Talon lämmitysratkaisut

Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
7 348
Tässä U- Energyn vilp. Hinnat on kyllä houkuttelevia.
Ultimatemarket on jo muutaman kerran tehnyt kuprun, jossa asiakkaiden rahat on laitettu parempaan käyttöön ja myyty koneet muille.

Kertoo jotain että firmalle ei myönnetä luottokorttimaksua, jonka saa nykyään mikä tahansa hodarikiska ihan heittämällä.
 
Liittynyt
30.05.2018
Viestejä
3 688
Ainakin minusta erittäin järkevä systeemi. Öljynkulutus tippuu murto-osaan entisestä ja potku riittää pakkasella.

Tuotahan voisi jalostaa esim pörssisähkön avulla ja kalleimmat hetket lämmittää öljyllä. Jonkinmoinen logiikka pitäisi rakennella ohjaamaan lämpötilan ja sähkön hinnan optimointia varten.
Nostetaas vanhaa aihetta. Ratkaisuksi tulossa 3x50Kw Vilpit mutta niiden kylkeen jää öljy/kaasulämmitys (tähänkin asti molemmat käytössä hinnan perusteella voi vaihtaa, nyt ajetaan kaasulla)

Järjestelmää piennettiin sen verran että tulistus varaajat jää pois, edullisempaa tehdä lämmin käyttövesi kesällä kaasulla kuin vilpeillä, varsinkin kun järjestelmä tulee 10 asuinrakennuksen (yht. yli 50 asuntoa) ja yhden huoltorakennuksen tarpeisiin n. 1,5ha tontilla. Lämmin käyttövesi pitää ajaa putkistoon väh 65 asteisena koska putkistojen veto niin pitkä.

Vilpit käytössä lämmityskaudella, jos pakkasta yli -15 kaasu/öljy edullisempaa, vilppien hyötysuhde laskee liian huonoksi. Tämäkin tietysti kiinni öljyn, kaasun ja sähkön hinnoista.

Järjestelmän takaisinmaksuaika n. 7-10 vuotta, riippuu niin paljon muuttuvista tekijöistä joiden ennustaminen ei onnistu.

Mielenkiintoista oli nähdä toimittajien tarjoukset, ihan pikkufirmoilta ei voitu tarjousta edes pyytää..tarjoukset olivat joko erilaisia mitä pyydetty tai rankasti alimitoitettu jotta hinta oli houkutteleva..ja ko. yritykset ovat kuitenkin kymmenien millien liikevaihtoa pyörittäviä firmoja.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
245 907
Viestejä
4 292 784
Jäsenet
71 748
Uusin jäsen
- VuoTech

Hinta.fi

Ylös Bottom