Testissä Asus ROG Strix RTX 2080 Ti OC (TU102)

Liittynyt
24.05.2017
Viestejä
182
Omat kokemukset 1080sli setistä on 4K + SMAA ja asetukset tappiin niin shadow of tomb raider pyörii liki aina 60fps ja droppeja sattuu jos sattuu tosi harvoin. Melkein sama setuppi mutta RAM on 3600mhz ddr4

Jos vaan vielä joudatte niin shadow of tomb raiderista löytys tuo benchmark ja sen jos vielä ajaisi niin saisi ns. pistestatiikkaa :D

2_tombbibench.jpg

1_benchirog.jpg

Ajettu SMAA, Loppuu vissii vram kesken kunTAA oli päällä ja kaatu koko peli
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
14.12.2016
Viestejä
2 619
Paha sanoa. Ehkä aika vain oli kypsä. Arkkitehtuuri oli suunniteltu 7nm ei vielä niin valmis kuin haluttiin suunnitteluvaiheessa. Haluttiin tehdä hyvin tunnetulla valmistustekniikalla, eikä otettu riskiä, että xx prosenttia prossista olisi ollut enemmän tai vähemmän susia.
Vain Nvidia tietää. Joka tapauksessa firmalla riittää paukkuja tehdä 7nm päivitys ensi vuonna pienin viilauksin varsinkin kun ovat ensin nähneet mitä AMD tekee ja hinnoitella 7nm tuotteet sen mukaan.
Jos uusi AMD on tosi hyvä, niin pienennetään katetta ja pistetään 7nm AMD tehoon sopivasti hinnoiteltuina ulos. Jos AMD on pahasti jäljessä, niin hintaa voi nostaa taas sen 30% ilman suuria murheita ;)
Mutta tätä ei näe edes kristallipallosta. AMD on pitänyt tällä kertaa kortit aika tiukasti rintaa vasten.
Tässä on toki AMDlle sauma julkaista Vega 7nm kuluttajamarkkinoille, kun Nvidia istuu 12nm ja puskee mahdottoman kokoisia siruja. Tällöin pienempi Vega jos siis sen muistiväylä saadaan kuristumasta ja koska fp32 teho on kasvanut jopa 60% jolloin se kykenisi paljon pienemmällä sirulla kilpailemaan RTX 2080 ja RTX 2080ti välissä. Raytracinging huono vastaanotto, kun sitä ei voida "vielä" testata ja resoluutio kortin hintaan nähden ei ole järkevä olisi AMDlle vielä perinteisen rasteraation ja fp32 laskennan osalta mahdollisuus vielä yrittää pelastaa tuo high end.
Vissiin 7nm tulee pelaajille jossain vaiheessa, mutta Vegasta ei ollut puhetta. En nyt vaan pysty/hyväksy maksamaan 30% parannuksesta 70% enemmän ja mallit nimetään ns. halvemman version titaanista periaatteella ja sitten kuitenkin pyydetään titaani hintoja koh koh Nvidia.
Totta on se mahdollisuus. Nvidia julkaissee 7nm versiot sitten vasta syksyllä... jollei julkaise 1060 jne seuraajia sitten suoraan 7nm versioina, koska tietää että niissä hintaluokissa AMD tulee tarjoilemaan kilpailua myös jatkossa.
Toivottavasti 7nm ja pöivitykset arkkitehtuurissa vain riittävät. Kilpailu tekisi taas hyvää.
 
Liittynyt
17.01.2017
Viestejä
1 127
Totta on se mahdollisuus. Nvidia julkaissee 7nm versiot sitten vasta syksyllä... jollei julkaise 1060 jne seuraajia sitten suoraan 7nm versioina, koska tietää että niissä hintaluokissa AMD tulee tarjoilemaan kilpailua myös jatkossa.
Toivottavasti 7nm ja pöivitykset arkkitehtuurissa vain riittävät. Kilpailu tekisi taas hyvää.
AMDlla on toki se etu nyt, että Nvidia on tuohon rinnakkaislaskentaan keskittyneet sarjalaskennan sijaan, mitä AMD on harjoittanut jo sitten ensimmäisen GCN arkkitehtuurin myötä. Nyt kun Nvidia alkaa tuota myös ajamaan pääsääntöisesti niin voi olla, että AMD korttien suorituskyvyt paranevan entisestään, kun kaikki pelit ja niiden moottorit ohjelmoidaan rinnakkaislaskentaa varten.
Voisin kuvitella Vegan 7nm jos 20,9tflops fp32 pitää paikkaansa olevan ihan hyvä kilpailija RTX 2080 ja jopa RTX 2080ti kanssa, kun kerran fp32 teho on kasvanut jopa 60% ytimiä lisäämättä jos huhut pitävät paikkaansa. Tuossa ongelmaksi tulee muistiväylän koko, kun se AMD korteilla tapaa olemaan se kuristava tekijä ja HBM on kallista jos tuosta ~500gb/s meinataan vielä nostaa lähemmäs 900gb/s. 7nm Vegan ei tarvitsisi kilpailla raytracingissä, kun se kerran on huonosti vastaanotettu ja sitä ei voida mitenkään testata.
En nyt siis mitenkään fanita AMDta, mutta kun kerran RTX 2080ti yli 750mm2 sirulla on tuolla yli 1200€ tienoilla niin 7nm Vega kahdella HBM piirillä ja huomattavasti pienemmällä sirulla voisi ihan hyvin tuolla 800-1000€ luokassa tuottaa verrattavan määrän perinteistä fp32 pohjaista rasteraatio grafiikkaa mitä tällä hetkellä on 100% tarjolla. Tämä siis jos HBM saadaan reilusti yli 500gb/s kahdella piirillä.
Ymmärrän hyvin miksi AMD sanoi, ettei Vegaa tule markkinoille, mutta nyt kun Nvidia on mennyt ja laittanut hinnat kattoon syystä, kun nuo 754mm2 sirut eivät ole halpoja tuottaa voisi AMD nyt kuitenkin vastata tuohon melko loogisesti kortilla josta puuttuu raytracing ja huomattavasti pienemmällä sirulla.

Luulempa kuitenkin 7nm olevan vielä riskituotannossa ja siksi AMD ei julkaise mitään kuluttajamarkkinoille 7nm vielä pitkään aikaan, mutta RTX 2080 ja RTX 2080ti välille sopiva kortti muutamaa kuukautta myöhemmin ei kuitenkaan olisi vielä myöhässä, kunhan junassa pysytyään.

Nvidia varmaan hyppää sitten myös itse 7nm kuluttaja markkina junaan sitten, kun riskituotantoaika on ohitse.
 
Liittynyt
10.04.2018
Viestejä
71
Mitä tarkoitat ”riskituotannolla”. Tuotantohan ei ole riski, vaan sen prosessin valmistamisen vaikeus ja kuinka paljon tuotantokapasiteettia on haastavammalle valmistusprosessille. Tekniikka on jo, mutta tuotantavälineitä ei.
 
Liittynyt
04.11.2016
Viestejä
1 587
Mitä tarkoitat ”riskituotannolla”. Tuotantohan ei ole riski, vaan sen prosessin valmistamisen vaikeus ja kuinka paljon tuotantokapasiteettia on haastavammalle valmistusprosessille. Tekniikka on jo, mutta tuotantavälineitä ei.
Se on noita valmistusprosesseihin liittyviä termistöjä, kuuklaat vain termin risk production.
 

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
11 494
Mahtaako tuo palaute kanava edes oikeasti toimia, kun sen kautte ilmoitettuja asioita ei koskaan korjata? Vai onko viive kuukauden mittainen, jos sen kautte ilmoittaa? 3 viikkoa olen jaksanut seurata, sinä aikana ei ole yhtäkään ilmoittamaani asiavirhettä tai kirjoitusvirhettä korjattu.
Sen sijaan jos kommenteissa ilmoittaa virheistä, niin ne korjataan tosi nopsaan.
Tämä on vähän erikoinen väite, kun kaikki luetaan ja typot/virheet korjataan.
 

KtK

Liittynyt
12.03.2017
Viestejä
416
Hyvät testit ja itselle ainakin sopii mainiosti toi 60Fps keskimääräisten asetuksien haku ,kun se on itselläkin raja ,minkä alle ei sais dippailla enempiä tai sitten täytyy kellottaa/säätää asetuksia.

Nopea on kortti on 2080ti ,mutta nopeuslisä ei tee kumminkaan pelaamista niinpaljon hienommaksi kokemukseksi ,että siitä pitäisi maksaa satoja euroja enemmän ,kuin halvemmista malleista. Niillä sadoilla euroilla saa enemmän sisältöä ihan jostain muista leluista pc:hen tai muualle.
 
Liittynyt
27.12.2016
Viestejä
1 693
Näyttää täälläkin olevan paikoin iso ero korkeimman ja presentiili pohjaisen päivitysnopeuden välillä. Jos vain tuota tasaista nopeutta vertailee niin ero edelliseen sukupolveen on aika maltillinen.

Fps pelissä tai oikeastaan kaikissa esport julkaisuissa itse käytän muutoin suurinta mahdollista tarkkuutta jolla maksimi piirtoetäisyys on vielä pelattava. Kaikki karkki pois kun se vain häiritsee. Rpg ja episodit taas sitten kaikki mahdollinen päällä ja karsii sitten mieluummin tarkkuudesta.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
3 020
@Sampsa olikos clock to clock testiä 1080tiseen nähden? Vois vetää vaik molemmat @2000mhz mem tapissa bf1 dx11 4k ultra aa off
 
Liittynyt
19.12.2018
Viestejä
1 423
Ihmettelen vain miksi @Sampsa ei ole vieläkään ottanut mukaan vegan non-refu mallia. Refu throttaa vakiona vaikka kuinka. :)
muistaakseni asuksen lähettämässä oli joku valmistusvika tai suorituskyvyn kanssa ongelmaa.

Reference vega oli nopeampi vaikka se siellä jossakin 80c hujakoilla pyöri
Ajan tulevaan RTX 2070 -artikkeliin Vega 64 -tulokset uusiksi tuolla Asuksen customilla. Aika tasoissahan se oli tuon referenssin kanssa, kun sen aikoinaan testasin.
Vega64 nitro+ ois hyvä. En haluaisi katsoa koko testiä, jos se on tehty sillä strixillä , varsinkaan jos siinä tehdään myös ylikellotus testi. Voin vaikka lainata omaa vega nitroa siihen testiin, jos et saa muualta.
 
Viimeksi muokattu:

Sampsa

Sysop
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
13.10.2016
Viestejä
11 494
Vega64 nitro+ ois hyvä. En halua etes katsoa koko testiä, jos se on tehty sillä strixillä , varsinkaan jos siinä tehdään myös ylikellotus testi. Voin vaikka lainata omaa vega nitroa siihen testiin, jos et saa muualta.
Testi on tehty jo 6kk sitten
 
Liittynyt
19.12.2018
Viestejä
1 423
Testi on tehty jo 6kk sitten
En tiedä sitten miten se teidän käytössä oleva kortti toimii, mutta mitä oon katsonut netistä joitakin videioita niin sitä strixiä voisi niiden perusteella kutsua vialliseksi.


100% fanspeedilla 50% powerlimitilla reference vega64 on parempi kuin strix. Nuot kellot menee ihan oudosti tuolla strixillä.

Ylikellotus:
Farcry5: nitrolla on 10,3% korkeampi avg fps ku strixillä ja 1% fps 6,6% korkeampi.
Ja reference korttikin on 5,9% nopeampi kuin strix vega64.

Overwatchissa: nitrolla 12,1% avg, 11,7% 1% low. korkeampi fps verrattuna strixiin.

Stock asetuksilla strix vega vaikutti kuitenkin toimivan ainakin kohtalaisesti:

Overwatch: nitro 6,9% avg , 1%lowfps 4,4% korkeampi fps.
Battlefield1: nitro 2,8% korkeampi avg fps.
Farcry5: avg 6,3%, 1% low 7,1% korkeampi nitron hyväksi.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.12.2018
Viestejä
1 423

En tiiä sitten onko tuo ainoa syy huonoihin core kelloihin.
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
185 697
Viestejä
3 380 701
Jäsenet
60 640
Uusin jäsen
supremewessa

Hinta.fi

Ylös Bottom