Suunnittelun kukkaset

Viestiketju alueella 'Yleistä keskustelua' , aloittaja Sampsa, 10.01.2017.

 1. Erkki_erikeepperi

  Erkki_erikeepperi

  Viestejä:
  4 404
  Rekisteröitynyt:
  22.12.2016
  Yksi asia mistä voitaisiin pikku hiljaa yrittää päästä eroon kaikissa julkisissa vessoissa on asiakkaiden tarve sorkkia ovenkahvoja juuri pestyjen käsien kanssa... Eli siis ovenkahvoista pitäisi päästä eroon, ja monissa uusissa vessoissa näin on tehtykin, mutta aika paljon noita vielä on..

  Itse yritän yleensä avata oven kyynerpäällä, mutta esimerkiksi yhdessä laivassa oli ovi niin hankala että oli pakko tukevalla otteella avata se kahvasta.
   
  Nutjob, Niko, VilEko ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 2. perato

  perato

  Viestejä:
  3 222
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Joo, varsinkin kun kaikki ei niitä käsiä pese. Tätäkin varten olis kiva olla ne paperit sit, et saa avata etes semmosella sen ulospääsyn(ja sulkea hanan jos on semmonen käytettävä).
   
  Rensu ja Kaitzschu tykkäävät tästä.
 3. Tinke82

  Tinke82

  Viestejä:
  27
  Rekisteröitynyt:
  05.10.2018
  Bakteerikammoillisille tiedoksi, että ne rosteriset yms. metalliset ovenkahvat on tosi huonoja alustoja bakteerien kasvulle. Eli niitä voi ihan huoletta käyttää....

  Mutta aiheeseen:
  Julkisten vessojen vessapaperi telineet. Usein paperia pitää houkutella hivuttamalla, että ei katkea
   
 4. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 648
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Joo, kasvualustana ovat huonoja, mutta sitä ongelmaa paikataan mainiosti sillä, että niitä räplätään jatkuvasti.

  Ne uudet kuivaimen sisältävät ufo-hanahässäkät mm. monilla ABC-asemilla ovat tosiaan käyttökelvottominta paskaa alallaan kautta aikojen. Voisi kuvitella, että kyse on jostakin piilokamerasta, jos ei paremmin tietäisi. 110 desibeliä huutava ja 100% epävarmasti toimiva kuivain, joka ruiskii vedet reisille samalla kun yrittää pestä käsiä, priceless. :D
   
  Jonttutonttu, Rensu, emviiex ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 5. ?..

  ?..

  Viestejä:
  835
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Olennaistahan ei ole se bakteerien jakautuminen siinä kahvalla vaan niiden säilyminen elossa pitkiä aikoja. Siitä sitten siirtyvät muiden käsiin.
   
  Viimeksi muokattu: 19.09.2019
 6. kjns

  kjns

  Viestejä:
  2 338
  Rekisteröitynyt:
  21.11.2016
  Ja siis voi helvetti kun ne sais edes ensteks alkuun ne ovet aukeamaan ulospäin eikä sisäänpäin...
  Ulospäin aukeavan oven nyt pystyy vielä yleensä kahvasta avaamaan vaikka kyynärpäällä tms. ja tönimään auki, mutta jumalauta kun on kahvasta avattava, tietysti jäykällä kaasujousella varustettu ovi joka aukeaa sisäänpäin ja se on pakko oikein kunnon otteella vetää siitä paskasesta kahvasta auki niin voihan helvetti :facepalm:
   
 7. muppelo

  muppelo

  Viestejä:
  950
  Rekisteröitynyt:
  25.11.2016
  Eikös noita ovenkahvoja ole hopeapinnoitteisina jotka käsittääkseni ovat antibakteerisia.

  Toimivaan olen kokenut sen ettei ulospäin aukeavassa WC:ssä (huoltiksilla) ole sisäpuolella kahvaa niin ei sen likaisuudesta tarvitse välittää. Kyynärpäällä yleensäkkin tulee sellainen avattua.
   
 8. Johan_V

  Johan_V

  Viestejä:
  557
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuo vasta hyvä idea onkin. Toistetaan samat virheet mitä tehtiin antibioottien kanssa ja käytetään antibakteerisia pinnoitteita joka paikassa. Nyt on jo raportoitu bakteereja jotka ovat kehittäneet vastustuskyvyn usein käytetyille hopeisille nanohiukkasille.
   
 9. muppelo

  muppelo

  Viestejä:
  950
  Rekisteröitynyt:
  25.11.2016
  No hitto, sitkeitä ovat perkeleet.
   
 10. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  2 972
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Antibakteerinen on eri asia kuin bakteerien tappaminen. Antibakteerisille ei voi tulla vastustustuskykyiseksi.
   
 11. N1kkel

  N1kkel

  Viestejä:
  945
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Minäkin teen noin julkisissa vessoissa ja olen miettinyt että olenko jotenkin outo, mutta ilmeisesti on muitakin, jotka välttelevät vessan ovenkahvoihin koskemista. :D Bakteereitahan on joka puolella, joten loppupelissä siitä ei varmaan hirveästi hyötyä edes ole, mutta tuskin haittaakaan.
   
 12. ?..

  ?..

  Viestejä:
  835
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Voi tulla. Kyseessä on vain termi eri yhdisteille tai pinnoille joka indikoi kykyä tappaa tai inhiboida bakteerien kasvua.
   
  Viimeksi muokattu: 19.09.2019
 13. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  2 972
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No tota lähinnä tarkoitin.
   
 14. ?..

  ?..

  Viestejä:
  835
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  En tiedä mitä tarkoitit mutta kirjoitit, että "Antibakteerisille ei voi tulla vastustustuskykyiseksi.".
   
 15. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  2 972
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tarkoitin että bakteerit eivät voi tulla vastustuskykyiseksi esimerkiksi hopealle. Kun taas bakteerit voivat tulla vastustuskykyiseksi antibiooteille. Näin ainakin ymmärsin että sinäkin meinasit?
   
 16. miloytyn

  miloytyn

  Viestejä:
  378
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Älä nyt, olihan se hienoa käydä Hongkongissa hotellin vessassa paskalla, kun taustalla soi klassinen musiikki jousiorkesterin soittamana ja seinillä oli tauluja joita pystyi katselemaan siinä samalla.
   
  ttjm tykkää tästä.
 17. GadnenMulkoSilmä

  GadnenMulkoSilmä BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  116
  Rekisteröitynyt:
  20.11.2018
  Jos ledit häiritsee, laita maalarinteippia ja/tai tussia päälle. Teet oikein, niin siitä ledistä näkeekin jotain, mutta ei huomaa eroa.
   
 18. atanos

  atanos

  Viestejä:
  63
  Rekisteröitynyt:
  17.12.2016
  Sopii varmaan tähän lirpakkeeseen kun kerran julkisista vessoista puhe: Mikä perverssi tapa on nykyään julkisissa vessoissa asentaa pöntön ja pisuaariin eteen juuri sopivalle korkeudelle kromipintainen esine (esim huuhtelunapin tai automagictunnistimen koristereunus) josta pakostikin peilautuu oma kulli? Joku insinörtti aikoinaan pähkäillyt että kusemisen ohessa kaikki haluaa nähdä miltä se oma värkki näyttää edestäpäin?
   
 19. Mikkos

  Mikkos

  Viestejä:
  2 972
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nyt täytyy kyllä myöntää että tota en ole tullu juurikaan ajatelleeksi..
   
 20. ?..

  ?..

  Viestejä:
  835
  Rekisteröitynyt:
  06.04.2018
  Luulisi, että kustessa on silmät auki ja katse sinne kullin ja pisuaarin suuntaan muutenkin. Ei luulisi mikään extra peilikuva haittaavaan. En ole ikä ajatellut, että oman kullin näkeminen auheuttaa tuollaisia ajatuksia.
   
 21. CryptoKid

  CryptoKid Jonkun tarttis varmaan tehrä jottain Make ATK Great Again

  Viestejä:
  105
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Itseäni ärsyttää julkisissa vessoissa naulakon puute kopista. Jos on joku reppu tai laukku mukana, tai vaikka takkikin, olisi kiva ripustaa se johonkin kakkaamisen ajaksi, eikä laskea kusiselle lattialle.
   
  Nutjob, Rensu, hkultala ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 22. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 648
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Eipä äkkiseltään tule mieleen, että olisin käynyt monessakaan julkisessa vessassa, jossa ei olisi jonkinlaista koukkua ovessa tai seinällä. Ei sillä, etteikö sellaisen puuttuminen ärsyttäisi.
   
 23. outonaapuri

  outonaapuri Pro Tukijäsen Köyhä

  Viestejä:
  1 753
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kuin isot vatsalihakset teillä on jos ei reppu mahu polvien päälle paskalla istuessa
   
 24. Esterhaus

  Esterhaus

  Viestejä:
  23
  Rekisteröitynyt:
  31.07.2019
  Kyllä se polvien päällä pysyy mutta huomattavasti parempi pyyhkimisergonomia on jos reppu ei ole siinä polvien päällä. Ja pitkä takki päällä nyt ei ainakaan tee mieli istua pöntöllä joten sekin on pidettävä siinä polvien päällä, jos ei ole naulakkoa. Useita kertoja olen käynyt julkisessa vessassa, jossa kopissa ei ole naulakkoa tai naulakko on irronnut, katkennut tai lähtenyt pitkäkyntisen matkaan joskus vuonna 2004 eikä uutta ole laitettu tilalle.
   
  hkultala ja Tonnin Seteli tykkäävät tästä.
 25. Jebaus

  Jebaus

  Viestejä:
  907
  Rekisteröitynyt:
  23.02.2017
  Ei mua ainakaan ne bakteerit siinä ovenkahvassa kiinnosta vaan lähinnä ajatus siitä että se 15sek sitten kahvaa käyttänyt on jättänyt kätensä pesemättä ja se epäonnistuneen toimenpiteen johdosta käteen tullut kusi/paska/sissijuusto on nyt siinä kahvassa ja siirtyy siitä omaan käteeni. Siitä on kiva sitten käsienpesun jälkeen astella itse lounaspöytään.

  Mutta tuo naulakko on oikeasti iso ongelma, samoin kun sisäänpäin aukeavat ovet. Monesti myös mitoitus noissa julkisissa vessoissa on kerrassaan koominen mm. Pisuaarit kulmassa niin ettei voi käyttää kun yhtä kerrallaan.
   
  Kaitzschu, emviiex ja Tonnin Seteli tykkäävät tästä.
 26. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 102
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jep. Ei se mitään "bakteerikammoa" ole, vaikka ei pöpötkään kivoja ole. En vaan tykkää siitä ajatuksesta ja faktasta, että minut pakotetaan syömään jonkun toisen paskaa ja kusta tai ties mitä muuta, kun itse yritän noudattaa yleensä hyvää ja aina vähintään kohtuullista puhtautta. En minäkään voi kusaista jonkun toisen kenkiin ja perustella toimintaani sillä, ettei siitä ole kovin suurta tartuntavaaraa, ja "taidat olla bakteerikammoinen, kuulikko".
  Naulakko tosiaan välillä puuttuu, tai ei ole tilaa oikeasti käyttää sitä tai koko vessaa järkevästi. Tämä on ongelma, vaikka se esiintyisi vähemmistössä julkisista paskioista. Tai edes 20% tai 1%. Aivan perustavanlaatuinen major fuck up. Ei se patruunoistakaan tee hyviä, jos suutareita on alle 50, 20 tai 1 prosentti.

  Jotenkin ymmärtäisin tämän kommentin, ellei tästä nyt keskusteltaisi pohjoisen maan kieltä puhuvalla foorumilla. Niitä vaatteita on yleensä vähän muitakin kuin paita ja housut, eikä niitä todellakaan niputeta polvien päälle. Etenkään, jos on kiire. Lisäksi jopa joissakin julkisissa vessoissa on mahdollisuus vesipesuun eli ns. normaaliin hygieniaan, vaikka valitettavaa on ettei kaikissa. Pidäpä siinä sitten edes reppua polvilla kun peset persereikääsi.

  Vaikka joku äjjjjä ja alahva nyt sanoisi, että paskan pyyhkii vaikka sormella ja muu on homoilua, niin tämä sama ongelmahan oletettavasti ulottuu myös naisten vessoihin.
   
  Nutjob ja GadnenMulkoSilmä tykkäävät tästä.
 27. Exe

  Exe

  Viestejä:
  59
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Amsterdamin lentokentällä pöntöt olivat itsehuuhtelevia. Ainakin näin alkuun aika vieras ajatus. Pönttö veti itsensä poistumisen jälkeen, eli jonotustilanteessa voi tulla vastaan kaikkea kivaa. Mitähän jos tulee tehtyä sellainen satsi, että yksi huuhtelu ei riitä..

  Ei nyt välttämättä suunnittelun kukkanen, mutta onko tuosta automatiikasta mitään hyötyä?
   
 28. perato

  perato

  Viestejä:
  3 222
  Rekisteröitynyt:
  28.10.2016
  Tuli tuota itsekin pohdittua siellä istuskellessa, joskin enemmän huoletti, että jos tarpeeksi tässä istun nii alkaako vesi räiskymään kohta persposkille.
   
 29. N1kkel

  N1kkel

  Viestejä:
  945
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Metallisen keinun sijoituspaikkaa ei ole mietitty ihan loppuun saakka. Paljonkohan noissa johdoissa on jännitettä, varmaan 50kV?
   
  Kaitzschu ja GadnenMulkoSilmä tykkäävät tästä.
 30. GadnenMulkoSilmä

  GadnenMulkoSilmä BANNATTU BANNED

  Viestejä:
  116
  Rekisteröitynyt:
  20.11.2018
  Hyvin kyllä muricassa letkut roikkuu mukavasti 3m korkeudessa talojen keskellä:D.
  Ja näköjään ei kun lapset keinuun:darra:
   
 31. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 648
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tuossahan on johto jostakin syystä irronnut kiinnikkeistään ja pudonnut siihen aidan ja keinusysteemin päälle. Ei se keinu siis ole tuota tilannetta aiheuttanut.

  Power Line Falls on Swing Set Between Gibbons and Forrest and Interrupts Viewing of Bears-Vikings Game for Many Arlington Heights Residents
   
  Leo_Greta tykkää tästä.
 32. calm

  calm

  Viestejä:
  129
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ämerikkalaisten verkot on tuollalailla turvattomia, kun niissä ei voi erottaa maasulkua normaalista käytöstä. Täällä meilläpäinhän noin ei edes voi käydä, vaan suojaukset sammuttaa maasulun alta aikayksikön. Jännitteenä tuollapäin lie 7-14 kV.
   
  N1kkel tykkää tästä.
 33. calm

  calm

  Viestejä:
  129
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ihan pelkkä käynnistäminen ei T/L-hybrideissä riitä. Mutta kunhan vaihde on laitettu D:lle, niin sitten voi ajaa ilman avainta autossa, kunnes laittaa vaihteen P:lle tai sammuttaa auton. Jos auto on käynnistetty, mutta vaihde ei ole D:llä, niin sitten kyllä tulee audiovisuaalista palautetta, että ei näin, mutta auto ei kuitenkaan sammu, teki mitä vaan. Polttomoottori toki sammuu/käynnistyy siinä miten järjestelmä päättää, mutta ei se ainakaan ihan heti mene pois päältä kokonaan itsestään.
   
 34. N1kkel

  N1kkel

  Viestejä:
  945
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Luin kyllä tuon jutun. Ei vaan silti tunnu järkevältä tai parhaalta idealta kyhätä tuollaisia metallisia rakennelmia voimajohtojen alle.
   
  Leo_Greta tykkää tästä.
 35. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  6 648
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Ei noita tunteella asenneta. 20kV ilmajohdon varoetäisyys alaspäin on 2m, joka tuossa näyttäisi täyttyvän. Vahinkoja kuitenkin sattuu ja sillä siisti. Aika äärimmäisen harvinainen tuollainen tilanne kuitenkin on.

  Turvaetäisyydet | Elenia
   
  Tarnado ja Trotor tykkäävät tästä.
 36. N1kkel

  N1kkel

  Viestejä:
  945
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Nyt kun täällä on asiantuntija paikalla, niin koskeeko tuo 2m turvaetäisyys myös rakenteiden pystyttämistä eli saako metallisen häkkyrän sijoittaa pysyvästi 20kV linjan alle kunhan 2m etäisyys linjasta täyttyy? :confused:
   
  Viimeksi muokattu: 22.09.2019
 37. ”diginatiivi”

  ”diginatiivi”

  Viestejä:
  242
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  Ylipäätänsä kaikkien talojen ilmanvaihtojärjestelmät:ulkoa sisään.
  Siinä sitä ihmetellään että miksi.

  Sisältä ulos pienen alipaineen vallitessa.

  Ottakaa tosissanne.
   
  Viimeksi muokattu: 22.09.2019
 38. JormaMela

  JormaMela

  Viestejä:
  837
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kun on ulkoa sisään, niin voi poltella jonnebista ilman kyttäjutun pelkoa
   
 39. ”diginatiivi”

  ”diginatiivi”

  Viestejä:
  242
  Rekisteröitynyt:
  24.10.2016
  No eipä tullut mieleen moista ongelmaa.
  Alakanaviin suodattimet itiöitä vastaan. Harvalla talo on kondomivuorattu vaikka niin pakettien ostajille luvataan.
  Päinvastoin talon rakenteiden täytyy hengittää sopivasti.

  Jos mahdollista niin korvausventtiilit lähelle muuria/piippua katonrajaan.
  Edellytäen alipaine sisältä ulos.
   
  Viimeksi muokattu: 22.09.2019
 40. Leo_Greta

  Leo_Greta

  Viestejä:
  364
  Rekisteröitynyt:
  14.03.2019
  ...
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2019
 41. Leo_Greta

  Leo_Greta

  Viestejä:
  364
  Rekisteröitynyt:
  14.03.2019
  ...
   
  Viimeksi muokattu: 23.09.2019
 42. mmst1

  mmst1

  Viestejä:
  544
  Rekisteröitynyt:
  17.06.2019
  Ei sinne johtokadulle saa mitään sijoittaa ilman lupaa. SFS:stä löytyy ilmajohdoille sitten etäisyydet mitkä pitää täyttyä.

  Käytännössä mitään et siihen saa rakentaa, jonkun matalan metsästyskopin varmaan tai jotain.
   
 43. N1kkel

  N1kkel

  Viestejä:
  945
  Rekisteröitynyt:
  24.02.2017
  Näin arvelinkin...
   
 44. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  1 109
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Meinasin erään asiakkaan vessassa käydä paskalla, mutta jäi menemättä. Oli henkilökunnan ainut huussi sijoitettu 4m2 kahvihuoneen yhteyteen. Oli muutama työntekijä lounastaukoa siinä pitämässä ja pahvinen sisäovi ei kyllä olisi eristänyt ääniä saati hajua, kun sieltä olisi poistunut. Pakko oli ajella lähimmälle huoltoasemalle hoitamaan asia.

  Kaiken huipuksi kyseinen kiinteistö on rakennettu pari vuotta sitten, niin ei sunnittelija ajatellut asiaa kyllä sitten ollenkaan. Henkilökunnan pukuhuoneesta ei edes lavuaaria löytynyt.
   
  Trotor tykkää tästä.
 45. vasu

  vasu

  Viestejä:
  58
  Rekisteröitynyt:
  25.10.2016
  Näinpä se on meidänkin konttorissa ja saa sitä välillä miettiä, että kehtaako ihan täydellä paineella laskea putkea tyhjäksi. Onneksi tuossa on sentään hieman normaalia paksumpi ovi, ettei ihan kaikki pörinät kuulu köökin puolelle.
   
  Trotor tykkää tästä.