SATA-liittimen kulta kestää vain 50 insertiä, joten kannattaisiko laittaa kiinteät jatkojohdot emolevylle?

Nerkoon

Se ainoa oikea
Platinum-jäsen
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
5 717
No miten ne hotswapit sitten kestää?

Kauankohan muuten PCI(e):t kestää?
Jos hotswap osia pitäisi oikeasti vaihdella niin usein, että kontaktien kanssa tulisi ongelmaa, niin laitteen ostanut firma ei taatusti ostaisi uutta samalta firmalta paskan laadun takia. Hotswap tai ei, niin noitakin vaihdellaan oikeasti hyvin harvoin
 
Liittynyt
26.07.2019
Viestejä
619
Olin ajatellut, että hotswap sallii käyttää suurempaa levymäärää kuin mihin on portteja. Vaihtamalla ne helposti.

Toinen on tietysti, että palvelintiloissa säästyy aikaa, kun koneita ei tarvitse avata levyn vaihtamiseksi.
 
Liittynyt
29.11.2017
Viestejä
94
Sanoisin kyllä että kellään muulla ei ole ketjun aloittajan kuvailemaa tilannetta pölyn aiheuttamana vaikka talous olisi täynnä kissoja. Jos ketjun aloittaja kokee tarvetta siivota paikat niin perusteellisesti viikoittain että irroittelee komponentteja, kannattaa laskea mitä siihen kuluu elämästä aikaa ja miettiä kannattaako se aika käyttää siihen.
Jos itsereflektion jälkeen perusteellisen puhdistuksen tarve jatkuu pakottavana, kannattaa miettiä onko oireita johonkin muuhun vastaavaan yleisesti turhaksi tai liioitelluksi toimenpiteeksi liittyen ja vaikka kysellä läheisiltä kokevatko he aloittajalla olevan joitain OCD:n tai vastaavia piirteitä.
 
Liittynyt
29.11.2017
Viestejä
94
Mulla oli myös entinen kone Q9550-prossulla n. 10 vuotta käytössä (päätyyn asti ylikellotettuna vedellä) jonka jälkeen vaihdoin nykyiseen 10600KF:ään. Nyt tosin aion vaihtaa nopeammalla syklillä seuraavaan kun uudet X3D:t tulee. Mutta asiaan, tuon 10 vuoden aikana irrottelin SATA-kaapeleita vain kun vaihdoin levyn uuteen. Muutaman kerran imuroin pölyt eikä se ikinä kovin pölyinen ollut. Tosin taloudessa ei ole eläimiä ollut, eri asia sitten. Mutta kaikkien meidän taloudet on yksilöllisiä, ja jos asia vaivaa ja saat mielenrauhan vain ronklaamalla komponentteja edestakaisin, niin paras ratkaisu on se jatkopiuha. Vaihdat sen jatkopiuhan ja SATA-piuhan 50 liitoskerran välein niin kestää 2500 viikkoa ennen kuin oot kuluttanut komponenttien liittimiä 50 kertaa.
 
Liittynyt
26.07.2019
Viestejä
619
Voi olla, että asioiden irroittelu puhdistettaessa on tarpeetonta. Mutta samalla näkee, ettei koteloon ole päässyt ylimääräistä, kuten kuolleita kärpäsiä tms., jotka voivat teoriassa aiheuttaa oikosulun vaikka emon taakse.

Filterit kaikkialla poistaisi tämän ongelman.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
07.11.2016
Viestejä
2 391
CompuCleanerilla ja vastaavilla kyllä lähtee pölyt irroittelematta johtoja, pitää vaan imuria lähellä imemään lentävän pölyn talteen. Hienojakoinen pöly menee kyllä suodattimista läpi, jos ei käytä jotain hepa-suodattimia (jotka tarvitsee tehokkaampia flektejä). Jos johonkin jää vielä hento pöly niin se ei mitään haittaa.
Sanoisin että tarvitsee olla aika outo käyttöpaikka jos kärpäset alkavat lennellä kuolemaan emon taakse, aika pienikin se emon ja kotelon väli on.
Jos sieltä nyt irroittelee johtoja niin "muistaa" että esim. Molexin minifit jr:lle (virtaliittimet) annetaan kestävyydeksi vaan 30 liitossykliä, pcie-liittimelle (gen 3/4) vähintään 50 kertaaa (yhdellä valmistajalla) ja Molexin KK:lle (3/4 pin tuuletin) taas ilmeisesti 25 kertaa. Toki voivat kestää huomattavasti enemmänkin ja luultavasti kestävätkin mutta kontakti ei ole paras mahdollinen ja spesifikaation mukainen.
 
Liittynyt
26.07.2019
Viestejä
619
No yhden kerran olen löytänyt tosiaan kärpäsen emon takaa. Toisilla alueilla lentäviä on niin paljon, että niitä tosiaan ilmaantuu kesässä lukuisia kymmeniä lattioillekin.

Ongelmana on, että tietokoneessa on isommat reiät kuin missään muussa laitteessani. Siksi ei tarvitse availla esim. näyttöjä.

Muistatteko, mistä bugin nimi tulee?

The First Computer Bug! (archive.org)
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
247 667
Viestejä
4 323 784
Jäsenet
72 068
Uusin jäsen
M.M

Hinta.fi

Ylös Bottom