Paljonkohan hinnannoususta on liikkeen/kauppiaan katetta?
Eikös se Kesko juuri julkistanut historiallisen menestysvuoden?
Itse en ole paljoa osannut hintoja vertailla, vaimo kyllä. Mutta kun pidän mustaleimaisesta emmentalista ja tuntuu että se on joka ostokerralla kalliimpaa kuin viimeksi, niin pisti miettimään.
Koitin olla tänään hypyn päällä ja katsella K-Cittarin juustohyllyä, pastajuustojen äärellä. Ei ole kovin selkeää meikäläiselle.
Täsä koottuna:
Pirkka - Parmigiano Reggiano 24kk 34,95e/kg
Pirkka - Pecorino Romano DOP 37,95e/kg
Giovanni Ferrari - Pecorino Romano 32,86e/kg
Giovanni Ferrari - Grana Padano 20mesi 33e/kg
Giovanni Ferrari - Parmigiano Reggiano 24mesi 43,67e/kg
Zanetti - Grana Padano (9-16)?mesi 35,45e/kg
Parmareggio - Parmigiano Reggiano 24mesi 44,33e/kg
Galbani - Grana Padano DOP (9+)mesi 26,45e/kg
Galbani - Parmigiano Reggiano DOP 15mesi 31,95e/kg
..ja aika hankala on löytää kaikista juustoista edes kypsytysaikaa...vaikka se usein nimenomaan on hinnan peruste!
Kivana asiana oli että Pirkka ei enää ole ainoa pecorino, ja kilpailija on halvempaakin, eli kokeiluun!
Kiinnoistavana? lisäpointtina:
halloumia on varmaan 73 erilaista tarjolla, mutta nyt en nähnyt yhtään ricottaa, millään hinnalla...
Huonomuistuisena on aika ärsyttävää, kun ei muista mitä jokin maksoi puoli vuotta sitten, ja varsinkaan mitä 4 vuotta sitten.