Testissä Nokia 8

Viestiketju alueella 'io-tech.fi artikkelit' , aloittaja Juha Kokkonen, 05.09.2017.

Arvostele artikkeli

 1. 5 - Erinomainen

  17 ääntä
  37,8%
 2. 4 - Hyvä

  28 ääntä
  62,2%
 3. 3 - Keskinkertainen

  0 ääntä
  0,0%
 4. 2 - Huono

  0 ääntä
  0,0%
 5. 1 - Täydellinen rimanalitus

  0 ääntä
  0,0%
 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Mobiililator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 036
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuollaista mahdollisuutta ei testijaksolla valitettavasti ollut. Bändivideo ei tosiaan vastaa mitään keikkataltiointia, mutta kyllä se saksofonikin ihan kiitettävän lujaa siitä muutaman metrin päästä soi.
  Aivan varmasti, enkä sitä epäillytkään :) 5,5-tuumaisten luurien yleisyys on fakta, 5,5-tuumaisten luurien liiallinen yleisyys on tietyn käyttäjäryhmän mielipide.
  Kuten inf tuossa jo mainitsikin, Nokia 8:ssa ei ole FM-radiota. FM-radion käyttö on high-end-luureissa sen verran nippelitason ominaisuus, etten valitettavasti näe ajankäytöllisesti järkeä virrankulutustestien tekemiseen erilaisten radionkuuntelutapojen välillä. Ehkäpä erilaisen pika-artikkelin muodossa moinen voisi yleisellä tasolla toimia.
   
  halcyon tykkää tästä.
 2. Fantti

  Fantti

  Viestejä:
  1
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  Hyvä artikkeli, kiitos siitä. Tosin artikkelissa maininta että "Tutustumme tässä artikkelissa Nokia 8:n 4 & 64 Gt:n muistilla varustettuun versioon, joka on Suomessa myyntiin tulevista laitteista poiketen väriltään kiiltävän sininen ja varustettu vain yhdellä SIM-korttipaikalla." Tuossa mallissa mitä tutkin niin löytyy 2 sim-korttipaikkaa. Lienee teille lyöty käpälään joku arvosteluversio josta puuttui ehkä jotain muutakin kuin tuo. Mutta jatka samaan malliin, hyviä artikkeleja myös muut.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 3. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Mobiililator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 036
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Suomessa Nokia 8:t on varustettu Dual SIM -ominaisuudella. Meidän testikappale oli brittiversio ja siinä oli vain yksi SIM-paikka. Muita, kuin artikkelissa mainitut erot, ei testikappaleessamme tietääksemme ollut.
   
 4. murmur

  murmur

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Wtf olin siinä uskossa Nokia8 kapulasta löytyy FM-vastaanotin, se löytyy Nokia3, Nokia5 ja Nokia6 mallista. Merkitkää artikkeleihin isolla fontilla ihan minua varten ensi kerralla TÄSTÄ PUHELIMESTA EI LÖYDY FM-VASTAANOTINTA ja negaatiopisteitä lopputulokseen. Kiitos :)
   
 5. poklu

  poklu

  Viestejä:
  219
  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Onhan mutta ei Suomen versiossa. Intiassa tuo ainakin löytyy.
   
 6. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Mobiililator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 036
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nojuu, mutta se on täkäläiseltä kannalta aika yhdentekevää.
   
  inf tykkää tästä.
 7. poklu

  poklu

  Viestejä:
  219
  Rekisteröitynyt:
  14.01.2017
  Se kyllä totta, lähinnä rivienväliin jätin viestiini ihmetyksen siitä miksi Suomen mallista tuo on karsittu pois.
   
  halcyon tykkää tästä.
 8. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Mobiililator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 036
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Joskus olen muistaakseni joltain valmistajalta kuullut, että Euroopan markkinoilla tuo FM-radio ei ole kuluttajatutkimusten mukaan erityisen kaivattu ominaisuus high-end-luureissa. Sitä en toki ymmärrä, miksei sitä voisi lisätä ominaisuuksiin, jos kerran rauta sitä kuitenkin tukee.
   
 9. Kepe

  Kepe

  Viestejä:
  142
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Ehkä joku eurooppalainen kohderyhmäpaneeli on ollut sitä mieltä, että high-end-puhelimessa FM-radio kalskahtaa jokseenkin vanhanaikaiselta ominaisuudelta ja teknologialta. Who knows :confused:

  Edit: Tai sitten täkäläiset operaattorit ovat lobanneet FM-radion poistamisen puolesta, jotta saadaan ihmiset käyttämään dataa, jota lähes joka paikassa annostellaan varsin tiukasti ja myydään lisädataa huikeilla hinnoilla jos ylittää jonkin datakaton. Kehittyvissä maissa taas verkot on huonompia ja ihmiset köyhempiä, joten ehkä siellä se FM-radio on "tarpeellisempi" ominaisuus kuin täällä, ja vaikuttaa enemmän ostopäätökseen.
   
  zZzz ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 10. Lallijuoppo

  Lallijuoppo

  Viestejä:
  1 421
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Jos se on miinus, niin miksei sitä voisi mainita? Etenkin jos on olemassa edes yksi puhelin, missä on vaihdettava akku. Mikäli missään puhelimessa ei ole vaihdettavaa akkua, niin silloinhan on toki turhaa valittaa asiasta, jota ei saa miltään valmistajalta.
   
  Viimeksi muokattu: 12.09.2017
  zZzz tykkää tästä.
 11. L2K2

  L2K2

  Viestejä:
  342
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onneksi sentään laittavat noihin keskiluokkaisiin puhelimiin tuon radion. Itse ainakin opin kerrasta käyttämään puhelinta radiona (ja myös työtaustamusiikin lähteenä), kun radiossa on yllättävän hyvää ohjelmaa aina välillä.

  Sitten kun vielä olisi myös se sisäänrakennettu radiolähetin – saisi myös vanhoissa-vanhoissa autoissa äänet verkosta, ja vanhoista mökkiradioista tehtyä improvisoituja matkakaiuttimia. Tätä tosin käytin vain ihan muutaman kerran, ehkä joku pari kertaa vuodessa. (Nyt kun sellaista ei enää puhelimeen saanut, niin piti hankkia erillinen matkakaiutin ja ”raahata” sitä mukanaan matkoilla.)

  Jenkeissä tuo lobbaus taisi olla ihan merkittävä syy, myydä siis niitä musiikin striimauspalveluita paremmin. Mutta siellä kuulemani mukaan tilanne on kehittynyt parempaan suuntaan, ja osalla operaattoreita noi radiot on taas kytkettynä.
   
 12. oh2eki

  oh2eki

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  13.09.2017
  Itse en ole ostanut mutta Virossa asuva kaveri on, puhutaan paljon illoittain whatsApp puheluita ja äänen laatu on todella heikko, häviää liki kuulumattomiin kun puhelin on vähänkään pois korvalta elikä mikrofoni etäämmällä suusta. Verokkina elikä verrattuna Lumia 950 puhelimen ääneen Nokia häviää joka suhteessa äänenlaadussa, muuten emme ole testailleet puhelinta. Eki
   
 13. oh2eki

  oh2eki

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  13.09.2017
  Nyt kun tätä Nokiaa on kuunneltu niin missään luurissa elämäni aikana en ole kuullut yhtä huonoa ääntä, tekeekö sen sitten se että oletuksena on tilaääni päällä vai onko mikki todella vahvistimineen niin huono? Vähän esimakua saa jo täällä kun on tuo Nokian 4k video, se liikenteen äänihän feidaa ihan sikana, kun näitä testataan niin miksi ei lainkaan testata mm kuuluvuutta heikossa kentässä ja puheäänen laatua, kaikkea muuta huuhaa sälää kyllä votvotaan. Puhelin on todella rasittava jos joutuu vähän väliä toteamaan vastapuolelle että hänen äänestään ei välillä saa mitään selvää, vai esiintyykö tämä ääni-ilmiö vain esim whatsapissa?
   
 14. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Mobiililator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 036
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Mistä äänestä on nyt oikein kyse? Puhut sekä tallennetun videon että puheluiden äänenlaadusta, vaikka niiden kaappaamiseen käytetään osin eri mikrofoneja.

  Itse en ainakaan havainnut Nokia 8:lla ongelmia niin puheluiden kuin tallennetun videonkaan äänenlaadun suhteen testijakson aikana. Whatsapp voi olla hyvin syynä - itse olen ainakin havainnut varsin vaihtelevaa äänenlaatua kyseisellä sovelluksella suoritetuissa puheluissa monella eri puhelimella. Jos tavallisten puheluiden äänessä havaitaan ongelmia testijaksolla, siitä kyllä mainitaan artikkelissa. Kuuluvuuden tieteelliseen testaamiseen tarvittaisiin laboratorio-olosuhteet, joita meillä ei valitettavasti ole käytettävissämme.
   
  Lagittaja tykkää tästä.
 15. oh2eki

  oh2eki

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  13.09.2017
  Se ihmeellinen feidaava ääni kuuluu ihan teidän 4k testivideon pätkässä ja ainakin whatsapissa ero esim Lumia 950 selkeään voimakkaaseen ääneen on niin selkeä että kuurokin jo hätkähtää moista laatua, siis todella huonoa Nokia 8:n kohdalla tai sitten vika on itse puhelimessa. Kamerasovelluksesta saa etu, surrount tai taka suunnasta tulevat äänet etusijalle, kaveri Virossa ei näitä oikein osaa laitella niin en pysty testaamaan itse kun ei moista luuria ole eikä tule (todella huonot vaikutelmat pelkästä äänenlaadusta)!
   
  Viimeksi muokattu: 13.09.2017
 16. Lagittaja

  Lagittaja

  Viestejä:
  981
  Rekisteröitynyt:
  05.11.2016
  On tuo kyllä hieman ihmeellinen tuo ääni tuossa teidän UHD samplessa @Juha Kokkonen (se liikenne video)
  En sitä aiemmin kuunnellut. Oliko tuossa se Ozo Audio hässäkkä käytössä ja oliko kuinka tuulista?
  Onko Youtuben ääni samanlainen kuin alkuperäinen tiedosto eli sössikö Youtube tuossa jotain?
  Kuulostaa melkein siltä niinkuin äänen muunnos olisi mennyt päin persettä.

  Esim näissä ei ole mitään valitettavaa minun mielestä  Vähän tuulisempi

  Ja aiheeseen liittyen tämä oli aika hyvä sample kans.
   
 17. Kaotik

  Kaotik Banhammer Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  4 043
  Rekisteröitynyt:
  14.10.2016
  Multa löytyy sekä Nokia 8 että Lumia 950, millaisia skenaarioita ja softia näillä pitäisi nyt testata? Ainakaan puheluiden (oikeat puhelut, ei whatsapp-puhelut) suhteen ei ole yksikään tuttu valittanut äänestä mitään
   
  inf tykkää tästä.
 18. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Mobiililator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 036
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nyt vasta huomasin tuon kummallisen äänenlaadun tuossa ensimmäisessä 4K samplevideossa. Ei kyllä mitään hajua mistä se johtuu, muissa videoissa ei moista kuulu. Uppasin nyt tilalle toisen videon, jossa äänet normaalit.

  Artikkeliin päivitetty myös akkutestien ja akun latausnopeuden kuvaajat:

  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Viimeksi muokattu: 14.09.2017
  FlyingAntero tykkää tästä.
 19. oh2eki

  oh2eki

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  13.09.2017
  Virosta Suomeen ns oikea puhelu oli muuten ok, mutta äänenlaatu hiljaisenpuoleinen ja huono (verokkina taas Lumia 950), minkä äänenlaatu huippuluokkaa ja voimakas verrattuna Nokia 8 luuriin. En tiedä onko kaverin luurissa jotain vikaa, mutta parhaalla tahdollakaan sitä ei voi sanoa edes hyväksi. En ole Nokia luurien "vihaaja", mm Nokia lumia 930 oli aikansa huippuluuri, niitäkin ollut monen monet kappaleet vuosien saatossa. Näissä Venäjällä kuvatuissa videoissa ääni ihan ok ...
   
 20. oh2eki

  oh2eki

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  13.09.2017
  Edelleen kirjoitan Nokia 8 luurin ääniongelmasta lähinnä datapuolella, elikä mm whatsappissa, soitellaan kaverin kanssa ilta illan jälkeen, hän Virossa ja minä Hyvinkäällä. Hiljattain hän osti Lumia 950 luurin tilalle uutukaisen Nokia 8 luurin ja ääniongelmat alkoivat, jos suu on etäämmällä enempi kuin 10-15cm puhelimen mikkistä, puheesta ei saa juurikaan enää selkoa, se hiljenee aivan tolkuttomasti. Toinen on semmoinen äänen feidaaminen, elikä hetkenaikaa suht ok mutta sitten hiljenee tai puuroutuu ja taas normalisoituu, kaverilla 50mb:n nettiyhteys. Tavallisissa puheluissa emme ole moista huomanneet, mutta senkin laatu on huono ja vaisu. En tiedä onko tämä joku yksittäistapaus, mutta täältä poistetulla liikennevideolla oli samaa ilmiötä huomattavissa lievemmässä määrin. Eki (n30 vuotta audio-hifi harrastaja), enkä vastaavaa muista niissä kymmenissä älypuhelimissa joita olen omistanut.!
   
 21. piisisenjorma

  piisisenjorma

  Viestejä:
  2
  Rekisteröitynyt:
  21.06.2017
  Lienee kiiltävä sininen 8 ollut haastava kuvattava tai sitten kameran/valotusolosuhteiden säätöjä olisi joutunut rukkaamaan, puhelin kun näyttää kaikissa kuvissa pikimustalta, ja ainoastaan antenniraita näkyy sinisenä.
   
 22. oh2eki

  oh2eki

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  13.09.2017
  Keksiikö tai tietääkö kukaan millä whatsaappia pystyy soitonaikana tallentamaan, nämä puhelun tallentimet eivät toimi whatsappila. Olisin antanut esimerkkiä kuinka onneton Nokia 8 on kyseiselä puolella, mitään ongelmia ei esiinny normaalilla puhelulla, ainoastaan whatsappila.
   
 23. Tege

  Tege

  Viestejä:
  1 031
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tuohan on tavallaan VoIP puhelua jotenka ei välttämättä vielä millään. Nokian syy se taas ei ole.
   
  Shikanjyo ja Yrmiö tykkäävät tästä.
 24. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Mobiililator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 036
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllä, varsin hankala kuvattava oli kyseinen värisävy. Toki voi näytön säädöistäkin hieman riippua, omilla laitteillani sävy näyttää kuvissa tumman siniseltä.
   
 25. oh2eki

  oh2eki

  Viestejä:
  7
  Rekisteröitynyt:
  13.09.2017
  http://mobiili.fi/2017/09/15/digipaulin-videolla-syynissa-nokia-8-ja-sen-vau-efekti/

  Aivan hirveä äänen feidaaaminen, kukaan ei kiinnitä huomiota???
   
 26. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Mobiililator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  2 036
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos nyt tarkoitat tuota kaksoisvideossa esiintyvää äänen kihinää, niin moista ei ainakaan oman Nokia 8:n videoilla yleisesti kuulu. Se aiemmin artikkelissa samplenakin ollut New Yorkin videopätkä oli ainoa, jossa moista oli havaittavissa. Lieneekö sitten jonkinlainen bugi kyseessä, sitä en tiedä.

  Asiasta kannattanee jatkaa keskustelua mobiiliosaston Nokia 8 -thriidissä, josta löytyy varmasti enemmän Nokia 8 -käyttäjiä: Nokia 8
   
  Viimeksi muokattu: 21.09.2017
 27. Kapee

  Kapee

  Viestejä:
  8
  Rekisteröitynyt:
  25.07.2017
  Mulla on ollut samankaltaista ongelmaa, kävi huollossakin jossa vaihdettiin mikrofoni ja näyttö eikä se auttanut, joten meni uudestaan huoltoon. Ei kuulemma mitään vikaa. WhatsApp-puhelut toimii itellä normaalisti, mutta normaaleja puheluja soittaessa ääni on täyttä kohinaa ja täytyy puhua todella kovaa, että vastaanottaja kuulee mitään (Toimii niin kuin käänteinen kohinasalpa). Kun kaiuttimen kytkee päälle, äänenlaatu on normaali ja kuuluu todella hyvin. SIM-korttia epäiltiin ongelmaksi, mutta miten sitten kaiutin päällä toimii normaalisti ja muilla puhelimilla ei ole ongelmaa (OnePlus 3 ja Lumia 830)

  Tekis mieli heittää koko romu seinään..
   
 28. noreth

  noreth Tukijäsen

  Viestejä:
  50
  Rekisteröitynyt:
  04.02.2017
  Tuolle olisi oikeaa käyttöä hätätilanteissa, joissa sähköt menee veks. Luin juuri viranomaisen varautumisohjeen näihin ja siinä suositeltiin patterikäyttöistä radiota. Matkapuhelinverkon tukiasemat kestää jonkun tunnin katkon, mutta sen jälkeen ainoa tapa saada viranomaisohjeita on FM radio pattereilla.
   
  Lagittaja ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.