tonnin (tai alle) pelikone pojalle?

Liittynyt
21.10.2024
Viestejä
2
Moi,

Tuli luvattua 10 v. pojalle pelikone jouluksi, mutta olen täysin tietämätön näissä asioissa. Sen verran selailin aiempia keskusteluita, että Gigantin yms. valmispaketteja ei näköjään kannata miettiä (ellei sitten halua maksaa ylihintaa). Nykyisistä pojan konsolipeleistä Fortnite vaatii ilmeisesti eniten koneelta. Olen tosiaan sen verran noviisi näissä asioissa, etten osaa kovin hyvin edes määritellä mitä "vaatimuksia" koneelle on mutta kokeillaan:
- Olisi hyvä että jossain kohtaa konetta voisi sitten päivittää tehokkaammaksi.
- Kotoa löytyy kaikkialle yltävä wifi, jos tällä on vaikutusta asiaan (pojan huoneessa ei ole langallista nettiä).
- Käyttöjärjestelmän (ja muut pakolliset) saa varmaan tilattua asennettuna koneen mukana? Piuhat osaan sentään yhdistää että kone saadaan käyntiin ;)
- Max. tonnin ajattelin tähän satsata, hyvä tietysti jos löytyisi riittävän tehokas paketti alle sen niin että Fortnitet ja vastaavat pyörivät ongelmitta. Ja tämä on budjetti pelkästään koneelle, näyttö yms. katsotaan toki erikseen.

Otan erittäin kiitollisena vastaan ehdotuksia kun tilaus pitäisi ilmeisesti tehdä aika pian että kone edes ehtii jouluksi.

-Olli-
 
Jos oikeasti ei winukan asennus onnistu iteltä niin sitten joutuu vaihtamaan koriin:

Winukan asennuksen hinta on suolainen vrt ilmainen kasaus foorumin koodilla.
Youtube on täynnä videoita, joissa tuo asennusprosessi käydään hyvinkin yksityiskohtaisesti läpi, sekun on pääasiassa hiiren kliksuttelua.
 
Voisitte vaikka pojan kanssa yhdessä kasata tuon koneen, niin sitten ensimmäisen ongelman ilmaantuessa tai tulevaisuuden päivityksiä tehdessä ei mene sormi suuhun. ^^
 
Ja lisenssi esim täältä.


Mutta vasta jouluna. Noi lisensit ehkä vanhenee ajan saaatossa, jos ei aktivoi heti, tai sitten ei vanhene.

Kyseessähän on harmaa lisenssi. Täysin laillinen, mutta ihan varmasti rikkoo mikkisoftan käyttöehtoja, joilla voit pyyhkiä vaikka takamuksesi, koska laki ajaa niiden yli eikä mikkisoftaa kiinnosta lähteä näitä lisesnsejä jahtaamaan. Rahat tulee muualta.
 
Isot kiitokset vastauksista. Tilasin aamulla kajakkivajakin kasaaman setin: näytönohjamella on vähän pidempi toimitusaika (12-20 työpäivää) mutta kyllähän kone vielä hyvin jouluksi ehtii jos tuo arvio pitää - ja ajattelin toki varmistaa asian Datatronicilta marraskuun puolivälin paikkeilla. Saa kai pakettiin vaihdettua jonkin toisen vastaavan jos tilatun osan saatavuudessa onkin arvioitua suurempia ongelmia.

Tilaan tuon Windows -lisenssin sitten myöhemmin erikseen ja yritän saada sen asennettua jokin ilta ennen joulua, jotta kone on heti aattona käyttövalmis. Pojan kummisetä on tulossa jouluna käymään ja hän ymmärtää tietokoneista paremmin. Eli sikäli selusta on turvattu jos oma yritykseni menee kiroiluksi.

Ja goucan ehdotukseen kasaamisesta: työkalut kyllä pysyvät kädessä ja erotan jopa eriväriset johdot toisistaan ;) mutta noiden tarvittavien komponenttien ominaisuuksista olen täysin pihalla. Niiden kai olisi hyvä olla tasapainossa toisiinsa nähden niin en sitten lähtenyt arvuuttelemaan kun lopputulos olisi kuitenkin ollut sellainen että jokin osa on täysin ylimitoitettu ja jokin toinen taas liian heppoinen (ja heikoin lenkki olisi sitten aiheuttanut pelien tökkimisen). Toivotaan että poika innostuu tekemään koneella muutakin kuin pelkästään pelaamaan, olen kyllä sitten tarvittaessa apuna "ropaamisessa".

Tämä foorumi on todella positiivinen yllätys, asiantuntevaa apua sai ja vieläpä todella nopeasti - kiitos vielä.

-Olli-
 

Statistiikka

Viestiketjuista
256 592
Viestejä
4 459 827
Jäsenet
73 780
Uusin jäsen
Albert89

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom