Tallentava digiboksi kaapeliverkkoon

Liittynyt
02.09.2018
Viestejä
73
ta teeveetä ja digiboksia kaapeliverkkoon hankkimassa:


* koko 75" tai suurempi
* SmartTV
* 4K uHD ( 8K menee liian kalliiksi meille )
* hinta alle 1000 €


Tuollainen on löydetty:


Samsung 75" 4K Crystal UHD Smart TV (2020)


Sille kaveriksi pitäisi löytää tallentava digiboksi jossa tietysti nuo 4K ja UHD -ominaisuudet. Suht edullinen pitäisi olla hinnaltaan.


Mitäpä suositteleisitte digiboksiksi? Ja jos nuo speksit täyttävä jokin muu töllökin löytyisi, niitäkin voi mielellään ehdottaa.
 
Liittynyt
29.01.2017
Viestejä
1 271
Digiboksivalikoima taitaa olla aika köpöinen tänä päivänä. Oletko harkinnut vaihtoehtoa, että heität ulkoisen levyn telkkariin ja käytät siinä olevaa "digiboksia"? Tuo ominaisuus taitaa olla jo lähes kaikissa telkkareissa vakiona mutta kannattaa valita mieluiten 2-virittimen malli, niin tallennus onnistuu vaikka katsoisi jotain muuta samaan aikaan. Erillisissä bokseissa ei taida helpolla löytää enää edes 2-virittimen malleja, ainakin mitä tuossa lähisuvun vanhukset olivat onnistuneet kaupasta löytämään, oli ominaisuuksiltaan vastaava kuin aikoinaan ensimmäiset tallentavat digiboksit olivat, eli kehitys tehnyt täyskäännöksen. Oletettavasti markkina niille on olematon, kuten myös valikoima.

Ehkä jostain Saksasta löytyisi sikäläisiä malleja paremmilla ominaisuuksilla...? Joskus 8-9 vuotta sitten onnistuin sieltä löytämään hyvillä ominaisuuksilla olevan 2-virittimen Topfieldin jonka sai pienellä virityksellä toimimaan täälläkin mutta sekin hajosi vuosia sitten eikä uudelle ole ollut enää tarvetta.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 986
Sisäänrakennettu tallennus on aina yksinkertaisempi kuin erillinen digiboxi, vähempi laitteita, kaapeleita ja kaukosäätimiä. Erilliset digiboxit näyttävät myös sisältävän paljon samoja SmartTV-ominaisuuksia, joten tavallaan niistä maksaa kahteen kertaan. Myöskin 4K erillisessä digiboxissa taitaa olla turha kun ei taida juuri kanavia sillä tarkkuudella olla.
 
Liittynyt
29.01.2017
Viestejä
1 271
Sisäänrakennettu tallennus on aina yksinkertaisempi kuin erillinen digiboxi, vähempi laitteita, kaapeleita ja kaukosäätimiä. Erilliset digiboxit näyttävät myös sisältävän paljon samoja SmartTV-ominaisuuksia, joten tavallaan niistä maksaa kahteen kertaan. Myöskin 4K erillisessä digiboxissa taitaa olla turha kun ei taida juuri kanavia sillä tarkkuudella olla.
Juurikin näin. Lisäksi jos on maksukanavakortti ja molemmilla sitä tarvii, niin pitää olla 2-korttia tai vaihdella edes takaisin...
 
Liittynyt
29.01.2017
Viestejä
1 271
Porukoille meni muutama viikko sitten tämmönen Vu+ Uno 4K SE UHD-kaapelidigiboksi, 8 viritintä, SSD/kiintolevy + SatShop.fi ohjelmisto asennettuna

Lisäfeaturena tuon virittimiä voi käyttää puhelin/tabletti apeilla ja keittiön vanhaan älyttömään antennitelkkariin pistettiin AppleTV jonka jälkeen voi katsoa kaapelikanavia hyvällä laadulla, sekä kaikki muut sovellukset siihen päälle.
Tuo vaikuttaa pätevältä laitteelta. Jos olisi itselläni tarvetta tallentavalle digiboksille, tuollainen menisi hankintaan. Ei vain nykyisin tule pahemmin tallennettua tai juuri edes katsottua oikeasti telkkaria enää, taitaa F1-kisat olla enemmän kuin 95% meikäläisen tallennuksista nykyisin.
 

KLF

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 318
Enigma2 perustuvia digibokseja on muitakin, tuossa satshopin versiossa on heidän kääntämä suomenkielinen käyttöliittymä ja ohjeistus joka porukoille oli yksi kynnyskysymys.

Pirun hyvä kuva siinä kyllä on, huomattava ero n. 6v ikäiseen hd thunderiin.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
1 257
Porukoille meni muutama viikko sitten tämmönen Vu+ Uno 4K SE UHD-kaapelidigiboksi, 8 viritintä, SSD/kiintolevy + SatShop.fi ohjelmisto asennettuna

Lisäfeaturena tuon virittimiä voi käyttää puhelin/tabletti apeilla ja keittiön vanhaan älyttömään antennitelkkariin pistettiin AppleTV jonka jälkeen voi katsoa kaapelikanavia hyvällä laadulla, sekä kaikki muut sovellukset siihen päälle.
Kerro kokemuksia, ennenkaikkea käyttöönotosta. Tuollainen olisi harkinnassa itsellenikin.
 
Liittynyt
10.12.2016
Viestejä
305
Itseänikin kiinnostaisi kuulla lisää kokemuksia millanen peli tuo käytössä on? Miten usein bugittaa softa tai laite freezaa tai tallennukset ei ajastimella lähde tallentuu tms. näitä yleisiä vikoja näissä digibokseissa?
Ja tärkeänä myös millaista meluu tai suhinaa mahdolliset tuulettimet pitää?
 

KLF

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 318
Omat käyttökokemukset lähentelee nollaa. Käyttöönoton tein, se meni suht kivuttomasti ohjekirjaa seuraamalla. Verkkoasetuksien kanssa se suurin taistelu oli, koska käytössä ei ollut langallista yhteyttä. Kaukosäätimen logiikka ei mennyt ainakaan aluksi yksiin oman logiikan kanssa mutta kaikkeen tottuu.

Kerran boksi meni omassa käytössä sellaiseen tilaan ettei telkkariin tullut kuvaa mutta tabletilla pystyi katsomaan. Tosin siinä samassa laitoin xboxin boksin hdmi-in portin kautta telkkariin ja saatoin säheltää jotain. Virta pois hetkeksi auttoi.

Parin viikon käytön jälkeen tuli viestiä että "kaikki tallennukset kadonneet" ja vähän myöhemmin "toimii taas kun otin virrat pois". Toi on nyt ollut reilun kuukauden vasta käytössä niin kaikki yllätykset ei välttämättä ole tulleet ilmi.

iPad appiin piti muistaakseni käsin kirjoittaa boksin ip, jonka jälkeen se sääti itse itsensä loppuun. Harmittavasti apilla ei toimi dvb tekstitys livetelkkaria tai nauhoituksia katsoessa.

Vähemmän siitä ääntä lähti kuin hd thunderista vieressä. En ainakaan muista, että olisin sitä kertaakaan kuullut. Perinteinen 2.5" 2TB hdd sisällä.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
744
Itsellä ollut jo varmaan 5v VU+ Duo2 käytössä.
Softa bugaa välillä, ehkä kerran kahteen viikkoon? Hard resetti virtakytkimestä auttaa (tai kaukosäätimestäkin onnistuu).
Tallenukset toimineet todella hyvin, en muista tilannetta, että ko. boksin takia olisi tallennut kusahtanut.

Huoltovalikko.com foorumi oiva paikka Enigma bokseista kaivella tietoa.

Android apeilla tuota välistä käyttänyt, toimii hienosti. Ja jos kaista riittää, niin ihan verkon yli voi striimata. Itsellä 100/30 linja juuri ja juuri jaksaa puskea kännylle striimin. OpenVPN välissä.
 
Liittynyt
04.03.2017
Viestejä
190
Ostin 2018 tuollaisen VU+ Uno 4K SE digiboksin 8x DVB-C virittimellä ja LA Digital conax modulilla. Silloin koko bundlella oli SatShopissa hintaa 308 euroa ja levyksi laitoin tarpeettomaksi jääneen 500GB WD Blue ssd:n.

Softana olen käyttänyt OpenATV:tä, sillä toimii suoraan myös salattujen kanavien tallennus (salaamattomana) ja se oli oikeastaan syy miksi yleensä hankin laitteen korvaamaan vanhan HD-Topfieldin. Asennus sinänsä on helppoa, lataa ohjelmistoimagen, kopioi sen usb-tikulle ja käynnistää boksin tikku kiinni. Flashauksen jälkeen boksi käynnistyy setuppiin jossa voi vaihtaa tv:n resoluutiota ja käyttöliittymän kieltä. Sitten valitaan virittimille operaattorit, minun tapauksessani toistetaan 8 kertaa valinta Finland -> Telia. Sitten boksi ehdottaa kanavahakua ja haun valmistuttua boksi on käyttökunnossa.

Oletuksena boksi hakee listaan kaikki saatavilla olevan kanavat joten seuraavaksi pitää lisätä halutut kanavat favorites-listaan. Se onnistuu helpoimmin web-käyttöliittymän kautta jossa voi hiirellä raahata kanavia suosikkilistaan ja muuttaa niiden järjestystä. Tallennusten verkkojaon aktivoimiseksi pitää ensin käydä itse laitteen valikossa asettamassa salasana. Asetukset voi varmuuskopioida levylle josta ne voi palauttaa jos ohjelmiston flashaa uusiksi.

Conax-modulin asetusvalikossa piti käydä kääntämässä "high bitrate" tjsp. asetus päälle ja sitten odottaa hetki että verkosta saapuu tarvittavat authorisointitiedot. Ymmärtääkseni nuo conax-modulit voisivat teknisesti purkaa samanaikaisesti salausta useammalle kanavalle, mutta Cable Ready sertifiointi edellyttää että purkaminen rajoitetaan yhdelle kanavalle kerrallaan. Tuosta seuraa se että voi katsoa/tallentaa vain yhtä salattua kanavaa kerrallaan. Salaamattomiin kanaviin ei lisätä tallennettaessa mitään laitekohtaista salausta kuten esim. Topfieldeissa vaan tiedostot ovat sellaisinaan katsottavissa muissa laitteissa.

Ohjelmisto mahdollistaa salattujen kanavien tallentamisen myös ilman salauksen purkamista. Silloin boksi purkaa salausta katselun yhteydessä mutta tallenteet eivät ole katseltavissa boksin ulkopuolella. Teoriassa salauksen offline-purkaminen levylle pitäisi olla mahdollista, mutta en ole OpenATV:stä löytänyt sellaista toimintoa. Itselleni laiteen pääasiallinen käyttötarkoitus onkin ollut satunnaisten ohjelmien tallennus ja arkistointi ja siihen yhden kanavan purkaminen kerrallaan on riittänyt.

Television katselu on viimevuosina jäänyt todella vähäiselle, joten päivittäisessä katselukäytössä kokemukset ovat vähäisiä, mutta kokonaisuutena laite toimii kuten mikä tahansa digiboksi. Kaikenlaista säätöä on vaan mahdollista tehdä paljon enemmän. Pari kertaa boksi on kaatunut ja bootannut flashauksen jälkeen ja molemmilla kerroilla se on tapahtunut conax-valikkoon mentäessä. Tallennusten muistelen aina toimineen eikä massamuistista ole koskaan kadonnut mitään. Tallennuksia voi tehdä myös suoraan verkkolevyille, tai siirtää paikallisia tallennuksia automaattisesti sinne.

Laitteessa on kaksi off-tilaa, toisessa videoulostulot ja lcd-näyttö sammutetaan (tai näyttää kellonaikaa), mutta käyttöjärjestelmä pysyy käynnissä jolloin verkkotoiminnot ovat yhä käytettävissä. Toisessa laite sammuu kokonaan, mutta herää ajastettuja tallennuksia varten ja sammuu uudestaan tallennuksen jälkeen. Kolmas on tietysti virtojen katkaisu kytkimestä.

Ohjelmistoon löytyy kaikenlaista pluginia eri tarkoituksiin ja laitteen lcd-näyttöön saa näkyviin esim. kanavalogot kunhan hankkii jostain kuvatiedostot. Ohjelmistoa ja moduleja voi päivittää suoraan laitteen valikosta tai web-ui:n kautta. Kerran kun en ollut käyttänyt laitetta suoraan useampaan kuukauteen, niin laite ehdotti että tekisin päivityksen flashaamalla uusimma version, koska päivityksiä oli jäänyt väliin niin monta. Boksi siis vaatii tietynlaista harrastuneisuutta ja satunnaista ylläpitoa mitä markettiboksit eivät tarvitse, mutta vastapainoksi saa sitten ominaisuuksia joista markettuboksien kanssa voi vain haaveilla.

Olen kuitenkin luopunut jo kaapeliverkon kanavapaketeista (kaapelikortin pidän vielä kun osa ilmaisistakin hd-kanavista vaatii sitä) koska kuvanlaatu (bitrate) ainakin Telian verkossa on romahtanut viimeisen 5 vuoden aikana. Olympialaisten aikaan Eurosportin hd-kuva oli paikoin katselukelvotonta blokkisoppaa. Boksi tukee myös 4k-lähetyksiä, mutta en usko että mitään laajempaa siirtymää niihin on tapahtumassa lähiaikoina. Nasa-tv Telian verkossa taitaa olla ainoa ilmainen 4k-kanava.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
02.09.2018
Viestejä
73
No siinäpä joku on todella asiallisesti perehtynyt aiheeseen, kiitokset.

Tuosta 4K:sta sen verran vielä että jos ei ole tv-lähetyksiäkään tuolla tekniikalla niin mikä sen 4K- ominaisuuden hyöty sitte telkkareissa nykyhetkellä on...?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 986
No siinäpä joku on todella asiallisesti perehtynyt aiheeseen, kiitokset.

Tuosta 4K:sta sen verran vielä että jos ei ole tv-lähetyksiäkään tuolla tekniikalla niin mikä sen 4K- ominaisuuden hyöty sitte telkkareissa nykyhetkellä on...?
Suoratoistopalveluista löytyy sarjoja ja elokuvia 4k laadulla, myös 4k bluray levyjä voi toistaa. Pelata voi 4k laadulla. Lopuksi fullhd materiaalin skaalaua 4k laadulle voi parantaa kuvanlaatua.
 
Liittynyt
13.08.2021
Viestejä
8
Noista kunnon digoboxeista nuo Satshopin ym. myymät Enigma 2-laitteet lienevät nykyisin ainoat järkevät digiboxit. Meillä on ollut varalla VU+ Solo Se V2 jo pitkään kun tuo pitkään käytössä ollut Finnsatin boxi on oireillut jo vuosikausia! Vaimo on kuitenkin ilmeisesti jonkin sortin noita, kun on sen aina saanut taiottua toimintaan kaikkien sekoilujen ja jämähdysten jälkeen, mutta nyt on ilmeisesti vihdoin koittanut Finnsatin jäähyväisten aika!

Latailin äskettäin uusimman ohjelmistoversion siihen tuolta openATV Nightly Downloads ja laittelin asetuksia muutenkin kondikseen - vaikuttaa vielä varsin hyvältä ja oikeasti toimivalta peliltä!

Toisaalta vaikuttaa ja on todettava myös se että, ns. tampio saa tällä kyllä herkästi vaikeuksia aikaan tuon kanssa, mutta jos on vähänkin kiinnostusta- ja pohjia aiheeseen, niin on kyllä hyvä peli tuo Enigma 2 boxi!

Muutoin kannattanee mennä nykyisin varsin yleiseen suuntaan ja hankkia joku DNA-TV tai Elisa Viihde - tms. boxi! (Ja kärvistellä niiden kanssa).
 
Liittynyt
29.01.2017
Viestejä
1 271
Mites tämä, Panasonic DMR-BCT76 ? Onko kokemuksia?
Ei ole kokemuksia itselläni mutta jos tuo tallennusominaisuus on yhtään samanlainen toiminnoiltaan ja logiikaltaan kuin niiden telkkareissa oli, niin jo tuossa VT60-sarjan plasmassa se oli todella hyvä ja toimiva, siis täysin eri planeetalta kuin vaikkapa LG:n telkkareissa oleva pökäle josta ei tule kuin vihaiseksi.

Ainoa outous Topfieldiin tottuneelle Pansun telkkarissa oli tuo korttikanavien katselu ja tallennus, eli kortti on sidottuna toiseen virittimeen ja sitä ei voi käyttää kahdella kanavalla yhtäaikaa mutta sillä sentään pystyi tallentamaan myös kahta kanavaa, jos toinen niistä ei tarvinnut maksukorttia. Mutta eipä kumpikaan noista onnistu edes LG:n telkkarissa vaikka 2-viritintä.
 
Liittynyt
02.09.2018
Viestejä
73
Viestiketjun aloittajan tilannepäivitys:

Hankittiin sitten SAMSUNG 75" 4K CRYSTAL UHD SMART TV (2020) - UE75TU6905KXXC -töllö ja jätettiin se ohjelmien tallennuspuoli hautumaan.

Vielä en ole keksinyt, mitä hyötyä tuosta 4K - tarkkudesta on. Netflixin paskasarjoja kalliklla hinnalla? Ei kiitos.

Kertokaa te joilla 4K töllö on, kuinka hyödynnätte sitä oikeasti.
 

KLF

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 318
Kertokaa te joilla 4K töllö on, kuinka hyödynnätte sitä oikeasti.
Käytän sitä pelikoneen monitorina :)

Netflix, Disney+ ja youtube.
Pari vuotta sitten ostin Xbox One S:än tarjouksesta (nykyään niitä saa käytettynä pikkurahalla) koska sellaisesta löytyy 4K bluray soitin leffoja ajatellen.
Tavallisia tv-lähetyksiä ei tule katsottua ollenkaan, ei taida olla edes antennikaapelia paikallaan tällä hetkellä.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 090
Antenniverkkoon tarvitsisin perus-digiboksia mikä tukisi Hdmi-CEC ominaisuutta. Ei tarvitsisi operoida kahdella kaukosäätimellä kun telkkarin saisi lähtemään päälle yhdessä boksin kanssa. Ei löytynyt edes satshopin kalleimmista malleista. Ei huvittaisi alkaa virittämään yleiskaukosäädintä vaan tälläisen asian takia.

edit: Tälläiseltä neverheard-valmistajalta löytyi viimein kunnon sivut ja vahvistus että boksi tulee CEC-ohjausta:
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
18.03.2018
Viestejä
496
Mulla ainakin vu+uno 4k se boksin kakella lähtee boksi+vahvistin(3700h)+telkkari päälle(Lg Cx)Sitten tietenkin jos tarvitsee jotain säädellä/muuttaa niin omat kaket käyttöön.
 
Viimeksi muokattu:

Kautium

IOdootti
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
15 657
Sotken keskustelua sen verran, että jos 4k ei ole täysin pakollinen vaatimus ja vastaavasti sattuu arvostamaan asennuksen ja käytön helppoutta, niin esim. Elisa Viihde voisi olla muutaman striimauspalvelun kanssa ihan varteenotettava vaihtoehto.

Joku Vu+ -purkki oli aikoinaan itsellänikin Topfieldin jälkeen aika selkeä valinta, mutta päätin kuitenkin antaa Elisa Viihteelle mahdollisuuden ja siinä se nyt on kolmisen vuotta hoitanut pyyteettömästi hommansa olkkarissa, eikä ole hirveästi ollut muuta valitettavaa kuin satunnaisesti vaatimaton kuvanlaatu, joka ei sekään itsessään aina johdu edes siitä boksista. Toinen miinus on siinä, että tallenteet eivät ole paikallisia ja ne pysyvät siksi tallessa vain max. kaksi vuotta, mutta eipä ole tullut tarvetta säilyttää koskaan mitään edes niin pitkään.

Kaukosäätimenä Logitech Harmony Elite ja kaikkien laitteiden käynnistys ja hallinta hoituu simppelisti pelkästään sillä (kunhan saa sen ensin kertaalleen ohjelmoitua halutulla tavalla).
 

Kautium

IOdootti
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
15 657

Timo 2

Premium-jäsen
Tukijäsen
Liittynyt
11.02.2018
Viestejä
6 320
Voi joo, mutta kuinka moni jaksaa ja ketä kiinnostaa? Nykypäivänä ne pidempiaikaista tallennusta vaativat ohjelmat ovat ainakin omalla kohdalla todella harvinaisia, jos niitä on lainkaan.
Se on jokaisen oma valinta. Minä ainakin otan tallenteita talteen, mutta pääajatus oli että tuosta olisi voinut mainita, ja koska jätit minusta oleellisen tiedon kertomatta, niin päätin tuoda sen esiin.
 

Kautium

IOdootti
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
15 657
Se on jokaisen oma valinta. Minä ainakin otan tallenteita talteen, mutta pääajatus oli että tuosta olisi voinut mainita, ja koska jätit minusta oleellisen tiedon kertomatta, niin päätin tuoda sen esiin.
OK, ihan hyvä pointti, jota en osannut tässä itse huomioida kun ei ole ollut tarpeen.

Toinen mikä muuten jäi mainitsematta ja mikä itse asiasssa on aika paljon jurppinut itseänikin, on se ettei Elisa Viihteellä voi tallentaa maksukanavien sisältöä. Meilläkin on ollut ökymallin 35€/kk C More Total -kanavapaketti tilauksessa alusta lähtien muutamaa urheilukanavaa ja C More Maxia varten, mutta suurin osa niiden sisältämästä tarjonnasta on kuitenkin missattu siksi, kun ei ole voinut tallentaa mitään.
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
2 090
Mulla ainakin vu+uno 4k se boksin kakella lähtee boksi+vahvistin(3700h)+telkkari päälle(Lg Cx)Sitten tietenkin jos tarvitsee jotain säädellä/muuttaa niin omat kaket käyttöön.
Ominaisuuslistauksessa ei ollut siitä erikseen mainintaa, ehkä manuaalin kaivamalla näkisi onko siellä kerrottu CEC käytöstä. Ongelmana näissä on se että vaikka CEC on ollut osana hdmi-standardia alusta asti, valmistajan ei ole pakko implementoida sitä eikä edes sillä tavalla että se on yhteensopiva muiden kuin omien laitteiden välillä.

Esimerkiksi edellä mainitussa Elisa Viihteessä se on disabloitu tavallisessa N7800-purkissa eli ihan tahallaan rampautettu. Viihde Premium-palvelun N7950-purkissa se taas toimii ja sitä voi tuunata asetusten kautta. Jos vaan olettaisi että tietenkin se löytyy molemmista koska nehän tukee hdmi-standardia, no väärässä olisit.
 
Liittynyt
17.01.2019
Viestejä
382
Olen vapailta kaapeli-kanavilta tulevien ohjelmien tallennukset tehnyt monta vuotta tulitikkuaskin kokoisella Hauppauge win tv dual tuner -laitteella. Tallennukset voi sovelluksella ohjelmoida viikoksi eteenpäin, ja tv-ohjelmat tallentuvat automaattisesti kakkosläppärin ssd:lle.

Hauppage

FDDC7AF4-774E-40F7-AE08-3180CDEB9863.jpeg

Elokuvista poistan mainokset ja alku/loppupätkät sekä ylimääräiset tekstitykset ja äänikanavat TS Doctor 3 -ohjelmalla. Siistityt ohjelmat siirrän sitten ulkoisille ssd/hdd-levyille. Tällä tavoin siistittyjä elokuviakin taitaa olla noin 600 tallennettuna :)

TS Doctor

Tallennuksia voi sitten katsella eri laitteilla. Ssd:n voi liittää suoraan iPadiin, mutta tavallisesti liitän 4/5 teran usb-kovalevyn Asus 4G-86u -reitittimeen, jolloin ohjelmia voi katsella langattomasti eri laitteilla. Useiten katselen leffoja sängyssä iPad Air 2020:lla Infusen avulla. Tuolta reitittimen kovalevyltä onnistuu leffojen katselu iPadilla vaikka Utsjoella :)
 

Kautium

IOdootti
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
15 657
Olen vapailta kaapeli-kanavilta tulevien ohjelmien tallennukset tehnyt monta vuotta tulitikkuaskin kokoisella Hauppauge win tv dual tuner -laitteella. Tallennukset voi sovelluksella ohjelmoida viikoksi eteenpäin, ja tv-ohjelmat tallentuvat automaattisesti kakkosläppärin ssd:lle.

HauppageElokuvista poistan mainokset ja alku/loppupätkät sekä ylimääräiset tekstitykset ja äänikanavat TS Doctor 3 -ohjelmalla. Siistityt ohjelmat siirrän sitten ulkoisille ssd/hdd-levyille. Tällä tavoin siistittyjä elokuviakin taitaa olla noin 600 tallennettuna :)

TS Doctor

Tallennuksia voi sitten katsella eri laitteilla. Ssd:n voi liittää suoraan iPadiin, mutta tavallisesti liitän 4/5 teran usb-kovalevyn Asus 4G-86u -reitittimeen, jolloin ohjelmia voi katsella langattomasti eri laitteilla. Useiten katselen leffoja sängyssä iPad Air 2020:lla Infusen avulla. Tuolta reitittimen kovalevyltä onnistuu leffojen katselu iPadilla vaikka Utsjoella :)
Tässä on nostalgian havinaa. Tulee mieleen joku postimerkkien keräily. :D
 
Liittynyt
17.01.2019
Viestejä
382
Tässä on nostalgian havinaa. Tulee mieleen joku postimerkkien keräily. :D
Entäs sitten…

Tallennukset on omassa hallinnassani, eikä jossain maksullisessa Elisan pilvessä. Samalla tavalla tallennukset periaatteessa toimii kuin digiboxeilla - ja niidenkin voi ajatella olevan jo historiaa ja nostalgiaa.
 

Kautium

IOdootti
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
15 657
Entäs sitten…

Tallennukset on omassa hallinnassani, eikä jossain maksullisessa Elisan pilvessä. Samalla tavalla tallennukset periaatteessa toimii kuin digiboxeilla - ja niidenkin voi ajatella olevan jo historiaa ja nostalgiaa.
Se oli vaan sellainen semisti huvittunut sivukommentti, mutta toisaalta digiboksit nimenomaan ovat historiaa ja nostalgiaa, kuten paikallinen tallenteiden hallinta ylipäätään. Harva tuote päätyy niin nopeasti siihen kategoriaan. Ensimmäinen Nokian digiboksi joskus 2000-luvun taitteessa oli käytettävyydeltään ja teknisen toteutuksen osalta melkein yhtä kökkö kuin nämä viimeisimmät "kehityksen huiput". :D
 
Liittynyt
17.04.2017
Viestejä
9
Osaisiko joku suositella kaapeliverkon digiboxia? Menee isovanhemmille käyttöön. Vaatimuksena on, että pitäisi vähintään kahta kanavaa pystyä tallentamaan ja kolmatta katsomaan. Valikot täytyisi saada suomeksi. Mitään nettiominaisuuksia ei tarvita, koska nettiä talossa ei ole.
 
Liittynyt
18.04.2019
Viestejä
440
Osaisiko joku suositella kaapeliverkon digiboxia? Menee isovanhemmille käyttöön. Vaatimuksena on, että pitäisi vähintään kahta kanavaa pystyä tallentamaan ja kolmatta katsomaan. Valikot täytyisi saada suomeksi. Mitään nettiominaisuuksia ei tarvita, koska nettiä talossa ei ole.
Suosittelen sellaisen tv:n ostamista, jossa on tuplavirittimet.

Jos tv:ssä on vain yhdet virittimet ja ulkoinen USB -kovalevy, esim. tämä.
- Yhden kanavan tallennus ja toisen kanavan katsominen onnistuu samanaikaisesti vain samasta kanavanipusta. Kahden eri kanavan tallennus samanaikaisesti ei onnistu, vaikka kanavat olisivat samassa kanavanipussa.

Jos tv:ssä on tuplavirittimet ja ulkoinen USB -kovalevy, esim. tämä.
- Voit katsoa yhtä kanavaa ja tallentaa toista kanavaa samanaikaisesti kanavanipuista riippumatta.
- Voit tallentaa korkeintaan kahta eri kanavaa samanaikaisesti kanavanipuista riippumatta, sekä samalla katsoa kolmatta kanavaa kunhan se on samassa kanavanipussa kuin jompikumpi tallennettava.

Halvin Samsung tuplavirittimillä olisi tällä hetkellä 100 euroa halvempi kuin halvin Sony tuplavirittimillä, mutta Sonyssa on perinteinen kauko-ohjain, jonka avulla on helppo katsella tallennettuja ohjelmia. Sonyn kauko-ohjaimen GUIDE -painikkeella avautuu ohjelmaopas ja REC LIST -painikkeella pääsee tallennettujen ja ajastettujen ohjelmien luetteloon. Samsungin kauko-ohjaimessa ei ole edes REC -painiketta.

3,5 mm kuulokeliitäntä löytyy Sonyn televisioista, mutta ei Samsungin televisioista. Molemmissa on tuki Bluetooth-kuulokkeille.

Linkissä Sonyn tv:t tuplavirittimillä halvimmasta kalliimpaan.

edit: Lisätty yhden virittimen tallennustoiminnot.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.04.2017
Viestejä
9
Suosittelen sellaisen tv:n ostamista, jossa on tuplavirittimet.

Jos Sony/Samsung tv:ssä on tuplavirittimet ja ulkoinen USB -kovalevy, esim. tämä.
- Voit katsoa yhtä kanavaa ja tallentaa toista kanavaa samanaikaisesti kanavanipuista riippumatta.
- Voit tallentaa korkeintaan kahta eri kanavaa samanaikaisesti kanavanipuista riippumatta, sekä samalla katsoa kolmatta kanavaa kunhan se on samassa kanavanipussa kuin jompikumpi tallennettava.

Halvin Samsung tuplavirittimillä olisi tällä hetkellä 100 euroa halvempi kuin halvin Sony tuplavirittimillä, mutta Sonyssa on perinteinen kauko-ohjain, jonka avulla on helppo katsella tallennettuja ohjelmia. Sonyn kauko-ohjaimen GUIDE -painikkeella avautuu ohjelmaopas ja REC LIST -painikkeella pääsee tallennettujen ja ajastettujen ohjelmien luetteloon. Samsungin kauko-ohjaimessa ei ole edes REC -painiketta.

Kuulokeliitäntä löytyy Sonyn televisioista, mutta ei Samsungin televisioista.

Linkissä Sonyn tv:t tuplavirittimillä halvimmasta kalliimpaan.

Kiitos vastauksesta. Eka ajatus oli itsellänikin, että eikös noilla telkkareilla nyt saa tallennettua nykyään johonkin ulkoiselle kovolle, mutta eipäs jokaisella saakaan useampaa kanavaa. Sitten vanhusten kanssa toimimisessa on aina näitä muita ongelmia: ei saa olla liian iso (nykyinen 32" sopii juuri sen lipaston päälle mihin se telkku kuuluu), uutta ei haluta hankkia koska periaatteessa vanhakin toimii, mieluiten ei saisi maksaa mitään (joskin jos tarvii niin todella, niin ei sitten ei kannata ostaa halvinta) ja kaikki uusi tekniikka on huonoa koska joutuu opettelemaan uudestaan.

Nyt käytössä on ollut Kaonin (olisiko tälläinen KCF-N620H2CO) digiboxi yli 10 vuotta ongelmina on, että menossa jo toinen kaukosäädin, kun hajoavat ajanmyöten ja joutuu menemään kanaville 21 eteenpäin kun hd kanavat eivät ole enää siellä. Favourite kanavilla saa oikeaan järjestykseen, mutta jotenkin ne aina katoaa tai vahingossa saadaan resetoitua. Suurimpana ongelmana taitaa olla, että kuvaan ilmestyy häiriötä viivoja ja vastaavia (testattu toisella telkulla)
 
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
447
saako enää normi digibokseja mistään uutena siis kaapeliverkon hd boksia (ei tarvii tallennusta)....videotykkiin liitetty entinen boksi alkoi pätkimään eikä gigantista tai powerista enää löytyny vastaavaa tilalle
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
170 036
Viestejä
3 149 317
Jäsenet
57 646
Uusin jäsen
Kad peli

Hinta.fi

Ylös Bottom