Testissä MSI GT76 Titan DT 9SG -pelikannettava

mehari

Mehumies
Ylläpidon jäsen
Team Stream
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
225io-techin testiin saapui MSI:ltä järkälemäinen GT76 Titan DT 9SG -pelikannettava, joka on varustettu Intel Core i9-9900K -työpöytäprosessorilla ja NVIDIA GeForce RTX 2080 -näytönohjaimella. Heti laitteen laatikosta poistamisen jälkeen, kävi selväksi, että kyseessä on melkoinen jytky pelikannettavaksi eikä vähiten hintalappunsa suhteen. Kannettavan hinta Suomessa on nimittäin tällä hetkellä lähes 5000 euroa.

Tutustumme artikkelissa kannettavan ominaisuuksiin ja suorituskykyyn lämpötila- ja melumittauksia unohtamatta. Vertailukohtana testeissä käytämme viime ja tänä vuonna julkaistuja ja io-techissä aiemmin testattuja pelikannettavia:

Testiin saapuneessa MSI GT76 Titan DT 9SG -mallissa on 60 hertsin virkistystaajuudella toimiva 17,3-tuumainen 4K UHD -resoluution IPS-paneeli. Tallennustilaa löytyy yhteensä kaksi teratavua, josta puolet koostuu kahdesta Super Raid 4 -tilassa toimivasta 512 gigatavun NVMe M.2 SSD:stä ja toinen puoli hitaammasta yhden teratavun SSD-asemasta. Keskusmuistia kannettavassa on jopa 64 gigatavua ja sen kokonaispaino kaksia laturia mukaan luettuna on 5,8 kiloa.
  • Ulkomitat: 39,6 cm x 33,3 cm x 4,1 cm
  • Paino: 4,2 kg
  • Laturin paino ja johdon pituus: 2 x 0,8 kg & 1,8 m

MSI GT76 Titan DT 9SG maksaa Suomessa tällä hetkellä noin 5000 euroa.

GT76 Titan DT 9SG -mallissa on poikkeuksellisesti mobiiliprosessorin sijaan Intelin täysiverinen 8-ytiminen Core i9-9900K -työpöytäprosessori, jokatukee Hyper-Threading-ominaisuutta ja sen myötä 16 säiettä. Sen peruskellotaajuus on 3,6 GHz ja yhdellä ytimellä Turbo-taajuus voi nousta maksimissaan 5,0 GHz:iin. Testiin saapuneessa mallissa oli 64 gigatavua keskusmuistia, joka toimi DDR4-2667-nopeudella ja löysillä CAS 19 -latensseilla. Käytössä oli kaksi 32 gigatavun muistikampaa eli kannettavassa on hyödynnetty kaksikanavaisen muistiohjaimen tarjoama suorituskyky.

GeForce RTX 2080 -näytönohjaimen TU104-grafiikkapiirissä on käytössä 2944 CUDA-ydintä, se toimii 1575 MHz:n perustaajuudella ja 1755 MHz:n Boost-taajuudella eli kyseessä ei siis ole näytönohjaimen mobiilikäyttöön suunniteltu Max-Q -versio vaan täysverinen työpöytäversio.Prosessorin lämpötila nousi 100 % käyttöasteella Handbrake-rasituksen alussa yli 100 asteeseen, mutta tasoittui 85 ja 90 asteen välille, kun prosessorin kellotaajuus laski noin 4,5 GHz:stä alas noin 4,2 GHz:iin. GeForce RTX 2080 -näytönohjaimen grafiikkapiirin lämpötila nousi rasituksessa noin 86 asteeseen grafiikkapiirin kellotaajuuden pudotessa reiluun 1600 MHz:iin. Uutena testinä kokeilimme lämpötilojen ja kellotaajuuksien käyttäytymistä Battlefield V -pelissä, jossa suoritinkäyttö on noin 50 prosentin luokkaa. Tässä testissä näytönohjain käyttäytyi lähes identtisesti kuin vähemmän suoritinta käyttävän The Witcher 3 -pelin kanssa. Prosessorin kellotaajuus pysyi tasaisesti noin 4,7 GHz:ssä ja sen lämpötila sahasi melko rajusti 75 ja 90 asteen välillä.Kannettavan kansi on harjattua alumiinia ja siitä löytyy hillitty MSI:n logo ilman mitään valaisuefektejä. Lämmin ilma puhalletaan ulos laitteen takana ja oikeassa sivussa olevista ulostuloaukoista. Kannettavan runko on muovia.Täysimittainen näppäimistö on SteelSeriesin käsialaa, jossa on jokaiselle näppäimelle määriteltävissä oleva oma värivalaistus (Per-Key RGB). Itseasiassa näppäimistö on sama kuin io-techissä aiemmin testatussa MSI GS75 Stealth 8SG:ssä, joten huomiot ovat kutakuinkin identtiset. Näppäimistön valaistusefektejä voidaan hallita näppäinyhdistelmiä käyttämällä tai SteelSeriesin omalla ohjelmistolla. Näppäimistön asettelu on melko ahdas ja esimerkiksi nuolinäppäimet eivät ole millään lailla erotettu muista näppäimistä. Myös Enter-painikkeen pieni koko tuottaa kirjoittaessa melko usein virhepainalluksia. Näppäinten liikerata on noin 1,5 mm ja niiden tuntuma on läppärin näppäimistöksi hyvin tyypillinen.

Hiiren kosketuslevy on hyvin perinteisen kokoinen ja se on hieman keskikohdasta vasemmalla, jolloin kosketuslevy jaa helposti kämmenen alle esimerkiksi WASD -näppäimiä käytettäessä. Kosketuslevy voidaan kuitenkin kytkeä helposti päälle ja pois päältä pikanäppäimen avulla.

Kannettavan vasemmasta kyljestä löytyy virtaliitin, RJ-45-verkkoliitin, Type-C-mallinen Thunderboltia tukeva USB 3.2 -liitin, kaksi USB 3.2-liitintä sekä kullatut mikrofoni- ja kuulokeliittimet. Oikeasta kyljestä löytyy Micro SD -muistikortinlukija, kaksi USB 3.2 -liitintä, Type-C mallinen USB 3.2-liitin, Mini DisplayPort-liitin sekä HDMI 2.0 -näyttöliitin.Mukana toimitetaan kaksi kappaletta 230 watin virtalähteitä, jotka molemmat tarvitaan, jotta kannettava toimii verkkovirralla. Myös aiemmin testaamassamme ASUS ROG G703GI:ssä oli mukana 2 virtalähdettä, mutta sen kohdalla yksikin riitti pitämään koneen käynnissä ja toinen tarvittiin jos akkua haluttiin ladata. Näin ei asia ole siis GT76 Titan DT 9SG:n kohdalla, vaan molemmat on oltava kytkettynä verkkovirtaan tai laite toimii akun varassa. Virtalähteet painavat lähes 800 grammaa kappale eli yhteensä niistä tulee lisäpainoa yli 1,5 kiloa jos ajatellaan laitteen kannettavuutta.

MSI GT76 Titan DT 9SG:n alaosa on suureksi osaksi metalliverkkoa, joka paljastaa laitteen jäähdytyskomponentit ja parantaa osaltaan jäähdytystä. Takakansi on kiinnitetty kuudella ruuvilla ja se irtoaa varsin helposti. Takakannen irrottamalla pääsee käsiksi akkuun, tallennusmedioihin sekä ylimääräisiin muistipaikkoihin. Laitteesta löytyy yksi vapaana oleva M.2 SSD -laajennuspaikka sekä kaksi vapaata DDR4-muistipaikkaa.Kuvasimme kannettavan lämpökameralla noin 10 minuutin 3D-rasituksen jälkeen. Lämpimin kohta oli 55,3 astetta rungon yläosassa lähellä lämpimän ilman poistoaukkoa. Itseasiassa kuvan lämpimin kohta oli vielä muutaman asteen korkeampi siinä kohtaa, mistä lämmin ilma puhalletaan ulos. Näin ollen oikeakätisten hiirikäsi pitäisi pysyä todella lämpimänä kylminäkin pakkasöinä, koska lämmin ilma puhaltaa hyvin lähelle ulkoista hiirtä käytettäessä.


Suorituskykytestit


Testeissä keskityttiin vertailemaan kannettavan suorituskykyä prosessorin, näytönohjaimen, keskusmuistin ja tallennusratkaisun osalta. Vertailukohtina testeissä ovat io-techissä aiemmin 2018 ja 2019 testatut HP Omen X 2S-, Asus ROG Zephyrus G-, MSI GS75 Stealth 8SG-, Asus ROG G703GI-, Asus ROG Zephyrus M- ja Asus ROG Strix SCAR II -pelikannettavat sekä prosessoritesteissä vertailukohtina neliytiminen Core i7-7700K-, kuusiytiminen Core i7-8700K- sekä kahdeksanytiminen Core i9-9900K -työpöytäprosessori.

Testiin saapuneessa laitteessa on 4K UHD- eli 3840x2160-resoluutiota tukeva näyttö, jonka virkistystaajuus on vain 60 hertsiä. Ajoimme pelitestit Full HD -resoluutiolla, jotta saimme verrattua suorituskykyä aiemmin testattuihin pelikannettaviin,Taustatietoa testeistä

Huom! Kannettavien keskinäistä vertailua voidaan pitää ainoastaan suuntaa antavana, sillä aiemmin io-techissä testatut pelikannettavat on jo palautettu takaisin valmistajille. Näin ollen emme ole pystyneet ajamaan tuoreita vertailutuloksia esimerkiksi päivitetyillä Windows-, peli- ja ajuriversioilla. MSI GT76 Titan DT 9SG:n testejä ajettaessa näytönohjainajurina oli NVIDIAn GeForce 436.48 DCH -versio.Cinebench R15

Cinebench-renderöintitestissä GT76 Titan DT 9SG sijoittui taulukossa ylivoimaisesti pelikannettavien kärkeen 1913 pisteellä, mutta jäi jälkeen noin 7 prosenttia Core i9-9900K -työpöytäprosessorin suorituskyvystä.Handbrake 1.2.2

Myös pidempikestoisessa Handbrake-testissä ja 4k-videon x264-enkoodauksessa tulos oli myös vertailun pelikannettavista ylivoimaisesti paras 45,1 FPS:n nopeudella, jääden kuitenkin jälleen noin 10 prosentin verran Core i9-9900K:n suorituskyvystä.AIDA64 v6.00


Kahta 32 gigatavun muistikampaa ja muistikanavaa hyödyntävän GT79 Titanin keskusmuistin luku-, kirjoitus- ja kopiointinopeudet olivat DDR4-2667-nopeudella ja CAS 19 -latensseilla reilun 38000 – 40000 Mt/s tasolla.CrystalDiskMark 6.0.2
Super Raid 4 -tilassa toimivien M.2 SSD tallennusmedioiden luku- ja kirjoitusnopeus olivat hyvällä mallilla lukunopeuden ollessa lähes 3200 Mt/s ja kirjoitusnopeuden ollessa noin 2900 Mt/s.
Battlefield VBattlefield V:ssä GT76 Titanin keskimääräinen ruudunpäivitysnopeus ylisi parhailla Ultra-kuvanlaatuasetuksilla 116 FPS:ään, sijoittaen sen jälleen vertailun kärkeen.Shadow of the Tomb RaiderShadow of the Tomb Raiderissa GT76 Titanin keskimääräinen ruudunpäivitysnopeus oli parhailla kuvanlaatuasetuksilla 118 FPS:ää, ollen vertailun paras jälleen kerran.4K-suorituskykyKoska testiin saapunut malli on varustettu 4K UHD -resoluution näytöllä, on laite oletettavasti suunniteltu 4K-pelaamiseen. Varsinkin, kun otetaan huomioon näytön 60 hertsin alhainen virkistystaajuus. 4K UHD -resoluutiolla ja parhailla kuvanlaatuasetuksilla GT76 Titan ei kyennyt 60 FPS:n lukemiin missään testaamissamme peleissä. Tämä onkin testaamamme mallin yksi suurimmista kysymysmerkeistä eli mihin käyttöön laite on oikeasti suunniteltu? Alhaisemmalla resoluutiolla saadaan huippuluokan ruudunpäivitysnopeus, mutta näytön virkistystaajuus on vaivaset 60 hertsiä ja 4K UHD -resoluutiolla pelien kuvanlaatuasetuksia on tarvetta pudottaa sulavan pelikokemuksen takaamiseksi.


Akkukesto rasituksessa
Akkukesto 3D-rasituksessa (The Witcher 3 -pelissä) oli reilun tunnin verran, mutta näytönohjaimen grafiikkapiirin kellotaajuus tippui melko nopeasti lepotilan tasolle eli 300-450 MHz:iin, joten hyvästä pelattavuudesta ei enää voida puhua. Sama ilmiö havaittiin aiemmin testatulla HP Omen X 2S:llä.Testasimme akkukestoa pyörittämällä 1080p-laatuista videota YouTubesta Wi-Fi-yhteydellä kokonäytöntilassa. Tässä testissä akun kesto oli hyvää keskitasoa noin kolmen ja puolen tunnin kestolla.


Tehonkulutus ja melumittaukset
Kannettavien tehokulutusta mitattiin seinästä Etech PM-300 -mittarilla ja prosessorirasitus mitattiin Handbrake-ohjelmalla ja 3D-rasitus The Witcher 3 -pelillä.

GT76 Titanin tehonkulutus oli sekä 3D-rasituksessa, että prosessorirasituksessa testijoukon korkein. Kahdeksanytimisen Core i9-9900K -prosessorin työpöytämallin tehonkulutus oli noin 160 wattia eli noin 50 wattia enemmän kuin muiden io-techissä testattujen kannettavien prosessoreilla. 3D-rasituksessa tehonkulutus nousi 255 wattiin ollen 25 wattia suurempi kuin myös kahdella virtalähteellä varustetulla Asus ROG G703GI:llä.A-painotuksella suoritetuissa melumittauksissa Velleman DVM805 -desibelimittari sijoitettiin 60 senttimetrin päähän näytöstä. Kannettavan melutaso mitattiin lepotilassa Windowsin työpöydällä, prosessorirasituksessa Handbrake-ohjelmalla ja 3D-rasituksessa The Witcher 3 -pelillä. Virallisesti melua mitataan tiettyjen standardien mukaan, joten io-techin mittaukset ovat lähinnä suuntaa antavia.

Melutasomittaukset olivat GT76 Titanin kohdalla valitettavasti juuri niin korkeat kuin odottaa saattoi. Prosessorirasituksessa melutaso nousi jo hyvin lähelle erittäin äänekästä 50 desibeliä. The Witcher 3 -pelissä prosessorinkäyttö on melko vähäistä ja näin ollen melutasokin oli linjassa monien testaamiemme pelikannettavien kanssa, ollen siis edelleen todella äänekäs 45 desibelin melutasolla. Kuten aiemmin artikkelissa todettiin, testasimme myös Battlefield V -pelissä prosessorin sekä näytönohjaimen kellotaajuuksien sekä lämpötilojen käyttäytymistä. Ajoimme samalla mielenkiinnosta melumittauksen, koska Battlefield V käyttää prosessoria huomattavasti The Witcher 3:a enemmän. Melutasoksi mitattiin jopa 51,2 desibeliä, joka on jo siinä määrin äänekäs, ettei edes kuulokkeiden käyttäminen välttämättä säästä ylimääräiseltä melulta.


MSI Dragon Center -profiilien erot
Kannettavan eri toimintoja hallitaan MSI Dragon Center -ohjelmistolla, jolla voidaan mm. säätää laitteen valaistusta ja suorituskyky-, tehonkulutus- ja melutasosuhteita. Ajoimme muutaman suorituskykytestin valittavissa olevilla Comfort- ja Turbo -profiileilla sekä Sport-oletusprofiililla.Lyhytkestoisessa Cinebench R15 -renderöintitestissä Sport-oletusprofiililla ajetut testit saivat parhaat pisteet ja yllättäen Turbo-profiililla tulokset jäivät heikoimmaksi. Turbo-profiilin ollessa käytössä prosessori toimi itseasiassa noin 100 MHz alhaisemmilla kellotaajuuksilla.Shadow of the Tomb Raiderissa 4K UHD -resoluutiolla eri profiilien ero suorituskyvyssä jäi marginaaliseksi.Melutaso nousi Turbo-profiilia käytettäessä 3D-rasituksessa reilu 5 desibeliä oletustilaan nähden ylittäen 50 desibelin rajan.


Näyttötestit


Testasimme pintapuolisesti kannettavan näyttöä io-techin näyttöartikkeleista tutuilla metodeilla. Näytön eri mittaukset suoritimme Spyder 5 Elite- ja Xrite i1 Display Pro – näytönkalibrointilaitteiden avulla.

MSI GT76 Titan DT 9SG IPS-näyttöpaneelin kontrastisuhteeksi mitattiin 1485:1, mustantason ollessa 0,29 kandelaa per neliömetri (cd/m²) ja kirkkauden ollessa 427 cd/m², kun näytön kirkkaus oli säädetty täysille. Paneelin gamman arvoksi mitattiin ihanteellinen 2,2. Kirkkautensa puolesta GT 76 Titanin näyttö oli ylivoimaisesti io-techissä tähän mennessä testatuista kannettavien näytöistä kirkkain.Väriavaruuden puolesta kannettavan paneeli kattoi 97 prosenttia sekä sRGB-värialueesta, että AdobeRGB-värialueesta. Voidaankin siis todeta, että laitteen näyttö soveltuu väriavaruutensa puolesta erinomaisesti myös vaativaan kuvankäsittelytyöhön tai muuhun vastaavaan tuottavaan tekemiseen.Näytön väritarkkuus on erityisen tärkeää kuvien ja videoiden käsittelyssä. Delta-E-arvolla kuvataan numeerisesti kahden värin eroavaisuutta. Yleisesti ottaen Delta-E-arvon ollessa alle 3, voidaan todeta näytön toistavan värejä riittävän tarkasti ja jälkituotannossa kalibroinnin tavoitteeksi otetaan 2 tai alle. Arvon ollessa yksi tai pienempi, väriero ei ole ihmissilmällä havaittavissa.

GT76 Titanin väritarkkuus oli myös huikealla tasolla, vain mustan ylittäessä juuri ja juuri 1 Delta-E:n eroavaisuuden. Keskiarvoksi mitattiin vaivaiset 0,63 Delta-E eli laitteen paneelin väritarkkuus on erittäin hyvä ja osaltaan vahvistaa edelleen laitteen käyttömahdollisuuksia esimerkiksi vaativassakin kuvankäsittelytyössä.


Loppuyhteenveto
MSI GT76 Titan DT 9SG on täysiverinen työpöytätietokone kannettavassa formaatissa ja varustettu huippukomponenteilla, kuten Intel Core i9-9900K -prosessorilla ja NVIDIA GeForce RTX 2080 -näytönohjaimella. Muistiakin löytyy enemmän kuin riittävästi eli 64 gigatavun verran ja tallennustilaa on kaksi teratavua. Lisäksi kannettavassa on todella laadukas 4K UHD -resoluution IPS-paneeli, jonka väriavaruus ja väritarkkuus mahdollistavat sen käytön vaativammassakin kuvien- tai videoidenkäsittelytyössä. Kääntöpuolena laite on hinnaltaan toistaiseksi io-techissä testatuista pelikannettavista kallein lähes 5000 euron hinnallaan, mutta se on samalla tällä hetkellä parasta mitä rahalla saa.

Laitteen vaatimat kaksi 230 watin virtalähdettä yhdistettynä laitteen omaan noin 5 kilon ominaispainoon tekevät paketista yhteensä lähes 6 kilon painoisen kokonaisuuden, joten sitä ei missään mielessä ole kovin miellyttävä ja kevyt kannella mukana. Työpöytätason tehokas Core i9-9900K -prosessori vaatii pienessä tilassa järeän jäähdytyksen, joka korreloituu suoraan korkeiksi lämpötiloiksi ja hyvin äänekkääksi melutasoksi, joka tunkeutuu jopa headset-kuulokkeiden läpi.

Suurin kysymysmerkki korkean hinnan lisäksi kannettavassa on kuitenkin testiin saapuneessa mallissa oleva 4K UHD -resoluutiota tukeva näyttö, jonka virkistystaajuus on 60 hertsiä. Tämä viittaa käytännössä siihen, että kannettava olisi tarkoitettu 4K-pelaamiseen, mutta sen suorituskyky ei kuitenkaan parhailla kuvanlaatuasetuksilla riitä sulavaan pelikokemukseen kyseisellä resoluutiolla. Resoluutiota tiputettaessa suorituskykyä riittää kyllä, mutta 60 hertsin virkistystaajuus taas rajoittaa osaltaan pelinautintoa. Kannettavasta on myös olemassa Full HD -resoluution ja 240 hertsin virkistystaajuuden näytöllä varustettu malli, joka toimisi ehkä paremmin puhtaasti pelaamisessa. Ehkä järkevin näyttövalinta olisi kuitenkin ollut puolesta välistä eli 2560x1440-resoluution näyttö esimerkiksi 144 hertsin virkistystaajuudella.

Huom! Foorumiviestistä saattaa puuttua kuvagalleria tai upotettu video.

Linkki alkuperäiseen uutiseen (io-tech.fi)

Palautelomake: Raportoi kirjoitusvirheestä
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 669
Jos raha ei olisi este niin olisi mielenkiintoista korvata oma työpöytä-pc tällaisella kannettavalla.
 
Liittynyt
13.08.2017
Viestejä
186
Jos raha ei olisi este niin olisi mielenkiintoista korvata oma työpöytä-pc tällaisella kannettavalla.
Mutta miksi? Tarvisi kuitenkin isomman näytön että olisi mukava käyttää, hulluksi tulee jos pitkän aikaa pelkästään 15,6"/17,3" käyttää työskentelyyn ja pelaamiseen. Sitten jos semmoset 1-2h random nettiselailut joskus mutta siinä tapauksessa hieman turha on ostaa 5k€ läppäri ;) Parempi ostaa pieni itx kotelo 8-14L jos ei tarvi läppäriä lentokoneessa/koulussa/kokouksissa...
Itse en enään osta läppäriä koska ei ole tarve kantaa konetta montaa kertaa viikossa mihinkään.:)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 669
Mutta miksi? Tarvisi kuitenkin isomman näytön että olisi mukava käyttää, hulluksi tulee jos pitkän aikaa pelkästään 15,6"/17,3" käyttää työskentelyyn ja pelaamiseen. Sitten jos semmoset 1-2h random nettiselailut joskus mutta siinä tapauksessa hieman turha on ostaa 5k€ läppäri ;) Parempi ostaa pieni itx kotelo 8-14L jos ei tarvi läppäriä lentokoneessa/koulussa/kokouksissa...
Itse en enään osta läppäriä koska ei ole tarve kantaa konetta montaa kertaa viikossa mihinkään.:)
No nimenomaan sen vuoksi, että sitä konetta voi tarvittaessa siirrellä paikasta toiseen ja kulkee mukana vaikka painava onkin. Tietty sitä voisi olla halvempi läppäri/kakkoskone sitä varten, mutta tehoissa ei sitten oltaisi yhtä lähellä pöytäkonetta.
 
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
87
Mutta miksi? Tarvisi kuitenkin isomman näytön että olisi mukava käyttää, hulluksi tulee jos pitkän aikaa pelkästään 15,6"/17,3" käyttää työskentelyyn ja pelaamiseen. Sitten jos semmoset 1-2h random nettiselailut joskus mutta siinä tapauksessa hieman turha on ostaa 5k€ läppäri ;) Parempi ostaa pieni itx kotelo 8-14L jos ei tarvi läppäriä lentokoneessa/koulussa/kokouksissa...
Itse en enään osta läppäriä koska ei ole tarve kantaa konetta montaa kertaa viikossa mihinkään.:)
No nimenomaan sen vuoksi, että sitä konetta voi tarvittaessa siirrellä paikasta toiseen ja kulkee mukana vaikka painava onkin. Tietty sitä voisi olla halvempi läppäri/kakkoskone sitä varten, mutta tehoissa ei sitten oltaisi yhtä lähellä pöytäkonetta.
Mietipä millasen pöytäkoneen ja vieläpä kakkoskoneen (vaikka läppärin) saisit n. 5k€?
Jos lasketaan tehokas pöytäkone 2-3k (riippuen mitä ottaa sisuskaluiksi) tai vähempikin jos ostaa pykälää vanhempaa käytettyä rautaa niin siitä jää rahaa vielä 2k+ hieman tehottomampaan peliläppäriin tai kasata se toinenkin pöytäkone jota voi roudata mukana.

Pöytäkoneen etu edelleenkin on päivitettävyys. Itse olen nyt yli 7,5 vuotta ollut pelkän läppärin (+ ulkoinen näyttö + näppis + hiiri) kombolla ja en ihan kohta ole pöytäkoneeseen palaamassa. Mutta samalla tilanne on se, että olen tiedostanut hyvin läppärin rajoitteet - prossun ja näyttiksen vaihto ei ole mahdollinen ja laitteen pienempi koko aiheuttaa myös sen ettei näyttis ole yhtä nopea kuin mitä pöytäkoneessa voisi olla (johtuen virtalähteestä sekä jäähdytyksen rajallisuudesta).
Kone on 4-6 kertaa vuodessa mukana reissuilla (lopun ajan se on pöydällä) ja siihen tämä n. 2k€ peliläppäri on ollut aivan riittävä sillä sain sellaisen kokoonpanon jolla näen pärjääväni seuraavat 5-6 vuotta eteenpäin (kone nyt vuoden vanha).
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 669
Mietipä millasen pöytäkoneen ja vieläpä kakkoskoneen (vaikka läppärin) saisit n. 5k€?
Jos lasketaan tehokas pöytäkone 2-3k (riippuen mitä ottaa sisuskaluiksi) tai vähempikin jos ostaa pykälää vanhempaa käytettyä rautaa niin siitä jää rahaa vielä 2k+ hieman tehottomampaan peliläppäriin tai kasata se toinenkin pöytäkone jota voi roudata mukana.
Ensimmäinen viestini olikin enemmän retorinen vastaus ja viittasi tilanteeseen jossa rahalla ei ole merkitystä. Kyllä tällä foorumilla iso osa ymmärtää hankkia rautaa jolla saa eniten rahalle vastinetta ja siihen tämä kannettava ei tietenkään sovellu. Todennäköisesti tämä on suunnattu sille 1% ihmisistä, joille ei ole merkitystä maksaako se kannetta 2k vai 5k, kunhan saa vain parasta tehoa kannettavan tietokoneen kuorissa.
 
Liittynyt
03.02.2017
Viestejä
317
Eihän sitä pelejä pakko Ultra Qualityllä ole ajella; ei se resoluution pudottaminen ainoa vaihtoehto tuossa ole, jos ei 60 fps saa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
144
Jos raha ei olisi este niin olisi mielenkiintoista korvata oma työpöytä-pc tällaisella kannettavalla.
Miksi ihmeessä? Desktopin hyvillä osilla saa puoleen hintaan ja huomattavasti parempi käyttää + isompi näyttö + ulkonäkökin parempi. Nuo pelikannettavat ovat todella rumia. Siinä on se etukin, että edes joskus tekee muutakin kuin näpyttelee tietokonetta, kun konetta ei voi raahata mukana. Useimmilla on vielä se älypuhelin, jota näpytellä. Se varmaan riittää.
 

Asmola

Molander
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
4 189
Onko nämä tulokset ajettu edelleen Asus SCAR II GL704GW tehtaalla rampautettuna yhdellä muistikammalla?
 

mehari

Mehumies
Ylläpidon jäsen
Team Stream
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
225
Onko nämä tulokset ajettu edelleen Asus SCAR II GL704GW tehtaalla rampautettuna yhdellä muistikammalla?
Jos meinaat noiden kaavioiden tuloksia, niin juu ne on ne mitä sillä paketista saadulla koneella silloin saatiin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
307
Mietipä millasen pöytäkoneen ja vieläpä kakkoskoneen (vaikka läppärin) saisit n. 5k€?
Jos lasketaan tehokas pöytäkone 2-3k (riippuen mitä ottaa sisuskaluiksi) tai vähempikin jos ostaa pykälää vanhempaa käytettyä rautaa niin siitä jää rahaa vielä 2k+ hieman tehottomampaan peliläppäriin tai kasata se toinenkin pöytäkone jota voi roudata mukana.
Mietippä paljon kovapalkkaisella suunnittelijalla menee työtunteja hukkaan kun se ylläpitää ja päivittää softia kahteen erilliseen koneeseen ja joutuu pahimmassa tapauksessa hankkimaan vielä tuplasti ohjelmalisenssejäkin. Ja vaikka tiedostojen pitäisi olla verkkolevyillä, niin aina sinne koneeseen tulee yhtä ja toista tallennettua lokaalistikin, jolloin ne tiedostot on lähtökohtaisesti aina väärän koneen levyllä. Eikä tuo nyt niin mahdottoman painoinen kone ole, jos sen joutuu autolla roudaamaan kotiin etätyöpäivää varten, tai vaikka siksi, että töitä pitää jatkaa kotona kun lapset on saatu nukkumaan.
 
Liittynyt
11.11.2016
Viestejä
87
Mietipä millasen pöytäkoneen ja vieläpä kakkoskoneen (vaikka läppärin) saisit n. 5k€?
Jos lasketaan tehokas pöytäkone 2-3k (riippuen mitä ottaa sisuskaluiksi) tai vähempikin jos ostaa pykälää vanhempaa käytettyä rautaa niin siitä jää rahaa vielä 2k+ hieman tehottomampaan peliläppäriin tai kasata se toinenkin pöytäkone jota voi roudata mukana.
Mietippä paljon kovapalkkaisella suunnittelijalla menee työtunteja hukkaan kun se ylläpitää ja päivittää softia kahteen erilliseen koneeseen ja joutuu pahimmassa tapauksessa hankkimaan vielä tuplasti ohjelmalisenssejäkin. Ja vaikka tiedostojen pitäisi olla verkkolevyillä, niin aina sinne koneeseen tulee yhtä ja toista tallennettua lokaalistikin, jolloin ne tiedostot on lähtökohtaisesti aina väärän koneen levyllä. Eikä tuo nyt niin mahdottoman painoinen kone ole, jos sen joutuu autolla roudaamaan kotiin etätyöpäivää varten, tai vaikka siksi, että töitä pitää jatkaa kotona kun lapset on saatu nukkumaan.
Mitä se kovapalkkainen suunnittelija tekee peliläppärillä?!? Työkäyttöön on aivan toiset koneet joissa on ihan jotain muuta kuin 2080 RTX näyttis. Niissä on Quadro / FirePro ja ne ylläpidetään yrityksen IT-osaston toimesta.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
307
Mitä se kovapalkkainen suunnittelija tekee peliläppärillä?!? Työkäyttöön on aivan toiset koneet joissa on ihan jotain muuta kuin 2080 RTX näyttis. Niissä on Quadro / FirePro ja ne ylläpidetään yrityksen IT-osaston toimesta.
Töitähän se tekee. M- ja P-sarjan quadrot on olleet todella surullisia esityksiä etenkin 15” kannettavissa, mutta tehokkaimmatkin 17” koneiden versiot on jääneet selvästi pelikoneiden nopeudesta. Nyt tähän tulee pientä muutosta RTX-quadrojen kanssa, joita voi ilmeisesti jo harkita raskaampaan 3D-käyttöön. (testitulokset kyllä vielä vähissä) Ei nämä jokaiselle suunnittelijalle ole, mutta jos työ vaatii maksimaalista 3D-vääntöä siirrettävissä kuorissa niin yritysrauta ei ole tähän tarpeeseen pystynyt toistaiseksi vastaamaan.

Eikä tuo softienkaan ylläpito ihan noin tänä päivänä mene, mutta se ei liity tähän keskusteluun
 

Juha Kokkonen

Moderator
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
8 248
Mitä se kovapalkkainen suunnittelija tekee peliläppärillä?!? Työkäyttöön on aivan toiset koneet joissa on ihan jotain muuta kuin 2080 RTX näyttis. Niissä on Quadro / FirePro ja ne ylläpidetään yrityksen IT-osaston toimesta.
Kyllä näitä peliläppäreitä on aika monellakin nykypäivänä firman puolesta. Omasta lähipiiristä löytyy rakennesuunnittelijaa, pelikehittäjää yms, joilla työpaikalta pelikannettava työkoneena, koska hinta-ominaisuussuhde on niin paljon parempi käyttötarpeeseen.
 

user9999

Platinum-jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 655
Minkälainen tuki on näillä peliläppäreillä ajatellen työkäyttöä (firmoissa)? Onko laitehuolto paikan päällä seuraavana arkipäivänä?
 

Jill Valentine

Mestari ♡
Tukijäsen
Team AMD
Team NVIDIA
Team Apple
Team iPhone
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
10 713
Onko tuossa muuten tuo kyseinen 9900K IHS:llä vai paljaana?
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
95 886
Viestejä
1 924 729
Jäsenet
40 572
Uusin jäsen
pAy

Hinta.fi

Ylös Bottom