaste punasipuli (laiskuus ja ei tarvii pilkkoo)
- jalopeno soppaan tai täytteeks (kannattaa tutkia purkki ennen ostosta, eri makusia valmistajan mukaan)
- inkivääriä hieman raastanut tai caynne maustetta laittanut ja välillä grillimausteit maun lisäämiseks ja sitruunaa ja limee sekaa puristanut.
(Reseptin sekaa voi tunkea wok mixin tai grillatut itämäiset kasvikset pakastepussin tai lisää munakoisoa paloteltuna)
Täytteeksi laittanut yleensä erikseen päätäytteen lisäksi:
-Kiinteää tomaattia viipaleena (yleensä pihvitomaatti tai kirsikkatomaattia koostumuksen vuoksi)
-Jäävuorisalaatti pilkottuna (Koostumus ratkaisee)
-sipulia pilkottuna ja punasipulia pilkottuna
-poikittain halkaistua kuorittua kurkkua
-Jalopenoa
Sivutäytteenä
-Juustodippi kastike sekoitettuna viiliin. (Kokemuksesta pirkka laktoositon kermaviili on paras)
-Salsadippiä, chilidippiä
Tortillaleivän valinnalla on tosi iso merkitys!! En viitsi yhtä merkkiä nostattaa erikseen. Tortillaleivän merkin välinen laatu on tosi iso. Hyvän tortillaleivän erottaa siitä ettei tahmaannu toisiin leipiin kiinni ja pysyy kasassa ja ei ole liian paksu tai vaikea kääriä. Huono tortillaleipä hajoaa käsiin ja valuttaa nesteet ulos ja tahmaantuu ja vaikea lämmittää ja liian paksu tai ohut pitämään mitää sisällään.
Harvoin syön tortillaan yksinään, on siinä yleensä sivussa ollut taco sipsiä (joita voinu dippaa samas juustokastikkeessa), paistettuja mustekalarenkaita, (porkkana,kurkku,paprika, ym poikittain dipattavana).
Ei vain tunnu oikealta nuo nettimaailmassa olevat reseptit tai koulun versio tortillasta, jonka täyte on riisiä ja jauhelihaa pelkästää... (En ymmärrä, miksei koulu valmista pasteijaa sen sijaa että tuottaa pettymyksen).
Millä reseptillä valmistatte tortillaa ja käytättekö paljon aikaa tekemiseen ja onko "mini resepti versiota ja täysreseptiä ja budjetti reseptiä?
Tottunut tekee tortillan aina samalla tavalla
Päätäytteen täytteenä käyttänyt yleensä
- 3x 400g Valkoiset Pavut Tomaattikastikkeessa (Lidlistä, koska makean makuisia ja halvimmat)
- 1x 400g tomaattipaloina purkki
- 3x tomaattipyree
- 1x 300g Rainbow Paprikasuikaleet pakaste (Koska citymarket lakkasi myymästä ja lidl ei myy ja helppo vaan viskaa sekaan)
- 800g jauhelihaa tai paistipaloja hitaastikypsytettynä tai kanaa (kanan jos valkkaa niin eri texmex mauste)
- 2x santa maria fajita tai santa maria taco maustepussi (eniten makua tex mex mausteis kokemuksesta)
- 200g pakaste sipuli, 200g pakaste punasipuli (laiskuus ja ei tarvii pilkkoo)
- jalopeno soppaan tai täytteeks (kannattaa tutkia purkki ennen ostosta, eri makusia valmistajan mukaan)
- inkivääriä hieman raastanut tai caynne maustetta laittanut ja välillä grillimausteit maun lisäämiseks ja sitruunaa ja limee sekaa puristanut.
(Reseptin sekaa voi tunkea wok mixin tai grillatut itämäiset kasvikset pakastepussin tai lisää munakoisoa paloteltuna)
Täytteeksi laittanut yleensä erikseen päätäytteen lisäksi:
-Kiinteää tomaattia viipaleena (yleensä pihvitomaatti tai kirsikkatomaattia koostumuksen vuoksi)
-Jäävuorisalaatti pilkottuna (Koostumus ratkaisee)
-sipulia pilkottuna ja punasipulia pilkottuna
-poikittain halkaistua kuorittua kurkkua
-Jalopenoa
Sivutäytteenä
-Juustodippi kastike sekoitettuna viiliin. (Kokemuksesta pirkka laktoositon kermaviili on paras)
-Salsadippiä, chilidippiä
Tortillaleivän valinnalla on tosi iso merkitys!! En viitsi yhtä merkkiä nostattaa erikseen. Tortillaleivän merkin välinen laatu on tosi iso. Hyvän tortillaleivän erottaa siitä ettei tahmaannu toisiin leipiin kiinni ja pysyy kasassa ja ei ole liian paksu tai vaikea kääriä. Huono tortillaleipä hajoaa käsiin ja valuttaa nesteet ulos ja tahmaantuu ja vaikea lämmittää ja liian paksu tai ohut pitämään mitää sisällään.
Harvoin syön tortillaan yksinään, on siinä yleensä sivussa ollut taco sipsiä (joita voinu dippaa samas juustokastikkeessa), paistettuja mustekalarenkaita, (porkkana,kurkku,paprika, ym poikittain dipattavana).
Ei vain tunnu oikealta nuo nettimaailmassa olevat reseptit tai koulun versio tortillasta, jonka täyte on riisiä ja jauhelihaa pelkästää... (En ymmärrä, miksei koulu valmista pasteijaa sen sijaa että tuottaa pettymyksen).
Millä reseptillä valmistatte tortillaa ja käytättekö paljon aikaa tekemiseen ja onko "mini resepti versiota ja täysreseptiä ja budjetti reseptiä?