Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Huomio: This feature may not be available in some browsers.
Ei pakkanen estä valamista kunhan pysyy alle 18-20 asteessa niin ihan hyvin onnistuu.Kovemmallakin pakkasella voi tehdä kun ei käytä pumppuautoa.Ja raksamiehet lokakuusta huhtikuuhun lomautettuna?
Ei talvi talon tekemistä estäm jos vain ulkovalut sun muut saadaan ennen pakkasia tehtyä.
Ja raksamiehet lokakuusta huhtikuuhun lomautettuna?
Niinno, kyllä siellä tontilla keltatakkia on pyörinyt heinäkuusta asti, mutta mitään ei ole tapahtunut. Kaivuri seisoi tontilla 2kk samalla paikalla. Sitten viikonlopussa kaivoi kuopan ja levitteli mursketta. Kuukausi sitten ilmestyi laudanpätkiä ilmeisesti merkkaamaan tönön seiniä.
Ei talvi talon tekemistä estäm jos vain ulkovalut sun muut saadaan ennen pakkasia tehtyä.
Nythän on lämmintä luvattu joulun yli eikä pikkupakkaset valussa haittaa. Peittääkin voi, jos pakkasta on enemmänkin eikä vaikuta valmiseen.
En ole rakennusalan Amatimies™ mutta tuohon parin talon päähän laitetaan uusi kivitalo. Nyt viime viikolla alkoi tulla elementtiä ja työmaakoppia tontille. Eikö nämä olisi helpoin pystyttää kesällä? Talon rakennuttajalla ei vissiin ole kiire, pari vuotta se on tuossa jahkaillut asian kanssa.
Olisi kait mutta jos ne miettivät että tekevät nuo nyt ennenkuin maa ehtii routaan, sen jälkeen pystyttely missä täytyy yhtään alkaa maata kuorimaan käy hieman hankalammaksi.
Tuossa kohteessa oli jo alunperinkin 8cm kynnykset, joten moni ei sitä muutenkaan ostasi? Toisaalta asunnoissa on usein, jopa kerrostaloissakin, useita (2-3) asunnon sisäisiä kerroksia, jolloin portaisiin pakosta tottuu.Täällä väännetään kyllä ihan ihmejutuista. Tuo kynnysjuttuhan on päivänselvä asia. Ei 16cm kynnystä pitäisi hyväksyä asunnossa missään tapauksessa eikä varsinkaan kylpyhuoneessa joka on usein lisäksi liukaskin. Kosmeettinen haitta on ilmiselvä ja itsellä ainakin riittäisi tuommoisen kynnyksen olemassaolo syyksi jättää asunto ostamatta.
Kyllä Suomessa pääosin osataan rakentaa talvellakin laadukkaasti ja turvallisesti. Itse en tiedä kuin yhden tapauksen jossa talo muistaakseni Lahdessa romahti, talvella jäätyneiden anturoiden sulaessa, niiden päälle rakennetun talon painosta. Onneksi se tapahtui viikonloppuna ja henkilövahingoilta vältyttti.Talvirakentamisesta taas niin yleensähän pyritään hoitamaan nuo maatyöt ja antura+sokkelivalut lämpimien kelien aikaan kun maa ei ole roudassa ja sit talvella voidaan jatkaa ylöspäin. Jos maatyöt ja anturavalut tehdään pakkasilla niin puhutaan työvirheestä.
Tekijöitä saa helpommin ja halvemmalla talvikaudelle. Kivitalo ei mene sateessa pilalle eli sillä ei ole sillä tavalla kiire kunhan ei pidä pintojen kanssa myöskään kiirettä kun on saanut talon kuivatukseen. Jos talvi on leuto niin voi painaa vaikka koko talven ainakin etelärannikolla. Mut jos noi elementeistä tekee niin eiköhän se ole aika äkkiä pystyssä ja vesikatto päällä.En ole rakennusalan Amatimies™ mutta tuohon parin talon päähän laitetaan uusi kivitalo. Nyt viime viikolla alkoi tulla elementtiä ja työmaakoppia tontille. Eikö nämä olisi helpoin pystyttää kesällä? Talon rakennuttajalla ei vissiin ole kiire, pari vuotta se on tuossa jahkaillut asian kanssa.
Läpi vuodenhan noita pystyy tekemään lähes kaikki työvaiheet, talvi vain nostaa kuluja ja jonkin verran hidastaa. Pelkkä lämmitys saattaa tulla maksamaan 2ke per viikko jos joutuu käyttämään öljylämmitystä.
Niissä missä itse olen ollut niin kerrosrotaatio elementeilla on ollut 5-10 päivää riippuen kivien määrästä per kerros. Vesikaton tekeminen noin pariviikkoa, tietenkin riippuen senkin pinta-alasta.
Se teltta maksaa aika mukavasti. Moni ostaa uuden auton mielummin.Ruotsissahan rakentavat talvisin taloja isoissa "teltoissa". Siinähän se rakennustyömaa pysyy vedeltä ja lumelta suojassa ja lämpötilankin saa nostettua halutuksi kun pistää lisää lämmittimiä.
Teltoissa on se huonuus että sitä pitää olla nostojen takia koko ajan avaamassa. Tai olla ihan helvetin iso teltta että kraana mahtuu sisään. Olen myös kuullut mainittavan että jollain telinefirmoilla olisi käytäntö että telinefirman oman henkilöstön pitää olla se kuka avaa ja sulkeen teltan kattoa.
Kerrostalon tekemisessä pitäisi olla kumminkin se huppu jostain kokoajan auki niin ei siellä lämpö pysy.
Jotain vanhoja hintoja mitä olen kuullut niin mennään sinne reilusti päälle 100ke kun yksi (kerrostalon, ison rakennuksen) katto on huputettu.
Puukerrostalon pystyy tekemään tekemään täysin huputettuna koska ne puuelementit ei paina niin paljon kuin betoniset ja se kraana voi olla sen takia hupun sisällä (tyyliin hallinosturi tms). Näinhän tehtiin esim. Kivistössä.
Niin olet jo tottunut siihen, että tuskin sitä huomaat?8cm ei ole paha. Minullakin on jostain syystä semmoinen pesuhuoneessa.
Minä pystyn tuotakin testaamaan ihan käytännössäkin. Tietää, että siinä on kynnys eli porras. Käsi ottaa miettimättä kiinni alaspäin astuttaessa, joko oven karmiin (paksuus yleensä 72-92mm) tai oven kahvaan. Ylöspäin ei kaipaa mitään tukea.Tulee siihenkin varpaita lyötyä, mutta siinä ei niin korkealta tipahda, että tasapainon menettäisi. 16cm on jo semmoinen, että alkaa onnettomuuksia syntymään.
Kyllä tuossa käytännössä "yhden askelman portaasta" on kysymys ja ovi kertoo, että on syytä katsoa mihin astuu.Portaikko on aivan eri asia, kuin kynnys.
Et arvaakkaan kuinka paljon muutokset saattavat tulla maksamaan rakennusliikkeelle (jos kaikki kulut lasketaan, lisätyöt ovat harvoin mitään bisnestä rakennusliikkeille). Esim. muutetaan ko. kph kohdalla Wc-pöntön paikkaa. Huoneistoon laitetaan siitä kertova kuva, putkimiesRemppakustannukset ei varmasti olisi paljon korkeammat ollut, jos yhtään. Rakennusliike tässä koijasi ja otti hyvät rahat helpolla remontilla.
Tuo 8cm ei sen kummemin totuttelua vaadi, sen verran nousee terveillä jalat muutenkin. 16cm on jo aivan eri asia ja sen on varmasti jokainen kokenut, joka on portaita kävellyt ja kuvitellut olevansa alimmalla portaalla, mutta tyhjään polkaistuaan ei ollutkaan. Ja vaikka tuohon 16cm kynnykseen itse tottuisikin, niin ihmisillä tapaa käydä vieraita kylässä, jotka sitten nilkkaansa nyrjäyttelee ja ovat turvallaan.
Ei todellakaan olisi suurista kustannuksista puhuttu, kun olisi tehtyt aivan kuten muutkin rempat. Tässä nyt joku haistoi rahan ja tehtiin homma päin persettä.
Se on pitkälti kiinni, miten haluaa asiaan suhtauta. Kyllä tuohon 8cm tasoeroonkin (kuten 20mm) voi huonolla tuurilla/ huolimattomuuttaa kompastua Portaita ja tasoeroja on tullut todella paljon elämäni aikana vastaan. Koskaan en ole niissä kaatunut. Tuo aiemmin manitsemani tuli kun astuin juostessa asvaltilta 50mm alemmas => vauhdilla nurin ja toinen kun liukastuin koulun sileällä lattialla -> jalka siteessä pariviikkoa.Tuo 8cm ei sen kummemin totuttelua vaadi, sen verran nousee terveillä jalat muutenkin. 16cm on jo aivan eri asia ja sen on varmasti jokainen kokenut, joka on portaita kävellyt ja kuvitellut olevansa alimmalla portaalla, mutta tyhjään polkaistuaan ei ollutkaan. Ja vaikka tuohon 16cm kynnykseen itse tottuisikin, niin ihmisillä tapaa käydä vieraita kylässä, jotka sitten nilkkaansa nyrjäyttelee ja ovat turvallaan.
Hyvin todennäköisesti näin. Noi on hankalia kun usein todellista kiinnostusta on hoitaa vain oman huoneistonsa asiaa. Rakennusliike ei erittäin suurella varmuudella tee lattiaan mitään tarpeetonta materiaalivahvuuksien lisäystä, koska se maksaa.Jep juurikin näin. Pahimmillaan tämä korotettu kynnys on voinut olla jopa kalliimpi ratkaisu kun koko lattian alalta on jouduttu nostamaan kylppäriä ja valamaan koko lattia uusiksi. Luultavasti jos oltaisiin tehty hieman paremmin pohjatyöt olisi säästetty isot rahat ja saatu parempi lopputulos. Viimeistään näiden ylimääräisten oikeustoimien takia on menty budjetissa pahasti metsään.
Hyvin todennäköisesti näin. Noi on hankalia kun usein todellista kiinnostusta on hoitaa vain oman huoneistonsa asiaa. Rakennusliike ei erittäin suurella varmuudella tee lattiaan mitään tarpeetonta materiaalivahvuuksien lisäystä, koska se maksaa.
Noissa annetaan yleensä kiinteä urakkahinta, joten kaikki kulut menee rakennusliikkeen katteesta tai pahimmillaan tappioksi, ellei urakoitsija pysty osoittamaan työn olevan ns. lisätyötä. Jos suunnitelmat ovat huolella tehty (kuten pitäsi), teoriassa lisätöitä ei pitäisi tulla. Kantaviin rakenteisiin ei yleensä saa tehdä uria/ reikiä ilman suunnittelijan suostumusta.Tämä ei pidä aivan paikkaansa koska ensinnäkin ylimääräiset materiaalit maksaa loppujenlopuksi asiakas eikä rakennusliike. Rakennusliike usein ottaa myös materiaaleista voittoa asiakkaalta eli laskuttaa enemmän materiaaleista kuin mitä itse maksaa. Toisekseen jostain kumman syystä suurinta osaa rakennusmiehiä kauhistuttaa pieni jyrsintä tai piikkaus. Usein syy siihen on alimitoitetut surkeat vehkeet ja työskentely ilman imuria milloin työ on ymmärrettävästi melko ikävää. Tällöin rakennusmies on tyytyväinen kun saa puuhailla mukavaa valamista eikä tarvii mitään "raskasta" touhuta vaikka valamiseen menisi moninkertainen aika jyrsintään nähden.
Tuohon tulevaisuudessa päädytään yhä useammin, koska rakentaminen on järkyttävän kallista, jos sitä katsoo alle 1000€/kk eläkettä saavaan"näkövinkkelistä".Onhan se 8cm:kin ihan perseestä, kun kyllä siihen varpaita tulee lyötyä ajatuksissaan, eikä moiselle minunkaan tapauksessa mitään järkisyytä ole. On vain rakennusaikana valmiin latian päälle tehty kaadot ja nostettu reunoilta, eli tehty halvimman tavan mukaan.
Kolme kertaa? mitä siinä on tapahtunut? Todella huono paikka kipsilevyttää suihkuseinä saunaa vasten.Lehdon porukka oli käynnyt katsomassa kylpyhyonetta ja muutto tulee 2vko ajaksi kun purkavat ja rakentavat uudestaan noi seinät.
Saunan ja suihkun välinen seinä on kipsilevyseinä ja senhän tietää miten sille käy kun laattoja joudutaan irroittamaan, no kolme kertaa nyt "korjattuna" tekisi mieli kysyä, miten meni noin niinku omasta mielestä? Olisiko kannattanut kerralla tehdä kuntoon 6kk sitten eikä työntää päätä pensaaseen!![]()
Kolme kertaa? mitä siinä on tapahtunut? Todella huono paikka kipsilevyttää suihkuseinä saunaa vasten.
Aika raju toimenpide tehdä kylpyhuone uusiksi?, jos vesi ei alakertaan valu. Noita laattoja halkeaa, yleensä niistä selviää laatan vaihdolla. Jos se vesi tulee vain siitä, kuvassa näkyvästä, yhdestä saumasta on mahdollista myös, että saumaus (sauma-aine) on irti pohjastaan. Noi on hyvin "mielenkiintoisia" joskus. Kerro sitten meille mistä ongelmasta oli kyse.No kolme kertaa sieltä on vesi tullut eri paikasta seinää ulos kun on käynnyt joko saunassa tai suihkussa. Viimeisin on nyt yli 4m päästä oven karmin luota ja yksi laatta jo haljennut, tämä kaikki alle 10kk.
En tiedä onko kipsilevyä vai mitä, mutta siis kevyt väliseinä se on.
Aika raju toimenpide tehdä kylpyhuone uusiksi?, jos vesi ei alakertaan valu. Noita laattoja halkeaa, yleensä niistä selviää laatan vaihdolla. Jos se vesi tulee vain siitä, kuvassa näkyvästä, yhdestä saumasta on mahdollista myös, että saumaus (sauma-aine) on irti pohjastaan. Noi on hyvin "mielenkiintoisia" joskus. Kerro sitten meille mistä ongelmasta oli kyse.
Ironista on se, että joku kuvittelee rakentamisen laadun huonontuneen. Paskaa on tehty aina ja suurin osa vanhoista taloista on jouduttu purkamaan pois alta.
Aika raju toimenpide tehdä kylpyhuone uusiksi?, jos vesi ei alakertaan valu. Noita laattoja halkeaa, yleensä niistä selviää laatan vaihdolla. Jos se vesi tulee vain siitä, kuvassa näkyvästä, yhdestä saumasta on mahdollista myös, että saumaus (sauma-aine) on irti pohjastaan. Noi on hyvin "mielenkiintoisia" joskus. Kerro sitten meille mistä ongelmasta oli kyse.
Lehdon porukka oli käynnyt katsomassa kylpyhuonetta ja muutto tulee 2vko ajaksi kun purkavat ja rakentavat uudestaan noi seinät.
Saunan ja suihkun välinen seinä on kipsilevyseinä ja senhän tietää miten sille käy kun laattoja joudutaan irroittamaan, no kolme kertaa nyt "korjattuna" tekisi mieli kysyä, miten meni noin niinku omasta mielestä? Olisiko kannattanut kerralla tehdä kuntoon 6kk sitten eikä työntää päätä pensaaseen!![]()
Joku hirsitalo on melko riskitön jos katto on kunnossa ja alapohja tuulettuu. Paitsi sen jälkeen kun se lisäeristetään sähkönsäästön toivosta. Sen jälkeen se ei enää mene isältä pojalle, kun tehtiin kymppitonnien remppa jotta säästetään kolme sataa vuodessa.Jostain syystä lähes jokainen viimeisen 10 vuoden aikana rakennettu talo kärsii home- ja kosteusvaurioista viimeistään 5 vuoden kuluttua valmistumisestaan. Samaan aikaan kuitenkin 200 vuotiaat talot voivat olla täysin home- ja kosteusongelmavapaita.
Mutta hienosti jaksoi kiinnitys pitää yli kahden vuoden takuuajan. Sileä naula paras. Kestää juuri sopivasti jotta rahat saa pitää, eikä remontin tarve poistu teettäjältä. Päästään vääntämään uudestaan eikä homma jää kertarahastukseksi.Kolmesta koulusta tullut katto alas muutaman viikon sisäänKyllä on valvonta pettänyt pahemman kerran.
Kaveri myös muutti justiinsa vastavalmistuneeseen kerrostalokämppään Turussa ja kolmantena yönä tuli jo yläkerran lattialämmityksen vedet läpi. Varmaan hieno fiilis saada juuri kamat paikoilleen ja seuraavaksi ovesta paukkaa remonttireiskat ja alkaa piikkaamaan betonia auki. Surkeinta koko hommassa oli se miten huonosti toikin tilanne hoidettiin. Vettä ehti valua ensimmäisen ilmotuksen jälkeen vielä kolme päivää ennen kun joku vaivautu tulemaan paikanpäälle katsomaan.Tuttava osti kalliin asunnon uudesta kerrostalosta. Virolaiset alihankkijat oli tehnyt surkeaa jälkeä ja talvisin lumi tuprutti ikkunoiden väleihin ja laatat tipahteli pesuhuoneesta ja viemäröintiä ei oltu tehty piirustusten mukaan vaan vedetty suoraa reittiä seinien alta painamalla putket lyttyyn.
Koulun katto romahti Loviisassa – koko rakennus suljettiin
4 vuotta vanha rakennus ja ollut jo valmiiksi pois käytöstä sisäilmaongelmien takia ja nyt kattokin tuli alas.![]()
Valitettavasti turhan usein...osa työntekijöistä eivät välitä työnsä laadusta, eikä yhtään mietitä (omasta "laiskuudesta" aiheutuvia) sen seuraavan työvaiheen ongelmia sekä mahdollisesta kielitaidottumuudesta aiheutuvat ongelmat...Ei oikein itsekkään tuolla työmailla ymmärrä logiikkaa millä hommat hoidetaan. Valitettavan usein hommat tehdään "sinnepäin",
Se päivittäin hyppinen sinne korjaamaan on todella kallista ja pitkässä juoksussa se jouduttaisiin siirtämään jo nykyiselläänkin kalliisiin urakkahintoihin.ja sitten tehdään satojen tuhansien varaus takuukorjauksiin. Jos takuuaika on vaikka 2v, sinä aikana korjataan ainoastaan ne aivan välttämättömät asiat(jos niitäkään) ja sitten 2v kuluttua kerralla kaikki mistä on tullut narinaa ja mitä ei puhumalla/unohtamalla ole 2v aikana saanut hoidettua.
Lienee sattumaa...Mutta hienosti jaksoi kiinnitys pitää yli kahden vuoden takuuajan. Sileä naula paras. Kestää juuri sopivasti jotta rahat saa pitää, eikä remontin tarve poistu teettäjältä. Päästään vääntämään uudestaan eikä homma jää kertarahastukseksi.
Tuskin saa rahoja pitää, jos kiinnityksessä käytetty väärää tavaraa.Mutta hienosti jaksoi kiinnitys pitää yli kahden vuoden takuuajan. Sileä naula paras. Kestää juuri sopivasti jotta rahat saa pitää, eikä remontin tarve poistu teettäjältä. Päästään vääntämään uudestaan eikä homma jää kertarahastukseksi.
Lähes jokainen? Laita tutkimustilasto missä tuo täyttyy? Yli 80-90% homeessa 5v rakentamisen jälkeenJostain syystä lähes jokainen viimeisen 10 vuoden aikana rakennettu talo kärsii home- ja kosteusvaurioista viimeistään 5 vuoden kuluttua valmistumisestaan. Samaan aikaan kuitenkin 200 vuotiaat talot voivat olla täysin home- ja kosteusongelmavapaita.
Nämä koulu/päiväkoti ja vastaavat remontit tehdään yleensä lomien aikaan kesällä kireällä aikataululla,koska firmojen omat pitkäaikaiset työntekiät on joko isommilla työmailla tai pitävät kesälomaa,niin töisssä on kirjavaa porukkaa,alihankkioita ja vuokramiehiä jolla on paska palkka eikä kummoista ammattitaitoa tai halua hommaan.Lisäksi jos sattuu niin että vastaavamestari ja valvoja ovat kumpikin lomalla ja niitä tuuraa nuoret mestarit joilla ei ole tarpeeksi kokemusta eikä rohkeutta puuttua asioihin niin tietäähän sen mitä siitä seuraa.
Sehän noissa saadaankin mistä maksetaan. PK-seudullakin on ollut noita paskafirmoille annettuja koulu-urakoita mihin on jouduttu kesken touhun ottamaan joku isompi kalliilla mestoille, kun halpa naurettavan huonot ehdot hyväksynyt pikkupulju menikin yllättäen nurin.Ei tuo mikään syy ole. Jos hommasta otetaan hintaa niin kylä sitten pitää pystyä toimittamaan se mistä on maksukin saatu. Turha tuohon on muita syitä yrittää keksiä työukkojen ja mestareiden olemattoman ammttitaidon ja -ylpeyden lisäksi.
Lienee sattumaa...
Toi viimeinen taisi olla uutta työtä, joten takuuna korjannevat. Havaittu putkirikkona => oliskohan putki vuotanut ja villat kostuneet? (eivät näyttäneet märiltä) => painoa lisää.
Noi nykyisin käytettävät puristusliitokset (ei tieto oliko tässä käytössä), ovat hyvin "riskialttiita", putkimiehet unohtavat joskus niiden puristamisen.
Olisi mielenkiintoista tietää kauanko noi liitosten tiivisteet oikeasti kestävät vuotamatta yli vai alle 30-vuotta?