Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Vepasto on alkanut ymmärtää hyvän päälle heh. Itse oon niin hemmoteltu etten pärjää ilman vuosittaisia teetilauksia enää hibiki-anista.
Hyvin harvaan tuotteeseen tutustumista kannattaa aloittaa hienoimmasta premiumista. Ensin kannattaa tuntea peruslaatujen ominaisuudet, jotta osaa arvostaa erityisempien laatujen hienoutta.230€/kg mustasta teestä menee liian arvokkaaksi...
Itsekin olisin vähän sitä mieltä, että keltainen Lipton ei ole ihan niin huonoa kuin mikä mielikuva on. Ihan jo sillä pääsee alkuun, että laittaa isompaan mukiin kaksi pussia.Siitä perus-keltaisesta liptonistakin saa muuten ihan saakelin hyvää kun panostaa sen duunaamiseen, ei niin että kuppi vettä minuutiksi mikroon, uittaa pussia siinä 30sek ennen roskiinheittoa ja ryystää pitkillä huikilla puhelimessa pälättäessään.
Kiinassa törmäsin teekauppaan, jossa paremmat(?) vihreät teelaadut säilytettiin pakastimessa. Tämä ilmeni, kun halusin ostaa 100g jotain keskihintaista teelaatua.Suosittelen muuten säilyttämään nuo laadukkaat vihreät teet 1l minigrip pusseissa jääkaapissa. Ei oo kiva jos imevät jotain hajuja itseensä. Voi olla että ovat ilmatiiviitä ne pakkauspussit, mutta minusta kivempi ainakin olla varma.
Pahuksen Ukrainan sota on sekoittanut näköjään tässäkin kuljetukset. Tarjolla on vain DHL express ja maksullisena. Muutoinhan postitus on ilmainen yli 50$ tilauksille. Hieman omituista miten se tähän vaikuttaaa.Nyt saa hibiki-anista ennakkotilauksella shinchaa, eli ensimmäisen korjuun tuoretta teetä. Pitää kokeilla pakastaa itsekin tällä kertaa ylimääräiset.
Sain ainakin itse ilmaisen kuljetuksen, mutta ostinkin 200$.Pahuksen Ukrainan sota on sekoittanut näköjään tässäkin kuljetukset. Tarjolla on vain DHL express ja maksullisena. Muutoinhan postitus on ilmainen yli 50$ tilauksille. Hieman omituista miten se tähän vaikuttaaa.
No siinähän on ihan teenjuojan pyhättö muodostunut. On tainnut keräilykärpänen iskeä ? Tuon hörppimiseen meneekin sitten muutama tovi ja pari viellä päälle.Kun täällä kerran on teen kuluttajien ryhmä, niin varmaan liene paikallaan kertoa, jotta omakin kokoelma alkaa olemaan jo liiankin iso.
Ihan joka kakku ei ole Pu-Er teetä, mutta toki surin osa. Se kun säilyy. Pari on DaHongPao WuLong teetä kakkuna ja pusseissa. Sekin säilyy....Tuon hörppimiseen meneekin sitten muutama tovi ja pari viellä päälle.
Onko noi kaikki kakut jotain Pu-Erhiä ? vai jotain muuta ?
Mielenkiintoista....11/2021 päiväyksellä olevaa Pu Erhiä, eikä tästä ole karkeasti arvioiden kuin ehkä 10 % makua jäljellä verrattuna alkuperäiseen.
Sellainen tarkennus, että kyseessä ei ole kakku, vaan ihan pussillinen.Mielenkiintoista.
Mitä kakkua tuo oli? Pu'er-teet kypsyvät hitaasti. Sanotaan, että 5 vuotias on vielä nuorta mutta käyttövalmista. Toki jotkut juovat tuoreenakin, jos pitävät kitkerästä mausta, joita on erilaisia.
10 vuotias pu'er on jo pehmentynnyt jonkin verran ja alkanut saamaan kypsytyksessä muodostuvia ominaisuuksia. Joihin vaikuttaa kypsytys olosuhteet.
15 vuotias alkaa olemaan jo pehmennyt maultaan "riittävästi" ja monet alkavat tässä vaiheessa availemaan kääreitä ja maistelemaan miten kysytys on onnistunut.
Mitä vanhempi kakku sen arvokkaampi se on, mikäli kypsytys on ollut onnistunut. Jonkin 20 - 50 vuotiaan hyvin kypsyneen kakun hinnalla saattaa saada uuden autonkin
Tämä siis koskee lähinnä Sheng Pu'er kakkuja. Shu Pu'er on oma 70 luvulla kehitelty versionsa, jolloin teelehdet pyritään kypsyttämään nopeasti ennen kakun painamista. Noitakin toki säilytellään, vaikka alkujaan ovat tarkoitettu heti juotaviksi.
Minullakin on 2007 painettua 7572 kakkua vielä pala jäljellä, joka on siis Shu Pu'e kakku. Tuon maku on toki muuttunut vuosien saatossa. Mutta voisin väittää, että parempaan suuntaan, omaa makumaailmaani ajatellen.
2001 painettu (jo muutaman vuoden ikäisenä ostettu) keltaisella Cha merkillä varustettu (ilmesesti Manghai 7542) Sheng kakku on todella miellyttävän makuinen ja siitä löytää joka haudutuksella (~7 per annos) erilaisia vivahteita.
Jos kyseessä on Maocha, eli Pu'erin raakaine, se ei välttämättä kestä ihan samaa aikaa kuin puristettu kakku, mutta käsittääkseni sitäkin jotkut ostavat ja kypsyttelevat.
| ||
|