DIY Simurigi ralliautoon

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
38
Ilmeisesti tuossakin paikkaa saa kyllä säädettyä
"Double right click with mouse anywhere on screen while in game will bring in pacenotes plugin and you can use that to adjust seating position"
Vai tarjoaako tuo vain perus eteen/taake ja syvyyssäädön?
Kyllä, sekä kameran sijaintia että kohdepistettä voi siirtää vapaasti xyz. Kameran siirtäminen oikeaan paikkaan ei tosin ratkaise perspektiiviongelmaa.
Projektoreilla tätä sanotaan linssin siirroksi, pelissä sitä ei voi tehdä.

Tämähän olisi paljon helpompi selittää, jos olisin kuvannut kunnon verrokkikuvat koeajon aikana. Mutta yritetääs piirtämällä:

1) Kuvakulma vastaa sitä että kamera asetettu auton keskilinjalle suunnattuna suoraan eteen. Tämä käytössä aikaisemman postauksen kolmoskuvassa (Harjun ek:lla). Tie jatkuu kuvassa näyttöjen keskilinjalla ja kuljettajan paikalta suoraan ratin yli katsoessa näkyy aidat.

2) Kamera kuljettajan silmien kohdalla, kohdistuspiste auton keskilinjalla. Käytössä aikaisemman viestin viimeisessä kuvassa (Volvo). Ratin takaa suoraan katsoessa näkyy tie suoraan edessä, mutta esimerkiksi kojelauta ei mene näytön reunan suuntaisesti.

3) Tämmöistä ei siis voi tehdä, vaatisi sen linssinsiirron. Eli kuvan keskiviivan ja näytön välissä ei ole 90 asteen kulmaa.

4) neljän näytön setupilla koko kuva-alan keskikohta siirtyy juuri sopivasti noin 30cm auton keskilinjalta kuskin puolelle. Tätä neljättä näyttöä ei siis välttämättä fyysisesti lisätä rigiin, vaan pelille kerrotaan leveämpi resoluutio.

perspekt.png


Tästä varmaan saisi todella realistisen kolmella isolla 16:9 televisiolla (50-55"), ikkuna aukot saisi peitettyä täysin paneeleilla, on kyllä hieno projekti!
"Tuulilasin" yläreunaan tulee kyllä aikanaan peite, kunhan ehditään tekemään. Sinällään hukkaan menisi yhtään korkeampi keskinäyttö, kun loput paneelista jäisi "aurinkolipan" taakse. Sivuiltakaan ei juuri enempää taaksepäin näe tuolla kuppipenkissä istuessa, kun molemmissa penkeissä on nuo pään sivutuet. Toki hieman voisi sivunäytöissä olla enemmän korkeussuunnassa näyttöpintaa.
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
38
Dash
Eli siis se vaihdenäyttö ratin takana. Vaihtoledit ja näyttö vaatimuksina. Ei kait siinä kun blenderiä pelaamaan...
3dmodel.png
Näytöksi valikoitui pahvimalleilla sovittelun jälkeen 4,3" kokoinen kosketusnäyttö. Ledejä yläpuolelle mahtui mukavat 12kpl ja sivuille lätkäisin vielä molemmin puolin 4kpl, joten yhteismääräksi siis 20 rgb-lediä. Ledejä ohjataan arduinolla. Rallityylinen "aurinkolippa" piti toki saada mukaan. Lopullisessa mallissa 6 erillistä tulostettavaa osaa: runko, etulevy, aurinkolippa ja 3kpl läpinäkyviä tulosteita ledivalojen eteen.
Pieni testi heti alkuun. Nopein tapa kiinnittää oli teippi, joten sillä nyt koeajot.



Etulokarit
Sillä aikaa kun minä väsäilin dashia niin Janne jatkoi koritöitä. Tällä kertaa varaosatiskiltä mukaan tarttui ovien kahvat sekä etulokasuojat. Ja vaikka kuskin puolella näkyy olevan useampi sentti prikkoja välissä niin hyvin istuu lokarit ovien jatkoksi. Viimeisessä kuvassa sormella osoitetusta kohdasta todennäköisesti katkaistaan lokarit. Tällä saadaan samalla etuhyllylle eli konetilaan hieman lisää tilaa niin mahtuu tietokonekotelokin tasolle.
b (1).jpegb (2).jpegb (1).jpg

Seuraavassa postauksessa sitten kasaillaan konetta! Osat lähti nimittäin tilaukseen. 2000e konebudjetilla päädyttiin lopulta 7600X/32Gb/7900XT -pohjaiseen kokoonpanoon...
 

Liitteet

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
38
Tietokone

Osat saapuivat. Asennusnallekarkkien kanssa ;). Otetaas listaus heti tähän alkuun:

Cpu: AMD Ryzen 7600X + Arctic 280 AIO
Ram: 32GB DDR5 6000MHz CL36, Corsair Vengeance
Emo: Gigabyte B650 Gaming X AX
Gpu: PowerColor Radeon RX 7900 XT Hellhound
Ssd: WD SN770 1TB
Psu: Corsair RM850x
Kotelo: Corsair 4000D Airflow, valkoinen
osia (Custom).jpg a (1).jpeg

Melko tarkalle meni näyttiksen kanssa. Olikohan siinä nyt 6mm radin ja näyttiksen päädyn välissä. Radihan ei siis mahtunut kattoon, kun osui emolevyn tuohon io-lähtöjen suojaan.

Asennus meni muuten hyvin paitsi eyefinityn määritys ei jostain syystä onnistu. Keskinäytön (49") kuva venyy. Eyefinity laskee resoluutioksi 2560x1440 per näyttö, jolloin 49":n kuva venyy. Toinen ongelma on sivunäyttöjen kääntyminen ylösalaisin. Sivunäytöthän on siis asennettu oviin ylösalaisin ja kuvan kääntö oikein päin tehdään Windowsissa. Asetus häviää eyefinityn käyttöönoton yhteydessä.

Ja kuten osakuvasta huomaa niin samalla tilauksella tietokoneosien lisäksi myös stream deck plussa ja Simucubeen Premium Torque Off -nappi.

a (2).jpeg
Stream deck saikin heti tutun maalarinteippikiinnityksen. Samalla tuli ensi kertaa kokeiltua Stream deckin softaa ja kyllähän se siitä lähti taittumaan. Ja tosiaan, nyt on koneessa kahdet kuulokkeet (toiset "perinteiset" 3,5mm analogiliittimillä ja toiset usb:lla eli eri äänikortit käytössä) kiinni niin saa juteltua kartturin kanssa ristiin. Streandeckkiin sitten kätevästi rulliin molemmat äänenvoimakkuudet ja mikrofoonien säädöt. Nyt alkuun näppäimissä ihan perus nuolinäppäimet, enter ja esc niin pääsee rbr:n valikoissa liikkumaan tarvittaessa ilman näppäimistöäkin. Lopullinen paikka streamdeckille todennäköisesti taaempana kuin kuvassa. Eli siihen penkkien väliin olisi tarkoitus saada niin ei tarvitse kurkotella.
 
Liittynyt
20.04.2020
Viestejä
104
On kyllä järkyttävän hieno projekti.

Immersion kehityksen kannalta jos penkkeihin yms. muuhun koriin on tulossa tärisyttimiä niin suosittelisin äänentoiston kuitenkin tekeen kaiuttimilla ja hoitaan keskustelun pelkästään kuulokkeilla.
Tai vähintään jos hommaa erillisen subin joka hoitais sit kovempien iskujen töminät.

Nyt kun pelataan pelkillä kuulokkeilla ja säädetään puheiden ääniä niin simin äänet jää helposti vaisuksi ihan sen takia että sitten kuulee sen kaverin puheen.
En usko että hirveästi kustantais jos esim käytettynä hommais 5.1 järjestelmän kun ei tarvi kaiuttimien olla kovin tehokkaat kun tila on erittäin pieni eikä itse äänenlaatu ole niin kriittinen asia

Suosittelen ainakin kokeilemaan jos jonkun kotoa löytyy edes jotkut vanhat logitechin markettipurkit että tuleeko lisäfiilistä :D
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
1 466
Saa olla aika tehokkaat kaiuttimet jos haluaa immersion tehdä kaiuttimilla kuulosuojaimien läpi. Toisaalta saundin saa varmaan "aidommaksi" mutta tehoa vaatii aika paljon.
Varmasti fifty sixty että kummasa häviää enemmän aitoutta: Äänet ulkoa ja päässä heikko handsfree vai aidot suojaimet päässä ja äänet tulee niiden kautta?
 
Liittynyt
20.04.2020
Viestejä
104
Saa olla aika tehokkaat kaiuttimet jos haluaa immersion tehdä kaiuttimilla kuulosuojaimien läpi. Toisaalta saundin saa varmaan "aidommaksi" mutta tehoa vaatii aika paljon.
Varmasti fifty sixty että kummasa häviää enemmän aitoutta: Äänet ulkoa ja päässä heikko handsfree vai aidot suojaimet päässä ja äänet tulee niiden kautta?
totta, kun aikasemmin mainittiin että käyttöön tulisi joku aktiivisuodatusta tekevä kypäräpuhelin. Tosin menettää täysin arvonsa tällöin kun äänet tulee kuulokkeista
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
38
Äänistä sen verran että tällä hetkellä on ajeltu kuulokkeilla kun oikeastaan 99% ajoista käytetään pelin sisäistä kartturia. Toki tässä on optio jo nyt jutella vaikka kesken ek:n ja tarvittaessa mikään ei estä livekartturointia. Kaiuttimet lähtee varmasti jossain vaiheessa testiin, kunhan ehditään sellaiset viritellä.

Näyttöjen konfiguraatiota ja perspektiiviongelmaa pohdinkin jo aiemmassa viestissä. Ratkaisuna tähän oli 4) kohdan mukainen neljännen näytön lisäys pakettiin jolloin kuvan keskikohta on suoraan kuljettajan edessä. Neljättä näyttöä ei fyysisesti lisätty, vaan vasemmanpuoleisin näyttö liitettiin kahdella näyttökaapelilla koneeseen, jolloin kone tunnistaa sen kahtena näyttönä. Peli renderöidään siis neljän näytön resoluutiolla, vaikka käytössä on vain kolme näyttöä.

a (1).jpg a (4).jpg a (6).jpg a (7).jpg

- Toinen dash näyttö on myös tilattu ja saapunut perille. Siitä on tarkoitus rakentaa kartturille trippinäyttö/ajotietokone.
- Turvavyön kiristimet ovat 80-prosenttisesti asennettu. Enää softapuoli, vöiden kiinnitys moottoreihin ja asetusten säätö.
- Simulaattori on nyt muuttanut uuteen halliin. Jatkossa siitä lisää.
 
Liittynyt
09.06.2018
Viestejä
2 864
Mitä vaiheita projektissa vielä on edessä?
Peitättekö nuo avoinaiset alueet niin että tulisi enemmän tuntua auton sisällä olemisesta?
Miltä tuntuu, onko tuo auton runkoon rakentaminen ollut kaiken sen vaivan arvoista?
 
Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
38
Mitä vaiheita projektissa vielä on edessä?
Peitättekö nuo avoinaiset alueet niin että tulisi enemmän tuntua auton sisällä olemisesta?
Miltä tuntuu, onko tuo auton runkoon rakentaminen ollut kaiken sen vaivan arvoista?
Ensin pitäisi säätää näytöt kohdilleen. Eivät ole aivan linjassa tällä hetkellä.
Sitten seuraavaksi lasikuidusta "tuulilasi ja sivulasit". Ja samalla takaseinään verho.
Sit kojelauta, rallityyliin nukattu?
Ohessa sitten pienempiä viilauksia: turvavöiden kiristimet, kartturin trippinäyttö, ambilight ledit, kuulokkeiden liitännät ohjamoon, streamdeckin mahdollinen siirto (siihen joutuu kurkottelemaan nyt. Mahtuis varmaan penkkien väliin..)

Runkoon rakentaminen, no... Teettihän tuo sisäänpäin taittunut kulma aika lailla töitä! Et jos ehjästä autosta saisi aloittaa niin varmaan pääsisi huomattavasti vähemmällä. Mut onhan tuolla sisällä ihan erilailla fiilistä kuin tavallisessa simurigissä :D
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
241 005
Viestejä
4 209 923
Jäsenet
71 003
Uusin jäsen
Pera L

Hinta.fi

Ylös Bottom