1. Live: io-techin viikon tekniikkakatsaus podcast. Keskustellaan viikon kuumimmista tietotekniikka- ja mobiiliaiheista. Suora lähestys YouTubessa tänään klo 15-16.

  Poista ilmoitus

Samsung lupaa korjata sormenjälkilukijan virheellisen tunnistuksen näytönsuojien kanssa

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja FlyingAntero, 18.10.2019.

 1. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 531
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Samsung käyttää tämän vuoden huippumalleissaan ultraäänitunnistukseen perustuvaa sormenjälkitunnistinta, jonka toiminnassa on havaittu tietoturva-aukko. Brittiläisen pariskunnan mukaan Galaxy S10 hyväksyi rekisteröimättömiä sormenjälkiä, kun näytön päälle asennettiin kolmannen osapuolen geelimäinen näytönsuoja. Ongelma johtuu todennäköisesti näytön ja suojan väliin jäävästä ilmaraosta, joka sekoittaa tunnistimen toiminnan. Samsung on myöntänyt ongelman ja lupaa korjata sen myöhemmin saapuvalla ohjelmistopäivityksellä. Samsung myös kehottaa käyttäjiä käyttämään ainoastaan Samsungin hyväksymiä näytönsuojia.

  Lähteet:
  Horrified mum discovered anyone could access her information after glitch on new Samsung phone fitted with eBay screen protector
  Samsung: Anyone's thumbprint can unlock S10 phone
   
  hmb tykkää tästä.
 2. Tonnin Seteli

  Tonnin Seteli

  Viestejä:
  2 279
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Näillä sitten pankkiasioita vahvistamaan. Näinhän ei kuulemma voinut käydä kun viimeksi sanoin, että nykyisellä asenteella voi käydä mitä tahansa.
   
 3. Marti77

  Marti77 Team H2O

  Viestejä:
  1 514
  Rekisteröitynyt:
  16.12.2016
  Onneksi tuon saa korjattu helposti vaihtamalla näytönsuojan mutta turhan helposti sai huijattu lukijan.
   
 4. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 531
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  hmb, lxmo ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 5. aop

  aop

  Viestejä:
  319
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juurikin näin. Ihan helvetin typerä veto tuo paperisten tunnuslukulistojen "kieltäminen", mutta kertoo taas sen etteivät poliitikot ymmärrä mistään mitään. Tuo perustelukin, että tunnuslukulista saattaa olla jonkun toisen hallinnassa ontuu aika rajusti, kun esim. kännykkä kelpaa tunnistautumisvälineenä ja tunnetustihan kännykässä oleva data ei ole käytännössä koskaan pelkästään käyttäjän hallinnassa.
   
  ratkakapu ja lxmo tykkäävät tästä.
 6. ontelo

  ontelo

  Viestejä:
  387
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  "Korjattua".

  Sitä voi huijata myös laittamalla teipinpalan. ;P
   
 7. leripe

  leripe Ehdotuksia otetaan vastaan Köyhä

  Viestejä:
  697
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Ja jos joku pöllii puhelimen, niin "korjaus" ei oikein toimi.
   
 8. oongee

  oongee

  Viestejä:
  102
  Rekisteröitynyt:
  08.05.2019
  Onhan nuo tunnuslukulistat monella pankilla vielä tarjolla. Asiakas voi valita, minkä pankin palveluita käyttää. Itselläni on käytössä S-Pankki ja Aktia, joissa molemmissa onnistuu tunnuslukulistalla+tekstarilla tunnistautuminen.

  Minun ymmärtääkseni tunnuslukulistasta halutaan eroon siksi, että siinä on juuri se ongelma, että salaisuus on kokonaisuudessaan höynäytettävän käyttäjän hallussa. Puhelimessa se salaisuus (eli autentikaatio-avaimien siemenluku tai vastaava) ei ole koskaan loppukäyttäjän hallussa sillä tavalla, että voisi sen tyhmyyttään luovuttaa toiselle. Kun tietää, millaista väkeä valtaosa digitaalisten palveluiden käyttäjistä on nykyään, on tämä ihan hyvä asia. Meitä valveutuneita käyttäjiä on kokonaismassasta hyvin pieni osuus.

  On kuitenkin ilmeistä, että pankkitunnistuksessa yms. vahvassa tunnistuksessa pitäisi olla joku standardoitu vaatimustaso, mikä pitää täyttää, tai muuten päätyy mustalle listalle. Tällaisista mokista pitäisi seurata se, että Samsung on mustalla listalla vähintään vuoden, eikä tunnistus enää niillä laitteilla onnistu yhteenkään pankkiin tai virastoon EU-alueella. Näin voisi saada valmistajille vähän motivaatiota suhtautua asiaan sen edellyttämällä vakavuudella. Nykymallissa mennään helppokäyttöisyys edellä, jotta puhelimen käyttö olisi mahdollisimman jouhevaa, ja tunnistus onnistuu aina. Tätä saatiin.
   
 9. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 531
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei voi, sillä jos sormenjäljen tallentaa puhelimeen ennen suojakalvon/teipin asennusta, niin puhelin ei päästä sormenjäljellä sisään suojakalvon/teipin laittamisen jälkeen. Se sormenjälki pitäisi siis tallentaa puhelimeen, kun suojakalvo/teipinpala on jo asennettuna.

  Edit: Uusimpien tietojen mukaan tunnistin päästää väärällä sormella sisään, vaikka sormenjälki olisikin tallennettu ennen suojan/teipin asennusta.
   
  Viimeksi muokattu: 18.10.2019
 10. ontelo

  ontelo

  Viestejä:
  387
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näin se oli alunperin, mutta todettu jo falseksi.

  Reddit-thread:
  Any fingerprint unlocks Galaxy S10, Samsung warns : Android

  Alempi video. Kannattaa lukea kans tuon twitter-viestin keskustelua.

   
  KREEGAH BUNDOLO, aop ja FlyingAntero tykkäävät tästä.
 11. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 531
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Oho! Ensitiedoissa tosiaan oli kerrottu, että sormenjälki pitäisi tallentaa näytönsuojan asentamisen jälkeen. Kiitoksia tästä päivityksestä, mikä asettaa näytön alle sijoitettujen tunnistimien luotettavuuden entistä kyseenalaisemmaksi :eek:. Tai ainakin Samsungin ultraäänisensorin.

  Jos täällä on Galaxy S10:n omistajia, niin olisi mielenkiintoista kuulla, kuinka helposti tämän saa toistettua.
   
 12. Joonikko

  Joonikko

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  17.04.2017
  Samsung julkaisi lausunnon, jossa kerrotaan korjauksen tulevan aikaisintaan ensi viikolla ja kehottaa käyttäjien uudelleenskannaamaan sormensa kokonaan päivityksen jälkeen.

  Statement on Fingerprint Recognition Issue
   
  Marti77, FlyingAntero ja Juha Kokkonen tykkäävät tästä.
 13. user9999

  user9999 Platinum-jäsen

  Viestejä:
  1 316
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Hienoa ja nopeaa toimintaa Samsungilta!
   
 14. Walla

  Walla //TODO: Add Title

  Viestejä:
  1 108
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Empiiristen testien mukaan myös paperisen tunnuslukulistan saa avattua joku muu kuin oikea omistaja, joten eipä tämä bugi tunnuslukusovellusta vaarallisemmaksi tee, vaikka toki tuo nyt aika käsittämättömän surkea suoritus Sampalta on, ja herättää kysymyksiä kuinka vakavasti siellä tietoturva (vs. käytettävyys) otetaan.

  Tunnuslukulistan ongelma ei ole se, että sen voi olla jonkun muun hallussa as in fyysisesti pöllitty (kännykänkin voi toki pölliä) vaan se, että se on lapsellisen helppoa kopioida esim. ottamalla listasta kuva. Eli vaikka varmistaisit, että lista on sinulla tallessa, se ei tarkoita, ettei se voisi olla jollakin muullakin kopiona.

  Kännykän tunnuslukusovelluksesta toimivan kopion tekeminen on jo sitten aika pro suoritus, joten niin kauan kuin luuri on minulla tallessa voin olla aika varma, että kenelläkään ei ole tunnuslukuapista toimivaa kopiota. Toki mikään ei ole mahdotonta, mutta ei todellakaan ihan jokaiselta pikkurikolliselta onnistu.
   
  ViKiV, mRkukov, zedai ja 3 muuta tykkäävät tästä.
 15. Latvus

  Latvus

  Viestejä:
  414
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Saas nähdä vaikuttaako lukunopeuteen sormenjäljen osalta. Jotenkin hurjalta tuntuu että on noin käpy toteutus, kun sen takana voi olla käyttäjän lähes koko digitaalinen omaisuus.
   
 16. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 531
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tiedotteen mukaan näytönsuojat tunnistautuvat nimenomaan oikeana sormenjälkenä, mikä on minun mielestä hyvin hämmentävää.
  • "This issue involved ultrasonic fingerprint sensors unlocking devices after recognizing 3-dimensional patterns appearing on certain silicone screen protecting cases as users’ fingerprints"
  Jotenkin käsittämätöntä, että tällainen vika voi olla edes olemassa. Ensimmäisissä Galaxy S10 mallien näytönsuojissa oli reikä tunnistimen kohdalla, kun pelättiin ettei sormenjälkitunnistus toimisi suojien kanssa. Samsungin myös kerrotaan olleen tietoinen tietoturva-aukosta jonkin aikaa, niin onkohan tämä ollut tiedossa jo alusta alkaen?
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 17. Walla

  Walla //TODO: Add Title

  Viestejä:
  1 108
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Tosiaan jo ja todistettavasti kun luurin saa auki suojan läpi vaikka suojaa ei olisi ollut paikalla sormenjälkeä skannatessa, niin herää kysymys, että onko match-vaatimus niin löyhä että näyttölasin kuviot ovat tarpeeksi tuottamaan matchin jos sormen omia yksityiskohtia ei ole häiritsemässä?

  Sampaa ei taida auttaa se, että se vaihtoehto - kasvojentunnistus - on aiempien raporttien mukaan myös Sampalla pahasti buginen ja aukeaa valokuvalla: How secure is the face recognition on the Galaxy S10? .

  Eli käytännössä vanhanaikainen koodi taitaa olla ainoa turvallinen tapa lukita Samppa. Ei kauheasti herätä luottamusta tosiaan, ja haiskahtaa siltä, että kehityksessä tietoturvalla ei ole kauheasti painoa käytön helppoutta vastaan. Kuitenkion mikä tahansa näennäisen hieno tunnistusmekanismi on helppo tehdä näennäisesti toimivaksi laittamalla vaan tunnistusvaatimukset niin löyhäksi, että toimii. Aika harva käyttäjä taitaa kuitenkaan testata sitä saako muut luuria huijattua, kun sen sijaan sen huomaa kaikki jos ei itse pääsekään omaan luuriin.
   
 18. muppelo

  muppelo

  Viestejä:
  983
  Rekisteröitynyt:
  25.11.2016
  Juu ja vastaavasti omaan A9:iin on joutunu luetuttaa sormenjäljet uusiksi kun ei enää aiemmin skannatut kelpaa. Eli kai tuossa joudutaan tasapainoilemaan vähän kun hardis ja softa ei oo ihan aukottomia.
   
 19. Aaltoliike

  Aaltoliike Alkuperäinen jäsen

  Viestejä:
  588
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Senkin takia en ite käytä sormenjälkeä, kun suomessa on ihan laillista pakottaa laittamaan sormensa lukijalle.
   
 20. L2K2

  L2K2

  Viestejä:
  839
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Missä vaiheessa tämä ongelma tulee vastaan? Siis vaikka ”asioisi” säännöllisesti viranomaisten kanssa?
   
 21. Makro16

  Makro16 Make ATK Great Again

  Viestejä:
  2 081
  Rekisteröitynyt:
  16.11.2016
  Onneksi tätä ongelmaa ei ole tuossa pienimmässä S10e:ssä jossa sormenjälkitunnistus on power nappulassa. Mites mahtaa olla Note 10:ien laita?? :rolleyes:
   
 22. Aaltoliike

  Aaltoliike Alkuperäinen jäsen

  Viestejä:
  588
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Se on ihan oikeusasteessa muistaakseni todettu, että poliisin on laillista pakottaa antamaan sormenjälki lukijaan vaikka väkivalloin, toisin kun salasanan kertominen.
   
 23. petepeluri

  petepeluri

  Viestejä:
  2 300
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ei ole ongelma kuin rikollisille.
   
 24. Josef

  Josef Це політично коректна назва.

  Viestejä:
  349
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Sulla varmaan jtn faktaakin tästä sit, "muistaakseni" ei oo sitä. Ja puhutaanko tässä ny vielä tuon puhelimen lukijasta vai täh? Ja tosiaan, missä vaiheessa tästä tulee ongelma?

  Edit: Niin, ja ainakaan danske bankin mobiiliappiin et pääse tunnuslukukortilla enää.
   
 25. Josef

  Josef Це політично коректна назва.

  Viestejä:
  349
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  No selvähän tämä sitten, itsehän en ole edes pahoillani jos rosvon oikeuksia on tossa poljettu eikä tuota sit lie koeponnistettu oikeudassakaan vielä.
   
 26. Aaltoliike

  Aaltoliike Alkuperäinen jäsen

  Viestejä:
  588
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Seisotaan korjattuna sen verran että

  Boldaus oma.
   
 27. Josef

  Josef Це політично коректна назва.

  Viestejä:
  349
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  En vieläkään ymmärrä missä vaiheessa tästä tulee ongelma? Ja itselle rosvo = rikollinen = rosvo, kannabiksenpiikittäjästä terroristiin, ei kannata takertua sanoihin.
   
 28. Walla

  Walla //TODO: Add Title

  Viestejä:
  1 108
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Tää alkaa olemaan OT, mutta riippumatta siitä tarvitaanko sormenjälkiä laitteen avaamiseen vai onko se vaikka täysin lukitsematon niin:
  Pakkokeinolaki   806/2011 - Säädökset alkuperäisinä - FINLEX ®

  Eli ei noita huvikseen tai punaisia päin kevelyn perusteella voi tehdä.

  Voinee verrata siihen, että poliisi saa myös murtaa lukon tehdessään esim. kotietsintää, mutta etsintää ei saa tehdä ilman syytä oli ovi lukossa tai ei.
   
  hmb tykkää tästä.
 29. eternality

  eternality

  Viestejä:
  463
  Rekisteröitynyt:
  27.12.2016
  On kyllä sensorin implementoinnissa mennyt joku pahasti pieleen, jos sen kerran voi ohittaa laittamalla muovia päälle. Voipi tosiaan olla että toleranssit liian löysällä jotta virheluvuilta vältyttäisiin, mielenkiintoista nähdä hidastuuko sensori tai tuleeko enemmän virheitä korjauksen jälkeen.
   
 30. zepi

  zepi

  Viestejä:
  5 038
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Kai ymmärrät, että pidätystilanteessa ihminen on lähtökohtaisesti syytön ja korkeintaan epäilyn alainen? ”Rosvoksi” muuttuu vasta kun tuomioistuin on todennut rikoksen tapahtuneen.

  Oikeusvaltion perusperiaate on se, että henkilö on syytön kunnes toisin todistetaan ja syyttömiin ihmisiin pakkokeinojen kohdistaminen on kyllä pahimman luokan oikeusmurha.
   
 31. Walla

  Walla //TODO: Add Title

  Viestejä:
  1 108
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Pakkokeinoja kohdistetaan nimenomaan pääasiallisesti "syyttömiin", jos siis syyttömällä tarkoitetaan ihmistä, jota ei ole (vielä) tuomioistuimessa todistettu syylliseksi. Yleensä kun niiden pakkokeinojen tarkoitus on esim. saada ko. ihminen sinne tuomioistuimeen ja hankkia todisteet hänen syyllisyydestään. Toki lähtökohtaisesti toivottavaa on, että pääsääntöisesti nämä "syyttömät" ovat syyllisiä epäiltyyn tekoon.

  Sen takia pääsääntöisesti perusteeksi vaaditaan, että henkilöä on syytä epäillä tietynlaisesta tai tarpeeksi vakavasta rikoksesta, esim. tämän laite-etsinnän tapauksessa rikoksesta, josta ankarin rangaistus on vähintään kuusi kuukautta vankeutta.
   
 32. =JP=

  =JP=

  Viestejä:
  1 114
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Tästähän tulee mieleen ihan MacGyver aikakauden kikka, teipillä lasin reunasta "siirretty" sormenjälki lukijaan, ja syttyy vihreä valo ja päästään sisään...
  Vai olenko ainoa, jolla tälläinen tuli mieleen, ties kuinka monesta eri TV-sarjasta tai leffasta :)
   
 33. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 531
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Juuri tuolla tavalla sai huijattua ensimmäisiä optisia näytön alle sijoitettuja sormenjälkitunnistimia ennen korjausta.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 34. Aaltoliike

  Aaltoliike Alkuperäinen jäsen

  Viestejä:
  588
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  "..saa tehdä epäillylle riippumatta, mistä rikoksesta häntä epäillään."

  Tämä mun ymmärtääkseni tarkoittaa kaiken maailman rikoksia sen kummemmin erittelemättä.
   
 35. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  6 436
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lopetetaanpas se offtopic poliisin oikeuksista yms tässä ketjussa ja keskitytään aiheeseen, oli Samsungin tunnistimen toimintaongelmaan.
   
 36. Aikki

  Aikki

  Viestejä:
  17
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2018
  Aika äkkiä muistuu mieleen, että S10:n ensimmäisissä youtube testeissä monesti valiteltiin ettei sormenjälkilukija toimi kovin hyvin. Piti monesti useamman kerran yrittää ennenkuin pääsi sisään. Samsungilla taisi olla virallinen selitys, että älä käytä näytönsuojaa ja opeta sama sormi 4 kertaa laitteelle, niin toimintavarmuus paranee. Olisivatko sitten jossain vaiheessa tympääntyneet kun kalvo / näyttö alkoi kulahtaa ja toimintavarmuus heikkeni -> Päivityksellä herkennettiin toleransseja -> Taas toimii.
   
 37. Josef

  Josef Це політично коректна назва.

  Viestejä:
  349
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itsekin tuon S10 aika alkupaassä sain, ja muistan kyllä kironneeni sen ---tanan sormenjälkilukijan alimpaan helvettiin monesti, mut ilmeisesti päivityksien ja sen lukijan käyttämiseen tottumisen myötä en edes muista milloin sen kanssa ois viimeksi tarvinnut takuta, toimii kuin junan vessa ja ilmeisesti paremminkin tästä haloosta päätellen. Toki itsellä ei oo mitään kalvoa siinä tällä hetkellä, löröllä on omassaan se orggiskalvo mutta ei sekään ainakaan ääneen sen kanssa kiroile.
   
 38. KoneenKokoaja

  KoneenKokoaja

  Viestejä:
  364
  Rekisteröitynyt:
  05.12.2018
  Riippuu vähän pankeista osa Suomalaisista pankeista käyttää kaksivaiheista tunnustusta jossa android pohjanen tunnistus on vain yksi askel sen lisäksi tarvitaan vielä lukulistaa erikseen. Kaksivaiheisessa tunnistuksessa pelkkä android puhelimen hakkerointi tai huijaaminen ei riitä vaan pitää vielä pystyä ohittamaan se toinen tunnistautumis menetelmä myös.

  Niissä paikeissa tietty onkin sitten ongelmaa, jonka tunnistautuminen on kokonaan android laitteessa tapahtuva eikä toista vaihetta ole, silloin pelkkä huijattu sormenjälki voi riittää tilille pääsyyn ja rahan siirtoon.
   
 39. FlyingAntero

  FlyingAntero ɑ n d r o i d Tukijäsen Team Android

  Viestejä:
  4 531
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016