Pikaruoka™ - kuvia ja jutustelua burgereista, kebabeista, pizzoista jne

  • Keskustelun aloittaja Keskustelun aloittaja JHMK
  • Aloitettu Aloitettu
Onko tacot pikaruokaa?
Suositus kuitenkin Tacos y Lopezille. Erittäin hyvät tacot. Ainakin teurastamolla.
 
Döner Harju jää kirkkaasti ihan jo siitä syystä, että taso on laskenut eikä se omaan makuun alkujaankaan ollut kummoinen.
Ootko Töölöntullinkadulla käynyt? Itse tykkäsin siellä tarjoillusta, hyvin maustettua. Tasapainossa maut ja suutuntuma. En pane pahakseni jos noissa nurkissa olen, käydä tuossa kyseisessä Döner Harjun pisteessä.
 
Helsingissä pyörähtäville kebablihan ystäville vahva suositus: Baba Döner. Löytyy fenniakorttelista. Söin naudanlihaversion ranskalaisilla ja kyllä oli lihassa koostumus kohdillaan. Pelkästään jos lihan perusteella mennään, niin kaupungin ykköspaikka. Tarjoilevat kokolihasta itsekokoamaansa varrasta, ei jauhelihasta.

Döner Harju jää kirkkaasti ihan jo siitä syystä, että taso on laskenut eikä se omaan makuun alkujaankaan ollut kummoinen. Yrittivät vähän liian hienoa.

Toisena suosituksena Herlevin franchise-rafla: DIF-döner. Annoskokonaisuus on oikein toimiva. Muu kuin ruoka onkin jo vähä niin ja näin, ainakin Ruoholahdessa.


Johan nyt on kehuttu tota Baba Döneriä. Melkein tekis miele ajaa Vantaalta ytimeen ihan vaan testaamaan sitä.

Edit: Tähän mennessä paras on ollut King Kebab Vallilassa. Kebab ranuilla todella hyvä. Kuitenkin tuntunut siltä että parempaa löytyy varmasti jostain.

Kävin tänään duunin jälkeen testaamassa Baba Dönerin. Otettiin kaverin kanssa naudanlihalla ja ranskalaisilla (14,90e) muistaakseni ja tupla lihalla (6e), koska joissain arvosteluissa sanottu, että normaali annos vähän pieni. No tultiin molemmat kyllä ähkyyn, että itelle olis ainakin riittänyt se normaali annos. Majoneesit oli tosi hyviä ja niitä oli reilusti. Salaatti oli raikas ja maistu hyvältä. Liha sanomattakin selvää ei ollut mitään kebabia mihin suomessa totuttu, vaan kunnon lihaa jossa rasva reunaakin joissain paloissa. Ranskalaiset perus hyviä. Suosittelen kyllä ehdottomasti kaikille jotka stadissa liikkuu ja tollanen mättö kiinnostaa.

edit. Myös leivän väliin kasattu annos näytti hyvältä ja se pitää kyllä ensi kerralla kokeilla. Leivät tehty yhteistyössä juuri heille jonkun Helsingin Malmilla toimivan yrityksen kanssa.
 
Viimeksi muokattu:
Ootko Töölöntullinkadulla käynyt? Itse tykkäsin siellä tarjoillusta, hyvin maustettua. Tasapainossa maut ja suutuntuma. En pane pahakseni jos noissa nurkissa olen, käydä tuossa kyseisessä Döner Harjun pisteessä.
Pelkästään alkuperäisessä Flemarilla. Nykyäänhän näillä on myös se perunavaihtoehto, jota ei haluttu alkujaan valikoimiin ottaa lainkaan, mikä nyt on vain yksinkertaisesti tyhmää bisnestä.

Joka tapauksessa ei jakoja Baballe tai Diffille.

Se Döner Patates on muuten 14,90e siellä Babassa ja pieni hanalimu 3,50e että kyllä hintatason on mallia Suomi ja ravintola.
 
Rike ainakin valitteli että Baba Dönerin liha oli jokseenkin mautonta ja ja kuivaa sekä tuntui lähinnä riistakäristykseltä. Tiedä sitten onko sattunut vaan huono erä.. Joskus voisi kai käydä kokeilemassa sitä kana versiota.

 
Rike ainakin valitteli että Baba Dönerin liha oli jokseenkin mautonta ja ja kuivaa sekä tuntui lähinnä riistakäristykseltä. Tiedä sitten onko sattunut vaan huono erä.. Joskus voisi kai käydä kokeilemassa sitä kana versiota.


Kebab on paskaa jos lihaa ei ole kunnolla maustettu, näin se vaan on.
 
Subwayhyn on tullut uusi Series-juttu jossa täytteet ja muut on valkattu valmiiksi. Ainakin tää Clubhouse on tosi herkullinen :thumbsup:
 
Jaa tämmöinenkin ketju. Paljon tullut testattua pikaruokapaikkoja reissatessa. Ketjupaikat nyt kaikki tietää mitä ne on, ja ikävä kyllä paremman hinta-laatusuhteen ketjuja ei täällä kaakossa tai landemmassa muuallakaan juuri ole. Tässä jotain tärppejä kaakosta, ja vähän muualtakin. Paljon on parhaiksi tituleerattuja vielä käymättä. Autoilen, joten pks:llä tulee yleensä valittua syrjemmässä olevia vähän kehnoja paikkoja, jonka takia niitä listalla vähän.

Kovia mestoja:

Mäntypirtti Parkano (Premiumia sopuhinnalla, ja raunoja/bataatteja tulee hirveä kasa, vähän tosin harmitti kun suurin osa asiakkaista jätti puolet syömättä)
Grillimpi Loviisa (Pitaperunat, uh ah)
Vesitornin Grilli Kouvola (Omat soosit, isot setit)
Luksun Grilli Inkeroinen (Aika perus, mutta Gigajenkki herkullinen ja täältä saa Dr. Pepperiä kyytipojaksi)
Street Food Factory Kotka (Suomen paras burger)
Erkan Bistro Kotka (Paras tukkukebabannos pl. Pk-seutu)
Sino's Kotka (Hyviä ruokia sopuhinnalla)
Li Xiang Kotka (Paras kiinalainen ikinä)
Nipa's Best Cafe Lahti (Ei ravintola, mutta 24h-paikoista paras fiilis etelä-suomessa, ja kohtuuhintaisten sämpylöiden välissä sopivasti ihan liikaa makkaraa. Tekee hyvää kun väsyneenä Lahden kautta ajelee yöllä)
Arctic Siltakylä (Peruspizzerian ja ravintolan välimaastoa, hyvä hinta-laatu, pizzat ei ole hutaistuja ja tunnelma kiva)
Bus Burger Lahti/Kausala (Todella erilainen burger kuin muualla, fresh, hyvä jos tekee mieli juuri tätä)

Lisäksi pakko mainita yllättäen, että parhaan ketjuburgerin, jos ei lasketa premium-paikkoja (Uudenmaan uusia ketjuja en ole juuri vielä testannut), olen saanut Sibyllasta. Mahtiateria oli aivan tajuttoman herkullinen pläjäys. Ei briosseja tai muuta erikoista, vain joka kerta sopivan käristetyt pihvit, runsaasti Big Baconista kopioitua majoneesia, ja kokoakin oli. Pekoni oli aina rapeaa ja sitäkin oli reilusti. Aikanaan Teboil Rajahovissa tuli aina noita syötyä. Vähänlaisesti on enää Sibylla Grillistä - pisteitä, on siis eri asia kuin mikro-sibylla jonka valikoimaa esim. Shelleillä on. Jossain olisi ollut saatavilla Länsi-Suomessa, mutta paikka oli juuri mennyt kiinni kun ajoin ohi. Harmitti.

Näin Kotkan lähellä asuvana täällä kaakossa yleistaso surkea, lähimmät hyvät grillit Kouvolan puolella. Haminasta ei saa mitään normia känkkylää parempaa, eli siellä menee vielä huonommin.

Välttelen hienompia paikkoja, koska olen huomannut että yli 15 euroon mentäessä ruoassa nousee enää hinta, ei laatu. Ketjujen nostettua hintoja taas kerran, tulee yksityisiä paikkoja käytettyä pelkästään. Pikaruokapaikoista tietenkin parhaita ovat pienemmät ketjut kuten vaikka Rolls tai comebackin tehnyt Snacky, mutta noissa hinnat karanneet aika rajusti. Scanille plussaa höttöpihvien poistosta ja sielläkin söisin mäkkäreitä ennemmin jos olisi lähellä. Mäkkärille plussaa siitä, että 3 euron hamppareissa nykyään ihan kastikettakin eikä aina vain pyöritellä samoja tuotteita vuodesta toiseen.

Paljon kehutuista pettymyksiä / ei ihmeellisiä ovat olleet mm. Vaakon Nakki Tampereella, Meerin Grilli Torniossa (Okei, joskus maistuu juuri tuollainen kasa ei mitään), Malmin Kebab Turussa ja kaikki hehkutetut ketjupaikat, surkeimpana kokemuksena KFC, jossa selvittelin jo takahuoneessa pomon kanssa sitä, miten olen Local Guide ja kaikki asiat ovat Itiksen pisteellä päin peetä :D
 
Viimeksi muokattu:
Kaksi kertaa olen Torniossa asuvana käynyt Meerillä ja kummalakin kerralla pettynyt. Viimeksi otin makkaraperunat ja olen aika varma että käyttivät Oolannin ranskalaisia. Muistan sen puisen mauan ja tuntuman, kun kotona tehtiin makkaraperunoita uunissa ja Mummon ranskalaisia ei vielä kaupoissa luotettavasti saanu.
 
Kaksi kertaa olen Torniossa asuvana käynyt Meerillä ja kummalakin kerralla pettynyt. Viimeksi otin makkaraperunat ja olen aika varma että käyttivät Oolannin ranskalaisia. Muistan sen puisen mauan ja tuntuman, kun kotona tehtiin makkaraperunoita uunissa ja Mummon ranskalaisia ei vielä kaupoissa luotettavasti saanu.
Veikkaan et Meerin maine on syntynyt silleen et ihmiset jotka arvostaa isoa kokoa ja kalorimäärää välittämättä muista seikoista ovat kehuneet sitä laajasti, ja sit maine on lähtenyt leviämään kokemusten edelle. Tornio on myös paikka jossa moni on käynyt kerran elämässään mutta ei useammin, niin kun se ruoka on yhden kerran klo 2.30 aamuyöllä kännissä ollut hyvää niin sen täytyy olla aina ja ikuisesti hyvää.
 
Veikkaan et Meerin maine on syntynyt silleen et ihmiset jotka arvostaa isoa kokoa ja kalorimäärää välittämättä muista seikoista ovat kehuneet sitä laajasti, ja sit maine on lähtenyt leviämään kokemusten edelle. Tornio on myös paikka jossa moni on käynyt kerran elämässään mutta ei useammin, niin kun se ruoka on yhden kerran klo 2.30 aamuyöllä kännissä ollut hyvää niin sen täytyy olla aina ja ikuisesti hyvää.
On havaittu, että osa arvostaa enemmän kokoa kuin laatua. Saa olla ihan mitä mutaa tahansa kunhan on iso.
 
Veikkaan et Meerin maine on syntynyt silleen et ihmiset jotka arvostaa isoa kokoa ja kalorimäärää välittämättä muista seikoista ovat kehuneet sitä laajasti, ja sit maine on lähtenyt leviämään kokemusten edelle. Tornio on myös paikka jossa moni on käynyt kerran elämässään mutta ei useammin, niin kun se ruoka on yhden kerran klo 2.30 aamuyöllä kännissä ollut hyvää niin sen täytyy olla aina ja ikuisesti hyvää.
Se on vähän kuin Oulu ja kymmenet känkkypaikat, pizzojen kanssa niillä ei ole mitään tekemistä. Harvemmin laatu ja hinta kulkee käsi-kädessä, mutta pääasia on että rasvaa tihkuva luppakorva löytyy laatikosta.
 
Se on vähän kuin Oulu ja kymmenet känkkypaikat, pizzojen kanssa niillä ei ole mitään tekemistä. Harvemmin laatu ja hinta kulkee käsi-kädessä, mutta pääasia on että rasvaa tihkuva luppakorva löytyy laatikosta.
Kyllähän sitä joskus tekee mieli kunnon rasvakasaa, mutta harvemmin. Tuolla kaverin ravintolassa esimerkkinä voi syödä mitä vaan ilman, että lautanen ui rasvassa ja fiilis on ällöttävä ruokailun jälkeen.
 
McArvioni kotkan mäkkäristä oli aikanaan 5 tähteä, sitten vaihtui 1 tähteen kun jäi yksi tilaus saamatta kokonaan ja muutenkin usein sählinkiä. Nyt oli kiva palvelu ja sain vielä extrapihvin kun harmittelin ettei kuponkitarjoukseen kuulunutkaan tuplaversio Jalapeno-ateriasta. Ja oli muuten hyvä hamppari mäkkituotteeksi!
 
McArvioni kotkan mäkkäristä oli aikanaan 5 tähteä, sitten vaihtui 1 tähteen kun jäi yksi tilaus saamatta kokonaan ja muutenkin usein sählinkiä. Nyt oli kiva palvelu ja sain vielä extrapihvin kun harmittelin ettei kuponkitarjoukseen kuulunutkaan tuplaversio Jalapeno-ateriasta. Ja oli muuten hyvä hamppari mäkkituotteeksi!
Oliko se jalapenopurilainen sitä DeLuxe sarjalaista? Kattelin viimeks sitä menussa mutta pelkäsin että on DeLuxea ja vältän niitä koska ne maistuu aina ihan samalta, oli ne minkälaisia vaan.
 
Oliko se jalapenopurilainen sitä DeLuxe sarjalaista? Kattelin viimeks sitä menussa mutta pelkäsin että on DeLuxea ja vältän niitä koska ne maistuu aina ihan samalta, oli ne minkälaisia vaan.
Kaikkihan ne varmaan on, aina Limited Selectionit parempia on kuin känkkynen Big Mac.
 
Kaikkihan ne varmaan on, aina Limited Selectionit parempia on kuin känkkynen Big Mac.
Mä taas en niistä DeLuxeistä välitä. Ne ei maistu perinteiseltä mäkkituotteelta mitä sinne lähden syömään ja vaikka ne olis mitä nimeltään niin kaikki maistuu täsmälleen samalta, poislukien vaikka se "kausimaku" joka vähän pistää sieltä muuten samanmakuisen purilaisen seasta.
 
Löytyyköhän pääkaupunkiseudulta mitään todellisia voileipää tarjoavia ravintoloita mistä sais kunnon pastramia, ja muita herkullisuuksia? Eikö kelpaa ihmisille vai enkö vain löydä?
 
Löytyyköhän pääkaupunkiseudulta mitään todellisia voileipää tarjoavia ravintoloita mistä sais kunnon pastramia, ja muita herkullisuuksia? Eikö kelpaa ihmisille vai enkö vain löydä?
Pastramia löytyy Espoosta Home - Mr.Pastrami ja Stadista saa/saanut Roslund Teurastamon Portti (Työpajankatu 2) Ravintola - Lihakauppa Roslund , sekä B-Smokerystä sai (tällä hetkellä suljettu) B-Smokery BBQ-ravintola — B-Smokery
Tanskalaisia smörkareita löytyy Smørrepuoti - Tanskalaisia voileipiä vuodesta 1964
 
Viimeksi muokattu:
Pastramia löytyy Espoosta Home - Mr.Pastrami ja Stadista saa/saanut Roslund Teurastamon Portti (Työpajankatu 2) Ravintola - Lihakauppa Roslund , sekä B-Smokerystä sai (tällä hetkellä suljettu) B-Smokery BBQ-ravintola — B-Smokery
Tanskalaisia smörkareita löytyy Smørrepuoti - Tanskalaisia voileipiä vuodesta 1964
Hei osaattkohan (taai kukaan muu) vastata siihen onko esim tuo Mr. Pastramin pastrami kuinka "autenttista"? Sillä haluaisin tietää miltä se ns. oikeasti maistuu. :)
 
Palokan Tori-grilliltä burgeri

IMG_3026.jpeg
 
1698085554203.jpeg

Kävin Rovaniemellä Kauppayhtiön burgeri ravintolassa, Pure Burgerissa, siskon kanssa. Itelle tarttui Poro Cheese ja sisko otti Blue Cheesen. Lisukkeeksi yhteiset ranskalaiset ja aioli.

Oli kyllä hyvää! Aioli dippi oli kyllä aika namia. Burgerikin oli hyvää, mediumiksi paistettu pihvi oletuksena. En nyt tiedä oli nämä tyypilliset grilli täytteet poron kanssa aivan optimi, mutta maistui. Ilmeiseti normi Porossa olisi semmonset täytteet mitä ajattelisin poroburgerissa olevan. Miinus sienet, yh... Ranskalaiset olivat nameja. Vaikka menimme lauantaina heti avaamisen aikaan syömään ja oli muita asiakkaita, niin kohtuu nopeasti pääsimme syömään. Henkilökuntakin oli ystävällistä. Miten sitten super ruuhkan aikaan, sitä en tiedä.

Pitääpä seuraavalla reissulla käydä kokeilemassa pitsa puolta, jos suonet kestäisivät lisättyä oliiviöljyä :D
 
1699638060186.jpeg
Kävin kokeilemassa Kotipizzan Ndujaa. Elikkä hapanjuuripohja, fior di latte -mozzarellaa, basilikapestoa ja nduja makkaramössöä. Oikein mainion makuinen oli, mie nössö en niin kestäny sitä tulisuutta. Kuitenki suurinmman osan söin, ennenku tuli seinä vastaan :D
 
Mainion? Tunkkaisen makuinen, olisi kaivannut jotain raikasta (paprikaa tms.), kohtuutulinen kyllä. Ei jatkoon.
 
Joskus aikanaan tuli kokeiltua uteliaisuuttaan Barot's-ketjun Green Brgr-kasvispurilaista, ja se oli ensimmäinen kasvispurilainen, joka tuntui siltä että siitä ei oltu otettu mitään pois. Maut tukivat toisiaan ja ateria oli toimiva kokonaisuus. Ei jäänyt sellaista vajaata fiilistä, mikä joskus tulee kun noita kasvisvaihtehtoja kokeilee. Oikein mainio vaihtoehto jos haluaa kevyempää burgeria vaihteluun.
 
Perinteisiltä grilleiltä saa hitusen parempaa kun ne uppopaistetaan rasvassa ja ovat aina rapeita. Joillain grilleillä on ruokalistassa erikseen halvat "tikkuperunat" (=hesemäkkäri) ja hitusen kalliimmat & paremmat "poimuperunat".

Kyllä poimulliset ovat niitä halvimpia ja tikkuperunat maksavat enemmän. Omasta mielestäni myös parempia, mutta se toki makuasia. Grilleiltä saa parempaa usein, koska paistavat perunoita rohkeasti hieman kauemmin. Sekin toki makuasia.
 
Mä olen aina inhonnut poimuperunoita. Ne on usein tosi löllöjä, mikä on ranskalaisissa turn-off. Tikut sata kertaa sadasta.
 
Mä olen aina inhonnut poimuperunoita. Ne on usein tosi löllöjä, mikä on ranskalaisissa turn-off. Tikut sata kertaa sadasta.
Nakkareilla yleensä tajuavat sen että koska vähän paksumpia, paistoaika on aina pitkä. Silloin poimullisetkin menee, mutta tikkuperunoita pidän yleisesti edes jonkinasteisen laadun merkkinä. Suurimmalle osalle suomalaisista vaan kelpaa jäte, ja poimulliset ovat tukussa puolta tikkumallisia halvempia.
 


Siitä vähän referenssiä kotimaislle kebuloille. Onneksi näitä kokolihavartaita grillaavia on nyt kuitenkin alkanut ilmestymään.

Tuli testattua Itiksen Mangal. Oikein hyvä shishkebab ranskalaisilla.
 


Siitä vähän referenssiä kotimaislle kebuloille. Onneksi näitä kokolihavartaita grillaavia on nyt kuitenkin alkanut ilmestymään.

Tuli testattua Itiksen Mangal. Oikein hyvä shishkebab ranskalaisilla.

Suomen paikoissa tehdään minimaalisesti asioita paikan päällä, annokset on ihan jäätävän pieniä ja hinta lähentelee jo 20€. Mr. Dönerissä meinasin tippua tuolilta kun annos tuli pöytään, varmaan 10 kebablastua oli lautasella ja piti käydä muualla syömässä perään että nälkä lähti. Oli kyllä hyvää mutta aivan liian kallis ollakseen niin pieni.
 
Kerkesin jo innostua, että onko vihdoinkin isolta leipomolta tullut kunnon subisämpylä markkinoille, kun näin Vaasan mainoksen heidän street food- sarjaan lanseeratusta uutuudesta mutta ei. Laittoivat kauratyynymuottiin vehnäleipää ja uudet kääreet.

Liekö enää pienleipomoillakaan valikoimissa leipää, joka soveltuisi subien tekoon? Pitäisi olla siis perinteistä sämpylää paljon leveämpi ja pehmeämpi kuorisempi. Pituuttakin saisi olla sen 30cm.
 
Liekö enää pienleipomoillakaan valikoimissa leipää, joka soveltuisi subien tekoon? Pitäisi olla siis perinteistä sämpylää paljon leveämpi ja pehmeämpi kuorisempi. Pituuttakin saisi olla sen 30cm.
Onko joskus ollut? Pågenilla oli jonkinlainen versio myynnissä, mutta sekin on kadonnut. Ja oli aika pieniä nuo.

Jauhopeukalo voi tietty tehdä itse. Vois joskus testata. Ei kauhean vaikean oloinen resepti esim. tässä:
 
Ne rapeakuoriset saa nopeasti pehmeäksi kun märällä kädellä pyyhkii leivän pinnan ja mikroon muutama sekunti täydellä teholla. Esim Lidlin paistopisteen pikkupatongeille teen niin
 
Onko joskus ollut? Pågenilla oli jonkinlainen versio myynnissä, mutta sekin on kadonnut. Ja oli aika pieniä nuo.
Joskus vuosia sitten oli nimenomaan subeja varten jokin leipä ainakin pääkaupunkiseudun cittareissa mutta hyvin vähän aikaa. En muista valmistajaa.
Ne rapeakuoriset saa nopeasti pehmeäksi kun märällä kädellä pyyhkii leivän pinnan ja mikroon muutama sekunti täydellä teholla. Esim Lidlin paistopisteen pikkupatongeille teen niin
Näinhän se olisi hoidettavissa mutta niitä leveitä patonkejakaan ei näytä löytyvän. Kait niitä voisi subwaysta kysellä. Eiköhän ne pakasteena tule. Estääkö sitten jokin franchisesopimus noiden myymisen, tiedä häntä.
 
Rööperiin on avattu Philly Cheesesteakeja myyvä paikka:


Onko joku jo kerennyt kokeilemaan? Ihan virkistävää nähdä uutuusravintola, joka ei perustu vegeilyyn tai sushiin.
 
Rööperiin on avattu Philly Cheesesteakeja myyvä paikka:


Onko joku jo kerennyt kokeilemaan? Ihan virkistävää nähdä uutuusravintola, joka ei perustu vegeilyyn tai sushiin.

On, varaukseton suositus. Philly Steak ja siihen jalapenoa/vihreä paprika ja ranskalaisiin lime/aioli dippi.

Listalla ei tosiaan muuta, kun toi yks tuote ja porukkaa tuolla kävi jatkuvasti. Tilat kovin pienet, mutta tuurilla voi päästä pöytään.

Kannattaa ehdottomasti käydä
 
Tilasin eilen Kemin ravintola Morista Bolognese pizzan jossa vakiona jauhelihakastike ja juusto. Ihan hyvää se oli, mutta tuntui kuin jotain olisi puuttunut. Sitten hoksasin ettei siinä ollut jauhelihaa lainkaan, pelkkä tomaattikastike, ja siinä juusto päällä. Ei mitään havaintoa jauhelihasta. Jos kastikkeessa tosiaan oli jauhelihaa, niin hyvin oli piilotettu. Melkoinen laihialaispläjäys, sanoisin. Pitäisi melkein tilata uudestaan ja katsoa tuleeko samanlainen versio, vai oliko jauheliha konsanaan unohtunut kokilta tuossa eilisessä tilauksessa :rolleyes:
 
Tuli testattua lounasaikaan Bastard Burger (Helsinki/Mikonkatu). Eipä ollut häävi kokemus. Tiskin takana jotain suomea puhumattomia, mistä miinus ja näiden englannistakaan tahtonut saada selvää. Ilmeisesti lounasburgerissa piti olla jotain mausteista kastiketta. No, ei ollut. Harvoin saanut noin mautonta hampurilaista. Ainut maku mikä selvästi erottui oli palanut liha. Smash burgeri joo, mutta ei siinäkään ajatuksena ole polttaa lihaa. Suolaa ei pihvissä ollut oikein yhtään ja kastike ei maistunut oikein miltään. Sämpylä ihan ok. Ei mitään erityistä siinäkään.

Lisukkeena oli ranskalaiset. Paikan päällä kaiketikin tehtyjä. Näissä vähän sama vika, että makua ei ollut oikein yhtään. Suolaa ei oltu joko laitettu ollenkaan tai sitä oli minimaalisesti. Purkista sai lisää, mutta eihän se samalla tavalla tartu enää pöydässä. Perunat ei myöskään rakenteeltaan oikein miellytännyt. Jotenkin kuivia. Ihan niinku olis tehty jotenkin muuten kuin rasvakeittimessä. Kaveriksi otin chipotlemajoneesin, joka oli ihan ok. Siinäkin olisi saanut kyllä olla vähän tymäkämpi chipotlen maku.

Eli mautonta paskaa on oma tuomio. Tuskin tarttee mennä uudelleen, kun parempia hampurilaisia saa niin monesta muusta paikasta.
 
Tilasin eilen Kemin ravintola Morista Bolognese pizzan jossa vakiona jauhelihakastike ja juusto. Ihan hyvää se oli, mutta tuntui kuin jotain olisi puuttunut. Sitten hoksasin ettei siinä ollut jauhelihaa lainkaan, pelkkä tomaattikastike, ja siinä juusto päällä. Ei mitään havaintoa jauhelihasta. Jos kastikkeessa tosiaan oli jauhelihaa, niin hyvin oli piilotettu. Melkoinen laihialaispläjäys, sanoisin. Pitäisi melkein tilata uudestaan ja katsoa tuleeko samanlainen versio, vai oliko jauheliha konsanaan unohtunut kokilta tuossa eilisessä tilauksessa :rolleyes:
Näissä tapauksissa kannattaa uskaltaa avata se suu ja kysyä mihin se jauheliha unohtui. Olisit varmaan saanut uuden setin yms.
 
Näissä tapauksissa kannattaa uskaltaa avata se suu ja kysyä mihin se jauheliha unohtui. Olisit varmaan saanut uuden setin yms.
Tilasin tuon pizzan Foodoran kautta kotiinkuljetuksena. Jos olisin syönyt paikan päällä, olisin tietty maininnut asiasta samantien. Vosihan sitä lähettää palautetta että onko normaalia että Bolognese pizzastanne saa etsiä jauhelihaa, vai kuuluuko tämä kyseisen pizzan ominaisuuksiin?

Kuka tahansahan voisi tilata pizzan kotiin ja väittää että siitä puuttuu sitä sun tätä, ja vaatia uutta pizzaa tilalle. Mainitsen asiasta kun tilaan piakkoin taas purtavaa. Saa nähdä miten suhtautuvat. Tuskin antavat uutta pizzaa tilalle, mutta jonkun alennuskoodin kenties. Jos siis uskovat tarinaan.
 
Tilasin tuon pizzan Foodoran kautta kotiinkuljetuksena. Jos olisin syönyt paikan päällä, olisin tietty maininnut asiasta samantien. Vosihan sitä lähettää palautetta että onko normaalia että Bolognese pizzastanne saa etsiä jauhelihaa, vai kuuluuko tämä kyseisen pizzan ominaisuuksiin?

Kuka tahansahan voisi tilata pizzan kotiin ja väittää että siitä puuttuu sitä sun tätä, ja vaatia uutta pizzaa tilalle. Mainitsen asiasta kun tilaan piakkoin taas purtavaa. Saa nähdä miten suhtautuvat. Tuskin antavat uutta pizzaa tilalle, mutta jonkun alennuskoodin kenties. Jos siis uskovat tarinaan.
Ota valokuva pitsasta ja lähetä heille. Kyllä siitä näkee, että ei niitä poiskaan ole nypitty. Ja yhteydenotto luonnollisesti heti, kun ongelman havaitset. Päivien jälkeen kun käyt sanomassa, että jauheliha puuttui, nauravat sinulle.
 
Itselläni semmonen pakkopysähdys jos iisalmen suuntaan ajelee niin Väisäsen Kotilihalla, noi kinkkusämpylät jotka maksaa tuplalihalla 5,50e niin noita yleensä useemman otan kerralla mukaan, toi liha tulee suoraan kotitilalta ja sämpylät taitaa olla kans....normi abc vastaavaan tossa on varmaan 2cm paksu kerros kinkkua välissä ja on hyvää, se siivutetaan isommasta kimpaleesta vasta tilausvaiheessa niin se ei seiso siellä siivuina...yhdessäkin ollu sen verran syömistä että vastannee tommosta normi kotipizzan pizzaa.
 
Kavereita taas yllätetty Haaparannan Maxin laadulla. On se kumma kun jopa Wingsit saavat asiantuntijalta kehuja pikaruokapaikassa, purilaisista puhumattakaan. Jänniä noiden pihvit, ovat 100-nautaa mutta pehmeitä, aluksi saattaa tulla vähän HK-vibat, mutta enemmän maistelemalla huomaa maun olevan kohdillaan ja yleiskoostumus on ihana suussasulava. Tällä kertaa mentiin ihan perus Friscolla, kun kamppiksissa oli sipulirenkaita ja BBQ-soosia. Se kamppis jossa on pikkelisipulit, sinappinen majo ja muut smasheista apinoidut setit ilman mitään turhaa, on aivan tajuton roskaruokapaikan setiksi.
 
Rööperiin on avattu Philly Cheesesteakeja myyvä paikka:


Onko joku jo kerennyt kokeilemaan? Ihan virkistävää nähdä uutuusravintola, joka ei perustu vegeilyyn tai sushiin.

Varmaan hyvä paikka. Katoin jonkun Youtube videon missä sai ihan hyvät kehut, ainakin se naudanlihasämpylä.

Lihana toi Eppu käyttää naudan etuselkää, eli käytännössä lopputulos on Pulled beef tyylinen tekstuuri. Jenkeissä on sitten entrecotea, mikä sinällään ihmetyttää, että Philahdelphiassa pystytään myymään 12-13$ hintaa isoa sämpylää, jossa on vähintään 200g entrecotea ja vielä täytteet päälle.
Suomessa kun tohon hommaan lähtis, niin sämpylälle tulisi hintaa helposti yli 20 euroa.
 
Milloin hesen kerroshampurilaiseen on vaihdettu litteät ja kuivat sämpylät?
Pitkästä aikaa ABCn hesellä ”nautittu” kerros oli melkoinen pettymys. Koko hampurilainen oli kuin mankelin läpi vedetty.
 
Eilen tuli käytyä Lahden Kärkkäisellä ja siellä Fresh Burgerissa. Otin jonkun Smash kunkun vai mikä lie ja oli kyllä oikein hyvä! Juuri sellainen osittain kotitekoisen oloinen mutta kuitenkin sen verran teollinen että huomasi syövänsä ketjupurilaista. Oikein hyvä.
Miinuksena että se oli kahveliburgeri eli piti syödä haarukalla ja veitsellä mitä inhoan burgereissa yli kaiken, mun mielestä burgerit pitää olla käsin syötävissä. Maku oli kuitenkin hyvä.
Ranut oli vähän mielipiteitä jakavat. Niitä ei ollu hirveästi ja oli poimutettuja mutta toisaalta oli hyvin paistettu ja säily pitkään rapeina. Mutta vähän liikaa tuli kotona tehdyt ranut mieleen.
Kokonaisuutena kuitenkin oikein hyvä ja parempi kuin Mäkki tai BK.
 

Statistiikka

Viestiketjuista
259 811
Viestejä
4 517 542
Jäsenet
74 478
Uusin jäsen
Veeti Karjalainen
Back
Ylös Bottom