Sony MDR-1000X vs. Bose QuietComfort 35

greenlight

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 635
Kirjoituksen pääasiallinen tarkoitus on vertailla heräteostoksena hankittuja Sony MDR-1000X -kuulokkeita jo jonkin aikaa omistamiini Bose QuietComfort 35 -luureihin. Tarkoitus ei ole tehdä kattavaa syväluotausta tuotteiden ominaisuuksiin mainostustarkoituksessa vaan tarkastella niitä omasta subjektiivisesta näkökulmastani.

Hintaluokka näillä kuulokkeilla on 350-400 euroa.

Siis: hommasin alekorista testiin Sony MDR-1000X -kuulokkeet täydentääkseni listani langattomista anc-kuulokkeista. (anc = active noise cancellation) Täytyy kyllä sanoa, että edelleen Boset ovat omasta mielestäni parhaat. En haluaisi negailla liikaa, mutten oikeastaan löytänyt Sonyistä mitään sellaista yksityiskohtaa, joka olisi Boseja paremmin tehty.

Arviointikriteerit voinee jakaa kolmeen osa-alueeseen:
  1. Ääni
  2. Fyysinen laatuvaikutelma
  3. Käyttömukavuus

ÄÄNI

Äänenlaadullisesti en voi sanoa juuta tai jaata, koska kuulokkeet ovat jokseenkin erilaiset soinniltaan – eivät välttämättä äänenlaadultaan. Henkilökohtaisesti en hankkisi tällaisia kuulokkeita kotikäyttöön, siis siihen tarkoitukseen, että rentoudun kotona nauttien musiikista. Absoluuttinen äänenlaatu ei ole tässä kontekstissa niin tärkeä, koska molemmat kuulokkeet toistavat musiikkia hyvin. Jokaisella on omat mieltymyksensä.

Tässä kohtaa voidaan mainita se yksi juttu, mikä Sonyissä on ainakin paperilla paremmin: Sonyn kuulokkeet tukevat sekä yleistä aptx- että Sonyn omaa alac-pakkausta bluetoothin yli. Nämä kaksi koodekkia tarjoavat periaatteessa paremman äänenlaadun kuin Bluetoothin standardi koodekki, joka on ainoa, mitä Bosen kuulokkeet tukevat. Oma puhelimeni ei tue aptx:ää ja ldac-tuki löytyy vain Sonyn puhelimista, joten tällä haavaa en menetä enkä voita mitään.

Koska kyse on vastamelukuulokkeista, niin myös vastamelun vaikutus ääneen täytyy huomioida. Boset voittavat mahdollisesti merkityksettömässä asiassa: anc on idlessä lähes äänetön. Sonyt kohisevat mutta se ei häiritse ainakaan minua. Varsinaista melua kuulokkeet vaikuttavat torjuvan yhtä tehokkaasti. Sonyissä on lisäksi eri asetuksia anc:lle mutta minä niitä kaipaa.

Esimerkiksi toiminto, joka pysäyttää musiikin toiston ja peruuttaa anc:n, kun kämmenen asettaa oikeanpuoleisen kupin päälle, on tyhmille ja itsekkäille hipstereille. Jos haluan käydä keskustelun toisen ihmisen kanssa, niin ottaisin kuulokkeet pois päästä. Toki tuolle ominaisuudelle voi olla muitakin käyttötarkoituksia mutta ei niissä tilanteissa, joihin olen kuulokkeet hankkinut.

FYYSINEN LAATUVAIKUTELMA

Kuulokkeissa käytetyt materiaalit ovat hyvin erilaiset enkä voi valittaa kummastakaan. Boset on tehty lähes kauttaaltaan lasikuituvahvisteisesta muovista, joka on muovien saralla äärimmäisen laadukkaalta vaikuttava materiaali. Päälaen pehmuste on alcanteraa ja korvapehmusteet eli padit pehmeää keinonahkaa. Kuppien selkäpuoli on alumiinia mutta yksityiskohtana se ei pomppaa esille.

Sonyissä on käytetty sekaisin muovia sekä alumiinia, minkä lisäksi kuppien selkäpuoli on pinnoitettu nahalla. Kaikki pehmusteet ovat jotain erikoisempaa ja erittäin pehmeää (keino)nahkaa.

Rakenteen osalta plussat ja miinukset jakautuvat tasaisesti. Kumpikin kuuloke jättää ensikosketuksella hyvän laatuvaikutelman. Sonyissä minua ärsyttää se, että sanka on pyöreämpi ja paksumpi, jolloin muovisuuden vaikutelma korostuu. Boseissa sanka on sirompi ja tuntuma vähemmän lelumaisempi.

Materiaalivalintojen pitkäikäisyys on kysymysmerkki. Boseni ovat nyt vajaan vuoden ikäiset ja niin alcantera kuin padien keinonahka on alkanut näyttää kuivalta. Nettikeskusteluiden perusteella padit hapertuvat herkästi ajan ja käytön myötä. Omilla kuulokkeillani on käyttötunteja aika vähän ja loput ajasta olen säilyttänyt niitä kantolaukussaan valolta suojattuna.

Sonyjen kohdalla huolenaiheena on päälaen pehmuste. Se on siis keinonahkaa, joka on yksinkertaisesti liimattu metalliseen sankaan. Mitään muuta kiinnityspistettä ei ole kuin kahden pinnan välissä oleva liima. En osaa arvioida, miten pehmusteiden materiaali kestää ajan patinaa.

KÄYTTÖMUKAVUUS

Perustasolla käyttömukavuus vaikuttaa olevan samalla tasolla. Ei mitään valittamista ensimmäisen minuutin aikana mutta parin tunnin jälkeen tarvitsee tauon. Boseissa on syvemmät kupit ja ne ovat hieman virtaviivaisemmat. Sonyt ovat fyysisesti suuremmat mutta painoero on vain ~30 grammaa. Yksi iso miinus Sonyille on muovinen natina / naksuminen päässä ollessa. Boset ovat täysin äänettömät.

Tuntuu hieman oudolta puhua kuulokkeiden käytettävyydestä mutta näköjään kehitys on kehittynyt siihen pisteeseen. Tyydyn toteamaan, että Boset vievät voiton, mutta toisaalta en ole edes kiinnostunut kokeilemaan Sonyn lisätoimintoja. Halusin langattomat anc-kuulokkeet, jotta voisin matkalla kaivaa ne laukusta ja laittaa päähäni ja kuunnella musiikkia ja sulkea pois ympäristön melun. En välitä mistään muusta.

Näillä kriteereillä molemmat toimivat mutta Boset ovat paremmat. Miksi? Kaksi asiaa: kontrollit ja kuulokkeiden pakkaaminen kantolaukkuunsa.

Kontrollit

Boseissa on hyvin fyysiset, hyvin simplistiset näppäimet. Virtakytkin sijaitsee oikeanpuoleisen kupin selkäpuolella, ja se on hyvin helppo naksauttaa päälle kuulokkeita laittaessa päähän. Medianäppäimiä on kolme: äänenvoimakkuudelle kaksi ja play/pause yhtenä näppäimenä. Eteen- ja taaksepäin siirrytään painamalla play-näppäintä kaksi ja kolme kertaa. (Seek-toiminto eli kelaus onnistuu vastaavasti, mutta viimeisen painalluksen jälkeen painiketta pidetään pohjassa.) Bosen valitsema lähestymistapa täyttää kaksi tärkeintä vaatimusta: sormi löytää painikkeet helposti eikä vahinkolaukauksia tapahdu.

Sonyissä on myös kolme fyysistä painiketta mutta medianäppäinten virkaa ajaakin kosketuslevy toisessa kupeista. Se on muuten ihan kätevä, mutta vahinkoklikkauksia sattuu aina silloin, kun kuulokkeet laittaa päähän tai ottaa pois päästä. Ärsyttää. Mitä ne kolme fyysistä näppäintä sitten tekevät? Yksi on luonnollisesti virtanäppäin. Kaksi muuta säätävät anc:tä, tosin en ole ihan varma, miten ne toimivat. Yksi vaihtaa muutaman eri "ambient noise -tilan" välillä ja toisen on kaiketi tarkoitus kytkeä täysi anc päälle. En tiedä, miksi kaksi eri painiketta. Virtanäppäimen sijoittelu on huono ja sen painaminen on vaikeaa, koska liukukytkimen sijaan on käytetty elektronista painiketta, jota täytyy painaa kokonaiset kaksi sekuntia.

Kuulokkeiden pakkaaminen

Tältä osin sekä Boset että Sonyt ovat hyvin samankaltaiset mutta minulle tuntemattomasta syystä Sony on suunnitellut kuulokkeisiinsa yhden kriittisen vian. Pähkinänkuoressa kuulokkeet pakataan pois niin, että ne otetaan pois päästä, käännetään kuppeja 90 astetta ja lisäksi taitetaan toinen niistä sankaa vasten, jonka jälkeen kuulokkeet voi asettaa kantolaukkuun ja laukun sulkea.

Kriittinen ero on se, että Bosen kupit kääntyvät 90 astetta käyttäjästä pois päin (selkäpuoli käyttäjään päin) siinä, missä Sonyjen kupit kääntyvät päinvastaiseen suuntaan. Koska molemmat kuulokkeet tulee pakata ns. mahalleen, niin Sonyt täytyy kääntää ympäri ilmassa, koska muutoin ne tulisivat pakkaukseen väärin päin. Kuulokkeiden kupit pyörivät herkästi, joten kokonaisuutena ne muistuttavat jotain typerää stressilelua. Sama homma toistuu myös kuulokkeita purkaessa. Ei voi ymmärtää.

Käytän kuulokkeita usein junassa tai lentokoneessa ja haluan niiden pakkaamisen ja purkamisen olevan niin yksinkertaista kuin mahdollista. Boset ovat, Sonyt eivät, piste.

Mitä tulee kantolaukkuihin itsessään, niin ne ovat hyvin samanlaiset, mutta jälleen kerran löytyy pieniä eroja. Kumpikin on kovakantinen ja jämäkkä, joten ne suojaavat varmasti kuulokkeita muiden matkatavaroiden aiheuttamilta kolhuilta.

Sonyn kantolaukku on kuulokkeiden muodon sanelemana pyöreämpi. Lisäksi siinä on rannehihna, jonka tarkoitus ei minulle aukene. Pidän sitä turhana ärsykkeensä, joka sotkeutuu johtoihin ja jää joka paikkaan kiinni. Lisäksi Sonyn laukusta puuttuu sisäpuolelta tasku, joten kuuloke- ja latausjohto täytyy joko sommitella jotenkin kuulokkeiden sekaan tai niitä on säilytettävä laukun selkäpuolelta löytyvässä taskussa sillä uhalla, että ne putoavat sieltä pois.

Bosen kantolaukku on sirompi ja sen sisäpuolella on tuo tuiki tarpeellinen tasku, joten lisävarusteiden hukkaamisesta ei ole vaaraa. Myös parjaamani rannehihna puuttuu, mikä on minun tarpeisiini hyvä asia, koska kuulokkeet kulkevat mukanani repussa muun roinan seassa, enkä halua kuulokkeiden sotkeutuvan johtoihin tai pikkutavaroihin.

LOPPUARVOSTELU

Kummatkin kuulokkeista ovat hyvin samankaltaiset. Jos arvostaa eri asioita kuin minä, niin varmasti plussat ja miinukset jakautuisivat eri tavalla. Moni hankkinee Sonyt yksinkertaisesti oletetun paremman äänenlaadun perusteella. Minä olen valintaani täysin tyytyväinen ja laitan Sonyt myöhemmin myyntiin, ja joku tyytyväinen ostaja tulee niistä nauttimaan.

 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
08.03.2017
Viestejä
520
Kiitos vertailusta! Oletko päässyt testaamaan Sennheiserin langattomia Momentumeja ikinä? Ovat ilmeisesti äänenlaadullisesti paremmat, mutta ANC ei taida olla niin hyvä?
 

Lexy

Team R&T
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
523
Itse ostin juuri 1000x:t (595 SGD oli hintaa). Nyt parin päivän perusteella aikaisempiin Boseihin verrattuna pidän erityisesti jämäkkyydestä mikä vaikutelmasta ja tuntumasta tulee (ekalla kertaa kun liikkeessä laitoin päähän niin tuli fiilis että kuin vetäisi Peltorit päähän :D).

Myös vahinkoklikkaukset olen itsekin huomannut ja tuli vastaan ihan sattumalta tämä koska en edes tajunnut että tuossa on tuollaiset.Virtanäppäin on tosiaan vähän omituisessa paikassa.

Kaikkiaan varsin suositelva vaihtoehto Boselle, jonka yleisilme ja laatu on vähän tippunut tässä muutamien vuosien aikana (itsellä langalliset QC15 ja QC25)

edit. Bosen äänettömyyten päässä täytyy muuten ottaa kantaa: jos olet lenkillä tai juoksemassa käynyt ja hikeä on kertynyt kuulokkeisiin niin Bosen kupit ovat kovia imemään nestettä. Täyllöin kuivumisenkin jälkeen tulee sellaista woob-woob/litinää ääntä kun pehmusteet liikkuvat ja painautuvat. Merkityksetöntä mutta havaittavaa jos sillä hetkellä ei musiikki soi (tämä siis havaittavissa kun noise cancelling on päällä)
 

greenlight

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 635
Kiitos vertailusta! Oletko päässyt testaamaan Sennheiserin langattomia Momentumeja ikinä? Ovat ilmeisesti äänenlaadullisesti paremmat, mutta ANC ei taida olla niin hyvä?
En ole Momentumeista kiinnostunut, kun ne eivät oikein miellytä esteettisestikään. Sennheiserin PXC-550-kuulokkeet mulla oli testissä jokunen aika sitten. Vastamelutoiminto piti samalla tavalla – joskin erilaista – kohinaa kuin Sonyt. Arvelisin puhtaasti muistin varassa, että Sennkut kohisivat vähemmän. Musiikkia kuunnellessa sitä ei erota. En testannut niitä meluisassa ympäristössä mutta arvelisin anc:n olevan samaa tasoa kuin näillä kahdella muulla.

Kaikkiaan varsin suositelva vaihtoehto Boselle, jonka yleisilme ja laatu on vähän tippunut tässä muutamien vuosien aikana (itsellä langalliset QC15 ja QC25)
Mitähän mahdat tarkoittaa? Olen nähnyt vanhemmista Boseista kuvia ja ne olivat mielestäni aika mauttomat. QC35 ja QC25 ovat omaan makuuni jopa kaikista näteimmät. Tosin vain mustat, ne hopeiset ja valkeat ovat liian poshit. Sonyllä on myös tämä beige värivaihtoehto, joka on mielestäni tosi hyvä. (Kuvissa saattaa näyttää valoisuuden vuoksi kermanvalkealta.)

Bosen äänettömyyten päässä täytyy muuten ottaa kantaa: jos olet lenkillä tai juoksemassa käynyt ja hikeä on kertynyt kuulokkeisiin niin Bosen kupit ovat kovia imemään nestettä. Täyllöin kuivumisenkin jälkeen tulee sellaista woob-woob/litinää ääntä kun pehmusteet liikkuvat ja painautuvat. Merkityksetöntä mutta havaittavaa jos sillä hetkellä ei musiikki soi (tämä siis havaittavissa kun noise cancelling on päällä)
Jo kotona sisätiloissa kävellessä luurit päässä korviin kantautuu ärsyttävä töminä, joten en kyllä lähtisi edes kokeilemaan urheilua näiden kanssa. Ja joka tapauksessa hankkisin varmasti jotain reilusti halvempaa kuin ~400 euron kuulottimet...
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
6 297
Sonyn kuulokkeet tukevat sekä yleistä aptx- että Sonyn omaa alac-pakkausta bluetoothin yli. Nämä kaksi koodekkia tarjoavat periaatteessa paremman äänenlaadun kuin Bluetoothin standardi koodekki, joka on ainoa, mitä Bosen kuulokkeet tukevat. Oma puhelimeni ei tue aptx:ää ja alac-tuki löytyy vain Sonyn puhelimista, joten tällä haavaa en menetä enkä voita mitään.
Sen verran pakko korjata, että tuo on LDAC eikä ALAC, joka taitaa liittyä enemmän Appleen/Sonyn kameroihin. :)

Itse vertailusta sen verran, että mielipiteitä on moneen ja esim. itse olen pitänyt noista Sonyn kuulokkeiden ominaisuuksista ja hipaisunäppäimistä. Esim. tuo Ambient voice päästää mielestäni ihan hyvin äänet läpi mutta peittää matalat äänet, esim. autot. Lisäksi mahdollisuus käyttää Sonyja langattomasti ANC pois päältä on ihan näppärä välillä. Boseissahan ANC on aina päällä kuulokkeiden ollessa virrat päällä. Käyttömukavuudessa Bose kyllä voittaa, siitä on pakko olla samaa mieltä.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
19.10.2016
Viestejä
90
Kiitos vertailusta! Oletko päässyt testaamaan Sennheiserin langattomia Momentumeja ikinä? Ovat ilmeisesti äänenlaadullisesti paremmat, mutta ANC ei taida olla niin hyvä?
Senkun Momentumien ääni on aika erilainen kuin Bosen QC35. Momentumien anc kohisee jonkin verran ja rakenne ei sovi ulko käyttöön koska tuuli aiheuttaa ääntä todella herkästi. Momentumien voimakas alapää tulee selkeästi esille, mikä ainakin itseäni jonkin verran ärsyttää muuten hyvän kuuloisissa kuulokkeissa. Bosen ääniprofiili on tasaisempi, mutta Momentumit paljastavat hieman enemmän yksityiskohtia kuin Boset. Jos tärkeimpänä ominaisuutena on anc niin kannattaa valita Boset.
 

freekevin

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
549
Laadukkaat kuulokkeet?

Linkistä lyhyt vertailuni Sonyn ja Bosen kuulokkeista.

Osalla AP:n arvostelun puolueellisilla ja tarkoituksen hakuisilla kommenteilla voi pyyhkiä persettä, mutta niinhän omilla aivoillaan jättävät ne omaan arvoonsa.
Kiitos silti tuotearvostelusta.
 

Lexy

Team R&T
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
523
Laadukkaat kuulokkeet?

Linkistä lyhyt vertailuni Sonyn ja Bosen kuulokkeista.

Osalla AP:n arvostelun puolueellisilla ja tarkoituksen hakuisilla kommenteilla voi pyyhkiä persettä, mutta niinhän omilla aivoillaan jättävät ne omaan arvoonsa.
Kiitos silti tuotearvostelusta.
Näin ulkopuolisena nämä boldatut on yleensä ihan syytä listata ja perustella, jotta muut tietävät mitä tarkoitat.
 

greenlight

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 635
Näin ulkopuolisena nämä boldatut on yleensä ihan syytä listata ja perustella, jotta muut tietävät mitä tarkoitat.
Kuten hän itse sanoi, niin hänen puolueelliset ja tarkoituksenhakuiset kommenttinsa voi sivuuttaa huoletta.

Sinällään en ymmärrä, miksi @freekevin veti herneen nenään vaikka mainitsin heti alussa arvostelevani kuulokkeet tietystä näkökulmasta. Hänen oma arvostelunsa myötäilee omaani, minkä lisäksi hänen revikassaan on selviä virheitäkin, kuten väite Bosen heikosta bluetoothin kantamasta. (Bosejen bt toimii jopa seinän läpi monen metrin päähän.)

Ilmeisesti subjektiivisuus on sallittua vain jos on oikeaa mieltä asioista.

Edit: nimimerkkiin viittaaminen korjattu.
 
Viimeksi muokattu:

Lexy

Team R&T
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
523
Kuten hän itse sanoi, niin hänen puolueelliset ja tarkoituksenhakuiset kommenttinsa voi sivuuttaa huoletta.

Sinällään en ymmärrä, miksi @Lexy veti herneen nenään vaikka mainitsin heti alussa arvostelevani kuulokkeet tietystä näkökulmasta. Hänen oma arvostelunsa myötäilee omaani, minkä lisäksi hänellä joukossa selviä virheitäkin, kuten väite Bosen heikosta bluetoothin kantamasta. (Bosejen bt toimii jopa seinän läpi monen metrin päähän.)
Täh? Mistä vedetty herneet nenään? Totesin vain tuosta hänen kommentistaan, että tuo ei tuo mitään lisäarvoa, jos ei voida spesifiodia mikä sinun arvostelussa on sen arvoista että sillä voi pyyhkiä perseen. Ainoa kommentti ennen tuota oli liittyen omiin havaintohini samassa skenaariossa.

Lisäksi, missä olen puhunut mistään kantamasta?

Opetelkaa lukemaan.
 

greenlight

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 635
No nyt @Lexy veti herneet nenään siitä, että viittasin aluksi väärään nimimerkkiin. Hajotkaa ahdistukseenne.
 

freekevin

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
549
Hänen oma arvostelunsa myötäilee omaani, minkä lisäksi hänen revikassaan on selviä virheitäkin, kuten väite Bosen heikosta bluetoothin kantamasta. (Bosejen bt toimii jopa seinän läpi monen metrin päähän.)
Käytin molempia kuulokkeita ja kirjoitin havaintoni, jotka ovat linjassa ihan yleisiin, "ammattilaisten" tekemiin arvosteluihin.
Toisin kuin nämä sinun trollauksesi.

Bluetooth kantama on todella paljon huonompi näissä boseissa. Tai sitten on itselleni sattuneet huonot kaksi yksilöä. o_O

Sanomattakin selvää että miulle ihan sama mitä kukakin suosii tai ostaa, mutta jos arvostelee niin olisi hyvä olla puolueeton.

Edelleen kiitos arvostelusta. Tähän en enää aikaani tuhlaa.
 

greenlight

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 635
Arvostelu oli kirjoitettu tietystä näkökulmasta, minkä myös tein selväksi heti johdannossa. Sitähän sinä et toki ymmärrä, ei siinä mitään. Jos olisin taas yksi tavallinen ilmaisia arvostelutuotteita hinkuva "kriitikko", niin en olisi edes vaivautunut kirjoittamaan mitään.
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
56
Muutaman viikon tutkiskelun jälkeen päädyin näistä kahdesta vaihtoehdoista hankkimaan Boset. Kokeilin lähinnä kivijalkaliikkeessä molempia ja yritin katsoa kumpi miellyttää itseäni enemmän. Molemmissa on selkeästi omat heikkoudet ja vahvuudet mutta ainakin tällä kertaa Boset tarttuivat mukaan (toki palautusoikeutta on vielä jäljellä :) ). Käyttömukavuus ja hyvin toimiva ANC olivat itselle tärkeimmät kriteerit ja ainakin tähän mennessä olen ollut tyytyväinen QC35:n tarjontaan (ei sillä etteikö Sony näitä tarjoaisi).
 
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
1 470
tuleeko muilla 'yököttävä' olo kun pitää acn:ää päällä ilman musiikkia? bosella ainakin tämä efekti havaittu.
 
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
56
tuleeko muilla 'yököttävä' olo kun pitää acn:ää päällä ilman musiikkia? bosella ainakin tämä efekti havaittu.
Kyllähän noissa (kuten muissakin vastamelukuulokkeissa) tuntuu sellainen tietty "paine" korvissa, mutta ei ole noin voimakkaita reaktioita itselläni tullut.
 

greenlight

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 635
Mulle ei pelkät luurit aiheuta oireita, mutta viimeksi lentokoneessa katsoin videota luurit korvilla ja loput seitsemän tuntia lennosta pidättelin oksennusta tuskanhikeä valuen. Voipi kyllä olla, että vika oli siinä Finnairin surkeassa katselulaitteessakin.
 

mRkukov

Hrrrr...
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
7 596
tuleeko muilla 'yököttävä' olo kun pitää acn:ää päällä ilman musiikkia? bosella ainakin tämä efekti havaittu.
Bose qc25 lähti ja tilalle Momentumit. Samalla katosi ahdistava tunne yms. acn ongelmat.

Boseilla oli sellanen ongelma ettei niitä voinut pitää päässä ilman musiikkia, mutta musiikkia ne toisti niin huonosti että volumea halusi vain laskea ja laskea. Lopulta kaikki kappaleet kuulosti roskalta ja totesin että nyt vaihtuu kuulokkeet. Ilman musiikkia tulee siis sellainen ahdistunut/huono olo.

Momentumeja voi hyvin käyttää hiljaisessakin tilassa ilman musiikkia. Ei tule ahdistusta pitkälläkään acn-only käytöllä (välillä unohtaa painaa play..). Äänenlaatu... noh siinä missä boseilla teki mieli laittaa hiljemmalle ja hiljemmalle niin näillä päinvastoin. Musa kuulostaa niin hyvältä että haluaa vain nauttia siitä. :)

Tämä siis qc25 vs. momentum wireless.
qc25 oli vain analoginen, eli myös äänikortti vaikutti, mutta testasin kuulokkeita kyllä kuulokevahvistimenkin kanssa. Boset vain jos haluaa parhaan vastamelun ja käyttää niitä meluisassa paikassa. Toimisto yms. käyttöön kyllä momentumit ehdottomasti. Kyllä noillakin melua blockaa tehokkaasti autossa/junassa, mutta bose on hieman tehokkaampi.

Jos kuitenkin haluatte vain parhaan acn:n ilman musiikkia niin suosittelen quietOn tulppia. Äänenvaimennus aivan omaa luokkaa verrattuna mihin vain kuulokkeisiin. Linkoava pesukone tuntuu rinnassa, muttei juuri ääntä kuule. :)
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
365
Meidän taloudesta löytyy löytyy Bosen QC35 ja Sonyn MDR-1000x. Vastamelu on minusta parempi Sonyssa. Itse kun olen isompipäinen niin tuo mdr-1000x istuu huomattavasti paremmin. Äänenlaatu on kummassakin huonompi kuin Sennheisereissa mitä meidän taloudessa on (280pro ja RS 165). Sonya on mukava pitää päässä. 3h menee kohtuu hyvin kun vaikka tallissa touhuilee. Sonyn hipaisunäppäimet on kätevät mutta aina toiminto on väärä kuin mitä yrittää. Vaimennus toiminto kun laittaa käden kuulokkeen päälle on kätevä.
 
Liittynyt
26.10.2016
Viestejä
249
Osaako kukaan sanoa, että täyttääkö nänä kuulokkeet en 352 standardin? Töissä kuulosuojainpakko ja tuollaisia vastamelukuulokkeita pitäisi päässään erittäin mielellään verrattaen normi peltoreihin/eareihin.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
499
Taloudesta löytyy 2 x sennheiser HD598 ja 2 x sony WH-1000XM2. Senkuissa rakenne huomattavasti laadukkaampi, sonyt tuntuu siltä ettei kovalla käytöllä kauaakaan kestäisi (mm. pannan laatu) kummatkin istuu rillien kanssa mukavasti pidemmänkin aikaa ja onhan sonyt esim. lentokoneessa ihan huiput. Akku kestää yllättävän hyvin. Hipaisukytkimet alkuun hankalat, vaimennuksen poisto laittamalla kämmen kupin päälle on kätevä toiminto. Äänenlaatu sonyissä todella hyvä. Harhaluuloni langattomista kuulokkeista on ollut syvälle juurtunut, mutta sony osoittaa että hyvää ääntä saa myös langattomasti. Ei liity juurikaan otsikkoon, mutta kerronhan kuitenkun.
 

greenlight

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 635
Mielenkiintoinen kokemus, kun nuo 500-sarjalaiset Sennheiserit ovat vähän rimpuloita. Omasta mielestäni Sonyt vertautuvat paremmin 600-sarjalaisiin pois lukien häiritsevät muoviset nitinät ja natinat.
 

Testostenori

Filter Coffee, Not People
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
350
Itellä ollu nyt blackfridaysta asti käytössä MDR-1000X. Ihan tyytyväinen olen ollut, vastamelu kyllä ihan must nykyisin matkustaessa. Kotikäytössä vähän häiritsee vastamelun suhina, kuitenkin mielestäni silti parempi vastamelu päällä kuin ilman. Hipaisuohjaus kyllä mielestäni todella hyvä ja kätevä. Hieman häiritsee vilkkuva sininen valo pimeässä, eikä sitä ainakaan pikaisen googlailun perusteella saa kytkettyä pois..

Menimpähän kokeilemaan siskon sennheiser momentumeja ja vähän harmittaa koska alkoi himoittaa ne selkeästi paremman äänenlaadun vuoksi. Vastamelukin niistä löytyy, tosin ei vedä vertoja sonylle, mutta mukavasti taustahälyä nekin poistavat.
 

JTO

Liittynyt
01.11.2016
Viestejä
387
Kiitokset kattavasta vertailusta!

Itse päädyin näiden kahden mallin (tosin uudempien kakkosversioiden) välillä myös Boseen.

Testien perusteella Sonyn äänenlaatu lienee parempi, mutta käyttö kun on itselläni lähinnä meluisassa ympäristössä ja liikkeessä, niin arvostin enemmän mm. fyysisiä painikkeita ja paremmalta vaikuttanutta fyysistä rakennetta. Painoeroa kertyy myös kohtuullisesti Bosen eduksi. Mukava yllätys oli se että nämä pystyy yhdistämään samanaikaisesti kahteen eri Bluetooth-laitteeseen (hyödyllinen mm. töissä, jossa kuulokkeet kiinni sekä puhelimessa että kannettavassa). Ääntä voi tosin kuunnella kerrallaan vain yhdestä lähteestä.

Mulla oli aiemmin Bosen QC25 -kuulokkeet, mutta niiden pahin ongelma oli kuulokejohto. Ehkä tämäkin ohjasi noiden QC35 II -kuulokkeiden pariin: tämä on sitä samaa, mutta ilman johtoa. Kriittiseen kuunteluun käyttäisin silti mieluummin langallisia ilman aktiivista äänenvaimennusta varustettuja kuulokkeita.
 
Liittynyt
27.04.2017
Viestejä
2 538
Onko täälä joku saanu bosen qc35 ii, toimimaan xboxin elite ohjaimen kanssa? Normi ohjaimella ok android kaapelilla, mutta elite hiljaa.
 

JTO

Liittynyt
01.11.2016
Viestejä
387
Onko täälä joku saanu bosen qc35 ii, toimimaan xboxin elite ohjaimen kanssa? Normi ohjaimella ok android kaapelilla, mutta elite hiljaa.
Täytyypä testata, jahka olen kotona kuulokkeiden ääressä seuraavan kerran. Mulla on tosin vain iPhone-kaapeli ja kaapeli ilman kauko-ohjausta. Eliten äänilähtö kuitenkin toimii jollain muilla kuulokkeilla?
 
Liittynyt
27.04.2017
Viestejä
2 538
Täytyypä testata, jahka olen kotona kuulokkeiden ääressä seuraavan kerran. Mulla on tosin vain iPhone-kaapeli ja kaapeli ilman kauko-ohjausta. Eliten äänilähtö kuitenkin toimii jollain muilla kuulokkeilla?
Kuulokkeet sai googleohjeilla toimimaan silloin tällöin. Johtoa pitää laittaa ohjaileen oähän kerralla ja pitää hetken paikalla. Sitten kuuluu kun ääni lähtee päälle ja toimii normisti. Jos koneen köynnistää uudestaan ääni on kadonnut. Aika jännä kun elitellä ongelmia, ja normilla toimii :)
 

Kautium

IOdootti
Tukijäsen
Liittynyt
16.10.2016
Viestejä
18 932
Ihan hyvä että on tarjolla erilaisia vertailuita eri käyttäjiltä, mutta mielestäni Bose QC35:n kanssa ainoa oikeasti järkevä vertailukohta Sonyn tuotevalikoimassa on uusi Sony WH-1000XM3.

IMO, toimistokäyttöön molemmat ovat päteviä, mutta omaan käyttöön muissa olosuhteissa en ostaisi kumpiakaan. En muista oliko Boseissa mikrofonin mutea, mutta Sonyissä ei ole ainakaan, joka on melkoista idiotismia tämän hintaluokan kuulokkeilta. Tosi kiva naksutella verkkopalavereissa aina ohjelmallisesti mutea päälle ja pois, jos ei halua että kaikki taustähäly kuuluu koko ajan muille.

Käsittämättömän hintaiset luurin ominaisuuksiinsa nähden, mutta kai se on sitten se anc mistä näissä maksetaan. Onneksi se sentään toimii mallikkaasti.
 

greenlight

BANNATTU
BANNED
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 635
Noh, revikkahan on kirjoitettu siihen aikaan, kun MDR-1000X oli Sonyn malliston lippulaiva. Nyt on kilpailijoilta tullut sen verran isoja harppauksia eteenpäin, että mielenkiinnolla odottelen Bosen vastausta haasteeseen. Toisaalta olen edelleen sitä mieltä, että rajoitetut toiminnot ja yksinkertainen "käyttöliittymä" on (minulle) parempi ratkaisu kuin outo kosketuslevy ja eleillä kikkailu. Enkä itse lämmennyt vieläkään Sonyn designille, sillä WH-1000XM3 oli paremmasta muotoilustaan huolimatta edelleen liian heppoisan oloinen.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
224 818
Viestejä
3 972 920
Jäsenet
68 000
Uusin jäsen
kaarimar

Hinta.fi

Ylös Bottom