Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Onpas heikko uppi. Kuvailisitko vähän maasto-olosuhteita ja etäisyyttä? Tollanen uppihan lukemana periaatteessa viittaisi huomattavan pitkään etäisyyteen tai maasto-olosuhteisiin, jossa on esteitä käyttökohteen ja tukiaseman välissä.Up-nopeus Savonlinnan länsiosassa 5G-alueella. Tukiasema 41743.
Onpas heikko uppi. Kuvailisitko vähän maasto-olosuhteita ja etäisyyttä? Tollanen uppihan lukemana periaatteessa viittaisi huomattavan pitkään etäisyyteen tai maasto-olosuhteisiin, jossa on esteitä käyttökohteen ja tukiaseman välissä.
Juu, meillä duunissa Savonlinnan konttorin kaverit ovat nyt vajaan kuukauden manailleet että siellä suunnalla jopa ihan puhelutkin toimivat välillä huonosti, saati sitten data. Vähän samaa oiretta tuntuu olevan muuallakin itäisessä suomessa mutta ilmeisesti ei ihan yhtä pahana.Tämän tason up-nopeudet on olleet valitettavasti aivan tavallisia Savonlinnan seudulla kevättalvesta asti. Mittauksessa etäisyyttä tukiasemaan 950 m, ei maastoesteitä välillä (tukiasemamasto mäellä) ja mittauspaikalta melkein optinen näkyvyys mastoon, mittaus tosin auton sisällä.
Tuo heikko uppi kuulostaa samanlaiselta ongelmalta kuin mitä olen tavannut parissa paikassa Telian Nokia-verkossa (ei SYV). Johtui jostain fyysisesti hajonneesta palikasta, jonka sitten pääsivät kiertämään asetuksia muuttamalla, koska IT-lakon aikaan eivät saaneet asentajaa paikalle. Vikailmoitusta vain kehiin omalle operaattorille. Haasteena saattaa tosin olla se, että esim. Telian vikailmoituslomake toimii oikein ainoastaan Firefoxilla.Tämän tason up-nopeudet on olleet valitettavasti aivan tavallisia Savonlinnan seudulla kevättalvesta asti. Mittauksessa etäisyyttä tukiasemaan 950 m, ei maastoesteitä välillä (tukiasemamasto mäellä) ja mittauspaikalta melkein optinen näkyvyys mastoon, mittaus tosin auton sisällä.
Up-nopeus Savonlinnan länsiosassa 5G-alueella. Tukiasema 41743.
Kiitos, hyvälaatuista palautetta ja mittausdataa ei ole koskaan liikaa.Rekisteröidyin foorumille kun täällä on ollut mielenkiintosta keskustelua Yhteisverkon "remontista". Asun Savonlinnan länsipuolella ja etätyöpaikkani on Pirhiänniemen tukiaseman (42117) alueella ja täällä puheena olleet ongelmat ovat tulleet tutuksi itsellenikin. Yhteysnopeudet ovat olleet selvästi hitaampia viime syksyn tukiasemapäivitysten jälkeen, mutta huonoiksi ne muuttuivat muistaakseni alkukeväästä eli välillä on erityisesti maaseudun B20+B28-tukiasemien alueella madeltu jopa 10/5-nopeuksissa, välillä taas on menty jopa 70/50. Se vaihtelee laidasta laitaan. Kaupungin (Savonlinna) 5G-alueella on myös ollut välillä käsittämättömän hitaita nopeuksia varsinkin upeissa. Varsinkin Mertalan tukiasema (41885) tuntuisi olevan useimmin "jumissa". Myös Laitaatsillan mastossa (41743) on esiintynyt muita enemmän hidastelua. Keväällä siis tapahtui jotain, jonka jälkeen hidastelu muuttui häiritseväksi. Voin liikkuessani tehdä nopeusmittauksia varsinkin maaseudun tukiasemien alueella, jos tulokset jotakuta sattuisi kiinnostamaan? Aikaisempien kokemusten perusteella voisi karkeasti todeta että Savonlinna-Juva-välillä Valtatie 14:n varren B20+B28-tukiasemien nopeudet ovat heikkoja, Rantasalmen ja Varkauden välillä taas parempia missä puhelin vaan 4G-verkon löytää. Sekään kun ei ole ollut itsestään selvyys Nokian tukiasemien aikaan. Parkumäki-Rantasalmi-välillä tosiaan on ongelmia 4G:n kanssa eli puhelin ei löydä siinä Hiltulan (41356) eikä Asikkalankaan (42613) tukiasemia vaan saattaa tippua jopa 2G:hen asti. Myös puhelujen kanssa on ongelmia tuolla välillä eli kytkeytyvät huonosti tai katkeilevat päällä ollessaan. Olisi kyllä varsin mukava jos Yhteisverkko saisi verkkonsa kuntoon!
Jos laite käy nopeasti 700 Mhz:ssä kiinni ja jää vanhaa tietoa? Kyllä tuo 20Mhz pitäisi koko ajan olla.Mistä muuten johtuu että 800 MHz bandilla on kaistanleveys joskus 10 MHz? Yleensähän se on 20 MHz.
Mikä taho sulle tällaisia kapasiteettiongelma lausuntoja on antanut?Valitin lähimaston toimivuudesta, nostivat tehoja ja muuttivat vertikaalista suuntausta. Muuta ei ole tulossa tällä tietoa. Tässä puhelimen ja reitittimen nopeudet:
Ongelma vuoden käytön jälkeen mastossa on kuulema, varsinkin kesäaikaan kapasiteettiongelma. Miten tämä voi tulla jo vastaan ja varsinkin täällä metsän keskellä?
Samoin mastoraudoin mennään varmaankin seuraavat 10 vuotta eteenpäin joten pahalta näyttää kun tiedetään että data- määrät koko ajan kasvaa.
Jotain on mennyt pahasti metsään.
Eikä tuo reitittimen nopeus esimerkissä ole edes huonoimmasta päästä, hyvää keskitasoa. Tuossa ei taida edes lisätaajuudet tai 5G enään pahemmin asiaa auttaa jos ei tolpasta bitti liiku eteenpäin.
Elisan päivityksiä odotellessa.
DNA:n tekninen tuki.Mikä taho sulle tällaisia kapasiteettiongelma lausuntoja on antanut?
Onko siellä metsässä mahdollista että se lähimasto olisi vielä mikroaaltolinkin päässä piuhallisesta runkoverkosta?DNA:n tekninen tuki.
Taitaa olla useamman maston päässä, en tiedä montako mastoa on samaan nippuun linkitetty ennenkuin kuitua tulee vastaan.Onko siellä metsässä mahdollista että se lähimasto olisi vielä mikroaaltolinkin päässä piuhallisesta runkoverkosta?
Kuitua ei käytännössä ole Pieksämäen haja-alueen mastoissa.Onko siellä metsässä mahdollista että se lähimasto olisi vielä mikroaaltolinkin päässä piuhallisesta runkoverkosta?
En ole muistanut kysyä koskaan minkä nopeuksisia mikroaaltolinkkejä noissa Nokian maastoissa käytetään. Onko kellään ensikäden tietoa?
Lähinnä ihmettelen sitä kun ei nopeudet heitä juurikaan onko 700 MHz taajuus tai 1800 MHz käytössä. Eikä tuo CA tuo paljoakaan lisäarvoa, ei ainakaan iltasella.SAF:n mikrolinkkejä näyttävät käyttävän noissa uusissakin tukiasemissa. Varmaan 1-10 Gbps malleja. Ei ne nopeudet niistä yleensä jää kiinni.
Lähinnä ihmettelen sitä kun ei nopeudet heitä juurikaan onko 700 MHz taajuus tai 1800 MHz käytössä. Eikä tuo CA tuo paljoakaan lisäarvoa, ei ainakaan iltasella.
700 ja 800 MHz ero on ainoastaan uppi- puolella 800 MHz hyväksi (kaistaleveys).Pitäisi nähdä tarkemmin analyysilaitteella mitä siellä tapahtuu, mutta jos se LTE1800 on kovinkin heikko niin voi olla, että siltä ei sitten paljoa tule. Ruokolahden suunnilla LTE700 ja LTE900 olivat ongelmallisia taajuuksia, joten LTE800 voi olla varmin valinta. Kannattaa myös testailla mitä tulee maston primekeilassa. Toi 14,5M/27M on ihan siedettävä tulos vaikkei mitään hurraa-huutoja aiheutakaan.
Voi tietysti kokeilla onko eroa DNA:n kortissa Teliaan verrattuna. Ensifiilis oli itsellä ainakin se, että kapasiteetin jako "naapurin kaistasta" DNA:n ja Telian välillä on Nokiassa tiukempaa kuin Huawein tukareissa. Mutta vaikea sanoa tarkemmin kun toimivuus oli niin heikkoa muutenkin.
Kiitos kommentista, tähän on pakko lisätä, lähialueella, monen kilsan säteellä, tontilta löytyy parhaan pään signaaliarvot. Muilla siis menee vielä huonommin.Täyttä roskaahan tuo on, ei sellaiselle mitään tähtiä tarvi antaa.
Oho! Tarvisit kyllä tutkimusapua siellä, jos totta puhutaan.Kiitos kommentista, tähän on pakko lisätä, lähialueella, monen kilsan säteellä, tontilta löytyy parhaan pään signaaliarvot. Muilla siis menee vielä huonommin.
Pitäisi saada jokin plotteri puhelimeen/palvelimelle mikä merkkaisi karttapohjalle sadan metrin välein signaaliarvot. Kordinaatit ja signaaliarvot on helppo kerätä mutta karttapohjalle vienti vaatiikin sitten jotain muuta. Cellmapper kaverit varmaan sen parhaiten tietää.Oho! Tarvisit kyllä tutkimusapua siellä, jos totta puhutaan.
Tarvisit Network Signal Guru softan rootattuun puhelimeen, sillä tulee automaattisesti nuo arvot värikoodauksella kartalle. Testaussessiot voi tallentaa ja katsoa playbackinä myöhemmin analysoiden yksityiskohtia.Pitäisi saada jokin plotteri puhelimeen/palvelimelle mikä merkkaisi karttapohjalle sadan metrin välein signaaliarvot. Kordinaatit ja signaaliarvot on helppo kerätä mutta karttapohjalle vienti vaatiikin sitten jotain muuta. Cellmapper kaverit varmaan sen parhaiten tietää.
Pitäsköhän rootata yksi vanha pöytälaatikkoluuri jos tuollaisia sovelluksia on tarjollaTarvisit Network Signal Guru softan rootattuun puhelimeen, sillä tulee automaattisesti nuo arvot värikoodauksella kartalle. Testaussessiot voi tallentaa ja katsoa playbackinä myöhemmin analysoiden yksityiskohtia.
Dnan kauppaamissa ZTE:n 5G-reitittimissä on ollut keväästä alkaen ongelma että
Lte-bandi 28 ei voi olla päällä samaan aikaan muiden kanssa tai dataliikenne jumahtaa. Eli päällä voi olla joko pelkkä lte 700 MHz tai muut bandit ilman sitä. Dna kaupassa kerrottiin pari viikkoa sitten että heidän sisäisessä tiedotteessa oli kerrottu vian tulevan kuntoon 17.7., mutta mitä olen ZTE:n purkkien omistajilta kuullut niin ei todellakaan tullut kuntoon. Nämäkin purkit oli toimineet OK ennen kevättä, jolloin verkossa kai tehtiin jotain ja dataliikenne simahti nykyisiin lukemiin.
Miksi? Onko se ruuhkautunut?Sinällään DNA:n omassa verkossa tuo ei muodostu ongelmaksi, kun heillä ei ole enää käytössä ollenkaan LTE700 vaan kaikki on muutettu NR700. SYVissä toki haittaa, jos on tuollainen vika. Toki SYVissä kannattaisi vältellä LTE700 käyttöä oli päätelaite mikä tahansa.
No itse asiassa käytän mökillä purkkia etätöissä SYVissä juuri LTE700:aan lukittuna, koska siinä päivällä yleensä keskimäärin paremmat nopeudet kuin LTE800:ssa. Tukiasemassa vain nuo kaksi bandia.SYVissä toki haittaa, jos on tuollainen vika. Toki SYVissä kannattaisi vältellä LTE700 käyttöä oli päätelaite mikä tahansa.
B20+B28 toimii SYV alueella paremmin kuin pelkkä B20 tai B28, haja-asutusalueella luonnolisesti, missä nämä ainoat käytössäolevat taajuudet.Sinällään DNA:n omassa verkossa tuo ei muodostu ongelmaksi, kun heillä ei ole enää käytössä ollenkaan LTE700 vaan kaikki on muutettu NR700. SYVissä toki haittaa, jos on tuollainen vika. Toki SYVissä kannattaisi vältellä LTE700 käyttöä oli päätelaite mikä tahansa.
Miksi? Onko se ruuhkautunut?
Jos kiinnostaa testailla, niin voin lainata NSG:llä varustettua rootattua 4G-testipuhelinta.Pitäisi saada jokin plotteri puhelimeen/palvelimelle mikä merkkaisi karttapohjalle sadan metrin välein signaaliarvot. Kordinaatit ja signaaliarvot on helppo kerätä mutta karttapohjalle vienti vaatiikin sitten jotain muuta. Cellmapper kaverit varmaan sen parhaiten tietää.
Kiitos tarjouksesta, puhelimia kuitenkin löytyy kunhan joku kertoo millä softalla kannattaa roottaus tehdä?Jos kiinnostaa testailla, niin voin lainata NSG:llä varustettua rootattua 4G-testipuhelinta.
Magisk softalla boot imagen patch ja flässäys. TWRP:stä kannattaa pysyä loitolla.Kiitos tarjouksesta, puhelimia kuitenkin löytyy kunhan joku kertoo millä softalla kannattaa roottaus tehdä?
Kiitos tarjouksesta, puhelimia kuitenkin löytyy kunhan joku kertoo millä softalla kannattaa roottaus tehdä?
Puhelimessa myös syytä olla Qualcommin modeemipiiri, muuten ei välttämättä NSG toimi.
Ei vaan se käyttää Qualcommin piirien diagnostiikkaominaisuksia.Onko ohjelmaan esto muille piireille ku Qualcommin piireille
Rajasi mahdollisuuksia mutta kolme puhelinta Q- piirein löytyy käyttöön. Pari muuta Heliota, ehkä niitä en sitten ajattele edes käyttäväni.Ei vaan se käyttää Qualcommin piirien diagnostiikkaominaisuksia.