Ranskalainen OFF Global tuo Nokia-kannettavat myyntiin maailmanlaajuisesti

Kaotik

Banhammer
Ylläpidon jäsen
Liittynyt
14.10.2016
Viestejä
21 524


Kaotik kirjoitti uutisen/artikkelin:
Nokian nimi on kuluttajien silmillä nykypäivänä useimmiten HMD Globalin puhelimissa. Nyt tilanne saattaa kuitenkin muuttua, kun ranskalainen OFF Global on ilmoittanut saaneensa yksinoikeuslisenssin Nokia-brändättyihin kannettaviin ympäri maailman.

Nokia-kannettavia on ollut saatavilla aiemmin Intiassa, jossa niitä valmisti paikallisille markkinoille Flipkart. OFF Global on tuomassa uudet kannettavat kuitenkin markkinoille maailmanlaajuisesti, eli myös Euroopassa. Suomi kuuluu julkaisun ensimmäisen aallon maihin. Vaikka yhtiö puhuu globaalista lisenssistä, Intiassa nimilisenssi kuuluu tiettävästi edelleen Flipkartille.

Lisenssisopimuksesta kertovassa lehdistötiedotteessa mainostettiin samalla ensimmäistä lippulaivatason Nokia PureBook Pro -kannettavaa. Valitettavasti kannettavan ominaisuuspuoli ei kanna lehdistötiedotteen luomaa painetta arvokkaasti, vaan lippulaivamalli on varustettu edullisimman pään perustason raudalla.

PureBook Pron sisällä sykkii Intelin 12. sukupolven Core i3-1220P -prosessori, jonka tukena on 8 Gt DDR4-muistia ja 512 Gt:n M.2 NVMe SSD. Kannettavan IPS-näyttö on kooltaan mallista riippuen joko 15,6 tai 17,3 tuumaa, mutta resoluutio on nykypäivän standardein matala FullHD eli 1920x1080. Myöskään muut ominaisuudet eivät ainakaan kiljuen huuda lippulaivaa, sillä Wi-Fi-standardista on tuettuna vain vanha 5-versio ja BlueToothikin on vain 5.0-versiota. Kannettavasta löytyy microSD-kortinlukija, kaksi latausta tukevaa USB-C 3.2 -liitäntää ja ilmeisesti yksi USB-A 3.2 -liitäntä. Valitettavasti tiedote on monin osin vajavainen ja esillä on esimerkiksi vain toisen mallin strategiset mitat ja akkukapasiteetit.

Nokia PureBook Pro tulee saataville vuoden toisen neljänneksen aikana valikoiduilta jälleenmyyjiltä. 15,6-tuumaisen mallin suositushinta on 699 ja 17,3-tuumaisen 799 euroa.

Lähde: Lehdistötiedote

Linkki alkuperäiseen juttuun
 
Liittynyt
20.10.2016
Viestejä
1 174
Paljon parempi kuin vanha läppärini tuolla varastossa vuodelta 2011, jossa oli vielä blu-ray-asema ja jolla vielä pystyy katselemaan levyleffoja toisen sovelluksen kautta mutta muisti sekä prosessori rajoittavat tietokoneen toimintaa niin, että blu-ray-levyjä katsellessa vanhassa läppärissä cpu-toiminta on 90% ja ram-muisti vain 3 Gt, johtuen 32-bittisestä Windows Vista (->päivitettynä Windows 7 ja Acerin oma mediasovellus lopetettiin).

EDIT: Tuumakoko 17,3 ja sen pienemmäksi en suostu vaihtamaan.

EDIT: 2. Alkuperäisiä asennuksia laittaessani Acerin kannettavaan, oli tulvillaan liikaa bloatwareja ja niitä piti poistella, kaikkea ei voinut poistaa. Puhtaammalla asennuksella sai hyvän ja käsin piti lisäillä niitä ajureita ja muuta, mitkä eivät rasittaneet kannettavaa. Alkuperäinen asennusmedia rasitti melkoisesti, kun niiden pakollisten windows-päivityksien jälkeen koneen käyttö oli ajoittain mahdotonta ja samoin kävi leffakatseluissa, että jatkuvaa pätkimistä ja mistään toimenpiteistä ei ollut apua. Puhtaalla oli paljon parempi apu ja omat sovellukset, niin tietokone oli aina käyttökelpoinen.
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
10.03.2017
Viestejä
651
Niinpä, nykystantardeilla FullHD on läppäriin alhainen resoluutio. Samaan aikaan todellisuudessa, firmoissa hankitaan 27" FullHD näyttöjä, että yli nelikymppisetkin käyttäjät näkisivät tekstin niskaa kuormittamatta.
 
Liittynyt
06.12.2016
Viestejä
1 504
Mietin jo aluksi että ehkä voisi olla mielenkiintoinen läppäri perushommiin ja leffojen katselua varten, ja sitten huomasin hinnan. Voisi tipauttaa ainakin puolet pois.
 

Shikanjyo

#low&slow
Liittynyt
30.10.2016
Viestejä
2 335
muistatteko kun nokia oli vielä nokia ja julkaisi oman, ylihinnoitellun miniläppärinsä.
Oli yksi kaikkien aikojen flopeista.

Kyllä, Booklet 3G. Tuossa hyllyssä löytyy ihan täysin toimivana. Huono joo, mutta floppasi oikeastaan sen hinnan takia, ei se niin käyttökelvoton ole edes tänäpäivänä.
 
Liittynyt
22.10.2016
Viestejä
11 104
Kyllä, Booklet 3G. Tuossa hyllyssä löytyy ihan täysin toimivana. Huono joo, mutta floppasi oikeastaan sen hinnan takia, ei se niin käyttökelvoton ole edes tänäpäivänä.
Prossuna todella onneton ekan sukupolven atom, älykelloissakin ollut jo monen vuoden ajan selvästi enemmän prosessorisuorituskykyä kuin tuossa.

Ja jos pysytään läppäreissä, niin tuota nopeampi Tualatin julkaistiin jo joskus 2001, melkein 9 vuotta aiemmin, toki selvästi suuremmalla sähkönkulutuksella ja lämmöntuotolla.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
2 765
Niinpä, nykystantardeilla FullHD on läppäriin alhainen resoluutio. Samaan aikaan todellisuudessa, firmoissa hankitaan 27" FullHD näyttöjä, että yli nelikymppisetkin käyttäjät näkisivät tekstin niskaa kuormittamatta.
Jaa joo en kyllä tajua miksi FullHD olisi läppärissä alhainen..

Itellä on tollanen aika kohtuu työkone: HP Zbook fury 15,6", jossa kyllä ihan FullHD näyttö. 4K olisi kai optio, mutta ulkoisessa näytössähän tuo yleensä on kiinni.
 
Liittynyt
23.02.2020
Viestejä
772
Itsellä uusi juuri äsken firman antama työläppäri Thinkpadi, jolla hintaa varmaan 2x mitä tuo Nokia, ja silti 1080p näyttö. En ole pitkään aikaan seurannut läppärien kehitystä, joten en osaa sanoa mitä tänäpäivänä näiltä odotetaan missäkin hintaluokassa, mutta itselle kyllä riittää että näyttössä on katselukulmat kunnossa ja ainakin tässä 14-15" kokoluokassa resoa 1080p. Toki sitten ne 30 tuumaiset työpöytänäytöt syytä olla kovilla resoluutioilla.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
239 444
Viestejä
4 191 500
Jäsenet
70 744
Uusin jäsen
smuuU

Hinta.fi

Ylös Bottom