Razerilta edulliset ja kevyet Kraken X -pelikuulokkeet surround-äänillä

Viestiketju alueella 'Uutisia lyhyesti' , aloittaja Juha Kokkonen, 08.06.2019.

 1. Juha Kokkonen

  Juha Kokkonen Moderator Ylläpidon jäsen

  Viestejä:
  5 461
  Rekisteröitynyt:
  17.10.2016
  [​IMG]

  Razer on esitellyt uudet Kraken X -pelikuulokkeet, jotka on suunniteltu keveyttä ja käyttömukavuutta silmällä pitäen. Kuulokkeet painavat ainoastaan 250 grammaa. Muistivaahtopehmusteissa on kanavat silmälasien sangoille. Kuulokkeet tukevat 7.1 surround ääniä ja käyttävät 3,5 mm ääniliitäntää.

  Kraken X tulee saataville kesäkuun aikana 59,99 euron hintaan.

  Lähde: 7.1 Gaming Headset - Razer Kraken X Classic Black
   
  Viimeksi muokattu: 09.06.2019
 2. Kepe

  Kepe

  Viestejä:
  545
  Rekisteröitynyt:
  23.10.2016
  Hmm. Surround-ääntä emuloidaan softalla näissäkin kuulokkeissa. Näissä on ihan normaalisti yksi elementti per kuppi, eikä stereoplugin läpi saa tulemaan monikanavaääntä muutenkaan.
  Harmi kun tuota softapohjaista surround-efektiä on aikalailla mahdoton vertailla eri softatoteutusten ja kuulokkeiden välillä muuten, kuin täysin subjektiivisesti. Käytännössä ihan mahdoton tietää millä kuulokkeilla ja millä softalla saa parhaan surround-efektin aikaiseksi.
  Windowsissa on suoraan Microsoftin oma "Windows sonic for headphones" ja lisähintaan (tai joskus esim. läppäreiden mukana ilmaiseksi) Microsoft storesta saa Dolby Atmos for headphones -surroundhässäkän. Lisäksi on tulossa DTS Sound Unbound (DTS:X for headphones?) joskus lähitulevaisuudessa vaihtoehtona tuolle Dolby Atmosille.
  Käyttääköhän nämä Kraken X:t nyt jotain Razerin omaa virtuaalisurroundviritelmää vai jotain valmiiksi kaupallista versiota? Razerin tuotesivuilla ei kerrota muuta kuin että 7.1 surround kun kuulokkeita käytetään Windows 10:llä varustetussa tietokoneessa.
   
  Juha Kokkonen tykkää tästä.
 3. Hannibal

  Hannibal

  Viestejä:
  1 547
  Rekisteröitynyt:
  14.12.2016
  Jep. Ja usein normi 2 kanavainen stereokuuloke pieksee mennen tullen nuo monielementtivehkeet... ihan vain siksi, kun niissä on yksi laadukas kuuloke-elementti, vs 7 huonoa per korva.
  Toki jos vertailisi 100 e sterekuuloketta 700 euron monikanava kuulokkeeseen, niin laatu voisi olla sama. Mutta jo kotistereoista tiedetään, että pienemmällä elementtimäärällä on helpompi toteuttaa laadukasta ääntä, koskapa elementit, jos niitä on liikaa, alkavat sotkea toisiaan. Vaatii tosi hyvän jakosuotimen ja suunnittelun, joka kaikki taas maksaa.
   
  Viimeksi muokattu: 09.06.2019
  WanhaPatu tykkää tästä.
 4. antero

  antero

  Viestejä:
  2 576
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Razerilta tulee jatkuvasti uutta kuuloketta, mutta kaikki näyttää melkein samalta, eikä ominaisuudetkaa juuri muutu. Tuo tilaäänikin on tainnu olla krakeneissa melkein alusta asti. Ainakin joskus 2016 lisättynä pakettiin maininnalla Free. Niin varmaan perustuu jonkin valmistajan kaupalliseen versioon.
  Razer Surround
   
  Viimeksi muokattu: 09.06.2019
 5. Walla

  Walla //TODO: Add Title

  Viestejä:
  1 025
  Rekisteröitynyt:
  11.11.2016
  Onkos Razerilla muuten kuulokkeissa sama kuin hiiressä, että vaatii rekisteröitymisen heidän pilvipalveluunsa, että tuotetta voi käyttää (kunnolla)? Ko. firman hiiriä en ainakaan ko. syystä osta.
   
 6. E.T

  E.T

  Viestejä:
  2 830
  Rekisteröitynyt:
  27.02.2017
  Jotenkin on mielikuva että olisin lukenut tuon suuntaisesta ja haluavat kahlita kaiken palvelimiinsa.


  No tuoltahan tuota Razer Surroundia löytyy.
  Ei tosin kuulosta hyvältä vaan enemmän joltain taajuuskorjaimelta perus-downmiksauksen päällä.
   
 7. Ponsu

  Ponsu

  Viestejä:
  1 227
  Rekisteröitynyt:
  29.10.2016
  Mulla oli jotkut razer krakenit, eikä niitten perusteella tule enää ikinä razerilta mitään. Aivan järkyttävä laatu ja korkea hinta. Ostin, kun jotkut niitä kehtasivat kehua.

  Hajosivat satunnaisella käytöllä muutamassa kuukaudessa niin, että "nahka" lähti irti "tikkauksistaan". Tässä vaiheessa käyttötunteja oli varmasti alle 30. Eikä ole tapana erityisemmin pitää huonosti laitteita. Olin vielä ostanut nuo Anttilasta ennen konkurssia, joten takuut piti hoitaa razerin kanssa. He eivät uskoneet, että olisi mennyt ns. normaalissa käytössä, eivätkä suostuneet niitä vaihtamaan. Noh, ostin uudet kuulokkeet sitten ja lahjoitin sukulaispojalle nuo. Pari kuukautta kesti hänellä, kun katosi ääni toisesta korvasta kokonaan.


  Edelliset siberia v1:set kestivät (toimivat edelleen) yli 5 vuotta ja tunteja tuona aikana tuli kynäriä +3000, siihen päälle perus datailut ja muut pelit.