Testissä Asus ROG Swift OLED PG32UCDP -pelinäyttö

mehari

Mehumies
Ylläpidon jäsen
S Y N T H W A V E
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
376
pg32ucdp-edesta.jpg


io-techin testissä on Asuksen 1550 euron hintainen 32-tuumainen OLED-pelinäyttö ROG Swift OLED PG32UCDP, jossa on käytössä LG:n uusi 3. sukupolven WOLED-paneeli. Tasaisella paneelilla varustettu näyttö tukee 3840×2160-resoluutiota, 240 Hz:n virkistystaajuutta ja Asus myöntää sille kolmen vuoden kiinnipalamistakuun. Näyttö tukee Dual Mode -ominaisuutta ja sitä on mahdollista käyttää Full HD -resoluutiolla 480 hertsin virkistystaajuudella 24,5- tai 27-tuumaista näyttökokoa simuloiden. PG32UCDP on ominaisuuksiltaan hyvin vastaava io-techissä jo aiemmin testatun Asuksen samanhintaisen PG32UCDM-mallin kanssa, jossa on käytössä Samsungin QD-OLED-paneeli.

Tutustumme tässä artikkelissa näytön ominaisuuksiin ja suoritimme sille kattavat mittaukset ja testit. Ensisijaisena vertailukohtana testeissä on Asuksen PG32UCDM-näyttö.

Lue artikkeli: Testissä Asus ROG Swift OLED PG32UCDP -pelinäyttö
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Hyvä artikkeli. Itsellä ollut tästä LG:n vastine toukokuusta lähtien ja on ollut kyllä kaikinpuolin miellyttävä näyttö.

480Hz tila pääsee kyllä muussakin käytössä oikeuksiinsa kuin kilpapeleissä mielestäni. Itse pelailen aika paljon vähän retrompia fps pelejä 90 ja 2000- luvulta tai niiden remakeja - toki myös moderneja "boomer shootereita". Näissä peleissä tasainen 480fps on usein helppo saavuttaa, eikä resoluution korottaminen yli FullHD tason muutenkaan tarjoile pelin simppelille visuaaliselle ulosannille käytännössä mitään lisäarvoa. Ensimmäistä kertaa ikinä tuntuu, että CRT on lyöty jokaisella osa-alueella liikkeen sulavuudessa, selkeydessä, sekä tietysti mustissa ja kuvanlaadussa. Loistava tapa kokea myös vähän vanhempia pelejä. Äärimmäisen sulava, nopea ja tarkka liike tekee kokemuksesta todella raikkaan ja siistin.

Myös CS2 olen pääasiassa pelannut monitorin 480Hz tilassa - mutta viimeaikoina jopa aika usein palannut 4K / 240Hz tilaan. CS:ssä on todella vaikea saavuttaa tasaista 480fps todellisessa pelitilanteessa, minkä lisäksi 240hz+gsync+reflex+vsync on jo kyllä todellisuudessa ihan riittävän nopea ja sulava, ettei se nyt ainakaan oman kilpailullisen suorituksen pullonkaulaksi jää kyllä millään. Tässä pelissä 4K näyttää myös niin merkittävästi skarpimmalta 32" ruudulla, että laskisin sen kyllä jopa suuremmaksi eduksi lopulta kuin 240Hz -> 480Hz hypyn, etenkin tilanteessa jossa jälkimmäistä ei oikein saa tasaisesti saavutettua todellisessa pelitilanteessa. Ihan kiva kumminkin, että on varaa valita ja vaihdella fiiliksen mukaan, kun en oikein itsekään mitään lopullista päätöstä asiassa ole saanut tehtyä vielä.

Olen ollut tähän näyttöön niin tyytyväinen, ettei ole tarvinnut edes katsella muita vaihtoehtoja. En oikeastaan edes tiedä, mitä paneelivalmistajat voisivat seuraavaksi keksiä, mikä saisi minut näyttökaupoille. Tälle toivon ainoastaan pitkää ikää.
 
Tuliskohan ensi vuonna ensimmäiset G-sync Pulsar tuetut näytöt laajemmin Suomen markkinoille? Jos on nimittäin jo tekniikka olemassa, joka ratkaisee sekä nykimisen ja liikesameuden laajalla fps-haitarilla niin voi samantien unohtaa sen pelaako 240hz vaiko 480hz moodissa. Ihan hieno näyttö tuokin, joskaan ei Asus ROG brändäys (valot ja muotoilu) uppoa meikäläiseen mutta onhan niitä vähän hillitympiäkin vastineita kuten palkittu MPG 321URX...
 

Statistiikka

Viestiketjuista
255 686
Viestejä
4 441 431
Jäsenet
73 605
Uusin jäsen
rokokoo

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom