Sony valotti Android 10 -päivitysaikatauluaan - mukana 8 puhelinmallia

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja Juha Kokkonen, 18.11.2019.

 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 596
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sony on valottanut puhelimiensa Android 10 -päivitysaikataulua virallisessa blogissaan. Julkaistu listaus sisältää seuraavat kahdeksan mallia:
  • Xperia 1
  • Xperia 5
  • Xperia 10
  • Xperia 10 Plus
  • Xperia XZ2
  • Xperia XZ2 Compact
  • Xperia XZ2 Premium
  • Xperia XZ3
  Listatuista puhelimista tämän vuoden huippumallit Xperia 1 ja 5 saavat päivityksen joulukuun aikana. Loput laitteet saavat päivityksensä ensi vuoden alkupuolella.

  Listalta puuttuvien mallien osalta Android 10 -päivityksen saaminen näyttää tällä hetkellä huonolta, mutta on toki mahdollista, että Sony päivittää listalle lisää laitteita vielä tulevaisuudessa.

  Lähde: Which Sony products will receive Android 10 upgrades and when?
   
 2. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 640
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sääli, että Sony päätti jättää Xperia XZ1 mallit päivitysten ulkopuolelle. Puhelimet saivat vain yhden versiopäivityksen mutta tulivat kuitenkin myyntiin Oreo versiolla. Muiden valmistajien "saman sukupolven" laitteet tulivat myyntiin pääsääntöisesti Nougat versiolla.

  Oreon tuoma Treble tuki olisi mahdollistanut päivittämisen Android 10 versioon suhteellisen helposti. Tai ainakaan mitään suurempaa estettä ei olisi ollut kuten aikanaan Xperia Z3:n Nougat päivityksen yhteydessä.
  Tuolloin Sony syytti asiasta Googlea mutta nyt päivittämättämyys johtuu puhtaasti Sonysta.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 3. Hessu

  Hessu Team H2O

  Viestejä:
  3 748
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Kyllä sonylla olisi petrattavaa laitteiden päivitettävyyden kanssa. Muutenkin lippulaivat jää aina jollain osa-alueella kilpailijoista ja vielä päälle lyhyt tuki päivitysten osalta niin eipä paljoa nappaa nämä.
   
 4. Kingpave

  Kingpave

  Viestejä:
  84
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  X compactille tuli iha hyvin kyllä noita tietoturva päivityksiä, yleensä kuukauden välein. nämä olivat yleensä uusia elikkä marraskuussa tullu päivitys toi lokakuun tietoturvat yms.. Xz2 compactin kanssa nyt ei ihan niin hyvin oo ollut, nyt esim syyskuun tietoturvat sisällä.
   
 5. Niko

  Niko

  Viestejä:
  403
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Taitaa XZ1 jäädä viimeiseksi Sonyksi. Melko säälittävä päivitystuki, kun mallivalikoima on muutenkin suppea.
   
 6. Marti77

  Marti77 Team H2O

  Viestejä:
  1 594
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Jos haluaa hyvän päivitystuen niin pitää vaihtaa applen tuottesiin android elää vielä kivikaudella.
   
  tle88 tykkää tästä.
 7. ikuhappy

  ikuhappy

  Viestejä:
  578
  Rekisteröitynyt:
  27.11.2016
  Tuo on totta. Mutta koskettaa eniten niitä, jotka heittävät luuriin sen tonnin. Ja puhelinta arvostaa niin paljon, niin epäilen, että se ei 5 vuotta taskussa vanhene.

  Jos taas budjetti on siellä 300-400€ niin sillä saa (uutena) noin vuoden vanhan Sony lippulaivan tai noin 3 vuotta vanhan Apple mallin, jolloin tuen jäljelläoleva aika onkin jotakuinkin sama.

  Jo tietenkin se tärkein, että 95% ihmisistä ei tiedä mikä Android/iOS versio puhelimesta löytyy ja lopuistakaan puolta ei asia juuri kiinnosta. Muutaman itkevän nörtin vuoksi ei kannata laittaa rahaa päivityksen koodaamiseen vaikkei kovin paljoa kustantaisikaan.
   
 8. Hesemonni

  Hesemonni

  Viestejä:
  556
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  XZ1 Compactin omistajana tuumin, että :/
   
  tle88 tykkää tästä.
 9. SirKuppa

  SirKuppa

  Viestejä:
  13
  Rekisteröitynyt:
  20.12.2017
  Onhan se valitettavaa että XZ1c ei enää saa päivitystä, mutta kyllä se silti vielä itsellä käytössä pysyy.
   
 10. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 640
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Onneksi kehittäjäyhteisö puuhaa Android 10 päivitystä (Lineage OS 17) Xperia XZ1 malleille. Alpha buid on jo valmis ja kohta tulee varmaan ensimmäinen nightly tarjolle.
   
  tle88 ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 11. tle88

  tle88

  Viestejä:
  900
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Luovuin todella pitkäksi aikaa Sonystä tuotemerkkinä sen roottaus skandaalin jälkeen. Ei oikein napannut se selitys, ettei asialla ole mitään väliä, jos asiakas ei edes tiedä, mitä on roottaus. Aivan. Jo silloin pidin tuollaista toimintaa aivan helvetin ylimielisenä. Nyt ne myivät modernin ja uutena muuten vieläpä sangen kalliin puhelimen, eivätkä saaneet sille edes lupaamaansa (huom: LUPAAMAANSA) vaivaista kahta järjestelmä päivitystä aikaiseksi. Kyllähän se minäkin tuon oman xz1 compact puhelimeni tietenkin ihan loppuun asti käytän, mutta toista Sonyä ei tulekaan sitten enää ikinä. Ei minään laitteena. En minä yksittäisenä kuluttajana muuta voi tehdä, mutta juuri tuon valinnan minä voin tehdä.

  Sille aikaisemmalle Sonyn suoranaiselle hyljinnälle oli siis sittenkin ihan hyvä syy, mutta se syy pääsi vain vahingossa unohtumaan. No, en tee kahta kertaa samaa virhettä uudestaan. Sony on auringonlaskun yhtiö. Ne ovat kuin elektroniikkavalmistajien jaska jokusia, joilla on aina se väärä vastaus valmiina kuluttajien (=maksavien asiakkaiden) suuntaan esitettäväksi.

  Ajatelkaa... niillä on miljoonien ja taas miljoonien mainosbudjetit ja jostain helvetin "sisäisestä tiedotuksesta" kälättäjät, ja samaan aikaan ne sitten tekevät tämmöistä omille asiakkailleen. Juuri niille, joista kannattaisi kynsin hampain pitää kiinni.

  T -.-

  On se aivan järisyttävä tuo ero noihin Applen jatkuviin päivityksiin. Ei ole todellakaan ihme, että yhtiö menestyy. Kilpailijathan ovat ihan kädettömiä ihan perusasioista lähtien. Taitaa minullakin seuraavan tabletin osto kallistua nyt iPad Minin puoleen. Rahalla saa.

  @FlyingAntero ....Olisi sangen mukavaa, jos tuosta Lineage rommin asentamisesta syntyisi pieni artikkeli, jossa asiaan johdatellaan ihan kädestä pitäen ja täysin nollasta lähtien.
   
  Viimeksi muokattu: 19.11.2019
 12. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 640
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tarkoitus on asentaa Lineage OS 17 Xperia XZ1 Compactiin, kunhan nightly versio tulee saataville. Ehkä siitä voisi pienen jutun kirjoittaa foorumin puolelle. Periaatteessa asennus onnistuu soveltamalla kahta olla olevaa artikkelia:
  Ylemmässä on opastettu bootloaderin avaaminen Sonyn puhelimella ja alemmassa custom ROMin asentaminen. Xperia XZ1 puhelimista voi ottaa myös halutessaan TA-backupin talteen mutta se on sitten ihan oma projektinsa (huomattavasti haastavampi kuin Xperia X:llä).
   
  MSJD ja tle88 tykkäävät tästä.
 13. jyppi

  jyppi Team Linux

  Viestejä:
  341
  Rekisteröitynyt:
  06.05.2018
  Apple saa rahaa kun myy rautaa ja palveluita ja softaa oman käyttiksensä kautta -> ne 2-5 vuotta vanhat laitteet vielä tuottavat rahaa Applelle.
  Samsung/Sony/Nokia/LG/etc. saavat rahaa vain raudan myymisestä, Google taas lisenssien ja palveluiden kautta kun valmistajat käyttävät Googlen käyttistä.

  Missähän muuten tuosta kahdesta Android versio päivityksestä on mainittu? 2018 alussa löytyy linjaus jossa luvataan laitteelle kahden vuoden ajan päivityksiä julkaisu hetkestä laskettuna.

  Applen tuotteisiin on työn kautta päässyt tutustumaan ja ihmetyttää kyllä yhtiön menestyminen nykyään, ihan järjetöntä paskaa suoltaa kalliiseen hintaan. Jatkuvasti ongelmia macOS ja iOS päivitysten kanssa ja nyt vielä yrittävät pakottaa Apple Walletin käyttöön, iOS ainakin siitä jatkuvasti jaksaa muistuttaa. Mutta kai nuo pelittää ihan hyvin jos tyytyy some käyttöön tai vaihtoehtoisesti vaihtaa laitteensa 1-3 vuoden välein ennen kuin ongelmat tulee raudan kanssa esille.
   
 14. tle88

  tle88

  Viestejä:
  900
  Rekisteröitynyt:
  31.10.2016
  Heh... ei minulla ole ruusuntuoksuisilla omenankuvilla varustettuja vaaleanpunaisia silmälaseja. Olen hyvinkin selvillä Applen suoranaisesta raadollisuudesta yhtiönä, yhteistä historiaa niiden kanssa kun on. Etenkin niiden omien (ja myös Clariksen) ohjelmien suljetut formaatit ovat aiheuttaneet... 10⁶ * #¤%!& (eli miljoona perkelettä) .... no, voi sitä "siivota" tietty noinkin, että käytännössä vain menettää ne vanhat dokumenttinsa. Nyt on sitten kantapään kautta asiat opittuna Hackintosh koneissa LibreOfficet ja Firefox selaimet. Omassa koneessa täällä kotona on Solus Budgie. Vaimon kone ja olohuoneen htpc kone ovat siis yhä vielä Hackintosheja.

  Vaimolle tuli aikanaan pienenä "hellittelynä" laitettua iPhone 8 Plussa 256 gigan muistilla. Ja koska suutarin lapsilla ei ole kenkiä, niin ostin sitten itselleni tuollaisen pikku Sonyn. Hyvä puhelin. Halvalla sain. Pihin jätkän saituushermo sai suoranaista mielihyvää tuosta ostoksesta.

  > 2018 alussa löytyy linjaus jossa luvataan laitteelle kahden vuoden ajan päivityksiä julkaisu hetkestä laskettuna.
  Edellä mainittu oli minun tekemäni hölmö tulkintavirhe todellisuudesta. Kun luvataan kahden vuoden tuki, ja systeemi vaihtuu aina vuoden välein, niin tekihän sitä tyhmänä ja tollona sen suorastaan typerän oletuksen, että ainakin kaksi päivitystä on tulossa. No... noiden keskenään kieltämättä täysin eri asioiden kalenterit eivät siis natsanneetkaan keskenään yhteen. Mutta ei se ole firmalta hyvää (lue: älykästä) politiikkaa alkaa juristerisoimaan omien asiakkaidensa kanssa ja heitä vastaan. Minulla on nyt kyykytetty olo. Se ei lupaa hyvää ko. merkille seuraavassa valintatilanteessa. Valinta ja rahathan ovat minun taskussani, ja ne siellä Sonyllä ovat vain pelkkiä renkejä, jotka lähinnä vain kaupustelevat niitä omia puhelintuotteitaan minulle. Kun myynti tyrehtyy, niin siihen loppuu se "nousujohteinen ura" senkin yhtiön sisällä, vaikka kuinka olisi mikä johtaja tahansa siellä olevinaan. Kuten totesin: tuolla politiikalla ja asenteella omia asiakkaitaan kohtaan Sony on auringonlaskun yhtiö.

  - Aivan täysin sellainen.

  Sääli... minulla on ollut vielä ilmeisesti vähän jopa onneakin tuon puhelimen kanssa. Minkäälaisia isompia ongelmia ei ole ollut, ja ainakin ultra stamina tilassa akku kestää juuri niin pitkään, kuin vain voi toivoa. Vaimo ilmoittaa joskus kaipaavansa ko. ominaisuutta. (muille tiedoksi: ultra stamina on supersäästötila, jossa puhelin typistyy toiminnoiltaan lähelle tavallista peruspuhelinta, mutta vastaavasti akku kestääkin sitten valmiustilassa sen 8 päivää. Alkuunhan se laite lupaili ylioptimistisesti jopa jotain16 päivää, mutta 8 päivää on siis se todellinen kesto tuollaisena puoliälykkäänä peruspuhelimena.)

  Nätti pieni puhelin, mahtuu hyvin taskunpohjalle ja jopa vaaka-asentoonkin. Tuon kokoluokan premium puhelimelle olisivat aina ne omat ottajansa. Yhtiö on kuitenkin päättänyt näemmä täysin ryssiä oman asiakaskuntansa. Kerrassaan rohkea ja uljas veto (/s).

  - Vähän niin kuin Gilletellä...

  T -.-
   
 15. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 640
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Xperia Blog kertoi Sonyn kahden vuoden päivitystuesta vuonna 2018 omiin Sony-lähteisiinsä vedoten.
  Lisäksi Sony mainitsi kahden vuoden päivitystuen omilla sivuillaan tammikuussa 2019, kun ilmoitti, ettei Xperia XZs saa Pie päivitystä. Sivu kuitenkin poistettiin myöhemmin mutta löytyy esimerkiksi Google-haun esikatselusta.
  upload_2019-11-25_13-57-50.png
  Itse teksti löytyy kopioituna muutamasta paikasta (linkki1, linkki2)
  Sonyn esittämä perustelu on tässä tapauksessa täyttä huuhaata, sillä SD820 kykenee pyörittämään Android 9 Pie versiota ihan ongelmitta
   
  MSJD, tle88 ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.