Sähköiset kirjanlukijat

Viestiketju alueella 'Älypuhelimet, tabletit, älykellot ja muu mobiili' , aloittaja Taneli-, 20.10.2016.

Tagit:
 1. ojisama

  ojisama

  Viestejä:
  424
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Uusin Paperwhite oli paitsi vesitiivis, tukee Audiblea. Jos useampaa kauppaa haluaa käyttää, niin joutuu säätämään, mutta esim. Humblesta ostetut kirjat menee kyllä helposti.
   
 2. ttppii

  ttppii

  Viestejä:
  302
  Rekisteröitynyt:
  26.10.2016
  Itsellä Kindle oasis. Melkein liiankin leveä, käytän yleensä kavennettua rivin leveyttä, jolloin ei tarvitse liikutella silmiä niin paljoa. Amazonin kirjat menevät automaagisesti suoraan sisään. Muitten kirjakauppojen kanssa en pidä Calibressä käyttämistä ja siitä suoraan kindleen mailitse lähettämistä erityisenä vaivana, meneehän siihen jopa yli 30 sekuntia.
   
 3. SweeneyTodd

  SweeneyTodd Smooth Operator Tukijäsen

  Viestejä:
  1 168
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Pitää myös muistaa, että ei tuota nyt ihan jatkuvasti joudu kirjoja siirtelemään laitteelle. Tai riippuu tietysti käyttötavoista. Itse siirtelen yleensä kerralla isomman nipun kirjoja. Nytkin on varmaan 50 lukematonta kirjaa laitteella. Ei tartte ihan heti olla siirtelemässä.
   
 4. Vaateri

  Vaateri

  Viestejä:
  257
  Rekisteröitynyt:
  05.05.2017
  Kobo Forma varmaankin, mitä tarkoitit. Kadotin duunimatkalla pari vuotta vanhan Kobo Aura Onen ja kun uutta ei löytynyt mistään, ostin tilalle Pocketbook Inkpad 3:n. Hyviä laitteita molemmat, mutta käytettävyys Kobossa ehkä rahtusen parempi, samoin "älyominaisuudet", kuten wikipedian ja sanakirjojen integrointi parempi Kobossa. Pocketbook ehkä hieman nopeampi. Fyysisesti Pocketbook on selkeästi keveämpi ja siinä on toimintanapit, jotka kylläkin ovat ainakin omassa käytössä turhia. Kobo on vesitiivis, Pocketbook ei. Kobossa on magneettinen avaus/herätys sopivalla kotelolla, Pocketbookissa ei, lisäksi Kobon virtanappi on paljon fiksummin sijoitettu. Lopulta Pocketbookin eduksi jää keveys, muuten Kobo Aura One oli parempi. Tosin Pocketbookissa on jotain äänikirjaominaisuuksia yms, mitä en ole kokeillut ja tuskin tulenkaan. Jos Forman hinta ja muoto eivät haittaa, lienee se parempi kuin Pocketbook ainakin omien Aura One -pohjaisten kokemusten perusteella.

  Kaapissa on myös pölyttymässä Kindle Paperwhite, mutta isompi ruutu vie voiton. Eikä Kindle tue kirjastojen systeemeitä. Lisäksi Amazonilta ostettujen kirjojen siirto on sen verran helppoa, ettei Kindleä tarvitse siihenkään.
   
 5. Kautium

  Kautium IOdootti

  Viestejä:
  7 279
  Rekisteröitynyt:
  16.10.2016
  Totta tämäkin, mutta siitä huolimatta tekniikan kehittymistä ja yleistymistä rajoittaa kaikenlainen ylimääräinen säätäminen. Aikakaudella, jolloin TV-ohjelmia ja leffoja katsotaan suvereenisti tavisten toimesta eri striimauspalveluista ja monin paikoin myös offline-tilassa ajasta ja paikasta riippumatta, voisi kuvitella että perinteiset paperijulkaisut kyettäisiin toteuttaa samalla tavalla, mutta kun ei niin ei.

  Mm. juuri Storytell ja Bookbeat yrittävät laittaa kampoihin omalla tavallaan, mutta nämä ovat mielestäni hinnoitelleet itsensä liian korkealle ja toisaalta näissä uusissa palveluissa tökkii juuri yhteensopimattomuus "oikeiden" lukulaitteiden kanssa.

  Tuo mainitsemasi tarve kirjojen lisäämiselle on tosiaan yksilöllistä. Omalla kohdalla hyvässä kirjassa saattaa mennä parhaimmillaan pari päivää, mutta toisaalta joku jaaritteleva kirja ei tunnu etenevän millään ja sellaista tarvitsee palata lukemaan muiden mielenkiintoisempien opusten ohessa jopa kuukausien ajan. Lisäksi meidän taloudessa oman genrensä kirjoja kuluttavat osaltaan myös lapset, joka asettaa omat vaatimuksensa lukulaitteille, sisältövalikoimalle ja käytettävyydelle.
   
 6. Rupert

  Rupert

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Oletko kokeillut toimiiko Helmetin Overdrive Kobossa? Itse päivitin oma Kobo Auran (2. versio, 6") firmwaren kun uudemmissa kai pitäisi olla Overdrive tuki mutta ilmeisestij ostain syystä se on rajattu vain UK, US jne. rintamalle vaikka Overdrive olisi muuallakin käytössä.
   
 7. Vaateri

  Vaateri

  Viestejä:
  257
  Rekisteröitynyt:
  05.05.2017
  Muutaman kirjan olen lukenut ja hyvin toimii. Muistaakseni niin, että kirja täytyy ladata koneelle, avata Adoben ohjelmassa ja sieltä siirtää Koboon.
   
 8. ichijiro

  ichijiro

  Viestejä:
  253
  Rekisteröitynyt:
  29.12.2016
  Apprentice Alf muuten auttaa monessa ongelmassa Calibren kanssa.
   
 9. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  1 109
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Onkos niitä värinäytöllisiä vieläkään tulossa? Niitahan joskus lupailtiin jo viime jouluksi, mutta ei ole näkynyt.
   
 10. Rupert

  Rupert

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Joo, tuolla toimii ainakin, mutta Kobossa pitäisi olla ihan sisäänrakennettu tuki Overdrive-kirjastolle jolla pitäisi voida lainata niitä suoraan laitteen avulla. Mutta ainakin tässä halpismallissa tuo on jostain syystä lukittu tiettyihin maihin. Pitäisi jaksaa lähettää kyselyä Kobolle jossain vaiheessa, että on overdrive käytössä muuallakin :)
   
 11. Taneli-

  Taneli- ☤ Virallinen ⚔ testaaja ☣

  Viestejä:
  3 005
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Ei ihan heti:
  "
  There have been precious few innovations with E Ink technology for the past eleven years. Pearl, Pearl HD, Carta, Card HD and Mobius were the most popular. They experimented with two different generations of color e-paper, but only Ectaco, Pocketbook and Hanvon ever released consumer products and did not sell well. I once asked Kobo CEO Michael Tamblyn why they never jumped on the color bandwagon, he said the colors looked too washed out and customers wouldn’t accept it. Touche.
  "

  Tässä lyhyt historia sekä pohdintaa mitä seuraavaksi nyt kun sähköiset kirjanlukijat ovat taas "in".

  Eli vuodesta 1997, vuoden 2013 romahdukseen ja 2017 lopun uuteen nousuun, aina nykyiseen aikaan ja pohdintaa miten pitkään kestää vielä että isot yritykset (muutkin kuin Amazon) innostuvat aiheesta ja saavat esim. mainokset kunnolla toimimaan sähköisessä kirjanlukijassa samaan tapaan kuin esim. youtubessa.
   
  selectamatic tykkää tästä.
 12. Vaateri

  Vaateri

  Viestejä:
  257
  Rekisteröitynyt:
  05.05.2017
  Ai joo, nyt ymmärsin mitä hait takaa ja se ei tosiaan muistaakseni onnistunut.
   
 13. Kurk7

  Kurk7

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2019
  Jaa. Jotenkin taas minusta tuntuu että haluan pienen laitteen joka mahtuu esim. takin povitaskuun tai reisitaskuhousujen taskuun, jos on t-paita päällä. Voisin ottaa laitteen mukaan esim. jonnekkin lounaspaikkaan, kun mulla ei ole mitään laukkuja tai muita vastaavia, niin missäpä sitä muuten kantaisi.
  Onko sama perustelu myös siinä että haluatte lukea fyysistä kirjaa mieluumin saman kokoisena kuin yleensä lasten kirjat (A4) kuin pokkari koon kirjaa?
   
  ttppii tykkää tästä.
 14. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  1 109
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Osta tämä E-ink näytöllä varustettu Kingrow K1 puhelin. Akunkin pitäisi pari viikkoa kestää.

  Kingrow K1: The Healthy Phone Cares Your Eyes

   
 15. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 704
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jos isot kirjat ei painaisi niin paljoa niin ehdottomasti. Sehän näissä lukulaitteissa on parasta kun ei paina.

  Mainokset on kyllä ihmiskunnan paskin keksintö. Siinä vaiheessa kun nuo mainokset eksyy laitteisiin on viimeistään pakko hommata android laite, että niistä pääsee eroon. Tuo väriselitys on mielestäni hieman ontuva ainakin sarjakuvien kohdalla. Tyyliin jotkut vanhat Aku Ankat mitkä oli erittäin haaleita. Tietysti pitäisi päästä livenä näkemään.
   
 16. Vaateri

  Vaateri

  Viestejä:
  257
  Rekisteröitynyt:
  05.05.2017
  Pokkareiden ja lastenkirjojen väliin mahtuu ms. oikeat kirjat, joiden standardikoot ovat jota kuinkin 5"x8" - 6"x9" eli A5 (5,8"x8,3") on noita lähinnä oleva A-koko. 7,8" näyttö on pienempi kuin A5.
   
 17. Kurk7

  Kurk7

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2019
  Pointti oli lähinnä se, että ainakin itelle optimi ratkaisu olisi joku perus kindlen tapainen tai muu vastaavan kokoinen. Kuitenkin niin ettei se ole liiankaan kapea, vaan näkökentän (normaali lukuetäisyys) terävälle alueelle mahtuu rivi. Ehkä tuo puhelin versio olisi vähän liian kapea. Kai joku näitä on tutkinut, kun kirjoja on luettu iät ajat, että mikä on ihanteellinen leveys kirjalle. Ja e-kirjoissa voi vielä tekstin koko säätää, niin jokainen varmaan löytää oman mieluisan koon. Mutta usein vaan kuulee sitä teknistä jarkonia, että näytön ja resoluution pitää olla mahdollisimman iso, ja muut speksit kunnossa. Tämä oli se mun varsinainen pointti.

  Myönnetään toki etten ole isompia laitteita testannut, toki ne olisivat pelkästään kotikäytössä sitten. Vai pitäisikö useampi laite omistaa?
   
 18. Vaateri

  Vaateri

  Viestejä:
  257
  Rekisteröitynyt:
  05.05.2017
  Itse olen huomannut, että tolla 7,8" näytöllä lukeminen on kokemuksena hyvin lähellä niitä hieman isompia pokkareita, joita pidän myös kirjoissa parhaimpana kokoluokkana varsinkin matkalukemisen kannalta.
   
 19. Kurk7

  Kurk7

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2019
  Ok, mitkä kaikki laitteet ovat 7,8"?
   
 20. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 704
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Kobo Forma ja Pocketbook inkpad 3 ilmeisesti parhaat? Samaa asiaa koitan juuri tutkailla. Oma Pocketbook Touch Lux 3 lähtee huoltoon kun siinä näppäimet ei enää toimi hyvin niin koitan kysyä jos onnistuisi isompaan malliin vaihto välirahan kanssa. Ennen kuin se case on hoidettu niin ei viitti ostaa. Amazonin kindlen laitan varmaan myyntiin.
   
 21. Boogy

  Boogy

  Viestejä:
  83
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Onko kellään kokemuksia Storytel Readerista? Maksaisi 99e ja kaupanpäälle saa vielä 3kk Storytel tilauksen joten itse laitteelle ei jäisi hirvittävästi hintaa.
   
 22. Karaya1

  Karaya1

  Viestejä:
  403
  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Jollet mukana kuljeta ei 6” kannata ostaa. Itse vaihdoin 8” ja on paljon mukavampi lukea.
   
  Boogy tykkää tästä.
 23. Stabilo

  Stabilo

  Viestejä:
  306
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Huomasitko tämän:
  • Lukulaitteen käyttäminen vaatii aktiivisen Storytel-tilauksen
   
 24. Rupert

  Rupert

  Viestejä:
  206
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Hah, tuo on jo aika törkeää jos on lukittu tuolla tavalla. Maksa 100 euroa laitteesta jota saat käyttää vain kun maksat kuukausimaksua.
   
 25. Stabilo

  Stabilo

  Viestejä:
  306
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Nyt on muuten prime day dealissa uusin (vedenkestävä) kindle paperwhite 50€ normaalia halvemmalla, eli 69,99€. Aika kova diili.
   
  erihyva tykkää tästä.
 26. mölyä

  mölyä

  Viestejä:
  734
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Mahtaako tällainen tarjous olla vielä hyödynnettävissä: Elisa Kirja - Suomen suosituin äänikirja ja e-kirja kauppa ?

  Näitä kirja+laite -tarjouksia on ollut Elisalla aina aika ajoin, joskus paremmalla ja joskus huonommalla kirjavalikoimalla, joskus on jopa saanut valita itse mitä kirjoja tilaa pienestä rajatusta valikoimasta.

  Tuolta löytyy kuitenkin tosi laajasti suomenkielisiä kirjoja, ja nykyään myös kuukausitilaus.
   
 27. Boogy

  Boogy

  Viestejä:
  83
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Huomasin ja kyllä tuo kuukausittainen summa hiukan hiertää mutta nopealla katsannalla löysin Storytelistä itselleni ihan mukavasti luettavaa sekä kuunneltavaa.

  Tämä vaikuttaa myös ihan hyvältä vaihtoehdolta. Pitää vähän katsella että mitä kirjoja tuohon Elisan kuukausitilaukseen sisältyy.
   
 28. mölyä

  mölyä

  Viestejä:
  734
  Rekisteröitynyt:
  30.10.2016
  Tossa on krediittisysteemi, eli käytännössä saat kuukausittain oliko se nyt 1 vai 2 krediittiä, ja voit kerätä niitä jemmaankin, ja niitä voi sitten käyttää Elisa Kirja-kaupassa, siltä osin kuin maksutapana käyvät nämä krediitit.

  Vaimo on oikea kirjatoukka ja se on kokeillut nää kaikki Bookbeatit ja Storytelit omalla puhelimellaan mutta kehuu tuota kuukausitilausta parhaimmaksi, varmasti juurikin sen takia ettei ole aina painetta lukea jotain. Kannattaa varmaan eka ottaa toi laite+kirjatarjous ja sit sen jälkeen toi 1kk 0€ kuukausitilausta, jos sen saa vanhana asiakkaana:

  Elisa Kirja - Suomen suosituin äänikirja ja e-kirja kauppa
   
  Boogy tykkää tästä.
 29. Kurk7

  Kurk7

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2019
  Otin kuukaudeksi ilmaisen prime jäsenyyden ja tilasin tuon whitepaperin ja suojakotelon. Ilmanen postitus saksalaiseen postilokeroon, mutta sieltä sitten aikanaan tulee joku pieni maksu että saa tavaran Suomeen.
   
 30. Karaya1

  Karaya1

  Viestejä:
  403
  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Saako Calibrella nykyään DRM poistettua kirjoista, kun ei tunnu onnistuvan.
   
 31. selectamatic

  selectamatic

  Viestejä:
  1 109
  Rekisteröitynyt:
  23.04.2019
  Jotain uudempia se ei osannut poistaa.
   
 32. Fixx

  Fixx

  Viestejä:
  26
  Rekisteröitynyt:
  10.12.2018
  Adoben Digital Editions -suojaukset lähtee ihan huomaamatta Calibrella, tarvitsee kuitenkin sen purkuplugin latauksen.
   
 33. Karaya1

  Karaya1

  Viestejä:
  403
  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  On se plugi ladattu mutta ei näytä lähtevän.
   
 34. Kurk7

  Kurk7

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2019
  Muistitko tuoda e-kirjan sinne kirjastoon sen jälkeen kun asensit plugarin? Ite kun ensin toin kirjan kalibre kirjastoon ja sitten asensin plugarin, niin ihmettelin kun aukasu ei onnistunut.
   
 35. Karaya1

  Karaya1

  Viestejä:
  403
  Rekisteröitynyt:
  30.01.2017
  Toin sen plugain asennuksen jälkeen sen kirjan, ehkä vaan en osaa.
   
 36. evo201

  evo201

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Minulla myöskään ei kindlekirjat (kokeillut myös vanhempaa pc desktop kindlea) aukea calibrella. Uusin plugari on haettuna.

  Aika paljon Amazonia tulee käytettyä. Mikä oisi helpoin tapa tilata uusi paperwhite Suomeen?
   
 37. Kurk7

  Kurk7

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2019
  Tuolta varmaan helpointa tilata:
  Amazon Kindle Paperwhite (2018) | Edullinen
  Halvin tapa tilata Saksan Amazonista, mutta sitähän sinä et kysynyt. Jenkki Amazonista kalliimpi ja viehän se tullien kanssa värkkääminen vie helppoutta ja jos sitä juuri halusi välttää.
   
 38. Vaateri

  Vaateri

  Viestejä:
  257
  Rekisteröitynyt:
  05.05.2017
  Mikä plugari? Mulla ainakin kfx-plugin ([Conversion Plugin] KFX Input - MobileRead Forums) + dedrm-plugin toimii ja juuri pari viikkoa sitten siirsin kaikki Kindlen kirjat Calibreen. Kirjat latasin amazonin sivuilta, en kindlestä.
   
 39. evo201

  evo201

  Viestejä:
  5
  Rekisteröitynyt:
  08.10.2018
  Saako Saksan Amazonin lähettämään suoraan kotiosoitteeseen Suomeen? Jos ei, mitä välityspalvelua käytätte? Omaa kokemusta on vain shipitosta jenkkiostoksissa.


  DeDRM Tools 6.6.3 mukana tuleva plugari. Tosiaan olin vuosikausia tottunut siirtämään Kobo Glo:n kirjoja macin Kindle desktopin sisältökansiosta. Täytyy koittaa tuota tiedoston suoraan lataamista. Kiitos!
   
 40. ojisama

  ojisama

  Viestejä:
  424
  Rekisteröitynyt:
  19.10.2016
  Saksasta saa ilman välityspalvelua sen mainoksettoman (ohne), hitusen halvempi mainoksellinen sitten välityspalvelulla. Nyt tosin Prime-alennukset taitaa olla ohi, vaihtoehtoisesti kuulemma warehouse diilileistä saa edukkaasti.
   
  evo201 tykkää tästä.
 41. anon4340

  anon4340

  Viestejä:
  74
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Oman kokemuksen perusteella riippuen päivästä, tarjouksista tms. tähtien asennoista eri mallien toimitus Saksasta ilmaiseksi suoraan Suomeen on mahdollista. Jos tänään on mahdollista, niin huomenna ei välttämättä onnistu ja toisinpäin ;) Itse olen tilannut Paperwhiten mainoksilla ja ilman mainoksia.
   
 42. Team_Slow

  Team_Slow

  Viestejä:
  1 704
  Rekisteröitynyt:
  18.10.2016
  Jos joku haluaa ostaa tällaisen: KINDLE PAPERWHITE 3 MUSTA kotelolla virheettömässä kunnossa voisin 60€:llä sisältäen postikulut luopua. Myös Flipcover joka osaa herättää näytön tulee mukaan sekä alkuperäinen myyntipakkaus. Ostin käytettynä ja edellinen omistaja sanoi ostaneensa syyskuussa 2018 powerista. Laitteesta näkee, ettei ole montaa tuntia käytetty.

  Ostin tuon PocketBook InkPad 3 minkä takia myyn tuon pienemmän pois.

  EDIT: Myyty
   
  Viimeksi muokattu: 19.07.2019
 43. Kurk7

  Kurk7

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2019
  Tuossa viime sivulla linkitin ohjeet ja näillä itse tilailin kun oli nyt tuo alennus.
   
  evo201 tykkää tästä.
 44. hrk

  hrk

  Viestejä:
  622
  Rekisteröitynyt:
  23.07.2017
  Juu Amazonista saisi halvemmalla, vieläpä tämänvuotisen mallin. Ja 8 gigan taltio riittää mainiosti.

  https://www.amazon.de/Amazon-Kindle...teway&sprefix=kindl,aps,179&sr=8-1-spons&th=1

  Päivän hinta 140 euroa kotiin kannettuna.
   
 45. Sesse

  Sesse

  Viestejä:
  14
  Rekisteröitynyt:
  03.12.2017
  Miten tuo erotellaan ostaessa että saa Suomeen tilattua ja siinä ei ole mainoksia?
   
 46. Stunned

  Stunned

  Viestejä:
  1 193
  Rekisteröitynyt:
  23.11.2016
  Ihan valitset mainoksellisen tai mainokettoman mallin, samoin kuten muistin koon, wlan vai 4g jne. Ohne Spezialangebote ja Mit Spezialangebote on valinnat saksaksi.
   
 47. PekoniMuuri

  PekoniMuuri

  Viestejä:
  302
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  Lukulaite kiinnostaisi, saako esim tuohon kindlen paperwhiteen helposti pdf tai jpg tiedostot sisälle? Entä miten hyvin toimii pdf kanssa vai pitääkö kirjat ajaa muuhun muotoon? Mangaa ja novelleja kiinnostaisi lukea. Puhelimesta loppuu turhan nopeaan akku.
   
 48. Kurk7

  Kurk7

  Viestejä:
  62
  Rekisteröitynyt:
  21.02.2019
  Ei ainakaan pdf:n lukeminen oikein toimi jos on pieni näyttö. E-kirjoissa kuitenkin se idea että laite osaa automaattisesti zoomata.

  Elisa Kirjassa näyttäisi olevan ensimmäinen ilmainen kuukausi eli 2 krediittiä saisi.
   
 49. hrk

  hrk

  Viestejä:
  622
  Rekisteröitynyt:
  23.07.2017
  Lukulaitteiden, kuten Kindlen, näyttö on mustavalkoinen. Ymmärtääkseni sarjikset ovat nykyään aika värikkäitä.
   
 50. Nimimerkitön

  Nimimerkitön

  Viestejä:
  44
  Rekisteröitynyt:
  02.01.2017
  PekoniMuuri mainitsi haluavansa lukea mangaa joka on usein mustavalkoista. Joku Lone Wolf & Cub vie omnibus editioneina suunnilleen puoli metriä hyllytilaa niin olisihan tuo kiva olla sähköisessä muodossa.
   
  PekoniMuuri tykkää tästä.