RAM muistit

Liittynyt
24.07.2024
Viestejä
8
Pelikoneessani on ollut käytössä Kingston HyperX Fury DDR4 16Gb 3200mhz muistit muutaman vuoden. Ostin nyt lisää muistia, Kingston Beast Fury DDR4 16Gb 3200mhz. Voiko näitä merkkejä sovittaa yhteen vai pitääkö olla toisetkin HyperX-mallit? Kummatkinhan ovat samalta valmistajalta ja samat taajuudet.
 
Liittynyt
18.10.2016
Viestejä
400
Kyllä nuo sekalaiset setit yleensä toimii ainakin toisen muistisetin asetuksilla. Disabloi nyt ennen asennusta XMP-profiili BIOS:sta ja asenna sen jälkeen ne muistin lisäykset. Näet sillä, että toimiiko oletusasetuksilla. Sen jälkeen kokeile XMP, jos antaa. Jos ei onnistu niin menee BIOS:ssa manuaalisäätämisen puolelle.
 
Liittynyt
05.02.2021
Viestejä
542
itse ostin 32Gb kitin tuota furya joka tuli samsungin c muisteilla. muutaman kk päästä joku muu oli asiakasarvostelussa maininnut vaihtuneen samsungin d muistiksi joten vähän arpa peliä.

kokeilemalla selviää miten hyvin docp toimii.
 

Hiikeri

Team Intel
Liittynyt
13.12.2016
Viestejä
2 090
Muistimäärän lisäys aina Ok, mutta pelikoneessa menit metsään.

Muistit toimii nopeiten/pienillä viiveajoilla kun koneessa on vain 2 muistikampaa!

4:llä kammalla muistinohjain ei jaksa pyörittää muisteja välttämättä edes niiden vakioasetuksilla. Ne saa kyllä asiansa osaava manuaalisesti säätävä toimimaan, mutta hitaammilla asetuksilla ja se vaatii tuntien/kymmenien tunnien työn että päästään hyvään lopputulokseen. Silti ei päästä ikinä samaan kuin 2 muistikamman suorituskykyyn vaikka muistinmäärä on sama (4x8Gb vai 2x16Gb).

Sulla nyt siis 4x8Gb, yhteensä 32Gb, kun sun olisi pitänyt ostaa 2x16Gb, yhteensä 32Gb sarja ja myydä alkuperäinen 2x8Gb muistit pois vaikka muovikassin hinnalla.

Silloin olisit peleissä saanut nopeushyötyäkin, nyt 4x8Gb kammoilla joudut ajamaan muistisarjaasi hitaammilla/löysemmillä asetuksilla että prossussa sijaitseva muistinohjain ei kaada konetta.

Toki nyt suurempi 32Gb (vaikka on 4 kampaa) auttaa suuremman muistimääränsä takia isoihin lageihin jotka johtuneet aiemmin muistin vähyydestä (kone joutuu lukemaan dataa vieläkin hitaammasta laitteesta eli kovalevyltä), mutta FPS on keskiarvoltaan pienempi koska ne toimii suuremmilla viiveajoilla/hitaampana kuin olisi 2 muistikamman, mutta saman muistimäärän kokoonpanossa. Aina 2 kampaa koneeseen! Ei yhtä, vaan kaksi. Yhdellä kammalla jää taas puolet muistikaistasta käyttämättä eli vain 64bit, kahdella kammalla saadaan aikaan 2x64bit muistikaista,.

2 muistikampaa (riippumatta paljonko muistia): Paras vaihtoehto
4 muistikampaa (riippumatta paljonko muistia): Huono vaihtoehto

Edit. Lisäsin infoa muistikaistojen bittisyydestä ja niiden tärkeydestä. 4:llä kammalla on käytössä sama 2x64bit muistikaista kuin 2:llakin muistikammalla.
 
Viimeksi muokattu:
Toggle Sidebar

Uusimmat viestit

Statistiikka

Viestiketjut
248 467
Viestejä
4 334 962
Jäsenet
72 221
Uusin jäsen
jepsjuu

Hinta.fi

Ylös Bottom