Tieliikennelain uudistukset 2020

Viestiketju alueella 'Autot ja liikenne' , aloittaja jonesky12345, 14.08.2018.

 1. Tellervo

  Tellervo

  Viestejä:
  1 089
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Virhehän tuossa on tapahtunut. Nopeusrajoitukseen voidaan liittää ainoastaan lisäkilpi ''Yleisrajoitus'' tai ''Alue''.

  Lisäkilpiin liittyen kielletty ajosuunta -merkin kanssa ei koskaan käytetä lisäkilpeä, vaikka usein näkee "Huoltoajo sallittu" lisäkilpiä.

  Mikäli näin tehtäisiin, samalla pitäisi polttoaineiden verotusta muuttaa siten, että se asettaisi polttoaineet suunnilleen samalle viivalle hinnan mukaan. Tämä tarkoittaisi dieselin hinnan nousevan bensan hintaa korkeammaksi, koska muussa tapauksessa kukaan ei ajaisi bensa-autolla.
   
 2. GuntherPrien

  GuntherPrien

  Viestejä:
  727
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Itse olisin päätynyt lopputulokseen, että oli virhe laittaa koko nopeusrajoitus, koska rajoitusalueella ei ollut mitään toimintaa. Oletettavasti alueella on aiemmin ollut jotakin toimintaa, mutta noita kilpiä ei ole poistettu töiden päätyttyä tai keskeydyttyä, mutta tämähän ei ole mitenkään ainutlaatuista. Näin jälkikäteen ajatellen ainoa oikea toimenpide olisi ollut soittaa tienkäyttäjän valituslinjalle, ja ilmoittaa väärästä nopeusrajoituksesta, jolloin tien ylläpitäjälle olisi mennyt tieto asiasta ja rajoitus olisi saatu poistettua.
   
 3. Tellervo

  Tellervo

  Viestejä:
  1 089
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Juurikin näin.
   
 4. Walla

  Walla //TODO: Add Title

  Viestejä:
  1 060
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Kyllä virhemaksu on edelleen haltijan vastuulla. Ilmeiesti muutoksena tuli nyt se, että kuskit kuvataan kuitenkin (eli ei voida käyttää samaa kameraa molempiin suuntiin). Mutta nyt hyväksytyn lain mukaan kuitenkin edelleen todistustaakka on käänteinen, eli sinun on "saatettava todennäköiseksi" että et ole autoa kuljettanut, muuten vastaat maksusta.

  "176 §
  Vastuu ajoneuvokohtaisesta liikennevirhemaksusta

  Liikennerikkomuksen seurauksena määrätystä ajoneuvokohtaisesta liikennevirhemaksusta vastaa ajoneuvon rekisteriin merkitty omistaja, haltija, tilapäinen käyttäjä tai käyttövastaava. Ajoneuvon rekisteriin merkitty omistaja, haltija tai tilapäinen käyttäjä on kuitenkin vastuusta vapaa, jos hän saattaa todennäköiseksi, että hän ei tehnyt liikennerikkomusta tai että virhemaksun määräämiselle ei ollut edellytyksiä. Käyttövastaava on vastuusta vapaa ilmoittamalla, kenen käytössä moottorikäyttöinen ajoneuvo oli rikkomuksen tekohetkellä taikka ilmoittamalla, että ajoneuvo tai sen rekisterikilpi on anastettu.

  Ajoneuvokohtaisesta liikennevirhemaksusta vastuussa olevan selvittämiseksi voidaan tarvittaessa suorittaa poliisilain (872/2011) 6 luvussa tarkoitettu poliisitutkinta."

  Toinen yksityiskohta mistä ei muuten ole paljon puhuttu on tiedoksiantoaika. Nythän rikesakko pitää lähettää 14 päivän kuluessa. Uuden virhemaksun voi lähettää 30 päivänä kuluessa. Vähän haiskahtaa siltä, että halutaan tehostaa noiden käsittelyä niin ettei ruuhkahuippujen pikkuylitysten maksuja vaan jouduta jättämään käsittelemättä, kuten joskus on käynyt. Toivottavasti olen väärässä. Vähän kettumaista sen autoilijalle, että kuukaisi räpsyjen jälkeen pitää odotella, että tuleeko sieltä mitään (aika useinhan sieltä ei tule, eli kokonaan virheellinen räpsy tai eivät jaksa lähettää pelkkää huomautusta).
   
 5. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 241
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  No jos mä nyt hypoteettisesti olisin joskus motarilla ajanut 160, niin kyllä se nopeusero normaalinopeudella ajavaan rekkaan on melko suuri.

  Jokatapauksessa tuo 160 tuntuu mun mielestä turhan kovalta nopeusrajoitukselta, eikä tuollaista nopeusrajoitusta missään päin maailmaa edes ole olemassa (pl. jotkut kilvanajot). Tietääkseni 140 korkein käytössä oleva rajoitus.

  Loppujnelopuksi sillä moottoritierajoituksella ei ole kovinkaan kummoista merkitystä suomessa, motaria on niin vähän ettei siitä saa millään kunnollaista ajansäästöä aikaiseksi, sen sijaan normaalimeenteiden nopeudet saisivat olla staattisia, tän nykyisen systeemin sijaan jossa joka hemmetin pellolle vievän lantarampin kohdalla on matalampi rajoitus ja kamera.
   
  Walla, SR50La, oestrus taurus ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 6. Gize

  Gize

  Viestejä:
  1 134
  Rekisteröitynyt:
  18.12.2016
  Siis hetkonen, suhteuttaa paremmin eli ylös vai alaspäin? Yksityishenkilön vahingon ymmärrän, ja senkin että jäädään tienpäälle löpökannun kanssa, ja sieltä lirutellaan minimi että päästään jatkamaan... mutta miksi siis olisit tupaöljyn myyntiä jopa lopettamassa, virhetapauksien seuraamuksien vuoksi?

  Miten siis ajattelit maanrakennusurakoitsijoille ja muille löpön käyttäjille (kuin maajusseille) korvata tuon, kun maataloustukia ei tule?

  Muutenkin löpön hinta on karannut aivan pilviin viime vuosina, kun vielä huomioidaan se, että sillä tehdään tuottavaa työtä eikä ajeta hupia. Jos se olisi edullisempaa, niin tuottavaa työtäkin tehtäisiin enemmän.
   
 7. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  2 102
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei tuo nopeusero ole paha jos ihmiset osaavat katsoa peilejä ennen kaistanvaihtoa. Voisihan ne olla 120/140 jos liikennettä on enemmän.
   
 8. vemkki

  vemkki

  Viestejä:
  3 261
  Rekisteröitynyt:
  05.02.2017
  On tuo kaksikaistaisella tiellä kyllä aika suuri nopeusero. Lisäksi ongelmana on se, että autojen kulutus nousee aika reippaasti ilmanvastuksen kasvaessa, joten ei ole mielekästä olettaa että kaikki ajaisivat 160 km/h (tai edes 140 km/h). Oikealla kaistalla ajetaan joka tapauksessa usein sillä 80 km/h nopeudella rekkojen takia. Siinä on 80-hevosvoimaisella pikkukipolla aikamoista ennakoimista, kun pitäisi saada se auto kiihtymään, että uskaltaa mennä vasemmalle kaistalle ohituksen ajaksi... Itse ajelin viime vuonna Saksassa autobahnilla muistaakseni 150 km/h Citroen C3:lla (juuri enempää ei kulkenut kun oli neljä henkeä auton kyydissä). Ei ollut mikään nautinto niillä ajo-ominaisuuksilla. Onneksi oli kolme kaistaa, niin hätäisemmät pääsivät ohi.

  Samaa mieltä. Talvirajoitusaikaan on tämän takia leppoisampaa ajella, kun yleensä on 80 km/h rajoitus kaikilla maanteillä (paitsi joissakin risteyksissä tiputellaan kuuteen kymppiin), ja motareilla 100 km/h sen 100-120-veivaamisen sijasta.
   
  SR50La tykkää tästä.
 9. jonesky12345

  jonesky12345

  Viestejä:
  2 103
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Eduskunnan hyväksymä uusi liikennemerkki mahdollisesti moniongelmainen – TM: Laillistaa mm. etuilun

  Toi on mielenkiintoinen tulkinta asiaan :D

  Itsehän jo nykyiselläänkin ajan tyhjää toiseen kaistaan esim tietyön takia yhtyvää kaistaa päätyyn asti, koska tilaa on ja vaihdan siinä kaistan päättyessä toiselle kaistalle. Jos jatkuvalla kaistalla ajavat pitävät turvavälin, ei tuo yhtyminen nykyiselläänkään toiselle kaistalle ole mitenkään ongelmallista, joten miksi tuon merkin kanssa olisi.
   
 10. Jaamäävai

  Jaamäävai

  Viestejä:
  209
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2017
  Etuilun? Mitä etuilua se on jos kaikki osaisivat tuon vetoketjun.
   
  M3TAL_L0RD tykkää tästä.
 11. Jormala

  Jormala

  Viestejä:
  52
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Tuon vetoketjun nykyinen toiminta esim. kehä-1 tietöiden suljettujen kaistojen kanssa toimii jotakuinkin näin: paikkaan tottuneet ajavat sitä oikeaa kaistaa, kiireisimmät "etuilijat" vetää vasenta -> anna "etuilijalle" tilaa oikealle kaistalle -> samaan rakoon änkeää ne kaikki 5 ensimmäisen vetoketjuilijan perässä tulevaa töhöilijää samaan väliin ja aiheuttavat ne todelliset ruuhkat.

  Ihan kivaa ois kyllä toimiva vetoketju, mutta tuo "vedetään kaks tai useampi samaan väliin" -perseily ainakin nykyisessä autoilukulttuurissa pilaa sen täysin ja saa oikeaa kaistaa ajavat sulkemaan välejä entisestään, joka taasen pahentaa haitareita ja ruuhkia entisestään...
   
  SR50La tykkää tästä.
 12. Jaamäävai

  Jaamäävai

  Viestejä:
  209
  Rekisteröitynyt:
  18.11.2017
  Näin on kuten Jormala sanoo. Itse ajan niin pitkälle kuin pääsee ja sitten pistän vilkun. Hyvin on Turussa tietä ennettu. Mutta peilistä näkee, että takana kotetaan vaihtaa kaistaa kuka missäkin ja siinä sitten syntyy kaikenlaista sählinkiä. Tilaa olisi edessä kymmeniä metrejä mutta sinne jäävät nököttämään ja jono tukkii edellisen risteyksenkin.
   
 13. litiumtomu

  litiumtomu

  Viestejä:
  204
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Eikö olisi helpompaa vain kieltää esimerkiksi mopoautojen ja muiden vastaavien ajo tieosuuksilla joissa nopeusrajoitus on yli 60 tai 70 km/h. Ei siinä erillisiä, täysin turhia liikennemerkkejä tarvita.
   
 14. MrB

  MrB

  Viestejä:
  392
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kun ei se oikein toimi sitten maaseudulla, missä asutuskeskusten välillä ei mene muuta kuin se yksi 80 rajoituksella oleva tie.
   
 15. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  2 102
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Sehän toimisi oikein hyvin.
   
  E_Mustakari ja Jormala tykkäävät tästä.
 16. MrB

  MrB

  Viestejä:
  392
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Nojuu, olis meidänkin kujalla mukavan rauhallista, kun millään mopo-kulkineellä ei pääsisi tänne. S
   
 17. litiumtomu

  litiumtomu

  Viestejä:
  204
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuota tuumin toki vähän itsekin. Tuollaisessa paikassa toki toivoisi olevan erillinen kevyen liikenteen väylä sallittu mopoille -lisäkilven kera. Harvemmin tietysti on.
   
 18. MrB

  MrB

  Viestejä:
  392
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Eikä mitenkään poikkeuksetta edes niitä kelvejäkään.
   
 19. Koirien tekohampaat

  Koirien tekohampaat

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  29.12.2016
  Nyt kun tuonne lakiin on lisätty ennakointivelvoite, niin eikös se anna vakuutusyhtiöille perusteen olla korvaamatta liikennevahinkoja?
  Aina voivat perustella, että vahinkoa ei olisi tapahtunut ennakoimalla. Ennakointia olisi ollut pysyä kotona.

  Esimerkkinä, jalankulkija ylittää suojatien vihreän hänelle palaessa. Auto ajaa päin punaisia ja törmää jalankulkijaan.
  Vakuutus ei korvaa, koska jalankulkijan olisi pitänyt ennakoida, ettei autoilija pysähdy.
   
 20. MrB

  MrB

  Viestejä:
  392
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Yllättyisin jos vakuutusyhtiöt ei yrittäisi evätä/pienentää korvauksia tällä perusteella. Tulkinnasta saadaan sitten linjausta oikeusasteista aikaa myöten.
   
 21. valexi

  valexi

  Viestejä:
  794
  Rekisteröitynyt:
  10.07.2017
  Mopoautolla ei vaan saa ajaa kelvillä, vaikka siinä olisi sallittu mopoille lisäkilpi.
   
 22. litiumtomu

  litiumtomu

  Viestejä:
  204
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Noinhan se tosiaan menee. Helpointa taitaisi sitten olla kieltää mokomat rakkineet kokonaan. Tietty se ei vielä poistaisi kaikkia hitaita ajoneuvoja (esimerkiksi vaikkapa kiinteistöhuoltoyhtiöiden pieniä harjakoneita), vaikka olisikin hyvä alku.
   
 23. teppemies

  teppemies

  Viestejä:
  839
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Vaikka mopoautot itseäni suunnattomasti vituttaa esimerkiksi pääkaupunkiseudun kehäteillä, olisihan se ihan perseestä kieltää moiset täysin. Samalla voisi kieltää mopot. Ja miksei kevaritkin, ei ne kehäteillä riittävän hyvin kiihdy. Ja fillarit maanteiltä. Mielellään kielletään kaikki, joka mahdollistaa nuorille mielekkään siirtymisen harrastusten pariin Hki-Tre-Tku -akselin ulkopuolella.

  Tiedän, että vastasin ilmiselvään trollaukseen, mutta mennään tämän kerran. :)
   
 24. litiumtomu

  litiumtomu

  Viestejä:
  204
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei kyllä ollut tarkoitus trollata, vaikka oma kantani mopoautoja kohtaan onkin lähtökohtaisesti negatiivinen. Yritin tosiaan vain pohtia (en kyllä kovin syvällisesti) vaihtoehtoa noille alanopeusrajoituksille ja yhtenä, mielestäni luonnollisena vaihtoehtona, olisi nopeusrajoitusperusteinen kielto ajaa hitailla kulkuneuvoilla tietyillä väylillä, jolloin ei erillisille uusille liikennemerkeillä olisi tarvetta. Esimerkiksi mopoautoja ei suvaittaisi 80km/h rajoitusalueella eikä vaikkapa traktoreita 100km/h rajoituksilla. Ajatus ei kuitenkaan tahdo toimia vähän syrjemmässä, kuten MrB totesikin.

  Itse pidän polkupyörää tai mopoa leveämpää hidasta kulkuneuvoa suurena riskitekijänä liikenteessä ajonopeuksien noustessa 80 km/h. Toki pyörät ja mopotkin ovat tuolloin riskejä, mutta pientareella/tien laidassa kulkiessaan helpompia ja turvallisempia vaikka ohitustilanteessa.

  Mielipiteeni mopoautoista ja niiden vaarallisuudesta muun liikenteen seassa onkin jo toinen keskustelunaihe.
   
 25. jonesky12345

  jonesky12345

  Viestejä:
  2 103
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Täytyy muistaa esim pk-seudulla se että vaikka kuina ne kehä1 ajelevat mopoautot rassaa niin nykyinen poikittaisliikenne ilman kehäteitä on niin surkeeta ettei niillä pääsis oikein minnekään ilman kehäteitä.
   
 26. teppemies

  teppemies

  Viestejä:
  839
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Trollailusta: Ok, my bad.

  Nuo ärsyttävän ja toisinaan vaarallisen hitaat mopoautot ovat kuitenkin nykyään mahdollistaneet monelle alaikäiselle harrastuksiin sun muihin liikkumisen omatoimisesti. Aikataulut ei ole sidoksissa vanhempien työaikoihin niilläkään, joilla rompetta on enemmän mukana.

  Mieluummin noita pujottelee, kuin traktoreita, joita ei kuitenkaan voida kieltää käyttämästä maanteitä. Joillain seuduilla kun ei ole täysin ennenkuulumatonta sekään, että muksujen väline liikkumiseen on traktori, ellei sitä ole sillä hetkellä valjastettu hyötykäyttöön.
   
 27. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 222
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Jos ajat jonon pään ohi ja yrität tunkea jonon väliin myöhemmin, se on etuilua. Vetoketju edistää sujuvuutta vain silloin, kun kaksi kaistaa on täynnä autoja.
   
 28. Jormala

  Jormala

  Viestejä:
  52
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Periaatteessa, mutta käytännössä järkevintä on tehdä tuota, jotta vältytään tukkimasta kilometritolkulla liittymiä. Hassuahan siellä on pitää yhtä kaistaa autoilla täytettynä 4km matkan, jos voisi pitää kahta kaistaa 2km matkan. Ei häiritse liikennettä teillä joista tuon 4km pätkän sisällä on liittymä tuohon ruuhkaan. Kuten todettu, ei se tien liikennemäärän vetoisuuteen vaikuta yhtään, mutta liittymien (oikeastaan teiden joilta ne liittymät tulee) vetoisuuteen sillä saattaa olla hyvinkin dramaattinen vaikutus.

  Mutta kuten aiemmin puhuttiin, tämä toimimaton "vetoketju" etuilu on kaikista pahinta ja aiheettaa älyttömiä haitariefektejä joidenka vahvuus vielä voimistuu suhteessa jonon pituuteen.
   
 29. JKAVS

  JKAVS

  Viestejä:
  330
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Minua ihmetyttää se, että käännyttäessä useampikaistaiselle tielle saisi valita minkä tahansa kaistan. Oheisessa kuvassa olisivat siis myös punaiset ajolinjat sallittuja.
  Sinänsä ymmärrettävää, että se vähentää kaistanvaihtoja risteyksen jälkeen, mutta epäilen sen vaikeuttavan vasemmalle kääntymistä. Ihmiset kääntyvät oikealle molemmille kaistoille, ja vasemmalle kääntyjät joutuvat odottamaan kunnes toisesta suunnasta tulijat loppuvat. Nykysysteemissä vasemmallekin pääsee helposti, kun täytyy väistää vain suoraan ajajia.
  [​IMG]
   
  Chaos ja SR50La tykkäävät tästä.
 30. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 241
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Eihän tuo punainen ajolinja ole sallittu kuin siinä tilanteessa että on välittömästi kääntymässä vastakkaiseen suuntaan, muutenhan pitää aina valita se lähempi kaista. Käytännössähän noita ei tietenkään valvota mitenkään, kuten ei oikeastan mitään muutakaan liikennekäyttäytymistä pysäköintiä ja ajonopeutta lukuunottamatta.
   
 31. Nomber

  Nomber

  Viestejä:
  1 644
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mutta uuden lain mukaan on?
   
 32. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 241
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Hemmetti, tää koko topikkihan koski tuota uutta lakia... :facepalm:
   
 33. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  1 087
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Mariini tykkää tästä.
 34. Tommy Goldfish

  Tommy Goldfish

  Viestejä:
  2 792
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Tähän ketjuunhan tämä olisikin pitänyt aiemmin postata...


  Näillä näkymin mahdollisesti kolmion ja stopin väistösääntö muuttuu myös.

  muoks: HE 180/2017 - Hallituksen esitykset - FINLEX ®
  "Merkin B5 (väistämisvelvollisuus risteyksessä) tarkoitusta muutettaisiin niin, että merkki velvoittaa väistämään ajoneuvoja riippumatta siitä, mistä suunnasta ajoneuvot ovat risteykseen saapuneet. "
   
 35. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 222
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Voi perkule, kohta saa vetää kärryn lisäksi perälautaan tarttuvia autoilijoita, joille suurin sallittu on miniminopeus.

  Oma pieni kärryni on ainakin tyhjänä sellainen, ettei sitä kyllä uskalla vetää yhtään kovempaa kuin 80 km/h. Olen nähnyt pari muutakin samanlaista, joita jo nyt on vedetty 100 km/h. Kärry pomppi auton takana mihin sattuu, heittelehtien välillä vastaantulijoiden puolelle saakka.
   
 36. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  1 087
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  On kyllä kärryssä jotain pahemman kerran vialla, jos noin tekee.
   
  Luukkonen tykkää tästä.
 37. Antti Alien

  Antti Alien

  Viestejä:
  1 222
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  Ei siinä oikeastaan muuta ole vialla kuin naurettavan pieni massa ja pirun jäykkä lehtijousi. Kyllä se perässä tulee, kunhan ajelee nätisti, mutta jos on riittävästi vauhtia, tuulta ja kuoppia tiessä, tyhjänä kärry poukkoilee todellakin mihin sattuu.

  Ja selvennykseksi: oma kärryni ei ole käynyt koskaan vastaantulijoiden puolella. Puoli metriä ilmassa kylläkin, mutta tuolloin vauhtia oli vain n. 20 km/h :geek:
   
  Zyrppa tykkää tästä.
 38. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  1 087
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Silloin kannattaa tarkastaa iskarit. Kyllä minunkin 750kg kärryssä on lehtijouset, eikä se mihinkään pompi.
   
 39. oestrus taurus

  oestrus taurus

  Viestejä:
  2 128
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  En pidä uudistusta kokonaisuudessaan ollenkaan hyvänä. Olipa näitä sokerinpalasia sitten levitelty sinne tänne kourallinen.
  Sylin edestä tulee sitten sitä itse paskaa, kun vastuu todistamisesta sakko uudistuksesta siirtyy virhemaksun muodossa saajalle. Sitten voimme suorittaa poliisin valvomat rikemaksujen arpajaiset rekisterinumeron perusteella.

  Nytkin on ollut jo lehdissä liikaa näitä "poliisi valvoi Uudenmaalla, auto seisoi Pohjanmaalla" juttuja...
   
  SR50La tykkää tästä.
 40. jonesky12345

  jonesky12345

  Viestejä:
  2 103
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Vastuu todistamisesta ei siirry autoilijalle vaikka aiemmin näin kaavailtiin
   
 41. oestrus taurus

  oestrus taurus

  Viestejä:
  2 128
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Onko tosiaan näin? Mahtavaa :)
  Olen pudonnut näiltä kärryiltä seurannassa, kun siitä saa aina vain pahan olon.

  saisinko vielä sen linkin, jottei tarvitse tässä alkaa arpomaan, millä hakusanoilla sen googlesta olettaisin löytyvän?
   
 42. Unihiekkamyrsky

  Unihiekkamyrsky

  Viestejä:
  175
  Rekisteröitynyt:
  03.04.2018
  Lähteeköhän kaksipaikkaisten henkilöautojen, siis diesel-pakujen, myynti nousuun nyt?

  Niissähän taitaa olla tosi halvat verot. Itsekin yhdessä vaiheessa harkitsin, mutta 80-rajoitus oli liikaa.
   
 43. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 020
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Niissä taitaa olla nykyäänkin jo 100 km/h rakenteellinen nopeusrajoitus.
   
 44. oestrus taurus

  oestrus taurus

  Viestejä:
  2 128
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Satanen on näemmä pakettiautojen nykyinen rajoitus. Hassua, ettei siitä uutena tietona tullut ongelmia moottoritiellä, kun taannoin omistin kolmen-neljä vuoden ajan Volvo 740 "pakettiauton".
  Puhumattakaan sitten näistä Garmin navigaattorini 104km/h:n ohittavista pakettiautoista 100:en alueella, ei se taida olla monen muunkaan tiedossa.
   
 45. hkultala

  hkultala

  Viestejä:
  4 976
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  .. joita suuri osa autoilijoista ei kuitenkaan erota nopeusrajoituskylteistä, ja nuo kyltit saa papat ja mummot vaan nimenomaan ajamaan hitaampaa, ALLE sen miniminopeuden.
   
 46. sf78

  sf78

  Viestejä:
  285
  Rekisteröitynyt:
  21.10.2016
  Näin siinä taitaa valitettavasti käydä. Sama juttu vanhojen suositusnopeuskylttien kanssa jo nyt.
   
 47. Pakana

  Pakana

  Viestejä:
  1 241
  Rekisteröitynyt:
  22.10.2016
  Eihän se nyt mitenkään sanottu ole että peräkärryssä iskarit olisi. Ja muutenkin tyhjät kärryt loikkivat lähinnä pelkkien renkaiden varassa, lehtijouset ei ole erityisen pompottavia, ainakin jos lehtiä on useampi. Meillä on pikkukärryssä kumijouset, jos haluaa että tyhjä kärry ei pompi pitää jättää se liiterin taakse.
   
 48. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  1 087
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Sitä enempihän ne pomppii, mitä jäykemmät jouset on. Joihinkin kärryihin on asennettu liian jäykät kumivääntöjouset tai lehtijouset. Jos sieltä ne iskaritkin puuttuu, niin varmaan pomppii, kun mikään ei liikettä rajoita.