Steam Controller ja Steam Link

Viestiketju alueella 'Käyttäjien omat tuotetestit' , aloittaja Eramaankettu, 11.01.2017.

 1. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Make ATK Great Again

  Viestejä:
  246
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Joulualeista tarttui mukaan pitkään kiehnännyt Steam Controller ja Link bundle, jolla halusin korvata aikasemmin käyttämäni HDMI kaapelin sekä Xbox ohjaimen ja niiden kankeudet sekä ongelmat äänien ja eri resoluutioiden välillä sekä vilkkumiset kun vahvistinta sammuttaa, vaihtaa tilaa tms.

  Tuotteet valmistajan sivuilla:

  Hinta
  Kukkaroa jouduin keventämään ohjaimen ja linkin osalta 54,43€ ja postituksen kanssa 72,42€. Päälle otin huvikseni myös alennuksesta skinit, jollon kokonaishinta kohosi 92,91 euroon.
  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Total: 92,91€

  Toimitus
  Toimitus saapui 10 Jan, 2017 perille, joten pidän toimitusaikaa kaikkine uudenvuoden hulinapäivineen kohtuullisena.​

  [ Vain rekisteröityneet käyttäjät näkevät Spoiler-tagin sisällön. Rekisteröidy foorumille... ]

  Sisältö

  Pakkaus itsessään oli hyvin tukeva ja sinetöity sekä kovan oloinen. Tuotteet siis tuskin putoamalla ottavat iskua kuljetuksessa kovinkaan helposti. Postitettu pakkaus on laadukkaan oloinen ja myyvä omasta mielestäni.

  DSC_1947ee.jpg

  Kannen alta paljastuu ohjain sekä linkki ensimmäisenä

  DSC_1949ee.jpg

  Linkin osalta pintaa syvemmältä löytyy tarvittava viratalähde jossa vaihdettava liitäntä kuten esim ompulla, jollon myyntipakkaus on universaali. Sen lisäksi lyhyehkö HDMI piuha sekä RJ45 ethernet kaapeli. Omaan käyttöön tarvitsin HDMI kaapelin sekä virtalähteen. Mikäli asennus ei olisi ollut yhtä helppo vahvistimen vieressä, olisi mahdollisesti tarvinnut hommata pidempää HDMI kaapelia, jatkojohtoa tai nettipiuhaa.

  DSC_1950ee.jpg

  Ohjaimen alta taas paljastuu tarvittavat paristot, usb kaapeli jonka voi kytkeä suoraan ohjaimeen ja käyttää langallisena tai vastaanottimen telakkaan vastaanottimen kanssa ja käyttää langattomana.

  DSC_1952ee.jpg

  Kaikenkaikkiaan pakkauksessa on kaikki tarvittava, joskin arvostelisin kaapelien pituutta. Varsinkin jos USB kaapelilla tarvitsisi pelata, on tuollainen arviolta 1.5m kaapeli auttamatta lyhyt. Jokatapauksessa koko laite on käyttökelpoinen jo näillä varusteilla.
   
  Viimeksi muokattu: 11.01.2017
  autonaamio, Kaiser Soze, Maickkeli ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 2. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Make ATK Great Again

  Viestejä:
  246
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Rauta jolla laitetta haluan käyttää merkitsevien speksien osalta.

  Sony TV 1080@60Hz
  HDMI vahvistimelta​
  Yamaha RX-V677
  YPAO 5.1
  HDMI linkiltä​
  Lähes 4k pelitietokone
  http://www.3dmark.com/fs/10800444
  Samassa verkossa linkin sekä vahvistimen kanssa​
  Asus PG348Q 3440x1440
  Asus DSL-AC68U
  Koen, että streamaamisen kannalta olennainen komponentti on modeemi, varsinkin kun käytän langatonta yhteyttä
  Asennus ja käyttöönotto
  Laitettuani HDMI piuhan vahvistimen ja linkin välille sekä kytkettyäni virtapiuha ja käynnistettyä televisio sekä vahvistin asianmukaisesti tuli ruutuun kuva joka kehottaa kytkemään ohjaimen kiinni.
  Kytkin paristot ohjaimeen sekä vastaanottimen kiinni linkkiin jollon pääsin etenemään.
  Linkki pyytää käyttäjää yhdistämään verkkoon, jollon wlanit löytyivät helposti sekä omani oli selkeästi vahvimpana kuten pitäisikin olla kun tukiasemaan on matkaa ilman seinää vain muutama metri. Yhdistämisen voi hoitaa mm salasanalla sekä WPS painikkeella ja itse kokeilin vain helpoimman eli salasanan syöttämisen.
  Yhdistettyään link halusi ladata päivityksen välittömästi ja asentaa sen vielä. Aikaa kului varmaan noin 10min. Melkein tulee tietyt konsolimurheet mieleen ;) Jokatapauksessa päivitykset ovat vain positiivinen asia, koska esim surround tukea on valven foorumin mukaan parannettu.
  Kun laite oli vihdoin päivitetty ja yhteydessä verkkoon oli seuraavaksi vuorossa steam koneen etsiminen verkosta. Molemmat koneeni löytyi jotka verkkoon oli yhdistetty ja valinta sekä liittäminen onnistui helposti nelinumeroisella koodilla.
  Tämän jälkeen controller vielä halusi päivittää ja tämä päivitys ei onnistunut langattomana vaan herjasi epäonnistumista ja ota yhteyttä tukeen tms jollon kokeilin vielä langallista yhteyttä jollon ohjain päivittyi ongelmitta heti.

  Kalvojen asennus linkin päälle antoi tuotteelle ihan siistin silauksen ja laite maastoutuu muutenkin ei niin asialliseen olohuoneeseen oikein hyvin. Ohjaimen osalta tuotteen nähtyäni otin askeleen taakse ja pakenin kokeilematta paskaa statuksen taakse piiloon. Niin monta kertaa olen nähnyt ohjaimen hikisissä käsissä ja eroosion kuluttamat tatit yms, että jos ja kun teippi on samanlaista kun linkin päällä, lopputulos ei vain voi olla hyvä tai parempi kun alkuperäinen. ​

  Odotukset
  Hommasin kyseisen laitoksen helpottamaan olohuoneen mediatarvetta ja mahdollistamaan pelaamisen sohvalta mm The Walking Dead pelisarjaa sekä muita ohjainta vaativia pelejä nimituttujen kanssa. Olen myös kiinnostunut miten Dark Souls maistuu steam controllerilla, koska en ole em topikkia enää konsolille ostamassa. Toki xbox langaton ohjain toimi hyvin ensimmäisen osan kanssa.

  Odotin myös, että voisin käyttää linkkiä ja ohjainta lapsenvahtina, joten odotuksissa on myös Brothers - A Tale of Two Sons tyyppiset pelit soveltuvuus kouluikäisten käsiin tällä valven toteutuksella. Ohjain kun on ehkä aavistuksen siromman oloinen, kun vastaavat konsolien kapulat.

  Koska tuossa aikasemmassakaan systeemissä ei ollut pahemmin mitään vikaa, mutta äänien toteuttaminen oli hankalaa ja halusin jotenkin yhden helpon kokonaisuuden ja vaihtoehtoja on tietääkseni vain nvidian shield ja tämä, joten odotan valmista ratkaisua peliäänien kotiteatteriin langattomasti saattamiseen, ilman pitkiä viiveitä ja epäsynkronoitua lopputulosta.
  The Walking Dead kolmen testipelaajan yhteenkootut nurinat
  Ensituntumalta ohjain tuntui kädessä hyvältä, joskin näppäinten paikat vierailta. mm A B X Y näppäimet ovat pieniä ja X painaa helposti luullessaan painavan A:ta. Vasen padi, jolla kuvaa pitäisi liikuttaa joutuu pyyhkimään kun touch padia yli moneen kertaan kun on tottunut tattiin joka reunalla liikkuu nopeammin jne. Tämä ei ainakaan paremmin toiminut kyseisen pelin kanssa ohjaimen suositellulla profiililla.
  Positiivisesti yllätyin
  • Ohjaimen customointiin näppäinten yms osalta, joten kankeus voi pitkälti johtua vain laiskuudestani kokeilla eri asetuksia. Tässä ehkä vain aika näyttää onko tuo niin antoisaa, että ohjain sopisi paremmin käteen kustomoituna kun esimerkiksi kilpailijoiden kapulat.
  • Vasteajat wlanissa olivat selftestin mukaan luokkaa 2ms +- 1.4ms, joka ei todellakaan tuntunut pelatessa. Varsinkaan kun en aijo CS-GO:ta tms FPS mättöä edes harkitsemaan ohjaimella pelattavaksi.
  • Käyttöönoton helppous.
  Karvaat pettymykset
  • 5.1 soundi on toimiessaan huikea, mutta toki jokainen peli ei moista tue ja monosound on monosoundia pahimmillaankin.
  • Vaikuittaisi siltä, että eri kuvasuhteet kiukuttelee keskenään. Steamin big picture on suunnilleen yhtä mukava käyttää desktopilla kun windows 8 oli ja varsinkin kun leiska hajoaa käyttökelvottomaksi pitkin panelia. Tämä oli myös yksi syy miksi halusin streamaus laitteet enkä HDMI piuhaa suoraan koneesta kiinni vahvistimeen. Olisin toivonut tietyllä tavalla saumatonta toimimista eikä ruudun välkyntää tilaa vaihtaessa tms, jota noilla multidisplay setupeilla tuppaa olemaan.

  Kaikenkaikkiaan näiden ensituntumien jälkeen en voi sanoa olevani pettynyt enkä järin täysin myyty. Tulen varmasti jatkossa kokeilemaan xbox ohjaimella linkkiä sekä tutustumaan näppäinten kustomointiin ja näin saada ohjaimesta kaikki mitä siitä voi saada irti. Testaan myös varmasti minkälaisen äänimaailman The Witcher III tukee ja miten pelattava se ohjaimella onkin.
   
  Dessu, sawe, Maickkeli ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 3. sawe

  sawe

  Viestejä:
  77
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Itselleni jäi koneesta päällimmäisenä seuraavat:
  1. Kuvanlaatu, joka kauheaa kuraa unlimited-modista huolimatta(

  ).
  2. Konsolimaisesta helppoudesta ei päässyt nauttimaan. Kaikenlaista säätöä ja buuttailua vaatii liiaksi(

  ).
  3. Ohjain yllättävän siro, sopii lapsenkin käsiin.
  Kyllä tuo hintansa väärti on,kun ei tarvi kersoja päästää omalle koneelle, mutta kuvanlaadun heikkous estää oman pelaamisen laitteella.
   
  Viimeksi muokattu: 06.02.2017
 4. peksi

  peksi

  Viestejä:
  214
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itsellä päinvastaisia kokemuksia, kaikki nykyaikaiset/ohjaimelle toimivaksi merkatut pelit toimineet just niin kuin pitää, muutaman kuukauden käytössä ainoan ongelman aiheutti GTA V:n launcheri, piti käynnistellä peli/streaming uusiksi kun oli jäänyt taustalle jotenkin. Ei ole toistunut kerran jälkeen.
   
  Kaiser Soze tykkää tästä.
 5. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Make ATK Great Again

  Viestejä:
  246
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Miten tuo kuvanlaatu on yhtään sen heikompi edes teoriassa kun koneella? Jos on paska telkkari, niin miten se taas on steamlinkin ongelma?
  En moiti mielipidettäsi, mutta kuulisin mielummin vähän enemmän selvitystä minkälaisesta kuvanlaadun heikkoudesta kyse. Mikä on FPS häviö eli riittääko koneessa puhti ja mitä rautaa sieltä löytyy...?
   
  Kaiser Soze tykkää tästä.
 6. peksi

  peksi

  Viestejä:
  214
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kyllähän videopakkauksessa aina jotain menettää, tuntui kyllä olevan aika pelikohtaista huomaako/haittaako. Grow Home vaikkapa näyttää linkin läpi imo oikein hyvältä mutta vaikka Witcher 3 metsiköt ja sateinen ympäristö tuntuu olevan aika huono case pakkaukselle enkä ainakaan itse Nvidian kanssa saanut viriteltyä Witcheriä hyvän näköseksi. Toisaalta RE7:ssa ei ole haitannut yhtään tai missään couch coop mätössä.
   
 7. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Make ATK Great Again

  Viestejä:
  246
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  En tiedä tuon "Aina" kanssa sitten. Käsittääkseni tuohon vaikuttaa tiedonsiirron nopeus (paska wlan vs kaapeli). Optimointi suorituskyvyn ja kuvanlaadun kanssa. Ei tuo nyt kuitenkaan mitään analogista dataa siirrä... Voin toki olla väärässäkin :smoke: En ole tosin noita vaativampia pelejä edes testannut. Voisi kokeilla.
   
 8. peksi

  peksi

  Viestejä:
  214
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Siis perusperiaatteena Steam Linkin kanssa kuva pakataan jotta se saadaan siirrettyä järkevällä kaistalla verkon yli, jokin h.264 formaatti lienee mitä noi nykyiset GPU:t enkoodaa eli häviöllinen metodi kuitenkin.
   
 9. sawe

  sawe

  Viestejä:
  77
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tässä selitetään tuota kuvanlaatua

   
  Viimeksi muokattu: 06.02.2017
 10. Kaiser Soze

  Kaiser Soze John Miller Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 919
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Muuten hyvä testi mutta tätä en kyllä ymmärtänyt. Siis jos toi big picture on sama kun ihan desktopilla niin eihän siinä ole mitään vikaa. Oikeastaan parempi kuin konsolien käyttöliittymät.

  Miten tämä on mahdollista? Eihän se laite toimi ollenkaan jos tämä pitää paikkaansa.
   
 11. sawe

  sawe

  Viestejä:
  77
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tässä hyvä arvostelu Linkistä ja alkaa kohtasta jossa mainitsee noista kaatuiluista ja bugittamisista.
   
 12. Kaiser Soze

  Kaiser Soze John Miller Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 919
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Niin eli tämä väite perustuu yhteen youtube-videoon? Laitetaas vähän muitakin mielipiteitä ettei jollekin jää mielikuva että toi ei toimi.

  Ainakin netistä löytyvän tiedon perusteella toi on hyvä ostos jos PC ei ole olohuoneessa.
   
 13. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Make ATK Great Again

  Viestejä:
  246
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Kun vaan ei ole täysin sama koska kuvasuhde on eri. Olisi pitänyt kuvakaappaukset ottaa tai tilanne selittää paremmin. Toinen näyttö on siis asuksen 34" 3440x1440 ja toinen normaali 1920x1080. Saattaa olla, että kahdella FHD näytöllä/telkkarilla tilanne on eri, sitä en tiedä. Mitä taas näyttöön tulee, niin tuosta ultrawidestä en tule luopumaan ja sen kanssa on tullut vastaan enemmänkin ongelmia, joten tämä ei ole vain steam link ongelma.
   
 14. Kaiser Soze

  Kaiser Soze John Miller Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 919
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Mut öö eikös Link kytketä vain yhteen näyttöön? Varmasti joo tollasella erikoisresoluutiolla jotain outouksia voi ilmetä.
   
 15. Eramaankettu

  Eramaankettu Lost and Forgotten Make ATK Great Again

  Viestejä:
  246
  Rekisteröitynyt:
  03.01.2017
  Kyllä, link kytketään vain yhteen näyttöön, mutta steam pyörii koneella. Koko hallinnoinnin voi suorittaa teoriassa linkin kautta ohjaimella ja tällöin ei ole ongelmaa. Kaipasin kuitenkin näppistä nopeuttamaan ja taidettiin haluta katsoa jotain koneelta, niin big picture on auki siis molemmilla laitteilla. Muistaakseni halusin laittaa yhden takanäppäimen funktioksi A:n rämppäämisen tms ja piti hiukan lurkkia selaimesta minkälaisella configuraatiolla monet olivat peliä pelailleet (wolf among us). Joka tapauksessa käyttö siis linkin ollessa päällä ja käytettäessä koneen puolelta tuli vastaan noita leiska ongelmia. Valve/steam ei muutenkaan ole panostanut noihin ultrawide näyttöihin jostain syystä edes sen vertaa, että olisivat laittaneet tuen esim CS:GOlle.
   
  Kaiser Soze tykkää tästä.
 16. sawe

  sawe

  Viestejä:
  77
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Nvidia Shieldiä pääsin pikaisesti katsastamaan, ja siinä voi olla kriittisille silmille ratkaisu. Ei mitään Linkin paskaa kuvanlaatua, vaan oikeasti tunne että peli siirtyy sellaisenaan PC:n ruudulta olohuoneeseen.
   
 17. arcane

  arcane

  Viestejä:
  240
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Omat kokemukseni ohjaimesta on aika negatiiviset:

  + Takana olevat puristusnäppäimet ovat ihan kivat
  + Kustomoitavuus kontrollien suhteen toimii suhteellisen vaivatta, ja lähes jokaiseen peliin on useampia vaihtoehtoja saatavilla heti
  + ABXY napit tuntumaltaan ihan hyvät

  - Liian halvan ja muovisen tuntuinen hintaisekseen tai kilpailijoihin verrattuna
  - Kaikki olkapäänapit naksuu ja klonksuu ikävän kuuloisesti
  - Haptic feedback päästää hyvin epämääräistä rutinaa aina käytettäessä, vähän samanlaista kun vanhempien konsoliohjainten tärinätoiminto mutta vielä kuuluvampaa
  - Haptiset alueet vievät liikaa tilaa, jonka vuoksi tatti ja napit työnnetty epämääräisen lähelle ohjaimen keskustaa
  - Napit ja tatti ovat ikään kuin kuopassa
  - Napit ovat aivan liian pienet

  Odotin ohjaimelta paljon enemmän. Tyttöystävä sellaisen omisti ja tuli pari kertaa pelailtua, kunnes myi pois ja pitäydytään X360-vastaanottimessa ja ohjaimissa. Eniten Steam Controllerista oli iloa ehkä pelatessa Deponiaa (point'n click) sohvalta.
   
 18. CalEpitan

  CalEpitan

  Viestejä:
  1 434
  Rekisteröitynyt:
  24.11.2016
  Se X360 ohjain lienee sitten hyvä koska itse juuri mietein että tuon Steam ohjaimen tilaisin kun oli tarjouksessa 30 eurolla viikonloppuna Steamissa, mutta kaveri sanoi myös että hän ainakin käyttää Xbox 360 ohjainta edelleen. Itseasiassa hänellä on joku halpa kopio padi.

  Kirpputorilla oli langaton 360 ohjain, en uskaltanut sitä silti 5€ ostaa koska päättelin etten saa sitä Win10 kanssa toimimaan ilman jotain erillistä vastaanotinta..
   
 19. yyri

  yyri

  Viestejä:
  310
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Dealextremen parin euron vastaanotin toimii hyvin windows 10:ssä, ulkoisesti ainakin täysin saman näköinen kun alkuperäinen, tiedä vaikka samalta linjalta tulisi.
   
  Yrmiö tykkää tästä.
 20. autonaamio

  autonaamio

  Viestejä:
  309
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nyt relevantti arvostelu kun on tuo steam link alennuksessa ja tuo vasteaika juurikin on ollut kysymysmerkki. Uskallan ehkä tämän tekstin jälkeen tilata kyseisen mokoman jotta pääsee noita pelejä hakkaamaan töllöstä.

  Kiitos.
   
 21. latee77

  latee77

  Viestejä:
  133
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Näyttääkin olevan tarjouksessa link, ja jos tuo Xbox onen ohjain toimii niin kelpaa sekin.

  Linkkaako tämä siis 4K resoa UHD telkulle myös? Jos niin tekee niin parempi varmaan laittaa piuhalla modeemiin, vaikka näissä DNAn Gigasta valokuitua tukevien modeemien WLAN varmaankin ihan ok.

  Samperi kun ei ole (vielä) 4K tukevaa vahvistinta niin pitää laittaa HDMI suoraan TV ja siittä äänet vahvariin, mikäli siis ylipäätään 4K resoa suoltaa telkulle.
   
 22. spede

  spede

  Viestejä:
  446
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Steam Link laitteen tehot ei riitä 4K:lle vaan 1080p on korkein, mitä siitä saa ulos. Myöhemmin kesällä julkaistavaksi suunniteltu Steam Link app Samsungin telkkareille (joka ei siis ole tai vaadi fyysistä laitetta) ilmeisesti tulee tukemaan 4K resoa.
   
 23. latee77

  latee77

  Viestejä:
  133
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Niimpä näyttää tosiaan olevan, joutui oikeen googlettamaan.

  Tuo appi ei ule kuulumaan meikäläisen Sharpin varustuksiin vaikka muutoin onnistuukin 4k@60Hz.

  Eli jos haluaa PC nätisti UHD telkkuun streamaamalla niin Nvidian Shield osaa ainakin 4K toistaa, mutta hinnat taas erimaata.

  Onko muita näppäriä vaihtoehtoja? Päivitetty Steam Link olis pop.
   
 24. spede

  spede

  Viestejä:
  446
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Tiedä vaikka olisi tulossa, kun dumppasivat varastoa tuohon 15€ hintaan jokapuolelta.
   
  latee77 tykkää tästä.
 25. KanJu_88

  KanJu_88

  Viestejä:
  93
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse tuli kans tilattua tua halpa linkki game.co.uksta Onneksi on vain HD töllö.
  Controllerin tilasin joskus vuosi sitten.
  Ihan kelpo kapistus joskin vaati melko paljon totuttelua. Gta v:tä tuli ensin pelattua vakio konffeilla ja ei oikein tuntunut sopivilta. Kuitenkin Steamista saa ladattua haluamansa näppäin konffin ja valitsin x360, niin johan pelattavuus parani kummasti. Varsinkin urheilupeleissä missä ei tartte kameraa kääntää esim. Nba 2k17 ohjain oli hyvä.
   
 26. zepi

  zepi

  Viestejä:
  1 045
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Voisikohan 10Gb ethernet muuttaa tätä kuvan lähetystä lähiverkossa? Esim. 1080p60Hz vaatii pakkaamattomana vain 2.8Gbps kaistaa ja menee siten esim. 5Gbe cat5e kaapelissa 100m matkan. Jos näytönohjaimelta tuutattaisiin suoraan framebufferia jollain kevyellä enkapsuloinnilla verkkokortin läpi, niin latenssien pitäisi tosiaan kutistua pieniksi.

  En tiedä minkä kokoiset bufferit 10Gbe kortit tarvitsevat saavuttaakseen tuon 1920x1080x24x60 = 2.8Gbps kaistan, mutta kaiken järjen mukaan puhutaan maksimissaan muutamien millisekuntien latenssista, eikä todellakaan kokonaisista frameista (16.7ms).

  Harmillisesti 10Gbe on hieman liian hidas 4K 60Hz kuvan lähettämiseen, joten sitä pitäis jotenkin pakata, mutta tyyliin 4:2:2 chroma-subsamplingilla 4K resokin menee 10Gbe:stä läpi.

  Sitten vaan odottelemaan jotain hdmi/displayport-over-ethernet standardia, jotta saadaan steamlinkit historiaan ja kaapelointi kulkemaan standardipiuhassa.

  10Gbe verkkokorttien hinnat ovat viimein alkaneet laskea ja niitä alkaa saada alle satasella kappale.
   
 27. sawe

  sawe

  Viestejä:
  77
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Liian vaikeaksi menee, kun tuo Nvidia Shield kuitenkin pystyy jo "täydelliseen" siirtoon.
   
 28. spede

  spede

  Viestejä:
  446
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Shield on ihan jees, mutta laatu on kaukana täydellisestä. Ihan samalla periaatteella tuo toimii, kuin Steam Link, mutta taitaa Shield antaa selvästi enemmän bittivirtaa videolle.
   
 29. zepi

  zepi

  Viestejä:
  1 045
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei kun nimenomaan steamlink ja shield ovat teknisesti vaikeita ja vaativia. Puhtaan kuvan lähettäminen on paljon yksinkertaisempaa kunhan sitä kaistaa on tarjolla tarpeeksi.

  Ja sitä alkaa kohta löytyä, sillä huippuemoihin alkaa kohtapuoliin ilmaantua integroituina noita 10Gb verkkokortteja jotka tukevat myös 5Gbe standardia.

  Vielä tällä hetkellä 10Gbe maksaa useita kymppejä per portti, mutta kyllä se sieltä laskee.
   
 30. spede

  spede

  Viestejä:
  446
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  802.11ad reitittimiäkin taitaa jo muutama löytyä ja yksi tuon kehittämisen ideoista on ollut juuri kuvan ja äänen siirtäminen langattomasti. Varmaan yleistyy nopeammin kuin 10GbE, joka on ollut olemassa jo n+1 vuotta muttei silti käytännössä löydy serverimaailman ulkopuolelta ollenkaan.
   
 31. neoflix

  neoflix

  Viestejä:
  525
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Onkos tätä mainittu täällä kun shieldista höpistään
  Moonlight Game Streaming

  Elikkäs tuossa on opensourcena se shieldin softa.
   
  Eramaankettu tykkää tästä.
 32. Tatska91

  Tatska91

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  04.01.2017
  Onko muita, jotka käyttää steamlinkkiä wlanin kautta? Mulla tulee ärsyttäviä lagipiikkejä jotka pysäyttää pelin hetkeksi kokonaan (kaikki pelit tehneet tätä). Tietokone ja steamlinkki ovat ainoat laitteet 5Ghz verkossa. Reititin on asuksen ac66u. Reititin, tietokone ja linkki ovat alle 8m päässä toisistaan ja välissä on vain pari kyprokkiseinää, eli täydet palkit kokoajan. Resoluution pienentämisellä on sellainen vaikutus, että piikkejä tulee vähemmän. Onko tässä nyt pakko alkaa poraileen seiniin reikiä, että saa johdolla kaikki laitteet kiinni?
   
 33. sawe

  sawe

  Viestejä:
  77
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Tuli tietenkin kokeiltua, mutta ei vain riitä, pakko oli johdolla lyödä kiinni.
   
 34. leripe

  leripe Piraattikunkku Tukijäsen

  Viestejä:
  379
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Powerline palikoilla voisi välttää reikäilyt.
   
 35. aild

  aild

  Viestejä:
  111
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  PC-pelaaminen tv:ssä ei jatkossa vaadi enää Steam Link -laitetta

  "Jatkossa Samsungin ja Valven sovellus korvaa Steam Linkin kokonaan"

  Eli ei ole tulossa uutta näköjään?

  Eilen huomasin että oli tullu tizenin sovelluskauppaan tuo steam link app, lataukseen meni ja jos tänään ehtis vähä testailla.
   
  sawe tykkää tästä.
 36. latee77

  latee77

  Viestejä:
  133
  Rekisteröitynyt:
  18.02.2017
  Sharpin app valikoimaan ei varmaan kannata mokomaa haaveilla. Vaikka töllö tukee 4K @ 60Hz.