Sähköiset kirjanlukijat

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet, tabletit, älykellot ja muu mobiili' , aloittaja Taneli-, 20.10.2016.

Tagit:
 1. Taneli-

  Taneli- ☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣

  Viestejä:
  3 005
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse voitin tuollaisen (valkoisen) version ja ilmeisesti juurikin manga/PDF fileiden kanssa tuosta olisi hyötyä. Uudemmissa myös nuo äänikirjat ovat syy miksi 32Gb voi olla parempi kuin 8Gb malli.

  Tosin oikeasti nuo 4Gb mallitkin ovat todella hyvin itselleni aina riittäneet. Epäilen että oikeasti syitä voi olla parikin:
  a) muistin hinta on sen verran halpaa että "ihan sama tehdäänkö 4 vai 8Gb malli ja tehdään nyt 32Gb malli samalla hieman kalliimpaan hintaan" niin ihmiset ostavat vaikka eroa kolmos sukupolven versioon ei muuten paljoa olisikaan.
  b) yksi syy / valituksen aihe kindle vs jotkut muut mallit on ollut se että suljettuun systeemiin ei voi edes lisätä ulkoista muistikorttia (vaikka amazonin palvelut onkin ja teoriassa saat aina ladattua ne kirjat takaisin laitteeseesi jos jostain syystä tila loppuisi kesken). Nyt alkaa olla hankalaa valittaa edes tuollaisesta.

  Itse luon kansioita kindleni sisälle, esim. Battletech ja Pathfinder (pari ilmestynyttä PC peliä tämän vuoden aikana + RPG / pöytäpelit) novelleille joille siirrän luetut materiaalit ja uuden "nyt lukemisen alla" olevan seuraavan kirjan ns. "tyhjälle työpöydälle". Samaa taktiikkaa käyttäen esim. Terry Pratchett tai Stephen King kokoelmia voi siirtää kindleen eikä itseä häiritse jopa satojen kirjojen "kirjahylly" mitä joutuisi selaamaan lävitse kun pyrkisi etsimään seuraavaa luettavaa.
   
 2. hrk

  hrk

  Viestejä:
  622
  Rekisteröitynyt:
  23.07.2017
  Minä taas pidän kaikki kirjat Calibressa ja siirrän sieltä tarpeen mukaan lukulaitteelle. Calibren tarjoamiin organisointimahdollisuuksiin kannattaa tutustua:

  calibre tips and tricks: calibre custom columns
   
  Taneli- tykkää tästä.
 3. juhahein

  juhahein

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  03.03.2017
  Black friday -diilinä ostin tuon Inkpad 3:sen hintaan 169e. Toimituksessa dustinilta kesti, mutta viikon olen nyt päässyt testailemaan. Mainio vekotin tuohon hintaan ainakin.

  On mukavan ohut ja kevyt. Näyttö on terävä ja 7,8 tuumaa oikein mukava koko kirjalle. Ledejä pystyy säätämään portaattomasti normaalista sinisävyisestä valosta yöllä miellyttävämpään oranssiin. Tuon voi myös laittaa automaattiseksi, mutta vain kellonajan mukaan (ei tunnistinta valaisulle). Säätäminen onnistuu kuitenkin manuaalisesti ihan vain vetämällä kirjamoodissa sormea näytön laidassa ylös tai alas.

  Käyttö tuntuu sutjakkaammalta kuin vanhemmalla Touch Lux 3 -mallilla. PDF:tkin käsittelee sujuvasti, jos ovat enimmäkseen tekstiä. Pystyy croppaamaan ja laittamaan asettelun lukulaitteella mukavammaksi lukea.

  Äänikirjoja en ole kokeillut. Text to Speech kuulosti yllättävän hyvältä, kun sitä englanniksi testasin. Tämä vaatii kuitenkin erillisen mukanatulevan piuhan, jolla saa 3.5mm plugin microusbiin ja tietenkin piuhalliset kuulokkeet. Ladattavissa eri lukuääniä isommille kielille. MP3-soitin toimii huonosti, eli aina biisin vaihtuessa kadottaa ittensä johonkin bugiin. Korjattaneen firmware-päivityksellä joskus.

  Smart Magnetic Cover Case for PocketBook 740 7.8 inch InkPad 3 Auto/wake | eBay Tuommoisen kuoren ostin ja aika nopeaa tuli Kiinasta. Hyvin istuu ja pieni juttu, joka lisää käyttömukavuutta on tuo kannen sulkeminen, joka sammuttaa valon, laittaa lepomoodiin ja avatessa taas herättää (jos ei ole ehtinyt mennä syvään lepoon). Edellisen vekottimen näyttöön myös tuli helposti tympeitä naarmuja, kun muutaman kerran reppuun laitoin ilman suojaa.
   
  mikkox9x tykkää tästä.
 4. Karaya1

  Karaya1

  Viestejä:
  403
  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Tukeeko tuo Inkpad 3 Elisa kirjasta ostettuja kirjoja, sitä tulee enimmäkseen käytettyä.
   
 5. juhahein

  juhahein

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  03.03.2017
  Tukeehan se. Normaaleja epub-tiedostoja näyttivät olevan mitä omasta kirjahyllystä löytyi. Adoben DRM-suojatutkin kirjat (ilmeisesti osa Elisan kirjoista?) toimivat, kun lisää laitteeseen oman adobe-tilinsä tiedot.
   
 6. Karaya1

  Karaya1

  Viestejä:
  403
  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Kiitos.
   
 7. omen4

  omen4

  Viestejä:
  73
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2018
 8. Vaateri

  Vaateri

  Viestejä:
  257
  Rekisteröitynyt:
  05.05.2017
  Saa, tässäkin ketjussa monta kertaa mainitun Calibren avulla.
   
 9. Sesse

  Sesse

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  03.12.2017
  Olen aiemmin jotenkin skipannut storytel readerin. Perheessä toinen henkilö kuuntelee sen kautta äänikirjoja, niin voisin hyödyntää sitä kirjojen lukemiseen. Kun en tykkää tabletin tai puhelimen näytöltälukea pidempiä aikoja, niin tuo readeri olis ihan hyvä siihen. Onko toiminta periaatteessa muuten sama kuin kindlessä, vaikka toinen härppisi puhelimella äänikirjoja? Että muistaa mihin on jääny jne.

  Nykyään halvin Kindle ollut ihan ok. Mahtuu takin povitaskuun kun on sen verran pieni. Taas illalla sängyssä riittää että withingsin punertava yö-valo on päällä (vastaava kuin philipsillä), joka ei taas muita nukkujia häiritse eikä taas virkistä tulevia yö unia. iPadillä kokeillut pimeässä huoneessa night shift moodi päällä, niin on se tuohon verrattuna järkyttävää katsottavaa pelkkään lukemiseen. Ainut miinus omassa kindlessä, että pieni vekki tullut osumasta ja näkyy nyt joka sivulla, onneksi tarpeeksi sivussa ettei peitä tekstiä.
   
 10. pelittäjä

  pelittäjä

  Viestejä:
  367
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Eikö storytellistä saa ladattua itselleen niitä kirjoja jolloin voisit hyödyntää Kindlen?


  Sent from my iPhone using Tapatalk
   
 11. Sesse

  Sesse

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  03.12.2017
  Ei. Ainoastaan apin kautta voi käyttää.
   
 12. Sesse

  Sesse

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  03.12.2017
 13. Karaya1

  Karaya1

  Viestejä:
  403
  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Ei koske kaikkia kirjoja.
   
 14. ttppii

  ttppii

  Viestejä:
  302
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Kindle Oasista ei ilmeisesti saa Suomeen tällä hetkellä Amazonin kautta? No, Ebaystä saattaa irrota jopa halvemmalla...
   
 15. Anakki

  Anakki

  Viestejä:
  50
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Omani tilasin Saksan Amazonista ja tilauksen kierrätin mailboxde.com-palvelun kautta.
   
 16. ttppii

  ttppii

  Viestejä:
  302
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Huusin Ebay:stä jonkun tarpeettoman joululahjaksi saadun Oasiksen vähän alle Amazonin hinnan.
   
 17. Mauska

  Mauska

  Viestejä:
  421
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Rupesi kiinnostamaan sähköinen kirjanlukija ja katselin mitä kaikkia malleja olisi saatavilla. Halvimpana helposti saatavilla olevista näyttäisi olevan Adlibriksen Letto Frontlight 89€ hinnalla. Onko techiläisillä muita ehdotuksia tuollaiseen alle satasen hintaluokkaan tai risuja/ruusuja tuosta kyseisestä laitteesta?

  Edit: Onko @dohf mielipide muuttunut tuosta Letto:sta vai onko edellisen sivun arvostelu voimassa :)

  Ja toisena kysymyksenä tuntuuko tuo 6" näyttö liian pieneltä lukea erilaisia kirjoja (romaaneja, sarjakuvia ym) vai onko ne skaalattu sopivasti, että lukukokemus on mukavaa. Jotenkin kuulostaa pieneltä tuo näyttö, mutta aikas iso osa lukulaitteista on kuitenkin tuollaisella 6" näytöllä. Ei myöskään näyttänyt lähellä olevissa liikkeissä (Verkkis, Gigantti, ym) olevan mahdollisuutta testata kyseisiä laitteita.
   
 18. dohf

  dohf

  Viestejä:
  302
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Piti ihan tarkistaa mitä olen kirjoittanut, ja kyllä kokemukseni edelleen on, että Letto on hintaisekseen toimiva laite. Akku ei kyllä kestä minun käytössä kuukautta tai tuhansia sivuja, mutta useamman perusromaanin kyllä. Useimmiten tulee luettua sängyssä laitteen omalla lukuvalolla, joka syö vähän enemmän akkua kuin pelkkä sivujen kääntö. Olen kyllä tykännyt tosi paljon tuosta e-ink -tekniikasta noin lukukokemuksen puolesta, tosi hyvä silmille.

  Romaanien lukuun laite on ok (epub), mutta pdf:n ei oikein tahdo taipua tehonpuutteen vuoksi. Sarjakuvia en ole kokeillut, mutta epäilen vähän siihenkin ettei ole parhaimmillaan. Seuraava sitten hiukan isompi, tehokkaampi ja ehkä tulevaisuudessa värinäytöllä jos sellaisia tulee.

  Olisinko tuolla nyt kolmisenkymmentä kirjaa lukenut, enemmänkin menisi jos kirjaston valikoima olisi parempi. Ensimmäistäkään ekirjaa en ole ostanut, joten paikallisella ekirjastolla ja Project Gutenbergilla mennään.

  Rouva hamstraa kirjoja kirppiksiltä yms. ja niitä lojuu nykyään lattioilla ja pöydilläkin, joten hommatkoon itse niille kirjahyllyt. Aina kun se valittaa tilanpuutetta, näytän sille Lettoa...
   
 19. SweeneyTodd

  SweeneyTodd Smooth Operator Tukijäsen

  Viestejä:
  1 168
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Tuohan on siis sama laite kuin Elisan kauppaama Bookeen. Erona on, että Bookeenista löytyy Elisa Kirja ja Lettosta Adlibriksen kauppa. Minulla on siis ollut molemmat. Bookeen oli ensin, mutta menin sen sitten unohtamaan lentokoneeseen ja kelpasi jollekin matkaan. Nyt on tuo Letto. Tyytyväinen olen noihin ollut. Asiansa ajaa oikein hyvin.

  Sarjakuvia, jos haluat lukea, niin suosittelen tablettia. PDF:t lukee myös mieluummin jollain muulla. Kirjojen lukuun tämä on mainio. Omaan käteen koko on sopiva ja fontin saa sen kokoiseksi säädettyä, mikä omaa silmää miellyttää.

  En tiedä missä asut, mutta Helsingissä laitetta (Bookeen) on nähtävillä aleksin Elisa liikkeessä. Adlibriksen versiota laitteesta ei toki missään ole nähtävissä, kun on verkkokauppa kyseessä. Toisaalta onhan noilla palautusoikeus, jos netistä tilaat.
   
 20. Mauska

  Mauska

  Viestejä:
  421
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  @SweeneyTodd Kiitoksia kommentista. Lähinnä tosiaan alkoi kiinnostamaan nämä e-kirjojen lukulaitteet, kun humble bundlessa ollut lähiaikoina paljon hyviä kirja ja sarjis bundleja. Hyvä tietää tuo, että ostaa mieluummin sitten vaikka 10" tabletin, kun sille varmasti löytyy sitten muutakin käyttöä lukulaitteena olemisen lisäksi.

  Ja Tampereella asustelen niin voisi kyllä käydä keskustan Elisa liikkeitä tarkastamassa josko löytyisi lukulaitetta tarkasteltavaksi :)
   
 21. VonKaiser

  VonKaiser

  Viestejä:
  322
  Rekisteröitynyt:
  12.04.2018
  Jos niitä kirjoja oikeasti luet, niin älä nyt tablettia osta. Onhan e-laite huomattavasti leppoisampi silmille ja käyttömukavuus ihan toista verrattuna tablettiin ja paljon tulee juuri keveydestä. Myöskin ulkokäyttö auringossa mahdollistuu eikä tarvitse akunkestosta juuri murehtia. Lisäksi poistuu myös ne suurimmat häiriötekijätkin, kun laite ei koko ajan pimputa jotain päivitystä tai ilmoitusta.
   
  erihyva, dohf, Elmzilla ja 1 muu käyttäjä tykkää tästä.
 22. Mabbis

  Mabbis

  Viestejä:
  149
  Rekisteröitynyt:
  20.10.2016
  Koskarissa ainakin on Bookeenia esillä. Mullakin on Letto Frontlight käytössä ja oon kyllä tykännyt, vaikka silti tulee liian vähän luettua. :)
   
 23. SweeneyTodd

  SweeneyTodd Smooth Operator Tukijäsen

  Viestejä:
  1 168
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Näin juuri, mutta sarjakuvien lukemiseen ainakin tuo Bookeen/Letto on aivan syvältä enkä suosittele todellakaan. Eli joko kaksi eri laitetta tai sitten pitää miettiä, kumpaa tekee enemmän.
   
 24. VonKaiser

  VonKaiser

  Viestejä:
  322
  Rekisteröitynyt:
  12.04.2018


  Tämä olisi se oma ykkösvalinta (kobo forma) mutta ei kehtaa ostaa, kun ne uuden sukupolven e-readerit ovat varmasti pakostakin jo kohta markkinoilla.

  Ei tosiaan tuo sarjakuvien selailu kovin mieluisalta tälläkään näytä.
   
 25. Taneli-

  Taneli- ☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣

  Viestejä:
  3 005
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse päädyin tähän, tosin syynä oli se että voitin tuon version, muuten olisin pysynyt vanhassa kindle Paperwhite versiossa.  Itse en vielä ole testannut (mutta asentanut) Kindle Comic Converteria millä pitäisi juuri sarjakuvien (CBZ, CBR jne) konvertoinnin toimia kohtuu hyvin:
  Kindle Comic Converter
   
 26. VonKaiser

  VonKaiser

  Viestejä:
  322
  Rekisteröitynyt:
  12.04.2018
  Toivottavasti mwc-messut tuovat uusia tuulia tähän luokkaan.
   
 27. Mauska

  Mauska

  Viestejä:
  421
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  Tuli nyt ostettua tabletti kun löytyi lähipiiristä halvalla niin pääsee ainakin testailemaan :) Muutaman illan testikäytöllä aivan tajuttoman hyvä ostos. Kirjaston appsin kautta muutamaa kirjaa lueskelin ja toimi todella hyvin eikä ainakaan lyhyellä käytöllä rasita silmiä (en lue täysin pimeässä / pelkällä ruudun valolla muutenkaan). Sarjakuvia varten Google Books softa toimi todella hyvin, nyt vaan odotella jotain hyvää sarjis humblebundlea.

  Yksi positiivinen huomio tuon kanssa on se, että kirjaston softalla tulee selailtua paljon kirjoja joita ei tulisi etsittyä jos menisi fyysisiä kirjoja lainaamaan. Ei sillä, etteikö aiheet muuten kiinnostaisi mutta onhan se helpompi vain selailla ruudulta erilaisia teoksia ja tarkastella vaihtoehtoja.
   
 28. pelittäjä

  pelittäjä

  Viestejä:
  367
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kyllähän tabletti on varmasti juuri sarjakuvissa täydellinen laite mutta kyllä teksti on mielestäni parempi lukea kindlestä kuin iPadista varsinkin jos lukee pidemmän aikaa.

  Kirjastosta on tullut kyllä tuon lukulaitteen kanssa otettua luettavaksi paljon sekalaista tavaraa ja kyllä tuo omalla kohdallani on lisännyt lukuintoa huomattavasti
   
 29. Mauska

  Mauska

  Viestejä:
  421
  Rekisteröitynyt:
  13.12.2016
  @pelittäjä Jep, tarkoituksena on kyllä hankkia tuollainen kunnollinen lukulaite mikäli lukukärpänen puraisee kunnolla ja alkuhuuman jälkeen tulee vielä lueskeltua kunnolla.
   
 30. mahtileka_

  mahtileka_

  Viestejä:
  60
  Rekisteröitynyt:
  01.10.2017
  Aikani vaihtoehtoja selailtuani päädyin Likebook Marsiin Saksan Amazonista (linkki UK:hon). Android-laite. Akku tuntuu riittävän jopa parisen viikkoa (en käytä bluetoothia ja wlan on käytössä vain kirjoja laitteeseen synkatessa; laitteessa ei ole mitään muita softia kuin lukemiseen liittyvät).

  Laitteessa on oma lukusofta joka kaikin puolin hyvä. Laitteen oman kirjaston sijaan käytän Calibre Companionia koska siinä on paljon paremmat lajittelumahdollisuudet. Lisäksi asensin laitteeseen Ellibs-kirjaston - sen lainojen valikoima muuten on todella surkea, ja varauksia saa odotella pitempään kuin paperikirjojen.

  Mars on varmaankin tällä hetkellä paras Android-laitteiden luokassa. Laite on sellainen Valittujen Palojen lehtisen kokoinen, ja valmistajan kotelolla varustettuna (ostettava erikseen) lukukokemus on ihan kuin oikealla kirjalla.

  Pieni miinus on alareunaan sijoitettu virtanappi, joka katkaisee laitteen virran kerran tai pari jokaisella lukukerralla. Arvelisin että tällä pärjää kymmenisen vuotta, joten yli kahdensadan hinta ei vuosille jaettuna ollut kova.
   
 31. erihyva

  erihyva

  Viestejä:
  1 553
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Jokaisen kansalaisen lompakosta kannattaisi löytyä ainakin Helsingin, Tampereen ja Turun kirjastokortit. Digitaalisineiston lainaus ja varaus onnistuu mistä vain. Kannattaa käydä poimimassa, kun seuraavan kerran käy ei-kotikaupungissaan.
   
  pelittäjä tykkää tästä.
 32. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 704
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Pakko kysyä tässä treadissa, että sattuisiko kellään pyörimään ylimääräisiä laitteita nurkissa? Mielellään isompi kuin 6" näyttö, mutta myös nuo 6" kelpaa. Itellä oli pocketbook touch lux 3, mutta tuttu halusi ostaa sen niin ajattelin, että voisin samalla itse testata miten muut laitteet toimii. Uutena vaan on melko kovan hintaisia ja nämä vaikuttaa osalla olevan sellainen hetken villitys.
   
 33. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 704
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Ostin tuollaisen Kindle paperwhite 3. Muuten vaikuttaa ihan hyvältä, mutta testasin 6 eri kirjaa jotka käänsin Epub muodosta Mobi ja mikään ei tue sivunumeroita. Kaikissa noissa Epub versioissa kuitenkin sellaiset ainakin Pocketbookin laitteilla näkyy. Amazonin laite näyttää harmaana sen kohdan kun kirjaa lukee, että voisi laittaa näyttämään sivunumeron. Erittäin häiritsevää käyttää tuota kun joskus laite hyppää eri sivulle kuin piti.

  Osaako joku sanoa onko tuosta käännöksestä kiinni vai laitteesta?

  EDIT: Pikaisella redditin selauksella nähtävästi tuo location numero on toimiva myös, mutta mihin se perustuu kun jokaisella sivun selauksella se hyppii ties kuinka monta kymmentä eteenpäin?
   
 34. Kurk7

  Kurk7

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2019
  Vanha juttu, mutta kyllä tämä netin mukaan pitäisi onnistua.
  Olen itse tässä itse miettinyt kindlen tilausta, mutta en vielä ole varma haluanko lukea pelkästään suomenkielistä kirjallisuutta, että olisko se sittenkin joku muu laite.

  Eikö Kindlen sivun tekstiä pitäisi pystyä skaalaamaan? En ymmärrä mihin tarvitset sivu numerot?
   
  Viimeksi muokattu: 12.07.2019
 35. Kurk7

  Kurk7

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2019
  Tarkoittaako tuo Android laite, että sillä voi lukea myös Storytell kirjoja?
   
 36. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 704
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  En ymmärrä mitä merkitystä sillä skaalauksella on? Pocketbookin laitteet osaa laskea sen sivunumeroinnin sen mukaan paljon niitä sivuja on skaalattuna. Eli 200 sivuinen kirja voi hyvin olla 500 sivua riippuen skaalauksesta.
   
 37. Kurk7

  Kurk7

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2019
  Taidetaan puhua samasta asiasta. Tutulla nähnyt, niin siitä kindlestä näkee paljonko kirjaa luettu prosentteina. Mutta alkuperäinen kysyjä halusi säilyttää alkuperäisen kirjan sivunumeroinnit ja tätä ihmettelin.
   
 38. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 704
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Olen se alkuperäinen kysyjä :D Tuo prosentti / Loc numero joka hyppii random määrän on hieman huono mittari tuohon edistymiseen varsinkin pitkissä kirjoissa ja siinä, että jos tulee joku bugi tmv. että kirja hyppää eteenpäin. Muutenkin itse tykkäisin lukea tyyliin 20 sivua eteenpäin niin huomattavasti helpompaa seurata sellaisesta joka näyttää paljonko kirjaa oikeasti on jäljellä. Tosin voi olla, että menee tämä kindle vaihtoon joka tapauksessa kun on nuo fyysiset näppäimet sittenkin sellaiset jotka laitteesta toivoisi löytyvän.
   
 39. Kurk7

  Kurk7

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2019
  Tätä lausetta en täysin ymmärrä vaikka yritin nyt monta kertaa lukea.
  Siis siinä tutun kindlessä näkyi prosentit, eli jos olet lukenut 21%, niin päättelit että kirjaa on jäljellä 79%.
  Tuo bugittaminen on kyllä huono juttu. Oikeassa kirjassa pääset pläräilemään sivuja, jos kirjanmerkki tippuu välistä. E-lukijalla sama ei taida olla mahdollista.
   
 40. Taneli-

  Taneli- ☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣

  Viestejä:
  3 005
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Itse ainakin pystyn valitsemaan useasta vaihtoehdosta mitä Kindlessä näkyy kun sitä lukee, itselläni näkyy yleensä:
  kellonaika ylhäällä + "Time left in chapter: x mins" vasemmalla alhaalla ja "x(x)%" oikealla alhaalla mistä näen montako prosenttia olen lukenut kirjaa. Voin myös vaihtaa: Page display => Font & Page Settings => Reading => Reading Progress: "Location in book", "Page in book", "Time left in chapter" (mikä itsellä käytössä), "Time left in book" tai "none". Samassa kohtaa on myös valinta "Show Clock While Reading" mikä itselläni on päällä.

  Jos laitan "Page in book" näen että olen sivulla 127, mikäli laitan location in book: Loc 1943, Time left in chapter: 3 mins, "Time left in book: 3 hrs 44 mins.
   
 41. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 704
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Testasin kuutta kirjaa tuolla kindlellä ja jokaisessa tuo "Page in Book" kohta on harmaana ja sitä ei voi valita. Se tässä lähinnä oli ongelmana. Ennen Epub --> Mobi muutosta ainakin Pocketbook Touch Lux 3 osasi näyttää kaikkien kohdalla sivun ilman ongelmia niin mietin onko vika tuossa Calibren muunnoksessa vai kindlessä itsessään? Kindlen sivuilla luki ettei kaikki kirjat tue sivunumeron näyttöä, mutta taas pocketbookilla ainakin kaikki mitä olen koskaan testannut on näyttänyt sivunumerot ongelmitta.
   
 42. hrk

  hrk

  Viestejä:
  622
  Rekisteröitynyt:
  23.07.2017
  E-kirjoissa ei oikeasti ole sivuja, vaan teksti on yhtä pötköä. Jos ja kun sivunumeroita silti näkyy, on kysymyksessä laite- tai ohjelmakohtainen viritys. Kindlen "Location" taas on joku rivinumeron tapainen, eikä sekään ole yksikäsitteinen vaan riippuu valitusta fonttikoosta. Edit: Ei riipukkaan, lue selitys alla viitatusta.

  MobileRead Wiki - Page numbers

  Lue erityisesti kappale "Implementation". Tai unohda koko juttu.
   
  Viimeksi muokattu: 13.07.2019
  Taneli- tykkää tästä.
 43. Rupert

  Rupert

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Kobon "sivunumerointi" on sen mukaan monta näyttöruudullista tekstiä kappaleessa/kirjassa on, eli fonttikoko jne. vaikuttaa siihen. Toimii varsin hyvin lukemisen edistymisen seuraamiseen mutta ei jos pitää antaa viittaus johonkin tiettyyn osaan kirjasta.
   
 44. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 704
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Tuo on juuri se mitä tarkoitan. Sama toimii Pocketbookin laitteissa. Harvemmin tulee tarvetta antaa viittauksia itellä niin omalla kohdalla tuolla tarkalla sivunumerolla ei ole merkitystä.

  Katselin noita yli 6" laitteita kun sellainen voisi olla mielestäni mukavin kun mahtuisi kokonainen sivu ruudulle. Kobo Farma ja Pocketbook inkpad 3 näyttäisi olevan parhaat vaihtoehdot vai onko muita joita kannattaisi katsahtaa?
   
 45. Karaya1

  Karaya1

  Viestejä:
  403
  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Pocketbook inkpad 3 Itse ajattelin ostaa saa helposti Verkkokaupasta tai Elisalta. Tällähetkellä on 6” laite käytössä mutta jotenkin tuntuu liian pieneltä.
   
 46. Johan_V

  Johan_V

  Viestejä:
  635
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Jos isompi näyttö kiinnostaa, kannattaa katsoa myös Onyx Boox laitteita. Niitä saa tilattua kätevästi amazon.de:stä.
   
 47. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 279
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Mikäs on nykypäivän tilanne käytettävyyden kannalta näiden e-readerien kohdalla, tarvitseeko kirjoja ostaa edelleen eri kaupoista ja siirrellä niitä kömpelösti eri sovellusten avulla muokaten lukijalaitteeseen, samalla toivoen että paikasta x ostettu kirja ylipäätään toimisi omassa laitteessa? Toimivatko Storytellerin ja Bookbeatin kirjat millään tavallla missään lukijaitteessa, vai ovatko ne pelkästään tableteille/puhelimille? Äänikirjoja nämä lukijat tuskin tukevat mitenkään?

  Ei tekisi mieli hamstrata kirjahyllyyn metrikaupalla perinteistä kirjallisuutta pölyä keräämään ja roudata paksuja opuksia mukana matkoilla, mutta toisaalta siinä määrin kömpelöitä ovat olleet nämä sähköiset lukijat koko historiansa ajan, että ei ole liiemmin kiinnostanut alkaa niidenkään kanssa säätämään. Tämä tuntuu olevan taas yksi teollisuudenala, jossa ahneus on ajanut käytettävyyden ohi ja estää siten koko teknologian laajemman yleistymisen. Toivottavasti jotain on muuttunut välissä ja nämä mielikuvat ovat nykyään virheellisia, mutta en pidätä hengitystä.
   
 48. Karaya1

  Karaya1

  Viestejä:
  403
  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Samat ongelmat on vieläkin, ei kannata ostaa.
   
 49. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 704
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Laitteiden toiminta sentään on parantunut huomattavasti ja esim. Elisa kirjasta saa suoraan laitteeseen kirjat.
   
 50. Rupert

  Rupert

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Onyxien uusissakin malleissa taitaa olla vain Android 6.0 joten se kannattaa ottaa huomioon jos aikoo tehdä muutakin kuin lukea kirjoja. Ja taitaa tietoturvapäivityksetkin olla jo loppuneet sille.

  Jos haluaa suoraan ostaa kaupasta niin pitää ostaa sen kaupan käyttämä lukija (Kobo Kobolle, Kindle Amazonille jne).