Tehokas antenni

Viestiketju alueella 'Viihde-elektroniikka, kamerat ja kodinkoneet' , aloittaja TemeV, 21.07.2019.

 1. TemeV

  TemeV

  Viestejä:
  54
  Rekisteröitynyt:
  02.09.2017
  Hei,

  Pitäisi saada VHF-lähetykset näkymään talossa, joka on DNA:n kartan mukaan 6-7 km näkyvyysalueen ulkopuolella. Löytyisikö jostain tehokas antenni millä tuo onnistuu?

  Lähetysmastolle on matkaa 50 km ja se on 99 metriä merenpinnasta ja talon katto reilu 50 metriä, joten radiohorisontin ei pitäisi vielä tulla vastaan, kun vain saisi riittävän hyvän antennin. Isoin vahvistus mitä löysin verkkokaupoista oli 13 dBi. Onko joku saanut kuvaa näkymään vastaavalle etäisyydelle VHF-mastosta? Tai onko vain vinkata hyvin suuntaavaa, eli ison vahvistuksen antennia?
   
 2. Lucas

  Lucas

  Viestejä:
  3 261
  Rekisteröitynyt:
  27.05.2017
  Etsi 2 tai 4 kpl tehokkainta identtistä VHF antennia ja sitten "stakkaat" ne yhteen.

  Stakkaus vaatii sopivan suotimen.

  Sitten tarvii myös mahdollisimman pienikohinaisen mastovahvistimen.

  Antennin paikan hakemisessa on sitten oma hommansa kun signaalin voimakkuus voi kasvaa tai pienentyä moninkertaiseksi kun antenneja liikuttaa jonnekkin suuntaan vaikka 50 senttiä. Voi olla myös ylös- tai alaspäin sen verran se joka moninkertaistaa sen signaalin.

  Mitä korkeammalle antennit saa niin yleensä sitä parempi signaali.

  Eli stakkaus tähän tyyliin kaksi päällekkäin ja kaksi rinnakkain:

  [​IMG]  Mitat on tuossa stakkauksessa tärkeitä eli antennien etäisyys toisistaan optimi ja niiden pitää olla identtisiä ja yhtä kaukana lähettimestä ja antennikaapelikin stakkaus-suodattimelle saakka identtinen ja suunnilleen millilleen yhtä pitkiä.

  Jollakin radioamatöörien palstalla osaavat varmaan neuvoa eteenpäin.