Postaa hätä/pikareseptisi

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja Mikkos
  • Aloitettu Aloitettu
Keitä makaroonia, ruskista jauhelihaa ja herkkusieniä, sekoita ja nauti BBQ-kastikkeella ja valkosipulimajoneesilla.
 
Keitä makaroonia, ruskista jauhelihaa ja herkkusieniä, sekoita ja nauti BBQ-kastikkeella ja valkosipulimajoneesilla.
Nistipataa voi tuunata monella tavalla.

Itse paistan jauhelihan, sipulin ja mausteiden kanssa samaan aikaan yhden lihaliemikuution.
 
Cacio e pepe. Siihen sitten sekaan mitä milloinkin. Millon on mennyt sekaan joulukinkun jämät tai eiliset tacojauhelihat jne. :D

Älkää kertoko italialaisille..
 
Menee valmisruokien puolelle mutta:
Pussi Formaggio valmispastaa(Chevre&Rucola ei saa enään) purkki tonnikalaa. Tonnikalat kattilaan, pastat päälle, ja vedet. Keitä kunnes koostumus on sopiva, omalla kohdalla liisteriä. Mausta suolalla syödessä maun mukaan.
 
Helpolla ja nopsaan pääsee, kun pitää aina kotona varmuuden varalla spagettia ja tonnikalasäilykkeitä. Ei tarvitse muuta tehdä, kuin keittää spagetti ja viskata tonnikala perään. Lopuksi vielä ketsuppia sekaan ja suuta kohti. toinen hätävara on valkoiset pavut tomaattikastikkeessa, senkuin vain laittaa syvälle lautaselle ja työntää mikroon minuutiksi-pariksi ja sapuska on valmista. Säilykkeiden hyvä puoli on siinä, kun kestävät hyllyssä vaikka useamman vuoden pilaantumatta, niin saa helposti apetta pöytään olemattomalla vaivalla.
 
Ei nyt ihan hätäresepti, mutta ostin lidlistä jotain fajitas maustettuja kanansisäfileitä 600gr tarjouksesta ja kermaa ja meinasin että paistan, riisiä keitän, kermaa kastikkeeseen ja mausteet, riisin sekaan vähän pakastekasviksia, mutta ei ääh, tehnyt tollasta aika paljo.

No niin ei kun sitten kanapalaset pöydälle hetkeksi lämpiään, kaupasta hakeen valmiita tortillalevyjä/leipiä, mitä lie pirkka
Lisänä:
Salsadippi, pirkka
valio juokseva cheddar, vai oliko chili
jäävuorisalaatti
tomaatti, ehkä tuorekurkkuakin
ööh jotain? punasipuli?
mitä vielä, just menossa kauppaan hakeen noi...

tehnyt tortilloja ehkä pari kertaa ite aikaisemmin.
 
Ei nyt ihan hätäresepti, mutta ostin lidlistä jotain fajitas maustettuja kanansisäfileitä 600gr tarjouksesta ja kermaa ja meinasin että paistan, riisiä keitän, kermaa kastikkeeseen ja mausteet, riisin sekaan vähän pakastekasviksia, mutta ei ääh, tehnyt tollasta aika paljo.

No niin ei kun sitten kanapalaset pöydälle hetkeksi lämpiään, kaupasta hakeen valmiita tortillalevyjä/leipiä, mitä lie pirkka
Lisänä:
Salsadippi, pirkka
valio juokseva cheddar, vai oliko chili
jäävuorisalaatti
tomaatti, ehkä tuorekurkkuakin
ööh jotain? punasipuli?
mitä vielä, just menossa kauppaan hakeen noi...

tehnyt tortilloja ehkä pari kertaa ite aikaisemmin.
Kypsensin näitä samoja, mutta kietaisin jokaisen kanansisäfileen pekonisiivun sisälle ja 20 minuutin päästä oli herkku valmis.

DSC09393.JPG DSC09389.JPG
 
Kypsensin näitä samoja, mutta kietaisin jokaisen kanansisäfileen pekonisiivun sisälle ja 20 minuutin päästä oli herkku valmis.

DSC09393.JPG DSC09389.JPG
Hyvältä näyttää, tollasta samantapaista tehnyt itekkin, mutta sen verta keskivartalo kehittynyt, että nykyään mieluummin jätän pekonin pois ja esim maustetta, kasviksia yms tilalle mauksi.

tortillat oli hyviä, otin kuvankin ja voisin laitella tänne. Leikkasin ne fajitas palaset hieman pienemmäksi, paistoin.
Sen verta oikaisin, että oli kova nälkä niin en jaksanut punasipulia alkaa kuoriin ja paistaan, se jäi pois.
Valkosipulimajoneesi tai joku aioli oli kans mitä heitin tortillan sisään.

Valio koskenlaskija juokseva cheddar on aivan taivallisen makuista tossa tortillassa.
 
Munakas on kyllä hätäreseptien parhautta. Siihen käy oikeastaan kaikki mitä jääkaapista löytyy. Vaatii toki sen että tykkää kananmunista, eli niitä on kotona. Itsellä lähes aina on.
 
Munakas on kyllä hätäreseptien parhautta. Siihen käy oikeastaan kaikki mitä jääkaapista löytyy. Vaatii toki sen että tykkää kananmunista, eli niitä on kotona. Itsellä lähes aina on.
Jep, on ihan timanttia ja tyylejä on monia.

Tässä yksi:
- Jos kinkkua laittaa niin perus keittokinkku ohuiksi suikaleiksi ja pyöräyttää pannulla.
- Munakkas pannulle ja sekoittelua kunnes alkaa jähmettymään, lisätään suolaa.
- Täytteet laitetaan keskelle pötköksi: juustoraastetta, noi kinkut, kirsikkatomaattisiivuja ja punasipulihaketta ja päälle mustapippuria
- Munakas käännetään reunoilta keskelle täytteiden päälle

Kaikkia aineksia löytyy käytännössä koko ajan.
 
Kanankoivet uuniin ja sen jälkeen kippaa Siipiveikot kastiketta päälle, mielellään semisti tulista. Siihen kylkeen purkki raejuustoa ja kuplajuomaa.
 
Kanankoivet uuniin ja sen jälkeen kippaa Siipiveikot kastiketta päälle, mielellään semisti tulista. Siihen kylkeen purkki raejuustoa ja kuplajuomaa.
Just tuli bongattua k-kaupasta hornet maustettuja kanansiipiä, kun oli -30%. Noita voi pistää uuniin sellaisenaan, mutta joku valkosipulijuttu höysteeksi ois aika pop. Tosin näin perjantain kunniaksi pelkät siiven ja jotain kuplivaa tai muuta napsahtavaa perjantaijuomaa :)
Noh mukaan otin pakastealtaasta karjalanpiirakoita, köyhää, mutta pitäs maistua ja voi samalla kertaa pistää uuniin, eka paistaa vähän siipiä ja lopussa lisää noi pakastepiirakat, lisänä on jäävuorisalaattia ja tomaattia.
 
Moniko käyttää papuja täällä? Itsellä viime aikoina ollut kokeilu, jossa valmistan ennakkoon viikonloppuna pintopavuista (kuivatuista) noin puolen kilon setin perinteisiä meksikolaishenkisiä papuja (esim. Pinto Beans - Love and Lemons), joista sitten viikolla tulee pannulla tulee paisteltua ”refried” papuja kananmunien, vihannesten, pekonin tai muiden nopeasti valmistuvien ainesten kylkiäiseksi.

Vaatii toki papujen preproinnin ennakkoon, mutta on itsellä toiminut kyllä hyvin. Mukavan täyttävää, halpaa ja terveellistä evästä. Noita voisi varmaan hyvin iskeä pakkaseen ja käyttää sieltä pienemmissä erissä.
 
Moniko käyttää papuja täällä? Itsellä viime aikoina ollut kokeilu, jossa valmistan ennakkoon viikonloppuna pintopavuista (kuivatuista) noin puolen kilon setin perinteisiä meksikolaishenkisiä papuja (esim. Pinto Beans - Love and Lemons), joista sitten viikolla tulee pannulla tulee paisteltua ”refried” papuja kananmunien, vihannesten, pekonin tai muiden nopeasti valmistuvien ainesten kylkiäiseksi.

Vaatii toki papujen preproinnin ennakkoon, mutta on itsellä toiminut kyllä hyvin. Mukavan täyttävää, halpaa ja terveellistä evästä. Noita voisi varmaan hyvin iskeä pakkaseen ja käyttää sieltä pienemmissä erissä.
Useammin tulee käytettyä tölkkikamaa, koska oma kokkaus on yleensä suunnittelematonta. Valkosia papuja sekä cannellineja tulee välillä tehtyä kuivasta, jos vain muistaa liotaa päivää aikaisemmin. Purkkipapuja menee 5-10 pakettia viikossa neljällä syöjällä. Korvataan vähintään puolet lihasta pavuilla. Lapset ovat sen verran pilalla, että cannellineista tehty pasta e faggiole on niiden lempiruokia.
 
Oma hätävararuoka, johon on aina tarvikkeet tarvikkeet kaapissa, on korealaistyyppiset nuudelit.

Nuudeleita (käypi sekä pikanuudelit että fiinimmät)
Pakastevihanneksia (mitä nyt löytyy, keittojuureksia en ole kokeillut, mutta kaikki wokkivihannekset, kukkakaalisekoitukset, hemapat jne käy)
Soijarouhetta (toimii myös ainakin jauhelihasta ja kanasta, lohi pitäisi joskus kokeilla)
Maustekastike: Misotahnaa, Gochujang-tahnaa, punapippuria, valkosipulia, soijaa, kalakastiketta, riisiviinaetikkaa

Laita nuudelit likoamaan kylmään veteen. Mieluusti vähintään tuntia ennen, mutta viimeistään, kun alat tehdä ruokaa
Jos käytät sipulia ja/tai lihaa, kuulota se ensin ja lisää sitten muut pakastevihannekset kattilaan. Lämpimiksi välillä sekoittaen.
Tee maustekastike sekoittaen ainekset. Lisää kasvisten joukkoon samalla kun lisää soijarouheen. Lisää vettä tarvittaessa (soijarouhe imee vettä, kun laitetaan kuivana). Kun neste kiehahtaa lisää valutetut nuudelit ja kuumenna kiehuvaksi.
Ja ääntä kohti.

Aikaa menee vartti ja kelpaa tarjota vieraillekin.

Toki kaikkia aineksia ei löydy jokaisen kotoa, mutta kannattaa kokeilla. Jos haluaa oikaista maustekastikkeessa, niin kaupasta löytyy valmis pussi, mutta se ei ole yhtä hyvä.
 
Makrillipurkki tomaattikastikkeessa kuparipannulle ja tomaattimurskatölkki päälle. Papuja sun muuta tilanteen mukaan lisää, katkarapuja ym..
 
A-luokan makkaraa esim. Wilhelm perinteinen tai Kivikylän huiluntuhti. Makkaroihin vedetään puolittainen viilto, grilliin keskikuumalla lämmöllä noin 15 minuuttia, kääntö puolessa välissä, sen jälkeen makkaroiden loveen tungetaan juustoa ja kurkkusalaattia, ja koko komeus kruunataan tulisella sinapilla. Lautaselle voi kipata jonkin valmissalaatin, ja tsatsikia päälle.
 
Piti postata tää muutama pv sitten, oli nälkä, pakkasessa pakaste-kebab lastuja (k-kaupasta)
Ja mietin kuumeisesti mitä syön, teki mieli pizzaa, hampparia, ihan jotan perus einestä riisi ja esim toi kebap.
Tää ei oo pikaresepti, mutta suht helppo ja työaika noin 15-20min + uuni, yhteensä alle 2h.

Noh selasin nettiä ja tarjouksia tuli idea:
- 2 pussia perunasipulipakastesekoitus(sattui oleen tarjous k-kaupas)
- nuo kyseiset pakastekebap lastut 400gr, lihana voi olla kinkunsuikaletta tai jauhelihaa tai kanaakin.
- 2 prk kermaa (omasta mielestä tuli liian kermaista, 1prk ois ehkö riittäny, tai 3dl)
- paprika pilkottuna
- fetajuustoa (oli joku maustettu oliiviöljy tms)
- pekonia (tän ois voinu jättää pois, tuli liian rasvasta)
- mustapippuri rouhe, paprikarouhe, suola, jotain yrttiä mulla oli timjamia tai joku provencale en muista. Chiliäkin voi olla vähän
- voita tai öljyä vuoan voitelemiseen

ota reilu vuoka, voitele voilla reunat ja pohja, sinne eka perunaipulipussi, lisää kebua, paprikaa tai muuta, voi käyttää ihan pizzasuikalekinkkua tai vastaavaa, tai jauhelihaa ja sipulia paistettuna.
kermaa ja maustetta.
lisää toinen pussi samalla laitellen loput paprikat ja muut ainekset.
loput kermat päälle ja halutessaan voi juustoraastetta laittaa päälle (ite en ehkä laittais, tuo feta tuo juustoisuutta)

uuni noin 200-220c, uuniin noin 1h15m - 1h 25m.
Mulla oli 200c ja 1h15min ja hieman ois saanu olla pitempään. PÄÄLLE FOLIO, ettei pinta pala.

Lopputuunauksena, hieman pieni lämpö oli, kermaa oli omasta mielestä hiukan liikaa ja pekoni toi liikaa rasvasuutta, mutta söin tota 3pv, 2 annosta joka pv. Yleensä kun teen enemmän ruokaa niin kolmantena pv tuntuu että taas tätä samaa, mutta tämän kanssa tuntui ETTÄ NAMNAM.
 
Kun kunnon pikareseptejä haluttiin, niin tässä yksi.

Nuudeleita ja katkarapuja.

Pienelle paistinpannulle vettä niin, että noin puolet nuudelipaketista tulee peittymään. Levy päälle ja nuudelit pannulle. Mausteet päälle. Sillä aikaa sihvilään pieni pussillinen jäisiä katkarapuja pakasteesta ja huljuttelua kylmän veden alla. Minuutin päästä pikkaisen nuudelit pehmentyneet toiselta puolen, joten kääntö. Katkaravut pannulle päälle ja puoliminuuttia odottelua. Koko teoksen voi kaataa siinä vaiheessa jo kulhoon, jolloin koko teos täyttyy vedellä kunhan riittävän syvä nuudelikippo. Jos haluaa veden kaataa pois, niin minuutti lisää keittoaikaa ennen veden kaatoa, mutta itse yleensä jätän (siksi pieni vesimäärä), jolloin kypsyy loppuun kulhossa. Päälle soijaa ja thai chiliä. Kokonaisaika kolme minuuttia kaikkine valmisteluineen induktioliedellä, jolla tuo määrä vettä alkaa keittyä käytännössä samoin tein. Onnistuu mainoskatkon aikana jos joku katsoo normaalia telkkaria vielä.

Maman shrimp (tom yam) toimii parhaiten.

Siihen verrattuna kuinka hyvää, helppoa ja varsinkin nopeaa on, niin jotenkin vituttaa, etten aikaisemmin ole tajunnut tätä. Yleensä kotoa löytyy aina noita nuudelipaketteja ja Pirkan sellainen neljän pussin setti katkarapuja.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
270 875
Viestejä
4 677 442
Jäsenet
76 684
Uusin jäsen
Edvard2

Hinta.fi

Back
Ylös Bottom