RAM muistit

Liittynyt
24.07.2024
Viestejä
8
Pelikoneessani on ollut käytössä Kingston HyperX Fury DDR4 16Gb 3200mhz muistit muutaman vuoden. Ostin nyt lisää muistia, Kingston Beast Fury DDR4 16Gb 3200mhz. Voiko näitä merkkejä sovittaa yhteen vai pitääkö olla toisetkin HyperX-mallit? Kummatkinhan ovat samalta valmistajalta ja samat taajuudet.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
400
Kyllä nuo sekalaiset setit yleensä toimii ainakin toisen muistisetin asetuksilla. Disabloi nyt ennen asennusta XMP-profiili BIOS:sta ja asenna sen jälkeen ne muistin lisäykset. Näet sillä, että toimiiko oletusasetuksilla. Sen jälkeen kokeile XMP, jos antaa. Jos ei onnistu niin menee BIOS:ssa manuaalisäätämisen puolelle.
 
Liittynyt
05.02.2021
Viestejä
542
itse ostin 32Gb kitin tuota furya joka tuli samsungin c muisteilla. muutaman kk päästä joku muu oli asiakasarvostelussa maininnut vaihtuneen samsungin d muistiksi joten vähän arpa peliä.

kokeilemalla selviää miten hyvin docp toimii.
 

Hiikeri

Team Intel
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
2 090
Muistimäärän lisäys aina Ok, mutta pelikoneessa menit metsään.

Muistit toimii nopeiten/pienillä viiveajoilla kun koneessa on vain 2 muistikampaa!

4:llä kammalla muistinohjain (joka sijaitsee prosessorin sisällä) ei jaksa pyörittää muisteja välttämättä edes niiden vakioasetuksilla. Ne saa kyllä asiansa osaava ja manuaalisesti säätävä toimimaan kohtuullisesti, mutta hitaammilla asetuksilla ja se vaatii tuntien/kymmenien tunnien työn että päästään hyvään lopputulokseen. Silti ei päästä ikinä samaan kuin 2 muistikamman suorituskykyyn vaikka muistinmäärä on sama (4x8Gb vai 2x16Gb). Sinne koneeseen ei myöskään laiteta yhtä, eli 1x32Gb kampaa jonka selitän myöhemmin.

Sulla nyt siis 4x8Gb, yhteensä 32Gb, kun sun olisi pitänyt ostaa 2x16Gb, yhteensä 32Gb sarja ja myydä alkuperäinen 2x8Gb muistit pois vaikka muovikassin hinnalla.

Silloin olisit peleissä saanut nopeushyötyäkin, nyt 4x8Gb kammoilla joudut ajamaan muistisarjaasi hitaammilla/löysemmillä asetuksilla että muistinohjain ei kaada konetta vaan kestää ylimääräisien (4kpl) kampojen aiheuttaman kuorman.

Toki nyt suurempi 32Gb (vaikka on 4 kampaa) auttaa suuremman muistimääränsä takia isoihin lageihin jotka johtuneet aiemmin fyysisen muistin vähyydestä (jolloin kone joutuu lukemaan dataa useammin vieläkin hitaammasta laitteesta eli kovalevyltä), mutta FPS on keskiarvoltaan pienempi koska neljää kampaa vaan joudutaan ajamaan vakautensa takia suuremmilla viiveajoilla/hitaampana kuin olisi 2 muistikamman kokoonpanossa.

Aina, AINA vain 2 kampaa koneeseen (pois lukien työkoneet joissa määrä on tärkeämpää kuin nopeus/viiveajat).

Eikä yhtä muistikampaa, vaan kaksi. Yhdellä kammalla jää taas puolet muistikaistasta käyttämättä eli vain 64bit, kahdella kammalla saadaan aikaan 2x64bit muistikaista,.

2 muistikampaa (riippumatta paljonko muistia): Paras vaihtoehto
4 muistikampaa (riippumatta paljonko muistia): Huono vaihtoehto

Edit. Lisäsin infoa muistikaistojen bittisyydestä ja niiden tärkeydestä sekä perusteet aloittelijoille kuinka PC:n muistinohjaus toimii. Ja sitten 4:llä kammalla on käytössä sama 2x64bit muistikaista kuin 2:llakin muistikammalla. Uusilla DDR5 koneilla itseasiassa käytössä 4x32bit > yhteensä sama 128bit muistikaista, nykyäänkin.

Sulla esim. 2kpl 4000Mhz kampaa, muistinohjain käsittelee ne hyvin, laitat koneeseen lisää 2kpl 4000Mhz kampaa ja kone ei edes käynnisty. Luulet että viallisia kampoja ja viet kauppaan takaisin. EI. Missään ei ole vikaa.

Ne toimii jos poistat vanhat ja laitat uudet tilalle. Mutta että laitat koneeseen 4kpl 4000Mhz kampaa niin sun prossusi muistinohjain ei jaksa käsitellä niitä. Prossusi valmistaja on ilmoittanut millä nopeudella muisteja voi ainoastaan ajaa kun koneessa on 4 kampaa.
Tuki on esim. 2:lla kammalla 4000Mhz asti, mutta 4:llä kammalla tuki (eli minkä prossun valmistaja takaa että se, eli käytännössä muistinohjain toimii vakaasti) voi olla vain 3200Mhz. Siinä ei auta yhtään että kaikki 4 kampaa on 4000Mhz jos muistinohjain tukee 4 kamman setuppia vain 3200Mhz nopeudella.

Siksi vain 2 kampaa, AINA, kampojen muistinmäärällä ei ole merkitystä. Vain niiden määrällä. 4x8Gb= BAD, 2x16Gb = GOOD.

UGH, Hiikeri has spoken again, since '90s...
 
Viimeksi muokattu:
Liittynyt
12.12.2016
Viestejä
4 335
Muistimäärän lisäys aina Ok, mutta pelikoneessa menit metsään.

Muistit toimii nopeiten/pienillä viiveajoilla kun koneessa on vain 2 muistikampaa!
Kyllä, totta noin teoriassa, mutta käytännössä tässä ostettiin nyt 3200Mhz kammata 3200Mhz kampojen viereen ja mikään etäisesti moderni prossu jaksaa tuon 3200Mhz kaikki slotit täytettynäkin.

DDR4 muistit ovat erittäin yhteensopivia nykyään, melkein ihan sama mitä kampoja lyö yhteen niin sieltä aina joku sävel löytyy, mitä kaikki osaavat soittaa.

E: ja joskus viisi vuotta sitten oli iso juttu että monta rankkia niissä muisteissa on, varsinkin AMD alustoilla. Käsittääkseni neljällä kammalla saa aina vähintään sen dual rankin ja quadrouple rankin jos on dual rank kammat
 
Liittynyt
29.01.2019
Viestejä
17
Mites sitten 2 x single rank vs 4 x single rank? Internetin hevostoimistot kertoo, että 4 x on nopeampi? 8gb HyperX:ät taitaa olla singlejä
 
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
248 453
Viestejä
4 330 836
Jäsenet
72 231
Uusin jäsen
OskariPasa

Hinta.fi

Ylös Bottom