Sähkönmyyntisopimukset ja niiden hinnat (EI yleistä sähkökeskustelua!)

Liittynyt
17.10.2016
Viestejä
538
Ylläpidon lisäys:

Tässä ketjussa keskustelua sähkönmyyntisopimuksista, eli niiden hinnoista ja ehdoista.

Sähkönsiirrosta voi keskustella siihen tarkoitetussa ketjussa: Sähkönsiirto
Yleinen keskustelu sähköntuotannosta ja siihen liittyvästä politiikasta ja taustatekijöistä tässä ketjussa: Sähköenergian tuotanto, taustatekijät, hintatason määräytyminen, yms yleinen keskustelu aiheesta
Energian säästämisestä: Tuomionpäivän välttäminen eli miten pihistää energiaa
Kulutusvaikutussopimusten toimintaperiaatteesta: Kulutusvaikutteiset sähkösopimukset, hinnan määräytyminen ja laskeminen
Pörssisähkön toteutuneesta hinnasta: Toteutunut keskihinta/kk pörssisähköllä.

Tällä alueella ei ole tarkoitus käydä poliittista ja yhteiskunnallista keskustelua. Ketjussa keskitytään konkreettisesti sähkönmyyntisopimusten hintaan.


-------------------------------------------------------------------------------


Voisin tähän tehdä pienen pohjustuksen.

Sähkön hinta on viime vuosina ollut harvinaisen alhaisella tasolla, johtuen hyvistä vesivuosista ja tuetun tuulivoiman huomattavasta lisäänytmisestä markkinoilla. Samalla sähkön kulutus ei ole ainakaan noussut ja talvet ovat olleet joitakin kuukausia lukuunottamatta melko leutoja.

Nyt kuitenkin jo kesällä alkoi näkyä nousua sähkön pörssihinnassa ja sama trendi näyttäisi jatkuvan syksyllä. Syynä voisi pitää Ruotsin normaalia heikompaa vesitilannetta jo keväästä lähtien ja meneillään olevaa kuivaa syksyä. Myös sähkön johdannaisten hinnat ovat lähteneet selvään nousuun viimeisen kuukauden aikana, niin loppuvuoden kuin tulevan vuoden johdannaisten osalta.

Uusien kiinteiden sopimusten hinnat ovat pysyneet alhaalla koko kesän aivan viime akoihin asti, mutta nyt näyttää niidenkin hinta kääntyneen nousuun. Parhaimmillaan sähköä taisi saada 3,7 snt/kWh ja 0/1 €/kk perusmaksulla. 4 snt/kWh oli kuitenkin yleisempi taso parhaissa tarjouksissa tunnetuilta sähkönmyyjiltä. Nyt kilpailuttaja sivusto antaa ainakin omilla hakukriteereilläni 4,3 snt/kWh hintaa ja 1€/kk perusmaksulla. Näillä näkymin näkisin kiinteiden sopimusten hinnoissa vain nousupaineita seuraavien kuukausien aikana, mutta toki tilanne voi olla aivan toinen puolen vuoden kuluttua. Tuleva talvi ratkaisee paljon.

Pörssisähkön keskihinta on pysynyt nyt viimekuukausina jatkuvasti yli 4 snt/kWh ja tähän yleensä vielä lisätään myyjäkohtainen marginaali. Viimeisimmän 7vrk ajalta keskihinta on 4,5 snt/kWh. Tällä hetkellä pörssisopimus ei siis vaikuta monille sähkönkäyttäjille halvimmalta ratkaisulta, mutta toki tilanne voi muuttua paljon jo esimerkiksi ensi keväänä, jos talvi on leuto ja sateinen. Pörssisähkön kannattavuus riippu lopulta myös paljon milloin sähkönkäyttöä tulee eniten. Kalleimmat tunnit ovat keskimäärin arkipäivinä aamulla ja illalla. Kerrostalokäyttäjällä eniten kulutusta tulee yleensä näinä kalleimpina tunteina, jolloin pörssisopimus on huono ratkaisu. Toinen ääripää on oikeastaan omikotitalo varaavalla lämmitys- ja käyttöveden sähkölämmityksellä, jos molempien lämmitys hoidetaan pääasiassa yöaikaan. Tällöin suurin osa kulutuksesta tulee yöaikaan, jolloin sähkö on halvinta. Viime akoina hintaerot ovat tosin tasoittuneet ja hyvin halpoja tunteja on harvemmin.

Loppuun vielä linkkejä sähkön hinnan vertailuun ja asiasta enemmän kiinnostuneille pari hyödyllistä linkkiä.

Sähkösopimusten hintavertailu:
www.sahkovertailu.fi/
www.kilpailuttaja.fi/palvelut/sahkosopimukset_vertaa_ja_kilpailuta_sahkosopimus/hintalaskuri#/kayttopaikka
Sähkön hintavertailu

Sähkön johdannaistuotteet Nordpoolissa: www.nasdaqomx.com/commodities/market-prices
Vesivoiman vesivarastojen seuranta pohjoismaissa: www.nordpoolspot.com/Market-data1/Power-system-data/hydro-reservoir1/ALL/Hourly/?view=table
Verollisen sähkön pörssihinnan seuraamiseen vähän yksinkertaisemmassa muodossa: www.fortum.com/countries/fi/sahko/sahkosopimus/tarkka-sopimus/pages/default.aspx
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Täällä näin. :kahvi:

e89833ff8fca8090cd933d3e5e744279.png
 
Täällä näin. :kahvi:

e89833ff8fca8090cd933d3e5e744279.png

Näyttää perusmaksu nousevan ensi vuoden alusta, jos firman verkkosivuja on uskominen. Samoin sähkön hinta näyttää muuttuvan neljä kertaa vuodessa eli voi seuraavaksi nousta selvästikkin tuosta. Itse en ole noita erikoisempia pikkufirmoja katellut sähkösopimuksia valitessa, kun säästöt on melko pieniä yleensä, jos kulutusta ei ole hyvin paljon. Varmaan noistakin suurin osa on ihan luotettavia.
 
Näyttää perusmaksu nousevan ensi vuoden alusta, jos firman verkkosivuja on uskominen. Samoin sähkön hinta näyttää muuttuvan neljä kertaa vuodessa eli voi seuraavaksi nousta selvästikkin tuosta. Itse en ole noita erikoisempia pikkufirmoja katellut sähkösopimuksia valitessa, kun säästöt on melko pieniä yleensä, jos kulutusta ei ole hyvin paljon. Varmaan noistakin suurin osa on ihan luotettavia.
Olen ollut Werelin asiakas pari vuotta, tähän mennessä vain positiivisia kokemuksia firmasta. :kahvi:
 
Maaliskuun alusta lähtien on ollut pörssisähkö käytössä ja maaliskuu ja huhtikuu jäivät keskihinnaltaan (sis. marginaalin) alle 4 snt/kWh. Toukokuusta lähtien sitten mennyt yli 4 snt / kWh.
Sähkönkulutus ollut tässä muutaman viime vuoden ajalta sellaista 3500-3700 kWh vuoteen ja tämä vuosi taitaa jäädä alle 3500kWh.
 
Werelin diiliä itekkin kattelin, vaikutti niin epämääräiseltä että otin Loisteelta vaikka oli kalliimpi. Muron puolella on keskutelua ollut tuosta Werelistä.
 
Pitäisikin taas kilpailuttaa sähkö kun edellinen määräaikainen loppuu. Tuntuu tämä sähköyhtiöiden touhu samalta kuin lehtikauppiaiden. Jo perushinta on reilusti kalliimpi kuin tarjoukset ja kun edellinen sopimus loppuu tarjotaan uutta "tarjousta", joka on kalliimpi kuin sama sopimus kilpailutettuna uutena tai vanhana asiakkaana. Joka tapauksessa jos sopimuksen loppuessa ei tee mitään, hinta nousee huomattavasti. Lisäksi on tullut sellainen tuntuma että kesän suunnalla määräaikaisetkin sopimuksetkin olisi halvempia ja talvella kalliimpia, joten ainakin itse olen yrittänyt ettei seuraava uuden sopimuksen solmimisaika menisi tammi-helmikuulle.
 
Oulun seudun sähkön spottihinnaksi näkyy tulleen viime kuussa keskimäärin 3,39 euroa/kWh, mutta nyt näkyy kyllä jo pörssihinta olevan sen verran korkeampi, että pitänee muitakin vaihtoehtoja katsella. Oman yhtiön määräaikainen elokuun loppuun saakka näyttäisi olevan 3,65 snt/kWh muuaika, 4,50 snt/kWh talviarkipäivä ja perusmaksu 2,52 e/kk. Melkoisen laskentaharjoituksen tuosta aikaan saa mitä mikäkin maksaa..

Vielä kun osittain varaavan lämmityksen jaksaisi laittaa toimimaan niin päin, että varaus menee päälle klo 03, eikä 22, niin yöajan kulutukseenkin tulisi kovasti säästöä.
 
Sama. Vattenfallista soittivat(entinen sähkönmyyjä), että saisin 20 egen lahjakortin, jos suostun pysymään niiden kirskurihinnoissa. Akan asenne oli sellainen, että niiden tarjous olisi mukamas huikea.
Joo, oli vähän noloa kun myyjä ei pystynyt vastaamaan Helenin hintoihin muuten kuin jollain kuppaisella lahjakortilla.
 
Kylläpäs lähti keulimaan tuo sähkönhinta. Pitänee pörssisähköstä hankkiutua kiinteähintaisen sopimuksen pariin vuoden kestäneen halpuuden jälkeen. Tänään tunti 18-19 16,93 senttiä/kWh siirtoineen, 11,28 ilman siirtoa..

http://calm.iki.fi/sahkonhinta/oss_kuluttajaporssihinta
http://calm.iki.fi/sahkonhinta/oss_energiaporssihinta
Huomasin myös tänään, kun puhelimessa on vielä käytössä Fingrid tuntihinta-ohjelma, niin hälytyksiä korkeasta sähkönhinnasta on tullut tällä molempina päivinä tällä viikolla. Ennakoin itse jo Elokuussa ja vaihdoin silloin 2 vuoden kiinteään.
 
Itsellä pyöri energian keskihinta parin viime vuoden aikana, yleensä reilusti alle 4snt/kwh. Tämän vuoden keväänä ja kesällä ei saanut enään niin halpaa sähkö kuin edellisenä vuotena, omasta mielestä hyvin selkeä muutos pörssihinnassa ja keskihinta nousi yli 4snt/kwh, siinä vaiheessa itse otin pitkän kiinteähintaisen.
 
Keväällä oli jo nähtävissä alkava hinnan nousu sähkön hinnassa. Ei laskenu hinta enää öisin niin alas kuin aiemmin ja erilaisten voimalaitoshuoltojen aikana hinnat pomppasivat yllättävän korkeiksi. Nytkin sähkön hinta olisi vielä korkeampi, jos sää olisi tyyni. Onkin mielenkiintoista nähdä miten korkeaksi hinnat tästä kehittyy, jos keli tyyntyy ja pakkanen vielä vähän kiristyy pohjoismaissa.

Itsekkin tein vaihdon mökin sähkösopimukseen jo alkukesästä, kun näytti jo silloin tulevan kalliimpia kuukauden keskihintoja kuin kiinteällä sopimuksella. Nyt vaikuttaa entistä paremmalta ratkaisulta, kun syksystä näyttäisi tulevan pohjoisen vesivoima-alueilla kuiva ja taas etelän kulutusaleuilla viime vuosia kylmempi. Ruotsin vesivarantojen tila on nyt melko heikko ja mittaushistorian minimi (kyseisen ajanhetken minimi, ei koko vuoden) voi lähestyä, jos pakkaset ja kuiva keli jatkuu. Suomenkin alkukesän hyvät vesivarannot ovat kuluneet tehokkaasti ja nyt ollaan jo keskiarvon alapuolella.
 
Mikä on ollut keskihinta tuon parin vuoden "halpuutuksen" aikana?

Toteutunut keskihinta viime vuoden joulukuun alusta asti näkyy olleen 3,3 senttiä kilowattitunnilta. Kulutusta 11,6 MWh. Viime joulukuussa yöajan toteutuneeksi keskihinnaksi jäi 1,36 senttiä kilowattitunnilta ja vasta kesäkuussa on menty yli kolmen. Vielä nyt lokakuussa keskihinta oli 3,86, mutta tässä kuussa mennään jo yli 4,5:ssä..
 
Toteutunut keskihinta viime vuoden joulukuun alusta asti näkyy olleen 3,3 senttiä kilowattitunnilta. Kulutusta 11,6 MWh. Viime joulukuussa yöajan toteutuneeksi keskihinnaksi jäi 1,36 senttiä kilowattitunnilta ja vasta kesäkuussa on menty yli kolmen. Vielä nyt lokakuussa keskihinta oli 3,86, mutta tässä kuussa mennään jo yli 4,5:ssä..

Taitaa olla todella yöpainotteinen kulutus, koska muuten noihin hintoihin on mahdoton päästä. Kai noissa on verot ja marginaali mukana (usein 0,3 snt/kwh luokkaa)?.
 
Taitaa olla todella yöpainotteinen kulutus, koska muuten noihin hintoihin on mahdoton päästä. Kai noissa on verot ja marginaali mukana (usein 0,3 snt/kwh luokkaa)?.

Varaava sähkölämmitys, joten kyllähän se kulutus aika yöpainotteista on, kun ei viime talvena kamalia pakkasiakaan ollut. Mukana marginaali 0,252 ja alv 24% ja osuuskunnan jäsenalennus, joka on vaihdellut -1,2 - -0,44 senttiä/kWh.
 
Varaava sähkölämmitys, joten kyllähän se kulutus aika yöpainotteista on, kun ei viime talvena kamalia pakkasiakaan ollut. Mukana marginaali 0,252 ja alv 24% ja osuuskunnan jäsenalennus, joka on vaihdellut -1,2 - -0,44 senttiä/kWh.

No tuo jäsenalennus selittänee myös paljon noin alhaisista sähkön hinnoista. Ei siis käytännössä ole markkinahintaista sähköä vaan sen alle (noista osuuskunnista ei ole itsellä mitään kokemusta ja tietoa). Siltä kannalta vertailukelvottomia lukemia.
 
Huomiseen iltaan asti hinta pörssissä on tässä alla esillä, hyvä jos alle 5snt/kwh menee halvimmillaan.

Screenshot_2016_11_10_19_11_54.png
 
Werelin diiliä itekkin kattelin, vaikutti niin epämääräiseltä että otin Loisteelta vaikka oli kalliimpi. Muron puolella on keskutelua ollut tuosta Werelistä.
Eihän sillä epämääräisyydellä ole väliä, kun lasku tulee kerran kuussa ja sähköt eivät katkea vaikka firma menisikin nurin. Tein minä kyseisestä yrityksestä yhden valituksen kuluttaja-asiamiehelle ihan siitä syystä, että laskut tulivat kymmenen päivän viiveellä ja maksuaikaa jäi eräpäivään muutama hassu päivä. No, pian tuon jälkeen vaihtoivatkin sitten laskuttajaa ja ainakin toistaiseksi laskut ovat tulleet ajallaan.
 
Onko Nordic Green Energy firmasta kellään kokemuksia?

EDIT: Tai Vihreä Älyenergia firmasta?

Finkraftilta saisi kaikkein halvinta mutta heillä on "jälkikäteislaskutus" maksullinen, eli vain arviolaskulla ei lisäkuluja. Ei kiitos arviolaskutukselle, niin paljon nämä pikkufirmat kusettavat asiakkaita näillä etukäteismaksuilla, että netti pullollaan vihaisia asiakkaita.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt Olkiluoto kolmonen pyörimään pika pikaa. Tässä alkaa olla sähköllä kysyntää ja hintakin on kohta kohdillaan. Saksa vaan meinaa laittaa kaikki ydinvoimalansa alas 2022 mennessä.
 
sähköenergian hinta ei ole enää jaksanut oikein kiinnostaa.
sentti sinne tai kolme tänne. sen osuus on aika pieni loppulaskusta.

enempi voi vaikuuttaa kulutuksella, joka näkyy myös siirtohinnassa.
viimelasku esim; 85€, josta sähköenergian osuus 29€

huomattavasti mukavempaa on vaikkapa se, että sähkölasku tulee yhtenä laskuna
siirtolaskun kanssa paikalliselta yhtiöltä, eikä erikseen tarvitse kahta laskua maksella.
 
Näköjään tuli vahvistusta omille aavistuksille, kun pörssisähkö vaihtui 24kk kiinteähintaiseen 3,98 C / kWh 0,00 € / kk syyskuun alussa.

Vielä kun siirto on jotenkin järkevässä hinnassa (2,98 C / kWh 8€ / kk), niin ei tee niin pahaa asustella suoralla sähkölämmityksellä, vaikka pääasiallinen lämmitys on kuitenkin puu.

Ensimmäistä talvea kohti ollaan vasta menossa, mutta marraskuun kokonaiskulutus 880 kWh ei kyllä omasta mielestä ole ihan kauhea, voinee päästä alle 15 MWh vuodessa.
 
Näköjään tuli vahvistusta omille aavistuksille, kun pörssisähkö vaihtui 24kk kiinteähintaiseen 3,98 C / kWh 0,00 € / kk syyskuun alussa.

Vielä kun siirto on jotenkin järkevässä hinnassa (2,98 C / kWh 8€ / kk), niin ei tee niin pahaa asustella suoralla sähkölämmityksellä, vaikka pääasiallinen lämmitys on kuitenkin puu.

Ensimmäistä talvea kohti ollaan vasta menossa, mutta marraskuun kokonaiskulutus 880 kWh ei kyllä omasta mielestä ole ihan kauhea, voinee päästä alle 15 MWh vuodessa.
Tarkoitat varmaan alle 15000kwh :)
 
Onhan se kolmen nollan lisääminen ihan vastaava mentaalinen operaatio kuin kertominen 3.6:lla tai 3600:lla. :facepalm:
 
Onko kukaan tässä tammikuun aikana saanut neuvoteltua määräaikaisia soppareita lähelle 4 senttiä/kWh. Tietäisi mihin ruveta soittelemaan.

Minulla piti olla jo diili selvänä, mutta tulikin huti.
 
Onko kukaan tässä tammikuun aikana saanut neuvoteltua määräaikaisia soppareita lähelle 4 senttiä/kWh. Tietäisi mihin ruveta soittelemaan.

Minulla piti olla jo diili selvänä, mutta tulikin huti.

Kannattaa ensin selata nuo aloituspostauksessakin olevat sähkön hinnan kilpailutussivustot läpi, kun niistä todennäköisesti löytää ihan yhtä halvan hinnan kuin mitä soittamalla neuvottelemalla voi saada.
 
Helenin kanssa tein vuoden diilin kesällä 3,99€/kwh, vailla perusmaksuja.
Kattelin ite heleniltä joskus syyskuussa. Olis ollu about 4snt. Sitten unohdin asian ja katoin kuukausi myöhemmin niin johan ne oli 4,40 tms.. jäi ottamatta.

Nythän ne 12-24kk sopparit on on jo lähes 5snt . Ehkä oottaa kesään ja tekee sopparin silloin koska säästää 1snt/kwh :)
 
Viimeksi muokattu:
Kannattaa ensin selata nuo aloituspostauksessakin olevat sähkön hinnan kilpailutussivustot läpi, kun niistä todennäköisesti löytää ihan yhtä halvan hinnan kuin mitä soittamalla neuvottelemalla voi saada.
Itse taas katsoin vain www.sahkonhinta.fi kun en noista muista alkupostauksen linkeistä luottanut ja halvemmalla sain puhelimen ja emailin kautta.

Ensin katsoin halvimman www.sahkonhinta.fi stä ja sitten pyysin puhelimella omalta nykyiseltä toimittajalta tarjouksen jonka suostuin ottamaan. Laskeskelin (tein excel-taulukon joka laskee kaikki automaattisesti) vielä ja totesin, että kuukausimaksu, vaikka oli pieni, niin kasvatti loppuhintaa paljon (vähäinen sähkönkulutus, niin pienikin kkmaksu kasvaa todella isoksi osaksi kokonaislaskua). Kysyin sitten vielä emaililla asiakaspalvelun kautta, että pystyvätkö parantamaan tarjousta ja kerroin toisesta paremmasta tarjouksesta. Laittoivat c/kWh hintaa alemmas ja poistivat kk-maksun kokonaan. Tuli lähes samalle tasolle sen halvimman kanssa jolla puristin parempaa tarjousta, euro-pari vuoden kokonaislaskussa. Kannattaa kilpailuttaa suoraan, ei uskoa noiden nettipalveluiden tarjouksiin/hintoihin, että ne ovat viimeisiä hintoja. EDIT: niin unohdin mainita, että kysyin siltä halvimmalta löytyneeltä firmalta vielä, että onko se viimeinen hinta ja se oli. Ja se piti vielä mainita, että mieluummin otin omalta paikalliselta luotettavalta toimittajalta sopparin (sähkö & siirto samalla laskulla) kuin pari euroa halvemmalla per vuosi epämääräiseltä halpisfirmasta joka on muuttanut nimeään monta kertaa kun on sormet palaneet kusettamisessa ja asiakkaat vihaisia.
 
No ainahan sitä saa vielä itse kilpailuttamalla niitä viimeisiä senttejä puristettua pois, mutta jos sopimus on jo valmiiksi kuukausimaksuton (niitäkin on nyt tarjolla), niin eipä ne pienet energianhinnan muutokset hirveästi vuodessa tee jollain 5000 kWh kulutuksella.
 
Totta mutta kun itse katselin, niin selvästi halvimmat ja ilman kkmaksua olivat juuri niitä epämääräisiä toimijoita markkinoilla, niin sain puristamalla luotettavalta/omalta hyvän tarjouksen ilman kkmaksua.
 
Kannattaa ensin selata nuo aloituspostauksessakin olevat sähkön hinnan kilpailutussivustot läpi, kun niistä todennäköisesti löytää ihan yhtä halvan hinnan kuin mitä soittamalla neuvottelemalla voi saada.
Olen käyttänyt noita. Mutta siellä hinnat on jo karannut. Loka- ja marraskuuakselilla porukka minun mielestä sai parempia diilejä puhelimitse kuin tuolla oli tarjolla.
 
Muutto edessä kuun vaihteessa, ja tähän asti ei ole tarvinnut sähkösoppareilla juuri vaivata päätä kun ovat olleet talonyhtiöiden puolesta.
Tulevassa kämpässä pitää kuitenkin solmia oma sähkösopimus, eli nyt pitäisi arpoa onko tuossa kilpailutuksessa järkeä.

Sähkövertailu.fi-palvelussa tuputetaan oletuksena edullisimpana vaihtoehtona Lumo Energia Meklaria, jossa ilmeisesti vaihtelee hinta laidasta laitaan kerran kuussa, siirtomaksuista eivät puhu sanallakaan.

Loogisin vaihtoehto omassa päässä olisi Turku Energia paikallisena vaihtoehtona, mutta niiden EnergiaOnline-palvelussa ainakin tällä hetkellä ehdotettava Louna Vuosi -paketin kilowattihinta on liki tuplat siihen mitä Lumo huutelee tämän kuun hinnaksi, ensi kuun hinnasta toki ei kerrota mitään.

Mites ihmisillä on noista kokemuksia, kannattaako joku päivä/kuukausihinnoiteltu sähkösopimus joltain "ulkopuoliselta" vai onko paikallinen paras?
 
Alkuun ottanut paikalliselta sähkösopparin, sinne joutuu ne siirtomaksut kuitenkin makselemaan. Ensimmäisen laskun jälkeen sitten kilpailuttanut.
 
Viimeeks ku sopparia olin tekemässä en löytäny pörssisähköistä riittävän helposti haluamaani tietoa, kivaltahan se sähkön hinta kesäkuussa näytti. Päädyin perinteiseen kiinteään hinnoitteluun. Typerästi kaikki sähköyhtiöt tarjosi järkihintasia sopimuksia vain määräaikaisena joten vastoin aikomusta nöyrryin sellaiseen.
 
Muutto edessä kuun vaihteessa, ja tähän asti ei ole tarvinnut sähkösoppareilla juuri vaivata päätä kun ovat olleet talonyhtiöiden puolesta.
Tulevassa kämpässä pitää kuitenkin solmia oma sähkösopimus, eli nyt pitäisi arpoa onko tuossa kilpailutuksessa järkeä.

Sähkövertailu.fi-palvelussa tuputetaan oletuksena edullisimpana vaihtoehtona Lumo Energia Meklaria, jossa ilmeisesti vaihtelee hinta laidasta laitaan kerran kuussa, siirtomaksuista eivät puhu sanallakaan.

Loogisin vaihtoehto omassa päässä olisi Turku Energia paikallisena vaihtoehtona, mutta niiden EnergiaOnline-palvelussa ainakin tällä hetkellä ehdotettava Louna Vuosi -paketin kilowattihinta on liki tuplat siihen mitä Lumo huutelee tämän kuun hinnaksi, ensi kuun hinnasta toki ei kerrota mitään.

Mites ihmisillä on noista kokemuksia, kannattaako joku päivä/kuukausihinnoiteltu sähkösopimus joltain "ulkopuoliselta" vai onko paikallinen paras?

Siirtomaksuthan määräytyy täysin asuinpaikan mukaan ja niihin et voi mitenkään vaikuttaa (paitsi vaihtamalla pääsulakekokoa tai siirtymällä yö/päivä tai vuodenaika siirtoihin). Voit toki katsoa paljon ne on, kunhan selvität minkä verkkoyhtiön alueella kämppä on.

Sähkösopimustahan saa kerran vuoteen vaihtaa ilmaiseksi, että kannattaa sekin huomioida, jos haluaisi useasti tehdä muutoksia. Nuo vuoden tai kahden kiinteät sopimukset on käytännössä aina halvempia kuin kuukausittain tai neljännes vuosittain hintaansa muuttavat. Pörssisähkö voi olla myös joissakin tapauksissa halvin, mutta ainakaan viimeisen 9kk aikana se ei sitä ole ollut. Nyt keväällä ja kesällä pörssisähkö on varmaan kilpailukykyinen, mutta ensi syksystä ja talvesta ei taas hirveästi tiedä. Helpoin ja varmin tapa olisi melkein ottaa vain luotettavalta myyjältä vuoden kiinteä sopimus, niin ei tarvitse asiaa sen kummemmin miettiä. Hintavertailujen kautta tehtyihin sopimuksiin en osaa ottaa kantaa, kun en itse ole sieltä kautta sopimuksia tehnyt.

Kannattaa vilkaista aloituspostaus, vaikka se vaatisikin osin taas päivitystä nykytilanteeseen.


Tässä ainakin pienelle kulutukselle ihan pätevä sopimus vuodeksi. Ei perusmaksua, joka on pienellä kulutuksella se tärkein. 10000 MWh paikkeilla ja yli kannattaa kiinnittää jo sitten enemmän huomiota myös itse energian hintaan.
Suomisähkö 12 kk ennakkotilaajan etu | Helen
 
Viimeksi muokattu:
Sähkösopimustahan saa kerran vuoteen vaihtaa ilmaiseksi, että kannattaa sekin huomioida, jos haluaisi useasti tehdä muutoksia.
Eikös tämä ole ihan firmakohtaista? Ja siis tarkoittaa, että joittenkin firmojen omien tuotteiden kanssa sopimusten vaihto on ilmaista kerran vuodessa. Ei kai kukaan estä, tai peri kuluttajalta maksua jos vaihtaa sähköntoimittajaa vaikka 5 kertaa vuodessa.
 
Eikös tämä ole ihan firmakohtaista? Ja siis tarkoittaa, että joittenkin firmojen omien tuotteiden kanssa sopimusten vaihto on ilmaista kerran vuodessa. Ei kai kukaan estä, tai peri kuluttajalta maksua jos vaihtaa sähköntoimittajaa vaikka 5 kertaa vuodessa.

Yleisimpiä energiamyyjän vaihtoa koskevia kysymyksiä
Sähköstä ja sähkösopimuksista
Mitä sähkösopimuksen vaihdon yhteydessä tapahtuu? | Kilpailuttaja.fi
Sähkön kilpailuttaminen

Mittarinluvun joutuu tekemään yhtiötä vaihdettaessa ja kerran vuoteen tuon on lain mukaan oltava maksutonta. Muuten joutuu maksamaan yhtiökohtaisen maksun mittarinluvusta (käytännössä nykyään vain arm-mittarin etäluku).

Tosin en ole nyt itse täysin varma pitävätkö nuo tällä hetkellä paikkansa. Pitäisi tutkia asiaa enemmän, kun tuntuikin löytyvän myös ristiriitaista tietoa.
 
Viimeksi muokattu:
Kilpailuttaja.fi kautta tuli vaihdettua ja laitettua uutta sopimusta Heleniltä. Ilman kk-maksuja ja 3,98 c/kWh hinnalla vesivoimaa. Olikohan 1,5 vuodeksi määräaikainen. Hieman edullisempi kuin edellinen sopimus, jää nähtäväksi soitteleeko nykyinen toimittaja oman tarjouksen. Sadan euron eroa taisi laskeskella vuositasolla nykyiseen.
 
Kilpailuttaja.fi kautta tuli vaihdettua ja laitettua uutta sopimusta Heleniltä. Ilman kk-maksuja ja 3,98 c/kWh hinnalla vesivoimaa. Olikohan 1,5 vuodeksi määräaikainen. Hieman edullisempi kuin edellinen sopimus, jää nähtäväksi soitteleeko nykyinen toimittaja oman tarjouksen. Sadan euron eroa taisi laskeskella vuositasolla nykyiseen.

Tuo vaikuttaisi todella kilpailukykyiseltä hinnalta. Helenilläkin tuntuu olevan ties minkälaisia hinnoitteluita eri paikoissa.
 
Tuo vaikuttaisi todella kilpailukykyiseltä hinnalta. Helenilläkin tuntuu olevan ties minkälaisia hinnoitteluita eri paikoissa.

Yllätyin itsekin, että tuli noinkin edullinen tarjous vastaan. Muutamia vanhempia postauksia lueskelin ja arvelin, että menee yli neljän kWh hinta + kk-maksut. Sopivasti nykyinen määräaikainen päättyy parin viikon päästä.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
264 326
Viestejä
4 579 696
Jäsenet
75 406
Uusin jäsen
rabah1991

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom