Pixel-puhelimet

Liittynyt
18.04.2024
Viestejä
377
Epäilen vahvasti, että sinulla olisi fysiikan lakien vastainen akku puhelimessasi. Sen akun kapasiteetti kyllä tippuu aina jos vuosia latailee 100%.
Varmasti putoaa, mutta ei niin paljoa että tavan käyttäjä sitä vielä päivittäisessä käytössä huomaisi.

Yleensähän nämä menee niin että akku kestää hyvin käyttöä vuosia ilman että huomaa mitään, kunnes viimeisen vuoden aikana akku kuoleentuu kokonaan. Sanoin myös käyttäväni tuota mukautuvaa latausta mikä osaltaan säästää akkua.
 
Liittynyt
03.07.2021
Viestejä
437
Epäilen vahvasti, että sinulla olisi fysiikan lakien vastainen akku puhelimessasi. Sen akun kapasiteetti kyllä tippuu aina jos vuosia latailee 100%.
Tässä ei varmaankaan ollut kyse siitä että kapasiteetti olisi 100% alkuperäisestä tai enemmän, vaan pikemmin sellainen silminnähtävä ero alkuperäiseen.

Tietysti tuo adaptiivinen akku (mikä se virallinen termi lieneekään) varmasti auttaa nyt näissä uudemmissa ainakin, eli tuo että laite optimoi itseään niin että tuo käytännön akun kesto tuntuu paremmalta kuin aiemmin, eli voinee tasapainottaa tuon luonnollisen kevyen kapasiteetin putoamisen, niin ettei käyttäjä sitä juuri huomaa.

Tässä mainitussa puhelimessa en sitten tiedä onko tuota kuvailtua tekniikkaa jo hyödynnetty.

Itse kyllä huoletta latailen akun aina täyteen, ellei nyt sitten satu olemaan niin että huomaan sen olevan melkein täynnä niin silloin se riittää. Edellinen OnePlus7Pro kesto käytössä nelisen vuotta ja tykkäsin sen verran että kahden vuoden käytön jälkeen kävin uusimassa akun. Tämä siksi kun huomasin ettei laite enää jaksanut 8h työpäiviä niinkuin alkuunsa. Tässäkin tietysti käyttö oli vaihtelevaa ja varmaan joku peli jota tuli luppoajalla töissä hakattua oli vaihtunut resursseiltaan intensiivisempään. Joka tapauksessa akun vaihto tuntui paremmalta.

Jos tätä P8:a nyt jaksaisi sen neljä vuotta käyttää ja sitten myydä eteenpäin vielä hyvässä hapessa olevana ja parin vuoden päivityslupaukset vielä jäljellä. Tai sitten vetelen sen 7 vuotta itse ja ehkä vaihdan akun puolivälissä. Saa nähdä mitä kivaa tekniikka keksii tällä välillä ja kuinka paljon kiinnostelee luurin vaihto.

Edit: Mikäs muuten on ymmärrys akun käyttöiän suhteen jos ajelee pienitehoisella laturilla? Järkeen kävisi että se voisi olla parempi, syystä mistä itse käytän öisin tuota hidasta langatonta latausta, jos ei akun vuoksi pelkästään niin vähän lämmöntuotannonkin vuoksi.
 
Toggle Sidebar

Statistiikka

Viestiketjut
247 956
Viestejä
4 320 767
Jäsenet
72 144
Uusin jäsen
Murmelihurri

Hinta.fi

Ylös Bottom