Testissä Google Pixel 9 Pro XL

Juha Kokkonen

Ylläpidon jäsen
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
13 836
io-techin lokakuun ensimmäisessä puhelinartikkelissa tutustutaan Googlen ensimmäiseen Suomen markkinoille virallisesti julkaistuun Pixel-malliin, eli 1249 euron hintaiseen Pixel 9 Pro XL -lippulaivamalliin. Laite tarjoaa mm. 6,8-tuumaisen LTPO AMOLED -näytön, Tensor G4 -piirin, 16 Gt RAM-muistia, 128 Gt tallennustilaa, kolme 50 megapikselin takakameraa ja 5060 mAh akun 37 watin pikalatauksella sekä langattoman latauksen tuella. Ohjelmistopuolella erikoisuuksiin kuuluu Googlen monipuoliset tekoälyominaisuudet sekä pitkä seitsemän vuoden päivitystuki.

Tässä artikkelissa perehdymme Pixel 9 Pro XL:ään kattavasti noin kahden viikon ympärivuorokautisen käyttötestijakson pohjalta.

Lue artikkeli: Testissä Google Pixel 9 Pro XL
 
Viimeksi muokattu:
Googlelle täytyy antaa täydet pisteet, ettei rajoita liikaa taustalla toimivia sovelluksia :tup:. Viime aikoina en muista muiden valmistajien kuin Nothingin ja Fairphonen saaneen täydet 100% Dontkillmyapp -testissä io-techin artikkeleissa Googlen lisäksi. Mielellään näkisin vastaavan lähestymiskulman muillakin valmistajilla ja halutessaan voisi käydä erikseen lisäämässä taustarajoituksia päälle.

Harmillisesti Google ei vieläkään tuonut kaikkia Pixeleiden ominaisuuksia Suomessa käytettäväksi, vaikka puhelimet tänne virallisesti tulivatkin myyntiin. Googlen vahvuus kun on ohjelmistossa, niin olisi mukava päästä käsiksi kaikkeen, mitä Jenkeissä aina hehkutetaan. Nyt jää pieni mutta roikkumaan ilmaan, vaikka mitään maailmaa mullistavia ne puuttuvat ominaisuudet eivät olekaan.

Zoomauksen tehostus -toimintoa vastaava ominaisuus löytyy muuten myös Samsungilta. Itsellä tulee käytettyä sitä mm. parantamaan netistä löydettyjä heikkolaatuisia thumbnaileja, kun alkuperäinen kuva ei ole enää saatavilla. Toimii niissä tilanteissa tyhjää paremmin.

Jos ohjelmisto on Googlella kunnossa, niin ihan samaa ei voi sanoa raudasta. Tässä taisi olla sama pääkameran sensori kuin Pixel 6 Prossa? Melko maltillisilla muutoksilla on menty viime vuosina. Ja vaikka ultralaajakulmakamera on uusittu, niin hämärässä tekeminen ei ole järin vahvaa. Suorituskyky taas on täysin riittävää moneen käyttöön mutta pelatessa saattaa tulla ikävä Snapdragonilla varustettuja kilpailijoita.
Ensi vuonna Google siirtyy käyttämään TSMC:n valmistusprosessia Tensor piireissä, mikä varmaankin mahdollistaa paremman suorituskyvyn. Toivottavasti panostavat myös kameraan lisää, kun tulee kymppi täyteen. Pixel 9 Pro XL on kyllä hyvä puhelin mutta loppujen lopuksi erot edeltäjään eivät ole kovin suuret. Jää vähän sellainen välimallin maku, kun ensi vuodelle alettu latomaan jo odotuksia.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
254 737
Viestejä
4 429 169
Jäsenet
73 413
Uusin jäsen
Wabbitt

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom