RCA -> HDMI konvertointi

Liittynyt
20.03.2017
Viestejä
340
Useampaan otteeseen tätä aihealuetta tutkinut enkä oikeen ole päässyt varmuuteen, haaveissa olisi kytkeä vanhempia pelikoneita (nes, snes, n64, gamecube) tietokoneeni sisäiseen capture cardiin (Elgato HD 60 Pro) jossa vain HDMI input ja siten päästä streamaamaan alkuperäisellä laitteistolla pelejä.

Kaikenlaista itsekin tiedän ja ymmärrän yleisesti tekniikasta mutta tämä vähän hämmentänyt. Sen tiedän ettei konversio tapahdu millään yksinkertaisella piuhavirityksellä koska kuitenkin ollaan muuntamassa analogista signaalia digitaaliseksi. Eli rautaa tarvitaan väliin. Ebayssa myynnissä paljon kaikennäköisiä kikkareita, useimmiten vaan tosin toiseen suuntaan tehtävään muutokseen eli saadaan HDMI liitännäinen laite kytkettyä vanhan mallin töllöttimeen.

Itseäni mietityttää onko konvertoinnissa joku kompastuskivi, meneekö kuvasuhteet pieleen tai jotain muuta vastaavaa ongelmaa? Kaikenlaista jälkikäsittelyähän kuvalle voi toki tehdä sitten kun kuva saadaan PC:lle asti ettei se sinänsä ongelma ole.

Suomessa en ole nähnyt tälläisiä myynnissä vaikka olen yleensä jokaisessa liikkeessä silmäillyt liitin-adapterihyllyt läpi. Onko kyseessä vain niin harvinainen "tarve" vai mikä tässä yhtälössä mättää, luulisi nyt että monella olisi tarve nykynäyttöihin ja telkkareihin saada vanhoja laitteita liitettyä..?

Lisäksi, tekeeköhän noilla ~10e hintaluokan ebay muuntimilla mitään, ainakin tarvitsevat usb:lla virtaa kyljestä, osassa on pal/ntsc ja osassa 720p/1080p vipu kyljessä näemmä riippuen kumpaan suuntaan kalikalla ollaan muunnosta tekemässä.

Enkä nyt silti tarkoita että olen halvinta keinoa etsimässä, kaava ollut yleensä että "maksaa mitä maksaa" kunhan homma hoituu järkevästi.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
886
Ainakin joissain AV-vahvistimissa on composite(analog)-->hdmi(digital) muunnin. Nuo tietysti maksaa jo muutaman satasen.
 

TheMeII

Übertaktungspotenzial
S Y N T H W A V E
Liittynyt
13.11.2016
Viestejä
7 012
Sitten vähän pidempää vastausta.

Kaikki noista adaptereista tarvitsevat virtaa kylkeensä joko muuntajallaan tai sitten kännylaturilla jos 5V riittää.

Teknisesti tuommoinen laite on webcam/videokamera. (hinta vaikuttaa lähinnä tuon "kameran" laatuun) Se "kuvaa" sitä scartilta tulevaa signaalia, pakkaa sen digitaalisesti ja lähettää HDMI:na eteenpäin. Koska se laite lisää viivettä, sekä sun capturecard lisää viivettä niin on varmaan parempi haaroittaa se scartti ja laittaa toinen menemään telkkarille ja toinen muuntimelle. Tässä taas jos on huono haaroitin/huonot kaapelit kuvan laatu huononee joten niihinkin kannattaa vähän panostaa.
 
Liittynyt
04.11.2016
Viestejä
1 589
Noh tossa juutuubi pätkässä joku käyttää noita halpoja ebay vehkeitä samalla tavalla kuin sinä aiot ja ainakin hän oli ihan tyytyväinen:
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
240 804
Viestejä
4 208 006
Jäsenet
70 963
Uusin jäsen
Visko

Hinta.fi

Ylös Bottom